CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

February 2017

Sist kvar

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och väntar på att maten skall bli klar.


Jaha, denna veckan har varit lite omtumlande eller hur man kan säga. I onsdags slutade vår biträdande på jobbet. Trots att hon bara hade jobbat hos oss i två månader så jobbade vi mycket tillsammans, och vi kunde prata om allt. Så det kändes väldigt tråkigt, men hon gjorde helt rätt i att sluta, önskar henne all lycka på nästa jobb, och jag hoppas verkligen att vi fortsätter att hålla kontakten. 

På torsdag var det dags för nästa tråkiga nyhet. Som rubriken lyder "Sist kvar" så är det precis vad jag är. Jag är sist kvar på jobbet av oss gamla, chefen har sagt upp sig och slutar om några veckor, så då blir jag sist kvar av oss som varit där ett antal år. Så ja, de två vänner som jag var närmast på jobbet har eller kommer att sluta snart. Detta känns skittungt, jobbigt och ledsamt för mig, men samtidigt känner jag lite att jag faktiskt får skylla mig själv också. Det har varit chefen och jag som har hållt varandra uppe det senaste året, samtidigt som vi bägge två har pratat om att vi måste därifrån. Men ja, efter en liten händelse för några veckor sedan så visste jag egentligen att hon åtminstone skulle bli långtidssjukskriven, vilket jag trodde att hon skulle välja. Men det gjorde hon inte, istället sa hon upp sig, vilket var helt rätt beslut i hennes situation också, men väldigt tråkigt för mig. Så efter att ha jobbat tillsammans i 5,5 år så kommer det bli en stor omställning att inte alls träffas så ofta eller jobba tillsammans igen.

Så ja, nu lägger jag mycket kraft och ork till att söka nya jobb. Igår kväll kände jag mig väldigt nöjd med dagen. Först hade älsklingen och jag varit en sväng borta i zoobutiken för att köpa några akvariefiskar till, vi har haft ett helt gäng som har dött det senaste, så det fick vi köpt och även lite andra saker till akvariet. Efter det gick vi förbi cafét nere på torget där jag både har haft praktik och sommarjobbat tidigare. Där lämnade jag in mitt CV, de har nya ägare nu nämligen. Vi tog oss också en fika där innan vi gick till maxi för att handla. Under eftermiddagen lade jag all min energi åt att söka 4 andra jobb som låg ute på lite olika sidor. Så igår sökte jag sammanlagt 5 jobb, och i veckan skall jag ringa ett ställe till som jag också varit på tidigare. Just nu känner jag liksom att jag söker det jag hittar, inte exakt allt men det mesta, för just nu vill jag mer än någonsin bort från Subway, och då kan jag också tänka mig ett jobb som bara är ett tag, och samtidigt söka annat, allt för att komma därifrån. Så nu väntar en jobbig tid framför mig känner jag. Att vara på nya ställen avskyr jag verkligen, troligtvis för att jag har varit på så många skitställen genom åren, både praktik och jobb. Men ja, nu fokuserar jag på att hitta nytt jobb och så snart som möjligt kunna säga upp mig från där jag är idag, allrahelst innan chefen slutar. Det som är positivt är väl egentligen att personen som skall ta över efter chefen var hos oss i höstas, så honom känner jag, vilket känns bra, men på en månad så har tre stycken slutat hos oss. Det säger ju en del att det inte är en bra arbetsplats. Just nu längtar jag till att jag kan sätta mig och skriva om företaget, men först måste jag hitta nytt jobb, säga upp mig, och sluta, och jag har 1 månads uppsägningstid, så håll alla tummar och tår för mig att jag är därifrån så snart som möjligt så är ni snälla.


Förra veckan såg jag de sista avsnitten av "Familjer på äventyr" och där var det en familj som flyttade till Grönland. Sedan har en vän på FB lagt upp massa bilder från Florens, där mamma, syrran och jag var förra året, så nu har jag fått sådant ordentligt sug om att åka på semester igen, och nu till Island. Jag vill uppleva naturen, jag vill komma hemifrån, uppleva något nytt!


Ne nu sitter älsklingen och väntar på att jag skall skriva klart så vi kan äta middag, så nu är det matdags.

//CarroEllen

Äntligen helg!

Godkväll bloggen!


Ja då var ännu en jobbvecka slut, och ytterligare en konstig arbetsvecka. Jag och en annan person på jobbet har pratat väldigt mycket om jobbet i veckan vilket har varit väldigt härligt. I helgen var det nämligen slagsmål på restaurangen. Tack och lov så skadades ingen av de som jobbade, och inte heller några andra kunder mer än personen som blev slagen, och inte heller restaurangen skadades. Men för varje liten eller stor sak som händer på restaurangen nu, det kan handla om vad som helst så förstår vi alltmer vilka skitstövlar till ägare vi har. Jag vill inte skriva mer än så, för jag känner att jag trots allt fortfarande jobbar inom företaget, men den dagen då jag slutar där, då kommer jag troligtvis sätta mig och skriva ett långt inlägg här om företaget. Nu skall ni inte tänka att alla Subway är likadana, för vi är franchiseföretag, men inom det företaget jag jobbar så är det så.. I veckan skickade jag i alla fall in mitt CV till ett ställe som jag har tänkt skicka till länge, men det har bara inte blivit av, men jag har inte hört något från de än, får väl se. Och sedan skall jag skicka in till Maxi igen också. Den här veckan har jag varit så fruktansvärt trött, all energi har gått åt till att vara sur och irriterad över jobbet, så flera dagar i veckan har jag somnat tidigt. I onsdags tror jag det var så somnade jag typ kvart i 8 i soffan, vaknade kl 9 av att Jesper väckte mig, då gick jag och lade mig i min egna säng och somnade igen. Sedan har jag somnat senast kl 21 varje dag hela veckan, härligt ändå att somna så tidigt ibland.


Idag slutade jag lite tidigare, eller jag hade 40 min att ta ut från när vi hade personalmöte. Så jag lyckades ta ut de idag, så jag var hemma nästan 1 timme tidigare än vanligt, jättehärligt. Så ja, när jag kom hem röjde jag i köket och startade diskmaskinen. Sedan lade jag mig i soffan och kollade på ett nytt spökklipp på Youtube som var 1,5 timme långt. Efter det hade jag lite energi igen så då fixade jag bara lite middag innan jag satte mig vid datorn en liten stund igen, för att sedan röja lite här hemma. Jesper var på AW med jobbet ikväll så han kom just hem, så jag har varit själv hela eftermiddagen och kvällen, ganska härligt det ibland också, det var behövligt kände jag. Jag satte på lite musik förut också när jag grejade, jättehärligt, det är inte något jag har gjort på länge nämligen.


Imorgon blir det till att åka ut till Jespers föräldrar och fira en födelsedag, och på söndag blir det troligtvis bara till att ta det lugnt, har en del småsaker att göra här hemma som vanligt.


Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare! =)

//CarroEllen


Torsdag 2/2

Hejsan bloggen!


Ja då var det redan februari. Januari brukar ju oftast gå väldigt långsamt, men i år har den bara flugit förbi.

Ja februari nu vilket sägs vara årets kallaste månad, och så länge det kommer lite snö hit också så får vi väl hoppas att det blir lite mysig vinter i Göteborg också. Jag har läst att Stockholm har ju haft massor av snö denna vintern, ni kan väl skicka ner lite till Göteborg också..


Den senaste veckan har jag varit väldigt trött och på jobbet har det varit en del prat om själva företaget efter lite problem, dock inget jag vill skriva om här då det bara är inom företaget, iaf så länge som jag jobbar där känner jag.

Men ja, annars har det inte hänt så mycket den senaste veckan. I lördags städade älsklingen och jag massor här hemma, och på kvällen hade vi bokat bord på restaurangen nere på torget, Tilda och Josper. Det måste verkligen vara Torslandas mest populära restaurang för tillfället. De senaste gångerna när vi har varit där så har det varit helt fullt, och i lördags skulle de dessutom laga mat till ett teatergäng i samma hus, Torslandarevyn hade nämligen premiär i lördags, så det var första gången det tog väldigt lång tid innan maten kom in, vi väntade 35 min, medans bordet bredvid oss väntade 50 min. Men ja, som sagt var så brukar det inte vara, men roligt ändå att de har att göra och att de äntligen har lyckats öppna en sådan trevlig restaurang här, och med både väldigt god mat och till rimliga priser.


I helgen skulle vi gått på bio igen, som vi inte fick gjort helgen innan, men när vi skullle boka biljetter i fredagskväll så var det iprincip fullbokat, så till helgen hoppas vi att det finns lite fler platser. Sedan skall vi upp till Torslanda torg ocskå och hämta ut ett paket, lite saker vi har beställt från Universeum, bla. fler 3D pussel som jag tycker är väldigt roliga.


Ne nu måste jag fixa lite lunch innan det är dags att dra sig till jobbet.
Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen