CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2014

Storshoppat

   Godkväll bloggen!

Nu sitter jag hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt. Idag har mamma, Nea och jag varit på Frölunda torg. Det var trevligt, jag storshoppade verkligen, men det behövde jag. När vi väl skulle åka därifrån så kom vi inte mycket längre än in i bilen. När mamma försökte starta den var den stendöd. Efter att ha suttit i den kalla bilen en timma, ringt runt till folk och kollat om de kunde bogsera oss hem så hade vi fått ringa bärgare. Tillslut fick vi igång bilen, men nu ska den till skroten!


Här kommer bilder på vad jag köpte idag. Köpte det på bilderna plus lite baströjor.Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


//CarroEllen

Torsdag

God morgon bloggen!

Ja då var det torsdag igen...

Denna veckan har det verkligen varit stendött på jobbet, men ändå har det gått ganska fort, inte dagarna men veckan. Till helgen ska vi ut till Jespers föräldrar fast bara fredag-lördag. Vi brukar ju sova i det gamla huset men nu när det är så kallt ute så känns det så dumt att starta värmen där och så är det riktigt varmt och gott först på söndag. Så är Jespers mamma ensam hemma så då sover vi i deras nya hus ist.

Annars blir det nog bara att ta det lugnt i helgen, städa här hemma och lite sådant. Fast jag hade nog gärna åkt iväg och gjort något roligt, vet bara inte vad. Det känns som att just nu är vi hemma så mycket och gör inte mycket alls, lite tråkigt. Får se om det kanske blir en dag i stan och handla lite kläder, mamma och jag rensade ju min garderob i helgen så nu har jag inte så mycket kläder alls kvar..


Ne det är väl dags att gå upp och äta lite frukost.

Ha en bra dag alla bloggläsare! =)
//CarroEllen

Äntligen vinter! =)

Ja äntligen kom vintern till Göteborg, gatorna ligger vita, mysigt! =)


Idag har det varit en väldigt härlig och trevlig dag. Under förmiddagen och mitt på dagen städade älsklingen och jag lite här hemma, sedan var vi och storhandlade. När vi kom hem så satte jag igång och bakade. Jag bakade snickerskakor och havrekanelbullar, recepten ligger under kategorin "Godsaker"

Sedan bjöd vi hem mamma och Nea som kom under kvällen. Vi åt lite god mat tillsammans och gick igenom min garderob. Herregud vad kläder jag valde att slänga. Okej att jag hade lite kläder innan vi rensade, men nu har jag ännumindre, hm, måste till stan och handla kläder, usch! Sedan fikade också innan de åkte hem. När de åkte så snöade det en del ute och hade gjort det ett tag, och det hade även lagt sig, så älsklingen och jag gick en liten promenad, mysigt! =) Jag tycker det är så mysigt med snö ute, det blir så mycket ljusare.

Just det ja, nu ikväll så var det även två polisbilar och ambulans utanför oss, tror det var något med en av grannarna..


Ne det kanske snart är dags att lägga sig.

God natt!

//CarroEllen

Börjat med programmering

Hejsan bloggen!

Ja då har det gått en bit in på januari och än så länge är det höstväder ute, blåser mycket till och från och regnar väldigt ofta, typiskt höstväder. Men ja, till helgen pratar de ju om att vintern ska komma. Själv tycker jag att det skulle vara väldigt mysigt om det vill bli kallare nu och vinter på riktigt.


Ja vad har hänt sedan sist jag skrev här. I lördags kom syrran hit några timmar. Vi tog oss en sväng nere på torget för att köpa något för våra presentkort vi fick i julklapp. Nea var den enda som hittade lite saker. Sedan var vi och handlade lite mat och lagade mat här hemma alla tre, Jesper, Nea och jag, det var trevligt. Vi satt även och spelade lite spel och så, och kollade även på en film, kommer dock inte ihåg vad den hette, men en komedi.Jag har ju alltid varit intresserad av datorer och grejade mycket med det på olika sätt när jag var mindre. När jag skulle börja gymnasiet så ville jag så gärna gå någon linje inom datorer, men tyvärr fanns det inget som jag kunde söka till. Så ja, de senaste åren så har jag väl inte grejat lika mycket, av olika skäl antar jag. Förr satt jag liksom mer vid datorn och verkligen grejade och så men sedan internet har blivit så stort så är det mer det som drar, och då har det blivit mindre av att just greja med datorer. Men ja, just lite programmering har jag alltid också tyckt varit roligt, fast jag har aldrig lärt mig det så. Det var ju tex när man gjorde sitt "krypin" på lunar och även sin profil på kamrat så använde man ju html. Det var väldigt roligt. Och förra veckan så bestämde sig älsklingen för att han ville lära mig programmering mer. Jag tyckte det lät väldigt intressant så det har vi suttit med en hel del de senaste dagarna. De första två dagarna kände jag bara att jag ville ge upp, det var så svårt, det var rena grekiskan, men jag bet ihop och bestämde mig för att detta ska jag lära mig! så ja, nu efter några dagar så har jag börjat lära mig det litemer, fast Jesper sitter ju fortfarande bredvid och säger vad jag ska göra, så gör jag det och kollar igenom det sedan och ser vad det har gjort. Ganska roligt faktiskt. Nu till en början håller jag på att göra ett spel "sten, sax, påse" och är just nu på att göra utseendet, så vi får se hur det går, hur det blir när det blir klart =).


Ja det är väl typ det som har hänt sedan sist jag skrev här. Det är även ganska gött att komma tillbaka till jobbet nu på riktigt eller hur jag ska säga, jag har ju jobbat i mellandagarna, fast inte röda dagar men det har ändå varit ledigt så länge, så känns skönt att komma tillbaka till vardagsrutinerna igen, vrida tillbaka dygnsrytmen och så.


Ne nu är det snart dags att göra sig ordning innan jag drar mig till jobbet.

Ha en bra dag! =)

//CarroEllen


2 januari

God morgon bloggen!

God fortsättning på er.

Ja idag är det jobb som gäller, fast ska jobba eftermiddag/kväll. Dessa två dagarna som vi har varit lediga så har vi faktiskt bara varit hemma och tagit det väldigt lugnt, likaså helgen som var, så nu känner jag mig en aning rastlös samtidigt som jag är trött.. På nyårsafton tog vi det också väldigt lugnt, mamma kom hit på kvällen så åt vi lite god mat och spelade bingolotto bara. Igår började jag greja lite, tog den stora disken som var och testade att flytta micron. Mamma hade nämligen tagit med sig en tvättkorg som ser ut som ett litet bord som jag satte micron på. Det ser väl sådär ut men gött att få bort den från köksbänken. Men jag kände att jag var enormt trött så vi bäddade ut bäddsoffan i vardagsrummet och låg där typ resten av dagen, tvn var på typ hela dagen också. Varken Jesper eller jag har kollat så mycket på tv tidga, men nu när vi skaffade ny tv så har det blivit betydligt mer.


Ja nu är det som sagt var jobb idag och imorgon, sedan ledig tre dagar igen. Och till helgen blir det nog stan och göra något, både Jesper och jag är trötta på att sitta här hemma nu bara. Så ja, vi får väl se lite vad som händer.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen