CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

July 2014

Torsdag 31/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen, Jesper kollar på något program på tv, och jag sitter bara här.


Idag har Thomas varit här en snabb sväng bara och hjälpt mig lite med dragen. Efter det åkte Jesper och jag in till stan där vi köpte kastspö till honom och lite fler drag.

Nu ikväll har vi grillat, kycklingspett, majskolvar, paprika med ris och kall vitlökssås, mums! Vi bjöd över min morbror också som tack för att vi fick åka med honom till Bengtsfors och från Brevika =) Till efterrätt blev det glass =)


Senare nu ikväll satte jag mig faktiskt och skrev det första kortet i författarkortleken. Den är lite rolig, men inte helt lätt, det tar nog ett tag innan man lär sig. Grejen var den att bara några sekunder innan klockan ringde (man får skriva i tre minuter) så ramlade kroken med kökshandduken ner i golvet, och jag flög upp ur stolen, blev skiträdd, haha, men jag hann precis skriva klart meningen =)


 

Lite av maten från ikväll



Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Bilder från paddlingen

Godkväll bloggen!

Då sitter jag nu hemma i soffan igen framför tvn med älsklingen och slökollar på en gammal Morden i Midsomer som jag redan har sett.

Idag hade vi tänkt att packa upp här hemma och sedan åka in till stan en sväng för att köpa ett kastspö till Jesper. Sist vi var ute på Donsö så ville Jesper så gärna fiska när det inte blåste någonting. Jag visste ju att jag hade ett kastspö och det hittade jag i Brevika tillsammans med lite drag, fast just det med drag kan inte jag någonting om, vad man ska använda till vad osv, så imorgon kommer Thomas hit och hjälper oss med det =) Men ja, idag blev det inte så mycket mer gjort än att packa upp det mesta av alla saker från paddlingen, det är typ bara det vi har gjort och tagit det lugnt, vi har varit väldigt sega och trötta idag, och det känns fortfarande väldigt tomt i akvariet =( Men när det börjar bli lite svalare ute så ska vi gå och köpa en ny guldfisk =)


Här kommer lite bilder från paddlingen =)


 


Här har ni all mat som vi hade med oss och även det mesta av packningen i kanoten innan vi skulle ge oss av från Bengtsfors. Vi åt upp nästan all mat, det enda som vi hade med oss tillbaka hem var en del ris, ett paket pasta, lite riskakor och köttbullarna, vi åt lite av det i Brevika också.



 


Här har vi stannat till för att äta lunch på Billingsholm på första bilden. Där åt vi egengjord pastasallad som vi lyxade till det med, den klarade ju sig första dagen i kylväska, så det var enda dagen vi åt "riktig" mat om jag säger så, sedan var det torkad mat eller burkmat, knäckebröd till frukost. Första och sista dagen var de jobbigaste. Första dagen tyckte jag var väldigt jobbig för det var så himla varmt, och som ni kanske ser så hade jag fått en del soleksem på armarna ocskså, så efter den lunchen fick jag ta på mig den enda långärmade tröjan jag hade med mig, en tjocktröja, och så fick jag lägga handduken över benen, det var jättevarmt =( Sista dagen var väldigt jobbig för då var jag bra trött i hela kroppen, och så körde det ihop sig lite med transport från Håverud, så det slutade med att vi fick ringa de som vi hyrde kanoten av och be de komma och hämta oss, och det kostade 650:- och de fick vi vänta på i lite över en timme. Men men, så är det ibland.

Andra bilden är i en av slussarna i Håverud.



 


I söndags eftermiddag drog ett oväder in just innan vi skulle paddla över Råvarpen, och tur som vi hade så hittade vi ett ställe där vi kunde slå läger lagom till ovädret kom. Där stannade vi några timmar tills ovädret hade dragit bort och vi hade ätit middag, sedn packade vi ihop tältet igen och paddlade vidare till stället där vi hade tänkt komma den dagen, stället där vi förlovade oss förra sommaren, shit det är snart ett helt år sedan, tiden går så fort =)


 


Och så här härlig paddling hade vi den sista halvmilen den kvällen när ovädret hade dragit bort, helt underbart!



Ja detta var lite av alla bilder som vi tog den här gången.


//CarroEllen

Hemkommen

Godkväll bloggen!

Ja nu har vi kommit hem, och jag är jättetrött, så ett längre inlägg blir det imorgon om hur vi har haft det, och lite bilder kommer upp då också. Men ja, vi har haft det väldigt bra, ett åskoväder drog över oss i söndags eftermiddag bara, så då slog vi läger och fortsatte paddla när ovädret hade dragit bort.

Sedan har vi sovit en natt i Brevika också, vi blev hämtade i Bengtsfors igår kväll när vi hade avslutat paddlingen och åkte ditupp. Så i Brevika badade vi en del och tog det mest lugnt bara.


Nu ikväll när vi kom hem så var det ju bastu i lägenheten som vanligt, och jag gick och kollade till fiskarna som jag alltid gör när vi kommer hem. Jag märkte direkt att vår guldfisk KatjaKaj inte kom fram som han alltid har gjort när man ställer sig bredvid akvariet, jag förstod direkt att något var fel. Jag kollade runt i akvariet och hittade bara ett skelett av KatjaKaj på bottnen =( Visst, fiskar är inte direkt så sociala och roliga av sig, men det var faktiskt den fisken som var den roligaste, han märkte alltid när man stod bredvid akvariet och kom fram direkt och blev helt tokig. Så nu är det bara tomt i akvariet utan honom, men de andra fyra lever iaf =) , algfisken åt av skelettet såg vi =(


Ne nu är det sovdags!

God natt!

//CarroEllen

Torsdag 24/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och är fullt upp i packandet, det ligger verkligen saker i hela vardagsrummet.


Idag har jag varit bra trött, det var varit väldigt varmt. Vi har varit en sväng i stan ett par timmar, hade lite småsaker vi behövde köpa till paddlingen, och sedan har vi varit nere och handlat det sista, vi storhandlade igår ikväll.

Sedan har vi varit här hemma och packat resten av dagen. Vi har inte badat en enda gång idag, Illa! Jag hade så gärna velat vara kvar ute på Donsö bara för att kunna gå ner och bada lite snabbt när man känner för det. Men nästa helg åker vi nog ut igen, tror det var hamnfest då.


Ne nu måste jag fortsätta packa innan jag ska sova, jag är helt slut.

Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Tisdag 22/7

Godkväll bloggen!
Sitter nu i soffan uppe hos Jespers föräldrar och väntar på att Morden i Midsomer ska börja kl 21.
Idag har vi tagit det väldigt lugnt, var nere en sväng och badade i förmiddags bara, annars har vi typ bara varit inne idag.
Nu ikväll kom det ju en riktigt ordentlig regnskur med lite åska strax innan vi tänkte gå ner och äta på Isbolaget, så det fick vänta lite. Men efter en stund försvann regnet och middagen blev på Isbolaget. Jag åt en pastasallad med väldigt goda kycklingspett.

Imorgon bär det av hemåt, och i helgen ska vi iväg och paddla i Dalsland :-)

Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare!

//CarroEllen

Underbart väder!

Godkväll bloggen!


Sitter nu ute på balkongen och bara njuter, solen är påväg ner, det är helt vindstilla och en bra bit över 20 grader i luften, en riktigt härlig kväll. Och så kollar jag bara utåt över havet, det enda jag ser är några småholmar och sedan bara horisonten, som sagt var, trots att jag är uppvuxen med detta så är det alltid lika underbart på sommaren!


Idag har vi varit en sväng nere i affären och sedan varit och badat, jag satt kvar en stund vid badet också medans Jesper som tröttnade ganska fort gick hem. Så ja, jag lyckades bränna mig lite i solen idag, men sådant som händer. Imorgon är det något över benen som gäller för mig.. Ingen paddling har det blivit idag heller. Det har blåst lite för mycket på dagen och nu ikväll var det väldigt varmt så vi struntade i paddlingen och gick och tog oss en kvällsdopp istället, det var riktigt gött!


 



Hoppas att ni också har haft en härlig dag i det underbara vädret =)


//CarroEllen


Badat

Godkväll bloggen!

Ligger nu i sängen och ska nog faktiskt snart sova, fast det är bra varmt här inne fortfarande, vi testade att sätta på fläkten på kalluft men då den sitter på nedervåningen så gick den kylan inte upp till andra våningen tyvärr, men men.


Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Vi var en sväng nere i affären och handlade lite och köpte glass, sedan har vi suttit på altanen i skuggan då det har varit alldeles för varmt i solen, och så har vi varit nere en sväng och badat, och den här gången låg jag i en liten stund, inte bara doppade mig som jag gjorde igår. Det var inte jättevarmt i vattnet, men inte så kallt heller, fast jag stod och tvekade ett bra tag på stegen innan jag slängde mig i. Imorgon hade jag gärna varit där nere ett par timmar eller något, fast tyvärr får jag ju inte med mig Jesper på det, han vill bara bada och sedan gå hem, men jag sitter gärna där och torkar och kollar läget runtom, fast det är inte så roligt att sitta där själv, ne vi får se hur det blir med det.

Någon paddling har det faktiskt inte blivit idag då det har blåst lite på dagen, det var först nu ikväll som det var helt underbart paddelväder, fast då var det lite försent att gå ut och paddla, hoppas det är bättre imorgon så vi kan gå ut =)


Nu ikväll tog vi oss en härlig promenad ocskå, satte oss en liten stund i hamnen innan vi gick vidare.


Då jag fick tillåtelse av älsklingen att lägga upp en bild på oss när vi badade förut som Jespers pappa tog så kommer den här;


 


På bilden satt jag på Jespers ben, och direkt efter denna bilden så kunde han inte låta bli att slänga mig upp i luften så jag doppade hela huvudet, buse!


Ne nu är det snart sovdags! God natt!

//CarroEllen



Underbart väder!

Godkväll bloggen!

Vilken härlig dag vi har haft. Vid 15 tiden var vi ute på öarna idag, och det har varit verkligen kanonväder, och jag har tagit mitt första dopp för i år, det lär väl bli en del badat dessa dagarna när det ska vara så varmt.


När vi kom hit idag så hade Jespers föräldrar börjat med maten, grillad lax med ris, sallad och en god sås, mums!

Efter maten gick vi ner till Lökholmen och badade, Jesper bara slängde sig i och låg i väldigt länge medans jag tvekade länge innan jag slängde mig i, men jag var uppe ganska snabbt igen, men det var väldigt gött efteråt. Så ja, vi satt där en stund innan vi gick hem igen och gjorde oss ordning lite innan vi gick upp till det andra huset och satte oss där på altanen och löste korsord, då kände jag verkligen att nu är det semester =) Just det ja, Jespers mamma hade författarkortleken också som jag ska sätta mig med någon dag tänkte jag, bara skriva lite och se om jag kommer på något att skriva om lite längre =)


Idag när vi satt och väntade på färjan på Saltholmen så fick vi syn på lyxkryssaren Royal Princess som var påväg ut ur hamnen, fick tagit lite kort på den. Stenabåten kom bredvid den också och då såg helt plötsligt Stenabåten väldigt liten ut..


 



Annars nu ikväll har vi varit nere en sväng och gått i hamnen, det var väldigt härligt. Det är verkligen helt underbart när det är sådanthär kanonväder och man är ute på öarna, även om man är uppvuxen med det så är det alltid lika härligt sådanahär kvällar! =)


Ne nu är det nog snart sovdags, imorgon är en ny dag och då smhi säger att det ska blåsa väldigt lite imorgon också så blir det nog en kanottur hoppas jag =)


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Semester!

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan som vanligt med älsklingen och bara tar det lugnt, jag har väldigt ont i min rygg, har ju haft det de senaste två veckorna av någon anledning =(


Ikväll skulle ju vi gått på restaurang egentligen, men när vi hade gjort det som vi skulle göra i stan så var inte jag ett dugg hungrig, så vi åkte hem istället och handlade lite mat på maxi, så det blev grillade kycklingspett med ris och ört- och vitlökssås, mums! =)


I stan fick vi köpt ett nytt mobilt bredband, lite småsaker på Clas Ohlson och även en del godis på 4gott. Hittade även ett mellanmål med nutella som jag bara var tvungen att testa, och det var jättegott, älskar nutella! =)

På maxi köpte vi även varsin tidning, det är något jag köper varje semester, en korsordstidning som jag har ett tag, fast tyvärr var den jag köpte bara tävling till 5/8 tror jag, men får lösa en del ändå =) Tänk vad härligt, nu börjar semestern, älskar att sitta ute när det är riktigt gött väder och bara lösa korsord, underbart! =)


   


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare!


//CarroEllen

Vilken dag!

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och känner mig verkligen helt slut, kom hem för knappt en timmasen.


Idag när jag var påväg till jobbet, var på Backaplan, jag hade just gått av bussen och hade lite småbråttom till nästa. Då hörde jag någon som ropade ursäkta efter mig, jag stannade ju såklart och kollade vad det var. Då kom det fram en kvinna till mig som pratade väldigt tyst så det var väldigt svårt att höra vad hon sa. Hon förklarade att hon och hennes mamma var på semester i Göteborg från Örebro och att kvinnan hade blivit av med sin plånbok inne på MC. Hon ville att jag på något sätt skulle hjälpa dem att komma hem, hon pratade om att jag kunde få 1000:- extra, jag kunde få hennes väska (en dyr märkesväska), hennes adress osv. Jag som hade lite bråttom, och kände att jag inte riktigt visste hur jag skulle kunna hjälpa dem, skitsvårt. Så det slutade med att jag gång på gång bara sa att "jag är ledsen men jag kan inte hjälpa er", tillslut gav hon sig och gick surt därifrån. Vad gör man liksom i en sådan situation? Jag bara stod där och kände att jag verkligen önskade att jag kunde hjälpa dem (för det verkade som att hon talade sanning) men att jag inte visste hur, och just då vid den tidpunkten..


På jobbet idag har vi haft massor att göra verkligen. Jag fick berättat för mig att idag hade de inte bara varit inne och köpt 26 mackor, utan idag hade även flera lag varit inne och ätit, plus att det var mycket annat folk också. Men under tre timmar i eftermiddag/kväll så hade vi det faktiskt ganska lugnt, så då hann vi städa det mesta som ska göras på kvällen, men vid 19:55, fem min innan vi stängde kom det in ett helt gäng, typ 10 st, sådant är bara jobbigt, inte alls roligt, men men. Vi hann i alla fall med 20:50 bussen från jobbet och så hade jag sådan tur att det var 1 min kvar till nästa buss skulle gå när jag kom till backaplan.


Så ja, denna dag har varit konstig och väldigt stressig, så inatt hoppas jag att jag kommer sova gott. Imorgon är ju då sista jobbdagen innan fyra hela veckor semester, underbart! Och imorgon kväll tror jag att älsklingen och jag ska en sväng till stan och köpa lite godis (såg i lördags att 4gott vid Lilla bommen säljer Ferrero rocher i lösvikt och kostar lika mycket som vanligt lösgodis) så jag ska dit och köpa massa sådana =) Sedan ska vi köpa nytt mobilt bredband också, surt att jag inte hittade numret till mitt gamla, och så ska vi ev gå på restaurang också =)


Ne nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon.


//CarroEllen

Onsdag 16/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.

Idag har vi inte haft riktigt lika mycket att göra på jobbet men ändå en hel del, plus att idag har jag varit väldigt trött, precis innan lunchen bara small det och jag blev verkligen supertrött, jobbigt. Men men..


Här hemma ikväll har jag tvättat en maskin, hjälpt älsklingen lite med maten, lax i dillsås, mums!

Sedan har jag även suttit och försökt hitta "telefonnr" till mitt mobila bredband kontant, jag har lyckats lägga undan det, och tyvärr gick det inte att se i programmet heller, typsikt! Så ja, vi får köpa ett nytt sådant, det kostar bara 99:- på Phone house, men ändå lite surt, tror jag har använt det en gång bara, men jag hittar det verkligen ingenstans, har vänt upp och ner på lådor där jag skulle kunna tänka mig ha lagt det (hittade bara lådan, men inte det kortet där simkortet har suttit)


Imorgon är det jobba kväll som gäller =( Men vad gör det, nu slipper jag det på några veckor :D har ju bara två dagar kvar att jobba innan fyra hela veckors semester, underbart!


Nu verkar det som att vi ska iaf åka ut till Donsö, paddla i Dalsland i år igen, åka till Brevika, och sedan pratade ju Jesper om att han gärna ville till Gotland. Just det ja, sedan var det den kurorten också, Mösseberg, så vi får se lite vad som händer =) cykla en del hade jag gärna velat göra också trots att det inte har blivit någon ny cykel för min del, har ju inte kommit iväg och kollat på det igen, bara den gången på Backaplan där de bara hade en enda cykel inne som jag kunde provcykla, men den tyckte jag var lite för dyr så det fick ju vara, men det är säkert en jättebra cykel egentligen, men jag använder den lite för lite för att lägga ut 7000:- på en cykel tycker jag. Men men..


Just det ja, i förra veckan fick vi syn på en lapp på en av pantmaskinerna på ica maxi som var lite rolig, och idag fungerade den pantmaskinen men då var det en av de adnra som inte fungerade, så även på den fanns det en lite rolig lapp på (omni inte ser texten, tryck på bilden för större)


 


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Tisdag 15/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och halvsover, jag är verkligen hur trött som helst, skönt att vi bara har 3 arbetsdagar kvar innan fyra veckors semester =)


Igår kväll var Jesper iväg och spelade Magic på kvällen så han var inte hemma förrän halv 10 på kvällen. Men ja, jag fixade mig lite mat och sedan satt jag vid datorn, hade en väldigt lugn kväll, eller jag grejade lite här hemma när jag kom hem bara.


Idag har jag varit på Backaplan och träffat Lisa en sväng, det var trevligt =) Vi satt och pratade lite om vad vi skulle göra om vi hade slutat på våra jobb. Lisa ska gå en kurs innan och det blev jag faktiskt också lite intresserad av, fast inte samma som henne, hon ville gå bartenderkurs och jag isf barista. Jag minns att jag pratade om att jag gärna ville gå en sådan kurs för några årsedan när jag jobbade på Lilla saluhallen, eller även innan när DeliX låg där, men det blev aldrig av. Men det är nog något jag hade velat, så man iaf har den utbildningen, fast om jag hade bytt jobb så är jag faktiskt inte helt säker på att jag skulle vilja fortsätta med kallskänka, jag tycker ju det är roligt och så, men det sliter på himla mycket på kroppen, man blir så himla trött och har ont här och var efter lång tid. Jag hade nog egentligen velat gå någon/några kurser lite åt det hållet jag håller på med nu, fast lite annat ändå, men jag vet inte. Jag tycker ju om att jobba med händerna och samtidigt med människor, någon som har förslag? =)


Ne nu ska jag nog faktiskt snart sova, känner mig helt slut verkligen.

God natt!

//CarroEllen


Städdag

Godkväll bloggen!

Då var det söndagkväll, och bara fem dagar kvar att jobba innan semestern, dock kommer det vara mycket att göra denna veckan eftersom att det är Gothia cup. Då kommer alltid mycket lag och äter.


Imorse vaknade jag väldigt sent, det var längesen jag sov så länge, 10:50. Som sagt var, jag var nog trött igår, sedan var det ju lite svalare inatt också, inte lika varmt som det har varit de andra dagarna.

Så ja, idag har vi haft städ- och tvättdag här hemma.


Jisses vad trött jag blev nu då, helt slut. Den här helgen har gått väldigt fort, fast jag har ju gjort saker hela tiden typ, stan och sedan cykeltur igår och sovit länge och städat idag. Och om en vecka har jag haft semester ett par dagar och är troligtvis ute på öarna, hoppas på bra väder bara =)


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Lördag 12/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.


Idag har jag först varit med mamma i stan en sväng, vi skulle köpa skor till mig, jag upptäckte ju igår att mina enda sandaler har börjat gå sönder. Så strax före kl 14 mötte jag upp mamma i stan. Vi gick i typ alla skoaffärer i hela stan (som vi brukar göra när jag ska köpa skor) Jag provade ett par i en av de första butikerna som vi var i som satt bra på, men jag ville kolla vidare om jag kunde hitta några andra, men det gjorde jag inte så vi gick tillbaka och köpte de, eller några som var väldigt lika de som jag provade. Usch det är alltid lika jobbigt att kolla efter skor till mig, det blir typ alltid alla skoaffärer i hela stan innan jag hittar något jag vill ha och kan ha.

Så idag blev det ett par skor, ett par vita tajta byxor och ett par lite halvsäckiga jeans som är lite kortare än vanligt, men såå sköna, dock väldigt dyra.


 

Dessa skorna var väldigt sköna fast lite ovant med sådan grej mellan tårna. Det är just innesulan som är så speciell, och den finns i många olika varianter men sulan är densamma =) Dessa köpte jag på Bianco för 549:-


 

Vita byxor, köpte jag på Veromoda för 349:-


 

Jeansen. Lite säckiga men väldigt sköna, köptes på Design Only för 1599:-


 

Så här ser de ut baktill.



När jag kom hem vid 18 tiden nu ikväll så satt älsklingen och jag en liten stund i soffan. Vi satt och försökte hitta om det kom något vettigt på tv nu ikväll, men det gjorde det inte. Så då kom jag med idén om att ta en cykeltur, så det blev det, en ganska lång cykeltur, eller det tog ca 30 min en väg, till Björlanda Kiles småbåtshamn. Jag har varit där en gång tidigare men det är många årsedan nu. Det var en väldigt härlig cykeltur, lagom varmt ute också, även Jesper var väldigt nöjd med den turen =)

Så ja, vi cyklade runt lite i hamnen och hittade en thai/grillrestaurang. Jesper var väldigt hungrig och jag var väl lite småhungrig så vi satte oss där och åt lite. Så ja, för att avsluta det här så kan jag väl säga att jag har haft en väldigt trevlig dag, och nu borde jag sova riktigt gott inatt =)

Lite bilder kommer här.



 

Jesper tog en panoramabild över hamnen, lägg märke till Alla master.


  

En liten gård som vi cyklade förbi, såå mysigt. Det är det som är så mysigt med Björlanda och Säve, det känns delvis som landet, men ändå som stan. Björlanda hade jag nog kunnat tänka mig att bo i, väldigt mysigt och lite lantligt.


Tagen på samma ställe som bilden innan.


Ne nu är det nog sovdags!

God natt!

//CarroEllen  


Äntligen fredag!

Godkväll bloggen!

Då var det äntligen fredag. Denna veckan har gått ganska fort, men eftersom att vi hade städkväll på jobbet i tisdags så känns det som att jag inte har varit hemma så mycket i veckan, men men, har ju bara 5 dagar kvar att jobba innan semester =)


Idag har vi haft massor att göra på jobbet, jobbade med Linnea ett par timmar idag också. Det gick bra, men eftersom att det var en del att göra så var det lite smårörigt, men så brukar det vara när man jobbar med någon som man inte är van vid.

Efter jobbet åkte jag till stan och mötte upp Jesper då han skulle hämta ut sin nya platta som hade kommit, så nu har han något att pilla med.


Imorgon ska vi eventuellt in till stan en sväng och kolla på cykel till mig igen, ska kanske också kolla på skor till mig, upptäckte idag att mina sandaler, de enda jag har har börjat gå sönder =(


Resten av kvällen blir det nog till att kolla på film/serie. Jesper hade hittat någon gammal serie i Öppet arkiv på svt för ett tagsen och så har jag ju inte heller sett den nya Morden i Midsomer, den som gick i tisdags.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Mot jobbet!

Hejsan bloggen!
Sitter nu på bussen påväg till jobbet. Jag vill verkligen inte jobba idag, jag vill med Nea och Thomas till Burö och bada!
Ja det är ju verkligen jättevarmt ute nu och trots att det är svalare inne på jobbet än vad det är ute så är det fortfarande över 27 grader i köket, och så går vi med långbyxor på oss och är igång hela tiden, usch. Men ja, nu har jag bara idag, imorgon och nästa vecka kvar att jobba innan jag går på semester :-) Hoppas bara att vi också får sådant här väder på semestern.
Just det ja, igår kväll satt Jesper och jag och kollade lite mer på saker att göra på semestern (Internet gick igång av sig själv kl 23 igår kväll) och vi hittade något i Falköping som verkade intressant, Mössebergs kurort eller något sådant heter det. Någon som har varit där och vet hur det är?

Nu är jag snart framme så ni får ha en bra dag i sommarvärmen!
//CarroEllen

Inget internet eller tv

Godkväll bloggen!

Sitter nu ute på balkongen där det blåser gött och är jättevarmt, men ändå svalare än inne =)

Jag sitter nu också på internet via telefonen. När jag kom hem så fungerade nämligen inte internet, och inte tv:n heller, och vi har försökt felsöka det och grejer men som Jesper sa, det är typ som att en kabel är avklippt, det är tyst. Så Jesper ringde tele2 nu ikväll som inte hittade något fel, utan ist fick vi felanmäla det så nu kommer teknikerna ringa om 1-3 dagar, och självklart gav Jesper de mitt nr utan att nog riktigt tänka till, jag som inte ens kan svara i telefon på dagen, lyckat, så ja vi får väl se, hoppas att det kommer igång av sig självt, vi har ju liksom ingen tv heller då tv:n går på nätverket, typiskt!

Usch det är så tråkigt med sådanahär problem. Det var ju typ precis när vi hade flyttat hit och typ ett år efter så hade vi ju jättemycket problem med internet, det var fel på routern som de skickade och massa konstiga saker så det var ett antal gånger som vi var utan internet i flera dagar, men då fungerade iaf tv:n.... Usch, avskyr sådanthär..


Igår hade vi städkväll på jobbet, och efter det gick vi, eller Nea och jag cyklade mdans de andra åkte bil, och åt på Max som har öppnat ett par hundra meter från oss. Så ja, jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så sent igår, men det blev det. Vi var hemma hos mamma igen kl 23, så idag har jag inte direkt varit jättepigg.


När jag kom hem idag så fixade jag espressoglass, egengjord chokladsås med fras till som typ är lite som chokladbollssmet, och så tänkte jag sätta mig på balkongen och kolla på gårdagens avsnitt av Morden i Midsomer på svtplay. Men ja, när jag öppnade explorer så hade jag ju inte anslutning. Så den planen sprack =( och det blev inte heller någon glass då eftersom att jag satte mig och felsökte eftersom att jag gärna ville få ordning på det... Hoppas att det går igång ikväll..


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Måndag 7/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och kollar på Lotta på Liseberg.


Igår hade vi en väldigt lugn dag här hemma, Jesper pratade om att han ville åka till stan på förmiddagen, men jag orkade verkligen inte det, så det blev bara en hemdag, vi fixade ordning lite på balkongen och lade oss där ett par timmar, Jesper satt vid datorn och jag läste en bok, spökhistorier =)


Idag har jag varit väldigt trött på jobbet. Det har ju varit så himla varmt hela helgen och igår kväll var det verkligen bastu på mitt rum. Jag tror att jag var uppe sista gången vd 23:20 och satte fönstret vidöppet några minuter innan jag lade mig igen och somnade en stund senare, så det blev inte så många timmar sömn natten som var. Ikväll är det iaf lite svalare ute så hoppas att jag sover bättre inatt.


Imorgon ska vi ha städkväll och personalmöte på jobbet, och vi ska samlas kl 20. Suck, jag gillar inte sådana kvällar, det blir alltid så sent.. Men men..


Hoppas att ni har haft en bra dag =)

//CarroEllen



Lördag 5/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och äter lite choklad.


Idag har vi varit en sväng på Backaplan. Jesper skulle kolla på kläder och en ny platta, och jag hade ett presentkort på Siba som jag ville köpa något roligt för, och så skulle vi gå och kolla på cykel till mig. Jag har ju en cykel men jag har aldrig riktigt tyckt om den från första början, sedan har den ett väldigt dåligt ställ som vi aldrig har lyckats byta så den har tippat väldigt många gånger så den har lite repor och bucklor här och var.

Jesper fick i alla fall köpt ett par nya kortbyxor, några tröjor och en ny cykelhjälm till sig. Själv hittade jag inget så roligt på Siba, jag kom bara på en sak som jag behövde när vi gick dit, färgpatroner till skrivaren, så det blev det bara, hittade inget annat roligt, inte ens något spel. Men så är det ibland.

Ja vi var som sagt var inne på Sportson och kollade på hjälm till Jesper och cykel till mig. De hade bara en enda cykel som passade mig som fanns i lager för att provcykla, men av någon dum anledning så valde jag att inte provcykla den (ångrar det i efterhand) så någon cykel blev det inte idag. Jag ville nog ha lite fler än en enda cykel att välja på för just provcykla den innan gör ju att det blir lite lättare. Men ja, får väl åka dit någon annan dag, eller Jesper pratade om att det finns en Sportson vid hans jobb också som är större än den vi var på idag, så ja, vi får se, de kanske har lite fler. Där vi var idag så visade han några andra cyklar också som finns i tjejmodell men det var inga de hade inne.


Resten av kvällen blir det till att ta det lugnt, jag är helt slut efter denna dag, förkylningen är trots allt inte helt bra än, men nästan.


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Fredag =)

Godkväll bloggen!

Då var snart denna fredagen över. Idag har vi haft det lugnt på jobbet, det kanske beror på att Max har öppnat bara ett par hundra meter från oss och de har säkerligen skickat ut massor av rabattkuponger som gör att många går till dem. Men snart när folk har tröttnat på det så delas det upp på de olika matställerna runtom som innan =)


Ja igår jobbade jag ju min första dag på två och en halv dag efter att ha varit sjuk, och jag kan säga att det kändes verkligen att jag inte var helt frisk, jag var verkligen helt slut när jag bara hade gjort småsaker. Men som tur var så hade vi det väldigt lugnt så det var gött ändå, kom hem till halv 10 också =)


Innan jag åkte hem från jobbet idag så åt vi fredagstårta som vi gör ibland, så jag fick springa till bussen vid jobbet för att sedan hinna med 24 på Backaplan. När 24 väl kom och den körde iväg så pep det massor hela tiden. Vi åkte en hållplats coh där blev vi ståendes. Det visade sig att det var något med luften eller något till dörrarna så de gick inte att öppna och stänga som de skulle, och så kunde man inte köra bussen tydligen. Så efter typ 15 min (lagom till nästa buss kom) så kom ersättningsbussen. Just det ja, grejen var den att när jag gick på 24 på Backaplan så upptäckte jag en humla som surrade runt vid fönstret där jag satt, så det gjorde inte mig så mycket att vi fick byta buss trots att vi blev typ 15 min sena. Så den bussen blev ståendes mitt på busshpl mitt i vägen fast det gick att stanna bakom den precis. Så ja, ett litet "bussäventyr" blev det på hemvägen så där en fredageftermiddag, men men.. Och jag hade ju egentligen då inte behövt springa till bussen vid jobbet, men men..


Resten av kvällen blir det bara till att ta det lugnt, hör att några grannar har fest på sin uteplats och de låter en del, hoppas bara de är tysta till 23..


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

//CarroEllen

God morgon

God morgon bloggen!

Då var det torsdag och idag ska jag jobba. Så typiskt bara att jag blir frisk lagom tills jag ska jobba kväll, segt.. Fast det är ändå bättre det än att gå själv här hemma en heldag till. Hoppas vi har det lugnt på jobbet idag så jag inte behöver köra helt slut på mig, det är ju inte direkt något jätteroligt väder ute idag så med tanke på det så borde vi inte ha så mycket att göra, men samtidigt är det semestertider så då vet man inte ändå. Ne vi får se.

Febern är iaf borta och förkylningen är bättre =)


Ja detta är första dagen på flera dagar som det är det vädret i Torslanda som smhi har sagt att det skulle vara. De senaste dagarna har de sagt att det skulle regna typ hela dagarna och likadant i stan. Men igår pratade jag med mamma som hade pratat med morfar och morfar bor typ bara 10 min bilväg från oss, och där hade det spöregnat på dagen, men här hade det bara kommit några få droppar. Torslanda ligger mittemellan öarna och stan, så då brukar det ju bli så att vi får något mellanväder mot vad smhi har sagt, eller raka motsatsen. Men men..


Ne nu ska jag gå och duscha. Äntligen få något att göra idag =)


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Onsdag 2/7

God morgon bloggen, eller kanske god förmiddag.


Jesper kom in till mig kl 7 imorse och hade ganska bråttom, han hade försovit sig, de få gångerna som han faktiskt har gjort det, det händer ibland, då är det de dagarna då jag inte ska upp på morgonen. Nästan varje morgon när jag går tidigare än honom så går jag in och väcker honom innan jag går, men men..


Idag är jag också hemma. Igår kväll hade jag en del feber, var helt orkeslös (blev anfådd för minsta lilla grej) och låg i soffan under täcket och frös massor, usch, avskyr att vara sjuk. Men ja, detta är sista dagen som jag är hemma, imorgon SKA jag jobba, jag tänker inte sitta själv hemma en heldag till. Idag blir det ju samanlagt 12 timmar som jag är ensam hemma, usch.. Jesper skall iväg och spela Magic på eftermiddagen så han är inte hemma förrän runt 19 tiden, seeeegt....


Så ja, idag får jag väl försöka få lite saker gjorda. Igår orkade jag ju inte göra typ någonting, men det hoppas jag att jag gör idag, idag spelar det ingen roll hur lång tid det tar, bara det blir gjort. Typ starta diskmaskinen, köra en maskin tvätt, dammsuga av lite och plocka lite. Ja jag har ju lite mer än 8 timmar på mig så det är ju lugnt (säger jag nu :P )


Oftast när jag är hemma på morgonen och tar det lugnt så brukar min frukost bestå av kaffe och kanelbulle, men idag kände jag inte alls för det, idag blev det istället en hallonsmootie, jättegott! =)


 



Just det ja, jag har haft ett par duntofflor i måånga år som jag verkligen älskar. Tyvärr har de nu börjat gå sönder och jag har inte hittat någonstans där man kan köpa de, vet ni kanske något ställe? Märket är Canada Snow och ser ut så här:


 



//CarroEllen



Hemma idag

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan hemma med älsklingen och kollar på Allsång på Skansen. Asså vad tycker ni om det programmet nu sedan de bytte programledare?

Själv tycker jag att det inte alls är lika bra drag längre, det går så långsamt, Petra pratar för mycket och den här gången är det flera artister som man knappt ens har hört talats om. Ne bäst var det programmet när Lasse Berghagen var programledare. Allsång på Skansen har alltid i alla år varit ett program som jag har längtat efter och alltid suttit bänkad framför tv:n kl 20 varje tisdag de senaste åren, men idag hade jag tom glömt av att det skulle komma, och när det väl har börjat sitter jag bara och gäspar för det går för långsamt, tråkigt! =(


Annars idag har jag typ bara suttit i sängen och i soffan framför datorn. Hittade en gammal film som jag inte hade sett på flera år och som var tre timmar lång, så den har jag suttit och kollat på, "1939" heter den.


Just det ja, var det någon mer som hörde det åskovädret som drog över inatt, eller väldigt tidigt imorse? Jag vaknade med ett ryck av att jag hörde ett Väldigt kraftigt muller, först när jag hörde att det spöregnade ute också så förstod jag att det åskade, det var verkligen ordentliga muller.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)
//CarroEllen