CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2021

Torsdag 24/6

Halloj bloggen!

Ja då var det redan midsommarafton imorgon. För min och älsklingens del blir det till att ta det lugnt då han just har tagit covidvaccinet. Men ja, vi har handlat lite för att göra en god midsommarmiddag här hemma imorgon. Vi skall även baka en jordgubbstiramisu i eftermiddag, recept på det hittar ni här (klick). 

 

Under helgen som var så var mamma, syrran, Lukas och jag på landet. Vädret var ganska växlande, men vi fick ändå några timmar med riktigt fint väder. Jag klippte massor av gräs, både med gräsklippare och häcksax. Vi var också på stranden med Lukas och kollade på alla grodyngel som simmade runt där.

Nu har vi äntligen ett färdigt badrum där, så himla härligt. Dock satte vi inte på varmvattenbredaren den helgen, så vi fick bada i sjön. Jag kan säga att det tog emot för min del, jag tyckte inte att det var tillräckligt varmt än, men det var bara att göra, det var ändå skönt efteråt.

 

Bild 1: En fantastiskt fin solnedgång en av kvällarna.
Bild 2: Vi har fått en släde.

 

 

Den här veckan har jag grejat lite här hemma. Jag har även förberett och packat en del till nästa vecka då jag skall åka upp till landet igen, men då skall jag för första gången vara på det nya stället i en hel vecka. Tyvärr jobbar älsklingen, så han blir hemma, men Malin följer med, även mamma, Lukas och en kompis till mamma, så det skall bli riktigt trevligt. Det verkar ju som att vi kommer att få kanonväder också, så det skall bli riktigt härligt.

 

Idag var älsklingen och jag och köpte lunch på Bryggan, Ica Maxis nya restaurang. Den satte vi oss och åt på trappan nere på torget, så mysigt. Sedan avslutade vi med glass, även den från Bryggan. De har nämligen börjat göra sin egna glass, och den är supergod!

När vi kom hem rensade jag lite ogräs utanför då Bostadsbolaget skall börja med sin årliga kontroll nästa vecka. Däremot har de inte städat runt huset efter fasadbytet, så det är ganska smutsigt ändå...

 

Igår fick jag en lista från skolan på böcker som vi kommer använda oss av till hösten, och som vi behöver köpa innan vi börjar i augusti. Så nu har jag suttit och letat efter de böckerna, och hittat alla utom en, men skall kolla om jag kan få tag i några av de billigare någon annanstans. Om det är någon av er läsare som har några av dessa böcker så får ni jättegärna höra av er:

  • Eliasson, A. Den sociala människan.
  • Hwang, P & Nilsson, B. Gruppsykologi- för skola, arbetsliv och fritid.
  • Lehtinen, T & Jakobsson Lundin, J. Psykologi för klassrummet.
  • Lind Wallerstedt, H. Lärarassistentens handbok.
  • P Lundgren, U. Lärarens handbok- läroplaner, skollag, yrkesetiska principer, FNs barnkonvention.

Nu är det dags att gå och börja baka, ha en riktigt bra midsommar!

//CarroEllen

En långhelg på landet

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha varit och storhandlat.

 

Förra torsdagen åkte jag med mamma och hennes kille till sommarstället. Vi hade en härlig men väldigt varm helg, det var ju 25 grader varje dag, så det var lite svårt att jobba, men det gick.

 

Under fredagen hade jag skolavslutning via Teams. Redan kvällen innan hade jag hittat en av mina favoritplatser utanför huset, i det enda hörnet av huset där det var skugga på morgonen. Där har vi även lagt en del stenar, så det är väldigt mysigt där, bild kommer längre ner. Skolavslutningen blev trevlig, trots att den var på distans. Av fyra skolavslutningar på den skolan så har tre av de varit på distans, det var den första julavslutningen som var i skolan bara... Men ja, nu har jag redan gått två år på den skolan, det känns helt galet, det har gått så himla fort.

Efter avslutningen var det dags för fika, man måste ju ha en kaka när det är skolavslutning. Så ja, jag hade bakat en kladdkaka hemma som jag hade med mig. Till den blev det vaniljvisp och färska hallon, så gott!

 

Under dagen grejade vi massor, och på kvällen tog vi oss en liten promenad där vi fick se en riktigt fin solnedgång.

 

Tidigare i våras blev vi förvarnade av våra grannar om en älg som går runt där, och som inte är så skygg som den kanske borde vara. Den älgen skrämde nästan livet ur mig en av dagarna. Jag stod en bit ut på åkern och klippte gräs runt en stor sten när jag såg något stort mörkt i ögonvrån typ 20-30 meter ifrån mig. Jag släppte bara häcksaxen och var just på väg att börja springa när jag kom på mig själv med att absolut inte springa. Istället började jag gå lugnt mot huset, men jag kollade på älgen hela tiden, så att den inte skulle komma efter mig. Jag förvarnade mamma om älgen innan jag gick och hämtade kameran. Jag gick då och ställde mig bredvid bilen för att få bättre bilder på det stora djuret, men först kollade jag bara så att bilen var öppen, ifall det stora djuret skulle komma springandes mot mig. Jag fick ett antal bra bilder på den, och den stod bara på åkern och åt. Även grannarna stod och kollade på älgen på andra sidan vägen. Efter en stund började den röra på sig, den kom bara närmare och närmare mig, men jag kände mig ändå ganska lugn då jag visste att jag snabbt kunde hoppa in i bilen om det skulle behövas. Den tog då ett par riktigt stora steg mot mig, och jag backade och var redo att hoppa in i bilen, när den vände och gick några stora steg mot grannarna innan den sprang rakt över vägen och ut på den andra åkern, bara typ 10 meter ifrån mig. Så ja, den var ganska läskig, de är ju så himla stora också. Men eftersom vi vet att den går runt där så kollar vi alltid lite extra runt oss när vi går på åkern. 

 

 

Men ja, vi fick klippt massa gräs, målat runt fönster och även taket i badrummet. Vi fick också suttit upp panel i taket i det rummet som skall bli tillfälligt sovrum under några år, innan övervåningen blir beboelig. Jag fick även rivit en del tapet i det kommande sovrummet. Tanken är nämligen att det rummet skall bli klart i sommar, så man kan sova i huset också. Det var konstigt hur känslan förändrades i det rummet bara efter att panelen i taket hade kommit upp. Man skall ju inte glömma att huset trots allt har stått tomt i 34 år. Men nu skall det spacklas lite där, sedan sättas upp väv innan vi målar väggarna också, och taket.

 

Varje morgon satt mamma och jag ute på gräsmattan och drack morgonkaffet, kollade ut över sjön och lyssnade på fåglarna som kvittrade, så himla mysigt! Även lunchen åt vi ute på gräsmattan, likaså middagen då vi också grillade, så underbart!

 

Bild 1: Den fantastiska solnedgången

Bild 2: En morgon blickandes ut över åkern och den spegelblanka sjön

 

 

Så ja, trots att det var väldigt varmt hela helgen så hade vi en väldigt härlig och mysig helg. Det var faktiskt första gången jag var på detta nya stället en långhelg, och jag kan säga att jag verkligen hade saknat det, kunna sitta ute och äta, grilla och kolla ut över sjön och åkern, älskar det verkligen!

 

Helgen avslutades med att jag märkte att jag hade stukat foten. Jag hade inte alls ont, men den var ganska svullen. Men ja, jag trampade snett vid skolan den onsdagen, sedan även däruppe under fredagen. Sedan går man ju så himla mycket däruppe. Så den här veckan har jag tagit det ganska lugnt här hemma.

 

Här kommer lite fler bilder från helgen:

 

De två första bilderna: Det kommande sovrummet.
Den sista bilden: Vardagsrummet ser inte mycket ut för världen idag.

 

 

Bild 1: Badrummet nästan klart.
Bild 2: det fina golvet i hallen och badrummet
Bild 3: En av mina favoritplatser på gården
Bild 4: Den nya ytterdörren med en ny stallykta ovanför

 

 

 

Ett av mina andra favoritställen, vår egna stenbrygga. Jag få aldrig nog av utsikten därifrån.

 

//CarroEllen

Torsdag 3/6

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Ja då var det juni, och sommaren har äntligen kommit, så underbart!

 

Igår var jag i skolan för första gången på flera månader, och det blev även den sista. Vi hade en liten avslutning i klassen då vi satt ute och fikade vilket var väldigt trevligt. Det kändes konstigt att se alla igen då det var så länge sedan, vi har ju bara sett varandra genom en skärm hela vårterminen. Men ja, vi fick pratat en del med varandra vilket var väldigt trevligt. Lärarna hade köpt böcker till alla i klassen, de hade valt ut en bok till var och en. Jag fick "Störst av allt", någon deckare, så den får jag läsa i sommar.

 

Ja, imorgon är det äntligen dags för skolavslutning. Det känns så himla härligt, men samtidigt lite vemodigt eftersom att jag slutar där nu. Men till hösten väntar ju nya utmaningar, och jag är så glad över att jag redan nu vet var jag kommer ta vägen till hösten, det är ju inte så många som vet det än tyvärr.

 

Idag skall jag åka till sommarstället vilket skall bli väldigt härligt, en långhelg däruppe nu när det är bra väder. Imorgon bitti skall vi ha skolavslutning via Teams vilket blir däruppe för mig då, så mysigt. Så nu under morgonen har jag bakat för att ha en sommarlovskaka till imorgon, det måste man ju ha!

I helgen blir det till att göra lite av varje, plocka sten i gräsmattan, riva tapeter, klippa gräs mm. Så ja, jag lär ha fullt upp i helgen, men det skall bli så roligt och härligt att komma ditupp igen nu när det är varmare ute också. Det kan även vara så att vi kommer ha ett badrum i helgen, men vi får se.

 

Ne nu är det nog dags att fixa lite lunch.

Ha en bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen