CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

July 2020

Två små utflykter

Halloj bloggen!

 

Den senaste veckan har vi haft det ganska lugnt här hemma, grejat lite bara och varit ute på två utflykter när vädret har tillåtit. Den första utflykten gick till ett ställe som jag har pratat om att jag har velat åka till sedan jag började övningsköra. Det stället ligger mellan Kungälv och Säve och är en gammal borgruin, Ragnhildsholmen. Den borgen byggdes av den dåvarande norska kungen på 1200-talet och togs ur bruk någon gång i början av 1300-talet. Under 1800-talet gjordes en stor utgrävning där. Idag är det bara ruiner kvar men det var ändå intressant att gå runt där. Ragnhildsholmen var den borgen som var föregångare till Bohus fästning som ligger en liten bit därifrån.

 

Nästa utflykt var ett par dagar senare och gick då så passande till Bohus fästning. Bohus fästning finns ju betydligt mer kvar av än Ragnhildsholmen och är idag en stor turistattraktion. Dit hade vi med oss lunch som vi satte oss och åt efter att vi hade gått en runda där. Bohus fästning har jag ju varit på flera gånger, men det var lite mer intressant när vi några dagar tidigare hade varit vid den borgen som var innan Bohus. Om jag minns rätt så var det samma person som byggde denna fästningen som den på Ragnhildsholmen, men rätta mig gärna om jag har fel.

Så ja vi fick två trevliga utflyktsdagar med en hel del historia.

 

Ragnhildsholmens borgruin

 

 

Bohus fästning

 

//CarroEllen

En vecka i Brevika

Halloj bloggen!

 

Tidigare under juli månad var älsklingen och jag en hel vecka i Brevika. Just en hel vecka är flera år sedan jag var där senast men det var så himla härligt att vara där såpass länge. Jesper jobbade på dagarna så då var jag ute och fotograferade en del och grejade lite med olika saker, och bara tog det lugnt. En dag då det var skitväder åkte min morbror som också var där och jag till Bengtsfors och åt lunch och handlade lite också.

Under kvällarna grillade vi och tog det lugnt, superhärligt. Grilla är ju inte direkt något som vi gör här hemma så ofta då jag inte tycker det är mysigt alls, så det kändes som rena lyxen i Brevika att grilla och sedan sitta ute och äta, så himla mysigt! 

Efter att vi hade varit där själva några dagar kom syrran med familj, då blev det fullt liv med lille Lukas i farten, men det var trevligt det också.

 

Jesper och jag åkte till en källa i skogen ett par gånger också för att hämta riktigt gott vatten. Den källarn ligger ganska nära Norska gränsen, så varje gång vi var där fick vi sms om att vi hade kommit till Norge, och när vi åkt därifrån ett nytt sms om välkommen hem, men vi var ju aldrig i Norge egentligen. En av gångerna vi åkte dit började det verkligen spöregna men när vi kom tillbaka till Brevika hade det inte regnat någonting där, så det regnet var verkligen lokalt, då var vi inte ens långt ifrån Brevika egentligen.

 

Så ja, vi hade en riktigt härlig vecka och jag hoppas verkligen att vi kan åka dit snart igen innan vi lämnar det.

 

 

Första kvällen kom det fram två älgar på åkern. Sedan var jag ute och fotade massor av bin, och sista bilden är på snoken som jag träffade på på bryggan flera gånger den veckan.

 

 

 

Andra bilden är på massor av gäss som vi fick syn på en av kvällarna, tredje bilden när jag sitter på gräsmattan utanför huset och bara tar kort rakt mot sjön och det andra huset, och sista bilden är solnedgången från bryggan.

 

//CarroEllen

 

 

Efter två år, äntligen är det klart!

Halloj bloggen!

 

Det har varit väldigt tyst här i bloggen det senaste vilket beror på att det är/har varit en jobbig tid för mig av en anledning. I juni 2018 gick ju min morfar bort och då började en jobbig tid om vårt älskade Brevika, stället där jag har varit nästan hela somrarna hela mitt liv. Under två år har vi inte vetat om vi skulle få ha kvar Brevika eller inte, men nu, lite mer än två år senare är äntligen allt klart. Tyvärr kommer vi lämna över stället till våra andra släktingar i augusti vilket känns riktigt tungt och jobbigt. Det som ändå gör att det känns lite lättare än vad jag trodde är att veta att vi inte kommer försvinna från byn helt och hållet, mamma har nämligen köpt ett nytt ställe som ligger bara en liten bit därifrån. Det nya stället är ett gammalt torp som behöver totalrenoveras då det är obeboeligt idag, så det skall bla. syrran och jag hjälpa till med. Detta nya stället har ett betydligt bättre läge än vårt gamla hus i Brevika med egen brygga. Detta kommer såklart att ta några år att få ordning på, men jag är övertygad om att det kommer bli så bra när det väl är klart, och ett så roligt projekt för mamma, syrran och mig som älskar gamla byggnader och saker, och även greja såklart!

 

Så ja, de senaste gångerna när jag varit i Brevika har jag varit mycket vid det nya stället och grejat och även packat i Brevika. Det är egentligen inte förrän nu som det har blivit så påtagligt att vi faktiskt skall lämna Brevika, samtidigt som det då känns skönt att veta att vi har ett nytt ställe i närheten även om det är ett stort renoveringsobjekt. Men vi vet ändå att vi kommer vara kvar i byn och fortsätta gå i skogarna däruppe och ha den fantastiska dalsländska naturen runt oss som jag älskar, då är jag ganska nöjd. 

 

Detta var bara en kort update just nu om varför det varit så tyst här. Någon annan dag kommer jag skriva lite mer om utflykterna som älsklingen och jag har gjort det senaste, och även lägga upp lite bilder.

 

Nu är det dags att sova, god natt!

//CarroEllen

 

 

Torsdag 9/7

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Sedan jag skrev här sist har jag varit i Brevika två gånger, grejat här hemma och varit ute och kört en del med bilen.

 

Förra helgen var det dags för den första långturen med bilen. Den resan var Malin med och gick till älskade Brevika. Vi åkte under tidig kväll för att slippa den värsta trafiken vilket var väldigt härligt. Jag hade fixat ordning mat, pastasallad som vi stannade och åt på vägen, så mysigt. Den helgen grejade vi en del och var även barnvakt åt lille Lukas. Under lördagskvällen drog det in ett ordentligt oväder med regn och åska, men som tur var kom det efter att vi hade grillat och hunnit äta. Den helgen var verkligen supermysig och härlig.

 

En dag i förra veckan bestämde älsklingen och jag oss för att åka till den nyöppnade butiken "Dollarstore" på Backaplan. När vi kom dit var parkeringen nästan full och det var kö in. Vi tänkte just avbryta den lilla utflykten när kön in var borta. Vi valde att gå in, något jag i efterhand ångrade. Jag tänkte ju att de skulle ha någorlunda koll på hur många som var i butiken då det stod en person i dörren och stoppade folk för att gå in emellanåt, men det var totalt KAOS inne. Det var jättemycket folk och så små gångar att man knappt kom emellan med kundkorgen samtidigt som alla typ gick på varandra, och det var inte någon som accepterade tejpen på golvet vid kassan för att hålla avstånd, kaos. Dit åker vi inte igen!

 

I måndags tog jag för första gången en långtur med bilen själv. Även denna gång gick den till Brevika. Syrran och Lukas var redan där nämligen. Den turen gick bra, men det var så tråkigt att åka hela den vägen själv som tog ca 4 timmar, då stannade jag och åt på vägen också, och fick även köra i 40 km/h på motorvägen då det verkligen spöregnade, inte ens vindrutetorkarna hann med så man såg typ ingenting framför sig, ganska läskigt. Men jag klarade det och var helt slut när jag kom fram. Vi hade några trevliga dagar, dock var inte riktigt vädret med oss. Jag badade i sjön veckan innan så det trodde jag inte skulle bli ett problem dessa dagarna, men det var betydligt kallare i vattnet nu, så det blev bara ett snabbt dopp innan regnet kom.

Att vara med en liten 1,5 åring i tre dagar är roligt så länge han är glad (vilket han såklart inte alltid är), men man blir så himla trött, så igår eftermiddag när jag kom hem packade jag bara upp maten och lade mig i soffan helt slut. Men ja, vi hade några trevliga dagar, tack syrran! 

 

Avslutar med en bild från förra helgen när ovädret var påväg in över Brevika:

 

 

//CarroEllen