CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2015

Riktigt konstig dag

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.


Ja idag har det varit en riktigt konstig dag. Först började det med att personen som ska ta över efter Malin försov sig, och kom typ 30 min försent.

Sedan ville Malin gå hem redan vid halv 11 tiden idag, men i samma veva ringde en person från jobbet och sa att Malin måste stanna kvar på jobbet, och att denne personen skulle komma så fort som möjligt. Malin ville ju verkligen bara gå hem, men jag fick tvingat henne att stanna kvar, hon skulle ju få sin avslutningspresent. Så ja, hon gick runt lunch istället.

Under eftermiddagen fick en annan på jobbet och jag pratat lite om vad vi tänker nu med jobbet. Hon berättade att hon har fått ett annat jobb, och att så fort hon får fler tider där så kommer hon att sluta hos oss. Sedan var det en annan person idag som har blivit sjukskriven iaf fram till midsommar, och så fick jag veta att en av Malins chefer också har sagt upp sig. Och mitt i allt detta nu då så har hon som har tagit över efter Malin typ bara blivit helt lämnad med allt ansvar. Detta känns verkligen inte bra, just nu känns det som att hela företaget står och stampar, inte hela Subway, utan hela det företaget som äger typ 12 restauranger, eller ja, det rör i alla fall ett antal av restaurangerna. Sedan berättade hon också att en av de andra på jobbet också har tänkt att säga upp sig nu för hon vill inte jobba med någon annan än med Malin, så ja, då blir det en person kvar på jobbet utav oss som är där nu, om jag också går då.

Sedan har den nya chefen nu då frågat en person från Nordstan om han vill börja hos oss. Den personen har jag jobbat med tidigare, han hade Malins jobb en sommar när hon var sjukskriven, och han och jag är som hund och katt, jag klarar verkligen inte av att jobba med honom, det går bara inte. Så ja, allt är bara superrörigt just nu. Personen från af har inte hört av sig än heller, tröttsamt.

Tänk vad allt bara kan förvandlas på endast en vecka, från lugnt till verkligen mer än superrörigt. Jag känner bara att jag vill inte vara med till sista delen, vilket lär vara i sommar någon gång eller tidig höst, när allt blir som mest rörigt, nejtack! Vi är liksom redan nu ont om folk, och det är bråttom att anställa i alla fall någon till sommaren, och om det är någon som inte kan Subway sedan tidigare så måste ju personen läras upp också, och det tar sin tid. Tycker faktiskt synd om den nya chefen som har fått allt ansvar lagt på sig, och att det sedan är så bråttom med att anställa folk. Nej, jag måste få tag på af, jag vill verkligen inte vara med till det sista, när det blir ännu mer kaos än vad det redan är....


//CarroEllen

Hemmadag

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan själv, Jesper skulle iväg på middag nu ikväll med gänget som han spelar innebandy med, avslutning för terminen idag.


Ja som rubriken lyder, idag har jag varit hemma. Imorse vaknade jag av Jesper kl 6, och jag kände verkligen att jag inte orkade gå till jobbet idag av flera olika anledningar, först och främst för att jag hade enromt ont i ryggen. Det började redan i tisdags, och igår på jobbet blev det bara värre. Antagligen gjorde jag någon konstig rörelse eller något när vi bar akvariet i måndags, det onda sitter liksom precis vid Ischiasnerven, så vissa rörelser gör ganska ont, lite jobbigt. Sedan kände jag också att jag verkligen inte orkade gå till jobbet just idag med tanke på som det är där just nu.

Så ja, idag har jag haft verkligen en heldag för mig själv här hemma. Imorse kändes det skitsegt, Jesper åkte liksom strax före kl 7 imorse, och kommer hem typ kl 11 ikväll.  Men jag har fått tänkt mycket idag, tänkt på vad jag faktiskt skulle vilja göra. Det jag har kommit fram till är att först säga upp mig från jobbet snart, jag fick mailat min gamla sius på af idag, men har inte fått något svar av henne än om vem som är min nye handläggare, hoppas få svar imorgon. Sedan har jag tänkt söka jobb på maxi, inom catering. Sedan satt jag och gick igenom en sida med massa kortare kurser i Göteborg, och fastnade faktiskt för en kurs inom massage. Kursen är bara två dagar, men känns ändå som en rolig grej, jag tycker ju det är roligt att massera, jag masserade ju mamma en hel del förr, och ibland även idag. Någon skrivarkurs vet jag inte riktigt om det blir något av, inte nu i alla fall. Men om inte massör hade varit ett så tungt jobb som det faktiskt är så tror jag faktiskt att jag hade tyckt det varit roligt, få hjälpa folk också. Ne men första grejen är att få tag i personen på af, söka nytt, säga upp mig och sedan kanske gå någon kurs. Jag hittade också en del förarintyg- och sådana kurser vilket Jesper tycker att jag ska ta. Men då det dröjer måånga år innan vi bygger en husbåt (om vi nu gör det) så känner jag att det kan jag ta längre fram i livet.


Idag har min telefon ringt en del också, har pratat med syrran, med Thomas (pappa) och med mamma. Och flera stycken andra som jag också har pratat med idag när jag har berättat om att chefen har sagt upp sig på jobbet, och att jag i typ ½ år har tänkt leta nytt jobb, så har flera sagt att detta kanske är den chansen jag ska ta nu, det är nu den tiden är inne, nu när allt ändå är som det är på jobbet.


Just nu känner jag bara att jag verkligen längtar till semestern, men det är ju ett tag kvar, mitten av juli. Men jag är ju faktiskt långledig under midsommar, dock vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på då, jag fick faktiskt en liten idé förut, ska bara prata med Jesper om den innan jag skriver något här.


Ja, imorgon är det då sista jobbdagen med chefen, så jag måste ju gå till jobbet, hoppas att min rygg orkar det. Så ja, morgondagen lär vara en riktigt jobbig dag, men jag ska bara försöka blicka framåt, vilka möjligheter jag har nu i livet, Subway är jag färdig med, jag kan inte komma längre där. Skitledare har jag ju tackat nej till att vara två gånger pga arbetstiderna (men jag har ändå gjort i princip allt som en skiftledare gör), men jag har ju faktiskt varit skyddsombud där ett tag nu.

Nu hoppas jag bara att jag faktiskt får ett jobb nere på maxi, det hade inte kunnat bli mycket bättre. MYCKET bättre lön, närmare jobbet och fler arbetskamrater än vad jag haft på Subway, det låter i alla fall mycket bättre, håll tummarna för mig! =)På lördag öppnar Torslandas nya bibliotek. Det har flyttat runt nu ett par år efter att de upptäckte att deras lokal på Torslanda torg var möglig, men på lördag öppnar de i nya lokaler nere på Vingen, kulturhuset. Så det ska bli väldigt roligt, hoppas att det är ett bra bibliotek, lätt att hitta och så.

När vi bodde på Hälsö var ju mamma, syrran och jag jättemycket på Öckerö bibliotek, men när vi flyttade till Torslanda så blev det inte lika ofta, det biblioteket var inte så bra då, och inte så trevligt heller.


Ne, jag borde nog egentligen sova känner jag, är jättetrött nu, men jag vill ju vänta tills älsklingen kommer hem. Ne men jag kanske har somnat här i soffan tills han kommer hem, det känns inte helt orimligt.


God natt!

//CarroEllen

Mycket tankar

(Långt inlägg)


Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt, jag är jättetrött idag.


I måndags när jag kom hem och skulle städa akvariet så upptäckte jag att bordet som akvariet stod på, och golvet runtom var vått, akvariet läckte. Jag lyckades torka upp det mesta, tur som jag hade så hade det bara läckt ungefär ½ liter. Det gick ganska fort innan jag hittade först ett ställe där det läckte ifrån, och efter ytterligare en stund ett ställe till. Så när Jesper kom hem så hjälptes vi åt att tömma akvariet såpas så att vi kunde bära in det i badrummet, bättre att det stod där och läckte än på parkettgolvet i vardagsrummet. Där fyllde vi det igen, och då hade det av någon konstig anledning slutat att läcka, men efter en stund började det igen. Vi lade en del handdukar runtom som fick suga upp vattnet, men de var ju väldigt blöta på morgonen.

Då vi inte hade någon backup till fiskarna så fick ju de vara kvar i akvariet, det läckte ju inte så himla mycket, det hade väl typ läckt 1,5 liter på hela natten.

Igår när jag kom hem så hittade vi ytterligare ett ställe där det läckte ifrån, tre hål i akvariet på 1 dygn, hur gick det till? Jag började känna mig lite stressad för fiskarna, kände att de behövde flyttas någon annanstans, men vi hade inget förslag. Tillslut kom vi på att vi faktiskt kunde lägga ut en fråga på facebook, facebookgruppen "Grannar i Torslanda" Så det gjorde jag. Efter en liten stund fick vi faktiskt ett svar, en kvinna som hade ett akvarium hemma som bara stod och skräpade, så vi kunde få det. Snabbt och lätt var det fixat. Så igår kväll var vi och hämtade det. Det var lite mindre än det som gick sönder, men det fungerar tillfälligt till de fiskarna vi har. Dessvärre har vi inget ställe att ställa det nya akvariet på då det är avlångt, det vi hade innan var 6-kantigt, så just nu står det nya akvariet i badrummet, det andra, det trasiga fick vi tömt ordentligt nu ikväll, så nu står det på tork, Jesper tänkte göra ett försök att laga det, han var och köpte silicon igår. Så ja, vi får väl hoppas på det bästa, att det går att laga, annars pratade vi faktiskt lite om att köpa ett nytt, men då ett lite större än det vi har, men ändå med en annorlunda form av något slag, det ska liksom få plats i ett hörne i lägenheten.


Igår när jag var påväg hem så kom jag med en tidigare buss från jobbet, så jag bestämde mig för att ta en annan buss från Backaplan, en som går runt hela Torslanda, och tar ca 15 min längre tid än 24:an, 24:an är ju nästan alltid ganska sen ändå. Men ja, när vi precis hade passerat Torslanda torg så var det totalt stopp. Bara några minuter innan vi kom dit så hade det skett en trafikolycka där, en tvåbilskrock. Kongahällavägen som idag är Väldigt tungt belastad, och typ enda stora vägen som går genom Torslanda blev hela igår eftermiddag helt igenkorkad under ett par timmar. Efter ett par timmar var fortfarande kön enormt lång, nästan 4 km. Så ja, när det gäller vägar så är Torslanda enormt sårbart.I måndags när jag kom till jobbet så var det en ny person med på jobbet, Malins efterträdare, men igår kväll hade hon bestämt sig för att hoppa av, hon tyckte att det var för mycket ansvar att vara restaurangchef, vilket jag kan förstå. Så idag var det en annan person med på jobbet, en från Nordstan. Hon är tre år yngre än mig, men väldigt trevlig, så ja vi får väl se hur det blir.

Men ja, som ni säkert redan vet så har jag ju under typ ½ år eller mer funderat på att göra något annat. Jag har ju liksom jobbat på Subway i 3,5 år nu, och till hösten går min anställning ut igen. Men nu när chefen slutar så känns det mer aktuellt att verkligen börja kolla efter något annat på riktigt, det ryktas också om på jobbet att fler kommer att sluta nu när chefen har slutat, men det får vi ju se hur det blir. Men ja, så nu börjar jag tänka till på allvar, vad skulle jag vilja göra det kommande året, vill jag hitta något nytt jobb, eller vill jag hitta någon kurs eller något, eller vad vill jag egentligen??? Det kanske är nu som jag faktiskt ska söka in på någon kurs, kanske en skrivkurs, eller något helt annat, frågan är bara vad för något? Jag har ju inte direkt några specifika intressen så, jag skriver, men det är ju inte jättemycket egentligen, det går ju i perioder, nej jag vet verkligen inte vad jag skulle vilja göra.

Jesper gav mig en idé imorse när jag pratade om att jag kanske skulle söka som kallskänka nere på maxi. Jespers reaktion på det var "det är ju jättebra, då får du ju nära hem och du kan skaffa dig en hund som du vill" Och ja, söka kan jag ju alltid göra, men först måste jag ta reda på vem jag har som kontaktperson på arbetsförmedlingen. Jag tror det är nästan ett år sedan som min sius kom in på jobbet och berättade bara för chefen (hon missade antagligen att berätta för mig) att jag skulle få en ny sius, eller vad det nu var. Problemet är bara att ingen har egentligen berättat detta för mig, jag har hört det av chefen, men ingen av oss har varken, namn eller telefonnummer till denne nye personen, det är väl typiskt af... Så jag tänkte försöka få tag på hon som jag hade innan och fråga henne, någon måste ju kunna svara på vem jag har där nu liksom, skitkonstigt, det är ju liksom fortfarande min gamla sius som står på alla papper, skumt.


Ja, detta var väl då en update från mig just nu, jag hade kunnat skriva så mycket mer just nu känner jag, men klockan börjar bli mycket, och jag är enormt trött. Imorgon är det jobba kväll som gäller, seeegt! och på fredag är det sista jobbdagen med Malin =( Men jag får se det positivt, det är bara två hela jobbveckor kvar innan midsommar, och den veckan jobbar jag bara tre dagar, lyckades få ledigt på torsdagen =)


God natt!

//CarroEllen

Söndag 24/5

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Idag känner jag mig ganska trött. Jag sov inne hos Jesper inatt med öronproppar i, men vaknade ändå av hans snarkande flera gånger. Sedan känner jag mig väldigt trött i huvudet från alla tankar om hur det kommer att bli på jobbet nu. Det känns verkligen skitjobbigt. Vi har liksom jobbat med varandra varje dag i 3,5 år och pratat om allt och inget med varandra, så fort det har varit något som någon av oss har tyckt varit konstigt eller något som vi borde göra på jobbet så har vi pratat om det, och jag har nästan alltid kunnat vända mig till henne om det har varit något som inte har fungerat. Ne men det kommer säkerligen att bli bra på jobbet ändå, det får bara ta den tid det tar att vänja sig. Den nya personen ska vara med oss i veckan har jag förstått det som, så får se hur det blir. Men som chefen sa i fredags "Caroline, jag hade inte tvekat att ta med dig till ett annat ställe, men just nu har jag inget jobb alls" Vem vet, kanske att hon hör av sig en dag och vill jobba med mig någon helt annanstans, man kan ju alltid hoppas...


Igår var Jesper, mamma och jag på Eriksberg och kollade på Göteborgsvarvet. Det var ju väldigt härligt väder, blåste dock litegrann. Men ja, vi kollade lite på varvet, gick runt lite där, det är väldigt härligt att gå runt på Eriksberg utefter bryggorna och kolla på båtar. Vi var bla. borta och kollade på Ostindiefararen, tog kort på den. Sedan hade Jesper och jag köpt med oss både sallad att äta och lite fika, så vi satt där på en brygga och åt, jättemysigt! Träffade en kompis också där, eller hann bara säga hej, men roligt ändå, han sprang varvet.


Igår natt var det några idioter som gick runt i vårt bostadsområde och satte upp rasistiska klisterlappar på soptunnor, men också på några dörrar. Riktiga idioter som inte har något bättre för sig. Torslanda har sedan mååånga år tillbaka sitt smeknamn "Rasselanda" men det har blivit så mycket bättre genom åren, men det finns alltid rötägg som ska förstöra. Artikeln om händelsen hittar ni här.


Här kommer lite bilder från veckan. Första bilden är på årets första nyckelpiga som satt på ett blad på vår balkong i torsdags, sedan en bild på Ostindiefararen från igår.


   


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Fredag 22/5 och spöke på jobbet

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, både Jesper och jag är väldigt trötta idag, så det blir till att lägga oss snart tror jag.


Denna veckan har känts väldigt lång av någon anledning, kanske för att det var kortvecka förra veckan.


Idag fick jag veta en väldigt tråkig sak på jobbet. Chefen som jag har jobbat med nästan varje dag i 3,5 år har sagt upp sig. Det hade inte alls att göra med att hon inte gillade jobbet, utan att hon inte kom överens med sina chefer i en del frågor. Så ja, jag förstår henne att hon slutar, men det känns väldigt tråkigt och tungt. Vi har ju liksom som sagt var jobbat tillsammans varje vardag med varandra i 3,5 år. Hon nämnde något om att hon tyckte mest om att arbeta med mig av alla på jobbet, och att hon inte skulle tveka att ha med mig på ett annat jobb, men nästa månad har hon inget jobb alls.  Det kanske egentligen inte är så konstigt eller hur jag kan säga. På 3,5 år har vi liksom hunnit lära känna varandra på jobbet såpas bra att vi inte ens behöver prata med varandra längre om vem som gör vad, allt bara rullar på. Det är lite annorlunda när jag jobbar med någon av de andra, då är det inte alls samma rutiner överhuvudtaget, så sådana dagar brukar vara väldigt röriga, och jag brukar vara enormt trött efter en sådan dag. Så ja, chefen skulle sluta så snart som möjligt, det var prat om att hon bara skulle jobba maj ut. Tydligen har de redan hittat en ersättare för henne, en som ska vara med på jobbet nästa vecka, får se hur det går. Men ja, det kommer säkert att bli bra, men det kommer nog också att bli en del ändringar på saker och ting, känns lite sådär. Jag gillar rutiner, men när de bryts ordentligt, som nu så känns det bara jobbigt. Men ja, som sagt var, det kommer säkert att bli bra på sikt, bara vänja sig vid tanken nu och vänja sig vid att jobba med andra och inte med chefen på morgonen. Hoppas bara att den nya personen inte lägger om schemat helt och hållet, utan att det är någorlunda som det är idag, att jag får fortsätta jobba de tiderna som jag gör, och varje torsdagkväll, om jag ens måste jobba kväll alls, det återstår väl att se... Ne men detta kommer säkert att bli bra så småningom.


Sedan pratade vi om något helt annat på jobbet idag också. Jag minns att när jag började på jobbet för 3,5 år sedan så pratade alla arbetskamrater om att det spökade i lokalen. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det just då, då var ju allt så nytt för mig. Men ja, idag är det är väldigt ofta som vi står i köket och ser någon som rör sig i serveringen, någon som inte har handlat, men när vi kollar mot linen så är det ingen där, inte heller någon som har lånat toan. Detta händer vissa dagar flera gånger om dagen. Så idag när Malin sa till mig att det kom någon så gick hon själv ut för att kolla, men där var ingen. Jag skojade med henne om att hon ser väldigt mycket i syne (samtidigt har jag alltid haft i tankarna det de berättade för mig när jag började där) och då sa hon att det är någon som är här och går runt. Sedan berättade hon om att när vi precis hade öppat för nästan 5 år sedan så hände det mycket mer konstiga grejer än idag. Då var det saker som stod långt in på hyllor som ramlade ner och lite sådant. Men som tur är så har det lugnat sig de senaste åren. Nu är det mest att vi ser någon ute i serveringen, men som försvinner så fort vi kollar ordentligt, vi bara ser personen i ögonvrån, eller när det blänker i ugnen som att någon går runt. Sedan är det sopborstar som ramlar ner ibland också, men det är typ bara det, kanske en och annan diskback också, men den har lika gärna ha en logisk förklaring också. Så ja, eftersom att det har lugnat sig så de senaste åren så har väl aldrig detta varit något vi har pratat om alls förrän bara lite idag. Jag kunde inte låta bli att säga till chefen att vi har sett för mycket på "De okända" på tv, programmet där de får bort spöken, haha.


Ne nu är det nog snart dags att sova, jag är helt slut verkligen.

God natt!

//CarroEllen

Tisdag 19/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, ska ut och röja i köket från matlagningen om en stund.


I torsdags när vi var lediga så fixade Jesper och jag våra cyklar för sommaren. Vi var också ute på en liten tur, och efter det hade jag träningsverk dagen efter, kanske inte så konstigt, har ju inte cyklat på ett halvår. annars tog vi det mest lugnt.


I fredags jobbade jag ju, och under torsdagen hade det varit strömavbrott på jobbet. Som vanligt när det är strömavbrott där så är det något som går sönder, så varför skulle det inte vara det även denna gång... Denna gången var det kortmaskinen som gav upp, och ena skärmen för kamererna. Så hela helgen gick de utan kortmaskin, våra fina lappar satt istället uppe i restaurangen "Tyvärr har vi nätverksproblem så vi tar endast kontanter!" Just nätverksproblem stämde väl inte den här gången, men eftersom att det ändå är såpas ofta som vi har problem med den så har vi gjort lappar och plastat in som vi bara sätter upp när det inte fungerar, och oftast är det just nätverksproblem. Men ja, först igår kom en ny kortapparat, så strax före lunchen igår kunde vi ta betalt med kort igen. Det jobbiga när detta händer, att kortmaskinen inte fungerar är att många inte ens ser våra lappar som sitter uppe väldigt tydligt och på flera ställen, så vi måste fråga alla innan de börjar beställa om de har sett att vi bara tar kontanter eftersom att det tyvärr är väldigt många som inte har kontanter på sig alls längre. Tur att det finns en bankomat vid jobbet, men vi tappar ändå mycket kunder på att inte ha en kortapparat, folk vänder i dörren om de ser lappen och kommer inte tillbaka, tröttsamt.

I fredags fick jag också veta hur jag har semester i sommar, och sedan fick jag även ledigt dagen innan midsommar, härligt! Nu ska Jesper och jag bara komma på vad vi ska göra.


I lördags var vi ute en liten sväng hos Jespers föräldrar, eller hans mamma var bara hemma. Det var trevligt. Vi åt lite mat och spelade spel, M.I.G


I söndags var vi bara hemma och städade och var på maxi och storhandlade under eftermiddagen.


Jisses, i söndags var det 6 år sedan som jag började med den här bloggen, det är ett tag. Innan denna bloggen så har jag ju haft ett par stycken. Först var det ju lunarbloggen, sedan e-blogg som bara försvann utan förvarning, jättetråkigt. Där låg jag i topplistan på mest aktiva bloggare flera gånger om. Och då var jag verkligen aktiv i bloggen, jag skrev absolut Minst 1 gång om dagen, oftast 2 eller 3. Jag förstår bara inte vad jag egentligen skrev om. Idag har jag ju liksom svårt att komma på något att skriva varannan dag typ...


Igår var jag i stan med syrran. Vi var och shoppade lite. Först var vi och köpte lite örhängen. Jag har ju haft hål i öronen sedan jag var typ 10, kanske 12, kommer inte riktigt ihåg. Men de senaste åren har jag använt örhängen Väldigt sällan, så nu har jag märkt att de har börjat växa igen lite, så jag fick köpt mig lite nya små örhängen som jag kan ha på jobbet.

Efter det var vi inne på Esprit. Där hittade jag väldigt mycket kläder förr, men köpte väldigt sällan där eftersom att det är ju lite dyrare, men det är väl inte direkt något jag bryr mig om idag. Jag köper ju liksom kläder såpas sällan, så när jag väl köper något så brukar jag inte bry mig så mycket om vad det kostar så länge jag gillar det. När vi stod i rulltrappan på väg ner i butiken så fick jag syn på en långklänning och sa till Linnea "Jag tycker att långklänningar är så fina, men de är så jobbiga att gå i.." Så ja igår började Linnea bara plocka kläder som hon tyckte att jag skulle prova. Jag gick bara runt lugnt och kollade och hittade ett par byxor som jag skulle prova, men på bara någon minut så hade Nea hittat en del kläder. Så ja, jag fick prova en del. Ut ur butiken gick jag med en långklänning och en jeansjacka. Långklänningen är lite mer vid nedtill så den är lätt att gå i, och jeansjackan är med en del stretch i, väldigt härligt. Även jeansjackor har alltid jag tyckt varit fina eller vad man kan säga, men jag har aldrig hittat någon som jag har tyckt om då de flesta är utan stretch och väldigt tajta. Men den jag köpte var jättebra och skön.


Ne nu måste jag ut och röja i köket, men först kommer här lite bilder, sista bilden hittade jag på datorn nu. Det är ett litet test som vi hade när vi gick ur 9an på Öckerö. Tänkte att det kanske är lite roligt att lägga upp det nu när sommaren närmar sig. Svaren står längst ner i ena hörnet, lycka till!       //CarroEllen

Vattenläcka vid jobbet och trevlig helg

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt.


I torsdags jobbade jag kväll med Sofia. Vi hade det väldigt lugnt, och jag sov sedan hos mamma.

När vi var och slängde soporna i torsdagskväll så märkte vi att det var en del vatten på golvet i soprummet, men jag tänkte bara att det hade regnat mycket (det har regnat in i de byggnaderna tidigare). När jag gick ut i garaget för att slänga kartonger så såg jag att det rann betydligt mer vatten där än inne i soprummet. När jag kom tillbaka till soprummet såg vi att det rann vatten från rören i taket. Vi funderade lite på vad det kunde vara. Eftersom att det är väldigt gamla hus med platta tak så tänkte vi väl mest att det bara hade regnat mycket, men Sofia pratade om avloppsvatten, men vi visste egentligen inte alls.

När vi gick ut ur rummet så hörde vi tydligt hur det rann vatten i väggen. Jag tyckte det var ganska konstigt, tänkte liksom att det troligtvis inte var regnvatten när det lät så tydligt, just då var det ju uppehåll.

När vi var klara för dagen och jag satt i bilen med mamma påväg hem till henne så smsade jag chefen, men hon visste inte vem hon skulle ringa om det, vi sa bara att vi skulle kolla på fredagen.


I fredags när jag kom till jobbet så gick jag till soprummet och kollade. Där rann det mycket mer vatten då än kvällen innan. Så chefen ringde vaktmästaren. Han visste redan om vattnet, och det visade sig att det var ett nytt företag som håller på och fixar ordning ovanför soprummet, de hade kopplat in en kaffemaskin under torsdagen. Slangen till den hade antingen lossnat eller gått sönder, så de hade massa vatten däruppe. Och ja, det måste verkligen varit mycket eftersom att det rann ner till soprummet. Ingen rolig start för det företaget.

Vi har i alla fall klarat oss från den läckan, det är inte riktigt samma hus, fast det har ju regnat in hos oss många gånger.


Igår var Jesper och jag i stan. Först gick vi till passcentralen, mitt leg har gått ut och jag har missat att fixa nytt. När vi kom dit och hade suttit typ 10 min så gav vi upp, det var typ 50 nummer före oss, och Jesper räknade ut att vi skulle få sitta där typ 1,5 timme. Det hade inte jag någon lust med så vi gick därifrån. Istället åkte vi till Universeum. Det var väldigt trevligt. Vi kollade på massa fiskar, ormar, fåglar, apor och lite andra djur. Sist vi var där var i somras, då såg vi såghajen men den var väldigt lugn just då, men inte igår. Igår simmade den runt hela tiden. Flera gånger lade den sig ovanför oss i tunneln, det var lite fräckt, såg rakt in i munnen på den typ.

Sist gick vi en sväng i butiken. Där köpte Jesper sig en legomodell, nanoblock, en rymdfärja. Jag köpte ett 3D pussel, en delfin. Så dem har vi suttit och pysslat med här hemma idag.

Vid 17 tiden var vi hemma igen, och efter att vi hade ätit middag lite senare så hade jag fått en riktigt ordentlig huvudvärk, samtidigt som jag var väldigt trött, så igår somnade jag strax före kl 21 i soffan. Kl 12 inatt väckte Jesper mig, då gick jag in och lade mig i min säng, och somnade om typ lika fort igen. Imorse vaknade jag kl 8, jag hade sovit typ 11 timmar. Det är inte ofta jag sover så länge nu för tiden, men det var behövligt.


Idag har vi tagit det väldigt lugnt här hemma. Jesper var nere på torget en sväng och handlade och bytte en duk som vi köpte förra veckan, den var felsydd. Sedan har vi pusslat, Jesper på sin legomodell och jag på delfinen.


Så ja, vi har haft en väldigt trevlig och härlig helg. Tanken var att vi skulle gått på restaurang igår också, men vi var inte alls hungriga när vi var klara på Universeum, så det blev inte så mycket av det, vi tog en liten  fika där bara.


 

En liten apa på Universeum 

3D-pusslet, Delfinen som jag köpteDukarna som vi köpte förra veckan.Ikväll blir det bara till att ta det lugnt tror jag, ska ta hand om tvätten om en liten stund bara.

Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllenTrevlig dag

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i sängen och ska snart sova.

Idag har vi haft en riktigt trevlig dag. I förmiddags kom Malin hit. Hon och jag var ute på en väldigt härlig promenad, runt slingan. Vi var även uppe vid "utsikten" där det var väldigt fint nu också, och idag var det faktiskt såpas klart ute att vi såg ända bort till Marstrands fästning, det är inte så ofta som man gör det faktiskt. Så den promenaden var väldigt trevlig, vi gick där och pratade om allt och inget.

När vi nästan var hemma så började det regna, vi tajmade det väldigt bra, och i precis samma veva så kom Jesper hem från maxi också. Väl inne fikade vi lite på en Almondytårta som Jesper hade köpt.


Vid halv 6 tiden nu ikväll så kom en arbetskamrat till Jesper och hans familj hit på tacomiddag. Malin stannade också vilket var väldigt trevligt. Så ja, denna kvällen har varit väldigt trevlig. De har en liten tvååring också, så det var ju full fart hela tiden, men han är så rolig ibland också. Så ja, det blev tacos till middag, sedan bärsmulpaj med glass till efterrätt, jättegott!

Tack Malin, Emma, Henrik och lille Isak för en väldigt trevlig kväll! =)


Lite senare nu ikväll kom mamma hit, hon skall sova här inatt. Så nu ikväll har vi suttit och kollat på "Ernst i Toscana" som vi alla tre missade i måndags, det var mysigt!


Ja, detta var en liten update om min dag, och ja, som sagt var, den har varit jättetrevlig =)


Nu är det nog dags att sova! Imorgon bär det av till Blomsterlandet med mamma och köpa någon ny växt att ha bredvid tv:n, kanske blir en liten sväng nere på torget också, kolla inne på Iems som har fått en större lokal. Godisbutiken som låg vägg i vägg med Iems har nämligen stängt igen, så Iems rev den väggen mellan de, så nu är den butiken dubbelt så stor.


Hoppas att ni också har haft en trevlig dag =)

God natt!

//CarroEllen