CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

March 2020

Provkört en bil

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu här hemma och bara tar det lugnt.

 

Ja nu har vi kommit igång med distansstudierna en del. Det känns helt okej ändå, fast det är ju lite bökigt och segt emellanåt att bara gå hemma.

 

I söndags hade vi en helt underbar dag här hemma. Jesper satt vid datorn typ hela dagen och jag satt och läste en bok. Det är länge sedan jag satt och läste i så många timmar som jag gjorde i söndags, så härligt.

 

I måndags eftermiddag åkte Thomas, Jesper och jag för att kolla på en bil hos en bilfirma. Precis innan vi åkte hemifrån hade jag kollat att just den bilen som jag kollat på låg kvar på hemsidan, och det gjorde den. När vi kom dit så visade det sig att just den bilen blev såld den morgonen, de hade bara missat ta bort den från hemsidan, så typiskt. Men när vi gick därifrån så var vi ändå lite klokare än innan. Vi fick provköra en Kia Stonic som både älsklingen och jag fastnade för direkt. Den var helt underbar att köra. Den var lite högre men ändå inom den  storleken som jag vill ha på bil. Den hade också alla de finesserna som jag vill ha, det som gör att jag har fastnat för just Kia är att det är mycket bil för pengarna. Just den Stonicen som vi körde var ju helt ny, men den modellen är bara lite mer än ett år gammal har jag för mig att försäljaren sa. Detta innebär ju då tyvärr att det finns få begagnade inom den prisklassen som vi kan lägga på en bil just nu. De som finns till försäljning just nu är typ demoex och de ligger på någonstans mellan 180 000-202 000 kr. Den andra och sista saken som var dumt med just den modellen var att flera av de bilarna har en årsskatt på 4000 kr om året vilket är väldigt mycket. Jag har sett ett par stycken av de som ligger på strax över 2000 kr, men det är också ganska mycket för en sådan dyr bil tycker jag. Men eftersom att vi fastnade så för den så kollar jag för fullt nu efter just en Kia Stonic, försäljaren skulle också höra av sig om han hittade någon som inte var alltför dyr för oss. Innan vi åkte därifrån fick vi också provsitta ett par andra bilar. Först en Kia Rio, en sådan som vi egentligen åkte dit för att kolla på, men den var tyvärr för låg, Jesper kom inte in med huvudet ordentligt i bilen. Den andra var en Kia Ceed som jag också har kollat en del på, men just den som halvkombi och automat är svår att få tag på. Den kvällen tyckte i alla fall jag att jag fick en bra idé, men Jesper ratade den. Både han och jag fyller ju 30 år i år, så då sa jag att vi kunde prata med våra föräldrar och i så fall kanske få en för tidig både födelsedagspresent och julklapp i form av pengar för att kunna köpa en Kia Stonic. Detta nappade tyvärr inte Jesper på då han tyckte det var tråkigt. Så  ja, vi letar vidare samtidigt som vi i alla fall blev lite klokare efter det besöket på bilfirman.

 

//CarroEllen

Tre dagar med distansundervisning

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, väntar på att Malin skall komma hit så skall vi laga god mat och så ikväll, skall bli trevligt.

 

Ja nu har det gått tre dagar som skolan har varit stängd och vi har haft distansundervisning. De två första dagarna fick jag inte gjort så mycket, bara lite småsaker, annars var det mest se till att få ordning på Microsoft Teams som vi skall använda. Nu verkar det ändå som att vi har fått någorlunda koll på det, så på måndag morgon börjar lektionen där. Ja som sagt var, jag fick inte gjort så mycket skolarbete de två första dagarna, fick bara läst lite ur en text som vi har i engelskan, och sedan räknat lite matte. Imorse hade vi däremot första "riktiga" lektionen eller hur man kan säga. Vi fick en uppgift när vi började enligt schemat och som skulle vara inskickad innan lektionen var slut. Den uppgiften fick jag gjort. Men ja, det är verkligen annorlunda att plugga hemifrån, men samtidigt ganska härligt, i alla fall just nu. Man kan göra saker hemma under rasterna. Igår tex planterade jag om tomatplantorna och sådde även både sockerärter och dill, så vi får se om det tar sig nu. Idag var och och hämtade ett paket under rasten, hade beställt lite böcker nu när det varit bokrea. Men ja, jag lär nog ganska snabbt tröttna på detta men det är helt enkelt bara att gilla läget, det går inte att göra så mycket annat nu när situtationen ser ut som den gör i hela landet, eller till och med i hela världen...

Idag har jag också varit och handlat till middagen ikväll, och det var faktiskt ganska lite folk på maxi. Det kändes som att personalen hade börjat komma ikapp nu med att packa upp varor, det enda som var slut kan  ni nog gissa vad det var... Toapapper.... Varför hamstar folk så mycket toapapper? jag förstår verkligen inte det..

Informationen som vi fått från skolan hittills är att den skall vara stängd till den 14 april, men det kan ju också bli längre, det beror ju helt och hållet på hur situationen ser ut med coronan, men jag hoppas verkligen att den kan öppna då. Förhoppningsvis blir det lite bättre och lättare när alla fått ordning på Teams och vi kan ha lektion, för dessa dagarna har det varit ganska rörigt, men det var ju att förvänta sig också. Visst vi elever tycker kanske att detta är jobbigt att ha distansundervisning, men tänk då vilken ännu större omställning det är för lärarna som skall lära sig att undervisa på ett helt annat sätt än vad de är vana vid, det kräver så mycket mer tekniskt kunnande för deras del.

 

Ne, nu skall jag nog fixa ordning lite innan Malin kommer.

Ha en bra helg alla bloggläsare! 

//CarroEllen

 

 

Skolan stängs, distansundervisning

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara följer SVT:s direktrapportering om Corona.

Inatt fick jag ett meddelande från vår lärare som vi har i fotokursen där han sa att han inte var på skolan utan att vi istället skulle ha en fotouppgift som vi sedan skall skicka in till honom, antagligen tillhör han riskgruppen vilket gjorde att han inte var på skolan. Han sa också att mörkerrummet inte var klart än vilket kändes ganska väntat. Så ja, nu har vi en fotouppgift att göra istället, får se hur det går med den.

 

De senaste dagarna har det varit en konstig stämning i skolan med väldigt få personer där, skolan har nämligen skickat hem både deltagare och lärare som visat minsta lilla symtom på något likt förkylning. Man har också hela tiden hört folk som har pratat om Corona.

Imorse när jag var påväg till bussen så fick jag en känsla av att detta skulle bli en konstig dag. Under första lektionen så var vi typ 10 pers i klassen (av 23 tror jag) och vi skulle fortsätta med grupparbetet. Vid 9:45 var det presskonferens som flera av oss i klassen följde. Under den gick regeringen ganska direkt ut med en rekomendation om att alla skolor från gymnasiet och uppåt borde gå över till distansundervisning från och med imorgon. Efter detta så ändrades allt i hela klassrummet kändes det som. Vi satt och pratade med läraren vad som skulle hända nu. Vi skulle gå på rast typ då så läraren skulle ta reda på detta under rasten, men vi hann ju inte långt utanför klassrummet förrän vi hörde att vi skulle stänga. När vi hade varit ute och tagit lite luft och pratat lite och kom in igen så kom en av våra lärare fram till oss och berättade att vi från och med imorgon skall gå över till distansundervisning. Strax innan vi började lektionen igen så fick vi ett meddelande via plattformen som skolan använder om att skolan följer regeringens rekomendation och från och med imorgon övergår till distansundervisning. När vi fick detta meddelandet så kändes det ganska overkligt, vilket det gör fortfarande. Vi har ju en plattform där vi kan kommunicera okej i alla fall, men hur vi skall ha lektioner rent praktiskt får vi se, men troligtvis kommer det ske via något program för videokonferenser. Detta gjorde då att grupparbetet pausas då det inte är möjligt att presentera på det sättet som vi skulle gjort. Istället fick vi en annan uppgift liknande den som vi höll på med fast för att göra enskilt, men den fick de också ta bort då den också var svår att genomföra just nu med tanke på Corona.

Så ja, allting är väldigt rörigt just nu. Det enda vi vet är att skolan är stängd från och med imorgon men att vi på något sätt skall ha distansundervisning. Jag fick med mig alla böcker och papper hem idag i alla fall som jag kan tänkas behöva. Jag har ju ändå tur att älsklingen kan hjälpa mig med matten och även en del med engelskan så får vi se hur resten löser sig.

 

Ja, detta känns verkligen overkligt, vad är det som händer med världen egentligen?! Det känns faktiskt en aning lockande att åka till Brevika och vara där ett tag, men det lär bli riktigt tråkigt själv, men bara för att inte vara hemma hela tiden. Ne men vi får se vad som händer nu. Ingen vet ju nu heller hur länge vi kommer ha stängt, men jag antar att de börjar med två veckor, och veckan därpå är det ju påsklov, så jag hoppas verkligen att skolan kan öppna igen efter lovet. Vi var ett par stycken som sa det också att vi får träffas och gå promenader eller något sådant tillsammans för att inte sitta inne hela tiden, vi är ju liksom inte i karantän, skolan har bara stängt och när lektionerna är slut för dagen så är det ju som vanligt typ.

 

//CarroEllen

 

 

 

Söndag 15/3

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det söndag igen och denna veckan har gått ganska fort. Jag har varit väldigt trött hela veckan, somnat tidigt varje kväll. I onsdags skulle jag träffat Lisa egentligen men jag kände att jag inte orkade det. Men ja, det är ju många som är riktigt trötta nu verkligen, antagligen för att det har varit så lite sol.

 

I tisdags blev vi introducerade i ett nytt grupparbete som vi skall ha i skolan. När vi kom in i klassrummet så hade lärarna klätt ut sig till romer, och i klassrummet låg det kartonger på golvet med flera muggar framför. De hade också öppnat fönstren så det var ganska kallt och även suttit på någon fläkt för extra ljud. Det var verkligen en speciell känsla att komma in i klassrummet då...

Efter den presentationen fick vi veta att temat för det nya grupparbetet är "Livsvillkor". Vi blev uppdelade i grupper och skulle sedan börja diskutera vilken grupp i samhället som vi ville arbeta mer med. Vad vi valde får ni veta senare, men jag kan säga att jag börjar känna mig en aning osäker på ämnet som vi har valt efter att ha sett ganska hemska bilder, men samtidigt är det väldigt lärorikt, så vi får fortsätta med det vi valt.

 

I mitten av förra veckan började vi på skolan, och även i samhället i Göteborg känna av hur Coronaviruset verkligen närmar sig med stormsteg. Trots att det är ett par veckor sedan som Jesper och jag märkte första gången att folk började hamstra matvaror så har det märkts så mycket tydligare denna veckan. Det var väl i veckan som det rapporterades om typ 100 nya smittade/dag om det inte var ännnu fler, och då är det bara de som dem testar just nu vilket jag har förstått är de som tillhör riskgrupperna eller de som redan är sjuka. 

I torsdags pratade vi om detta i skolan väldigt mycket, och under engelskalektionen så fick vi veta lite mer om vad som händer i skolan nu. Vissa av personerna på skolan som tillhör riskgrupperna får en individuell studieplan för att plugga hemma nu, men läraren sa också det att de inte vet vad som kommer hända med skolan framöver, det kan mycket väl vara så att vi får stänga och då får vi i så fall ha lektioner via nätet, men nu tar man en dag i taget så får vi se vad som händer.

Jag känner mig väl egentligen inte så orolig över om jag blir smittad, det är väl mer att jag skulle missa skolan i så fall om inte den stänger. De säger ju att de flesta inte blir så dåliga, men jag som har varit förkyld mer eller midre sedan i september är riktigt trött på att vara förkyld och sjuk nu, så jag slipper gärna. Sedan vet jag också att jag hade haft väldigt svårt att gå här hemma i två veckor utan att få gå ut, jag hade ju på riktigt klättrat på väggarna då...

 

I fredags hämtade jag Lukas på förskolan igen, och denna gång gick det betydligt bättre än förra veckan. I fredags var han glad och lekte massor, bet mig gjorde han också i handen och så försökte han bita mig i stortån men då råkade jag sparka till lite så han blängde ganska ordentligt på mig, men det gick bra i alla fall.

 

Igår grejade älsklingen och jag lite här hemma och tömde bilen. Igår var nämligen sista dagen vi hade Thomas bil. De kom hem från Thailand imorse och de lyckades komma hem i tid trots allt kaos som är i världen just nu med coronan. Det kändes väldigt vemodigt att lämna tillbaka bilnyckeln imorse, bara tanken på att jag skall börja åka buss till skolan varje dag igen tar verkligen emot, och det tar emot ännu mer nu med tanke på viruset. Ja det har varit så himla härligt att åka bil till skolan nästan varje dag. Det tar liksom 15 min med bil, men nästan 1 timme med buss, men nu skall jag försöka gå till resecentret här borta på morgonen istället och ta en buss som bara tar 15 min, men då har jag 15 min att gå från bussen också till skolan, så vi får se hur många gånger mina fötter klarar av det på hård mark.

 

Idag var jag då uppe tidigt då Thomas var här redan vid 7:30 imorse, och jag hade sagt till honom redan innan att han bara får bilnyckeln snabbt ifall det är så att de har fått med sig viruset hem. Jag lyckades inte somna om efter det så idag har jag varit ganska trött, sov konstigt natten som var också då det blåste mycket.

Så ja, idag har vi fortsatt att greja här hemma, Jesper har köpt en del lådor för att organisera saker i ett skåp här hemma som alltid har varit kaos, så det är ju ändå bra. Jag har tvättat lite och bakat en kladdkaka, något som jag har varit sugen på i flera dagar, så gott!

 

Ja som sagt var, vi får se vad som händer i veckan. Tanken just nu är att vi skall på teater hela klassen på onsdag i Angered. Det känns verkligen sådär att alla skall ta vagnen hela vägen dit och sedan sitta med flera andra på en teater, vi får se hur det blir med den.

På tisdag skall vi jobba i mörkerrummet på fotokursen, framkalla bilder som vi tog förra veckan så det skall bli roligt, hoppas bara att de har lyckats täta dörrarna mer än vad de var förra veckan. I ett mörkerrum måste det vara riktigt mörkt för att det skall gå att framkalla bilder. Problemet som de gjort med detta nya mörkerrummet är att de har valt att ha nödutgången genom hela rummet. Detta innebär då att skylten som lyser för att visa var nödutgången är förstör hela syftet med mörkerrummet. Sedan har de inte heller lyckats få dörrarna tillräckligt täta, så vi får se hur vi löser det på tisdag.

 

Ne nu kanske det är dags att gå och hjälpa älsklingen med maten. Han börjar ju jobba imorgon så nu måste vi se till att förbereda veckans mat varje söndag igen.

 

//CarroEllen

 

Söndag 8/3

Halloj bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och denna veckan har känts en aning konstig. Vi har slutat tidigare från skolan flera dagar av  olika anledningar och så har jag varit ganska trött från när vi var dåliga här hemma. Så ja, denna veckan har varit ganska lugn.

 

I fredags hämtade jag Lukas på förskolan. Eftersom att det var ett par veckor sedan vi sågs så tog det en liten stund innan han kände igen mig. När vi kom hem till de så var Lukas superglad och lekte massor, men bara efter en timme så började han skrika för att han hade ont i magen som han har emellanåt. Och han skrek och skrek, ingenting hjälpte, eller när han fick kolla ut och såg massor av fåglar så blev han tyst en liten stund innan han fortsatte igen. När väl Anders kom hem så blev  han tyst en liten stund innan han fortsatte att skrika när vi satt i bilen. Stackarn, det hade varit så mycket lättare om han kunde prata. Men ja, den kvällen skulle älsklingen och jag ut och äta för att fira att han har fått ett nytt jobb, men tyvärr var restaurangen som vi skulle till bokad, någon hade bokat hela restaurangen, så vi köpte lite middag på maxi istället. Vi tänkte att vi skulle ätit efterrätt hemma den kvällen också just för att fira, men när vi hade ätit så somnade vi bägge två, supertrötta. Istället gjorde vi en "firarmiddag" här hemma igår kväll istället. Det blev sparris med parmesan till förrätt, potatis med rotfrukter och lax till huvudrätt och chokladfondant till efterrätt, supergott, men även igår somnade jag direkt efter middagen.

 

Idag har Malin och jag varit på Ikea. Jag plockade upp henne runt halv tio imorse så vi var på Ikea en liten stund innan de öppnade. Det var ändå ganska härligt att vara där så tidigt då vi lyckades få parkering nära ingången. Precis när vi hade parkerat och jag klev ur bilen så hörde jag att någon knackade på mig från bilen som hade ställt sig bredvid oss. Det visade sig att det var Sofia som jag jobbade med på Stigs center för några år sedan. Vi har ju lite kontakt men ses inte så ofta tyvärr, och ingen av oss hade någon aning om att den andra skulle dit, världen är bra liten ibland.

Jag köpte inte så mycket saker, bara servetter, ett underlakan till Jespers säng och en liten orkidé, men Malin fick köpt lite mer saker som hon var nöjd med. Tack för en trevlig dag.

Resten av dagen blir det till att ta det lugnt, eller vi skall laga lite mat bara.

 

Hoppas att ni har haft en bra vecka.

//CarroEllen

Äntligen friska

Godkväll bloggen!

 

Ja som rubriken lyder så har äntligen älsklingen och jag blivit friska igen från magsjukan, nu är vi, eller mestadels jag bara väldigt trött.

Igår var vi bara hemma, tvättade flera maskiner med tvätt för att få bort allt från magjsukan. Vi lagade också en soppa igår som mamma tipsade mig om, en soppa som hon gjorde till mig förr när vi bodde på Hälsö och jag hade varit hos tandläkaren och spänt min tandställning, då kunde jag ju inte tugga på flera dagar, då gjorde hon den soppan till mig. Igår hade vi potatis, morot och gul lök i då vi inte hade några fler grönsaker som vi kunde använda. Detta kokade vi upp tillsammans med vatten, buljong och oregano. När den var klar körde vi den med stavmixern, ställde den på spisen igen och hällde i lite fiskbitar. Jag tyckte den blev god, den tog mig tillbaka till när jag satt i lägenheten på Hälsö med ont i tänderna och åt denna. Jesper tyckte tyvärr inte att den var någon höjdare, så den har jag ätit till lunch idag också.

 

Idag skulle egentligen Malin och jag åkt till Ikea men eftersom att jag har varit dålig i veckan och Malin inte skulle vara hemma förrän sent natten som var så flyttade vi fram det istället. Så idag har älsklingen och jag haft en hemmadag, eller vi har kört en sväng bara och varit och storhandlat. Utanför apoteket på maxi stod det en stor skylt "munskydden är slut" och när vi gick runt på maxi så tyckte vi att det var ovanligt mycket sådan mat som man kan förvara en längre tid där hyllorna gapade tomma. Om detta beror på att folk har köpt extra för att lägga hemma ifall de blir sjuka av coronaviruset eller om det beror på något annat vet jag inte, men det var en lite speciell känsla faktiskt att se så många hyllor som var helt tomma. Fiskbullar var en sådan vara. Jag hade tänkt köpa en burk laxbullar då jag brukar ha det hemma men den var nu slut, och varje hylla på maxi var tom, och de har ändå ganska många olika i vanliga fall. Men ja, vi får väl hoppas att detta lugnar sig snart med viruset för just nu känns det lite som att folk har blivit panikslagna här. Jag tror också att media förstorar upp det så mycket vilket gör att folk får panik över det istället tyvärr. Jag känner mig just nu i alla fall ganska nöjd med att jag har bilen i två veckor till så jag slipper åka buss så mycket.

 

Ja då är det måndag imorgon och jag skall äntligen till skolan igen, jag var ju ändå hemma tre dagar förra veckan, så igår började jag känna mig lite rastlös faktiskt trots att jag egentligen inte hade någon ork att göra något. Men ja, vi får se llite vad som händer i veckan, skall hämta Lukas en dag i alla fall, sedan blir det nog till att ta det lugnt efter skolan då jag troligtvis kommer vara ganska trött. Det är ju riktigt många år sedan som jag var magsjuk senast, så jag har verkligen glömt av hur trött man känner sig efteråt.

 

Ikväll har jag fått bestämma middag, och nu när vi kan äta ordentlig mat igen så har jag bestämt tacos, älskar det!Jag har också köpt mina favoritkex att ha i veckan, sådan lyx att äntligen äta ordentlig mat igen.

 

Ne nu är det nog dags att gå och börja med maten. Hoppas att ni har haft en bra helg.

//CarroEllen