CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

April 2024

En riktigt härlig utflyktsdag och några dagar på öarna

Halloj bloggen!

 

Äntligen har värmen kommit, helt underbart! Idag har det ju känts som sommar.

 

Förra onsdagen kom Malin hit  under kvällen. Vi lagade god mat och spelade spel, "Exit the game". Vi hade en riktigt trevlig kväll.

Under torsdagen tog Malin och jag oss en utflykt. Första stoppet blev för att promenera lite mer i området där Jesper och jag har varit och kollat på några bostäder. När vi gick runt där så kände jag ännu mer att jag vill bo där. Det är ett väldigt trevligt och mysigt område. Efter det åkte vi vidare ner till Kovikshamn. Där hittade vi en trevlig badplats med helt underbar utsikt. Där satte vi oss på en bänk intill bergväggen och åt vår lunch som vi hade köpt med oss, sallad. Det var väldigt härligt att sitta där intill bergväggen i solen och i lä dessutom. Efter att vi hade suttit där en stund så åkte vi vidare till Vedhall då vi hade hört att det fanns en badplats där också. Men när vi väl kom dit så var vi ganska trötta, så vi körde bara runt lite med bilen innan vi åkte mot färjan. 

När vi satt på färjan så hade vi fått lite mer energi, så vi bestämde oss för att åka en sväng till Ragnhildsholmens borgruin då Malin aldrig hade varit där tidigare.

När vi väl kom hem igen stannade Malin även på middag innan hon åkte hemåt.

Så ja, vi fick en väldigt trevlig och härlig utflyktsdag, precis en sådan dag som jag behövde. Tack Malin!

 

Från Kovikshamn där vi åt vår lunch.

 

 

Vid Ragnhildsolmens borgruin.

 

 

Förra lördagen åkte Jesper och jag ut till hans föräldrar för att hålla ställningarna i huset när de var bortresta. Där stannade vi några dagar innan vi åkte hem igen på tisdagen. Vi tog oss en liten promenad i hamnen och åt god lunch på öns café. En av kvällarna beställde vi pizza från öns nya pizzeria. Sista kvällen grillade vi laxpaket och grönsaker, så gott. Dock ägnade vi nog nästan 30 minuter åt att leta efter tändstickor för att kunna tända grillen. Tillslut hittade vi det i alla fall, men det blev lite sen middag den kvällen, men det blev gott i alla fall.

Så ja, vi fick några riktigt härliga och  trevliga dagar ute på ön, men som man säger, borta bra men hemma bäst. Alltid lika skönt att komma hem till sin egen säng.

 

Idag har jag haft lite av en fixardag här hemma. Jag har kört två maskiner tvätt, kört diskmaskinen, plockat undan lite här hemma samt grejat lite på balkongen, tömt gamla krukor och sådant som jag sedan var och slängde. Nu skall jag bara dammsuga balkongen någon dag och sedan moppa plattorna därute så kan vi sitta där igen. Om vi gör det vill säga. Förra året satt vi inte där en enda gång, men det har ju blivit så eftersom balkongen ligger i österläge. Det är nämligen bara sol där på morgonen, vilket är väldigt tråkigt. Vår nästa uteplats skall ligga i söder- eller västerläge så vi har lite mer sol och värme där.

 

Nu är det nog dags att fixa ordning lite i köket och sedan börja med middagen.

Hoppas att ni har haft en bra helg alla bloggläsare!

 

//CarroEllen

 

 

 

Var finns lärarassistentjobben?...

Halloj bloggen!

 

Då har vi landat i mitten av april, så skönt att det äntligen börjar bli ljusare ute.

 

Ja, det blir ganska lite skrivet här, men jag går fortfarande hemma, och har då typ inget att skriva om. Så ja, det är väldigt segt fortfarande..

 

Under mars månad var jag ändå iväg på lite småsaker. I mitten av mars var älsklingen och jag på ytterligare en lägenhetsvisning i samma område där vi har varit några gånger nu. Men tyvärr fastnade ingen av oss för den bostaden. Det var ett radhus med grannar på båda sidor. Det gjorde att jag kände mig ännu mer instängd än vad jag gör här hemma. Sedan var det även lite med planlösningen som vi inte heller tyckte om, så den fick vi säga nej till. Men nu har jag hittat en annan bostad i samma område som vi har anmält oss intresserade av. Den bostaden ligger dock ute som kommande, och har troligtvis gjort det i över ett år då det står "inflytt april 2023". Mäklaren har inte hört av sig än heller. Men jag tänker att när jag väl har fått ett jobb så får jag höra av mig till den mäklaren och fråga vad som händer där. Tyvärr är det ju också så att det blir lite svårt att flytta innan jag har fått ett jobb. Tekniskt sätt hade vi nog klarat det, men det känns inte helt säkert. Så ja, vi får se vad som händer där. Just det området har vi ju varit i några gånger nu, och vi trivs båda två där. Vi tänker att vi skall åka dit någon dag och promenera lite mer och se mer av området också, så vi får oss en bättre uppfattning av hur det ser ut.

 

I mars var jag även iväg med mamma och lille Lukas på Aeroseum. Det visade sig att det var en mässa där den helgen, så det var väldigt mycket folk. Men ja, vi fick en trevlig dag. Lukas var överlycklig över att få leka i helikoptrarna som man kunde gå in i. Han tyckte även det var roligt med alla radiostyrda bilar.

 

Under ett bra tag har vi haft lite krångel med vår diskmaskin. Vissa gånger har den tagit in vatten trots att den inte har varit igång, så vi har fått lära oss att stänga av kranen till maskinen varje gång. Vi har även haft problem med att den har klagat på att den inte har fått något vatten trots att kranen har varit på. I slutet av mars gav den upp. Den tog inte emot något vatten alls. Vi testade flera olika saker, men den ville inte fungera ordentligt igen. Efter att vi hade googlat lite och försökt få den att fungera igen, så gav vi upp. Den förmiddagen fick jag ställa mig och diska allt för hand, vilket tog en stund. Under eftermiddagen åkte vi iväg och köpte oss en ny diskmaskin som kom två dagar senare.

Under två års tid nu har vi fått ny kyl och frys samt ny tvättmaskin och torktumlare som tillhör lägenheten, så de vitvarorna har vi ju inte behövt köpa själva. Det enda som är kvar är spis/ugn. Så ja, vi får väl se när även de ger upp. De är ju trots allt över 20 år gamla nu, så det är väl bara en tidsfråga.

 

Förra helgen åkte jag till stan för att träffa Malin. Hon skulle nämligen  på en fest med tema schlager eller något sådant, så hon ville ha lite hjälp att hitta kläder till det. Så ja, vi fick en riktigt trevlig och mysig dag på stan med lunch på Pinchos. Tack för en supertrevlig dag Malin!

 

Tidigare i veckan fick jag ringa Arbetsförmedlingen då A-kassan hade hört av sig och sagt att jag behöver börja söka andra jobb utöver skola. Jag fick då ringa AF för att fråga vad det är för jobb jag kan söka med min kompetens. Men som vanligt med AF så kunde de inte svara på det, jag fick svaret "arbete som inte kräver utbildning som du kan utföra". Aha, så vad finns det för arbeten som inte kräver utbildning som jag kan söka då?.. Deras första förslag var lokalvårdare. Då fick jag dra min historia igen om att jag har arbetat i restaurang i 10 års tid och fick sluta där pga arbetsskador. Då hade de inget annat förslag. De tycker att jag borde sätta mig i skolbänken igen och plugga något, med vad har jag ingen aning om. Det jag vet är att jag verkligen vill arbeta inom skola, och gärna inom det som jag är utbildad till, lärarassistent. Så ja, den här veckan har jag varit ganska irriterad och trött på hela min situation, både vad det gäller jobb och vad läkarna tror är postcovid. Men ja, tidigare i veckan kom jag då på att vi har kvar den gamla klasschatten från just lärarassistentutbildningen, så jag slängde ut en fråga där och frågade om det är några som har fått jobb som är relevant för vår utbildning. Jag blev faktiskt förvånad över hur många som ändå har fått jobb inom skola. Dock var det bara några få som fått som just lärarassistenter, men det visade ändå att det finns. Så nu har jag fått en kommun till att söka till som jag nu då vet har i alla fall en lärarassistent. Nackdelen är att det är en bit att åka härifrån, men om vi ändå flyttar till Kungälv så småningom så blir det betydligt närmare om jag skulle få jobb i den kommunen.

 

Så ja, just nu har jag tre mål; bli frisk, hitta ett jobb och sedan en bostad till Jesper och mig. Det hade varit så roligt om detta hade kunnat bli ett år där jag hittar ett jobb som jag trivs med, och att vi hittar en ny bostad.

Jag är just nu väldigt trött på Torslanda av flera olika anledningar, men jag har ju samtidigt bott här i 16 år. Det jag kommer sakna när vi flyttar härifrån är torget som vi har här och att ha en släkting så nära som vi har idag.

 

Påskafton firades ute hos Jespers föräldrar. Där åt vi massor av god mat samt en god påsktårta som Jespers mamma hade gjort. Det blev även lite liten promenad precis innan regnet kom. Så ja, vi fick en trevlig dag.

 

Ja, detta var då en liten sammanfattning om vad jag har gjort det senaste. Veckan som kommer får vi se lite vad som händer. På torsdag går troligtvis facket Kommunal ut i strejk, vilket kommer påverka många skolor. Dock tror jag inte att det var någon skola i Göteborg som skulle strejka, men vi får väl se vad som händer där. Annars blir det nog ganska lugnt tror jag.

 

Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen