CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2020

Året som gått, 2020 del 2

Del 1 hittar ni här (klick).

 

I juni hämtade vi vår nya bil, dagen innan midsommarafton, så vår första tur med den blev till Saltholmen då vi skulle ut till Jespers föräldrar för att fira midsommar. Jag minns den känslan jag hade när vi för första gången slapp åka buss den vägen, vi kunde ta vår egna bil, det var underbart!

Bara någon vecka efter att vi hade hämtat bilen så gick den första långturen med bilen till Brevika. Då var det Malin och jag som åkte dit. Vi åkte hemifrån vid 18 tiden för att slippa den värsta trafiken. Vi fick en trevlig resa, stannade i Ljungkile och åt middag i bilen som jag hade fixat, sedan stannade vi också i Bengtsfors och fikade. När vi väl kom fram satt mamma och de andra ute på gräsmattan och åt middag, så mysigt!

I juni var i princip allt klart med det nya sommarstället också, så då fick Malin och jag se stället för första gången, eller vi hade promenerat i skogen runtom redan ett år tidigare, men det var först nu som vi fick se det på nära håll, och även gå in i husen, och det var nog först då som jag verkligen förstod att vi skulle lämna Brevika, eller det vet jag egentligen inte om det var, jag vet fortfarande inte riktigt om jag har förstått det...

 

 

I juli blev det några bilturer för älsklingen och mig. Vi var på Ragnhildsholmen och kollade på den gamla borgruinen som finns där. Vi var också på Bohus fästning vilket var väldigt trevligt.

Under juni tog jag också min första långa biltur helt på egen hand. Denna gång gick den till Brevika där syrran och Lukas väntade på mig. Jag minns att jag var ganska nervös inför att köra den långa vägen själv, och det var verkligen skitväder, spöregnade och blåste typ storm. Men ja, den resan gick bra, jag fick bara typ tvärnita för ett rådjur som sprang ut mitt framför bilen, men jag hann stanna innan jag körde på det, så jag var helt slut när jag kom fram.

 

 

 

I augusti blev det sista gången vi åkte till Brevika, och denna gång åkte älsklingen, Malin och jag, mamma var redan där. Vi var där nästan en hel vecka, och det var supermysigt, trevligt och roligt. Älsklingen jobbade på dagarna, så under förmiddagarna var Malin och jag ute i skogen och plockade svamp, och under eftermiddagarna var vi och röjde vid det nya sommarstället. Denna sommar hade vi bara kallvatten i köket i Brevika, så vi fick bada i sjön varje dag. Malin och jag knackade ner lerklining från väggarna under några dagar, så vi var ju tvugna att bada i sjön varje dag, även de dagarna när det var 15 grader och regn. Men ja, vi kände oss pigga och rena efter det i alla fall. Under sista kvällen lade vi oss alla tre ute på gräsmattan och såg fladdermössen flyga över oss, det var riktigt fräckt. Dagen då vi skulle åka hem upptäckte vi att vi hade en liten hasselmus som gick runt på gräsmattan, den var så söt.

 

Vi var i Brevika fler gånger än dessa i sommar just för att det var sista sommaren där, och för att vi skulle packa och få med oss saker hem.

 

I september hade vi lämnat över Brevika till våra andra släktingar, eller det gjorde vi väl redan i augusti tror jag. Då åkte mamma och jag själva upp till det nya sommarstället över en helg. Vi bodde i husvagnen som mamma har köpt och ställt där, huset är ju obeboeligt idag. Trots att det var en helg med riktigt skitväder så fick vi ändå gjort lite saker, och jag fick dokumenterat en hel del. Jag kommer inte ihåg om jag har sagt det, men jag har fått uppgiften att dokumetera hela renoveringen, vilket jag gladeligen gör. Så i julklapp i år fick mamma en fotobok med bilder från renoveringen, så roligt att kolla tillbaka på när det har hänt en del grejer där.

 

 

I oktober åkte mamma, en kompis till henne och jag till Alingsås. Vi åkte till Nolbygård då det finns en butik där som vi skulle till. De hade också marknad utanför när vi var där, så det var väldigt trevligt.

 

Under noveber och december har älsklingen och jag pysslat mycket här hemma. Vi har gjort egna julkort, pepparkakshus, pepparkakor och apelsiner med nejlikor i. Vi har också bakat mycket då tanken var att vi skulle varit några stycken här hemma på julafton egentligen, men det blev ju inte riktigt så.

Under december kom beskedet att skolan skulle övergå till heldistans igen också, och det kommer den fortsätta att göra tom 24 januari, som det ser ut just nu.

 

 

Vi har också pusslat mycket under hela hösten vilket har varit väldigt roligt.

 

Så ja, för att sammanfatta detta året kort så var våren en riktigt jobbig tid då vi inte visste hur det skulle bli med sommarställe. Vi har grejat massor vid det nya sommarstället. Älsklingen och jag har köpt bil, så det har blivit flera turer med den till och från Brevika. Det har också blivit många promenader med tanke på att vi har varit hemma mycket, när vi inte har varit i Brevika vill säga.

 

Detta var min sammanfattning av året som gått. Nu hoppas vi att år 2021 blir ännu bättre, och att pandemin lugnar sig igen så man kan åka iväg till olika ställen igen. Vi saknar verkligen att åka till Varberg, var längesen vi var där. Jag vet att älsklingen saknar att gå runt i stan, och till och med jag har börjat tröttna på att gå hemma hela tiden nu. Jag är ändå väldigt glad över att vi inte bor i stan, utan att vi ändå har naturen nära oss.

Till våren skall jag söka utbildningar också, till sommaren är jag nämligen klar med det som jag går nu. Och ja, jag kan faktiskt säga att jag har hittat en utbildning som jag vill gå, som jag verkligen fastnade för när jag såg. Dock är det inte helt säkert än att den blir av, det får jag veta i januari. Om den blir av hoppas jag bara att jag kommer in på den i så fall, och då börjar den till hösten.

 

Gott nytt år!

//CarroEllen

 

Året som gått, 2020 del 1

Halloj bloggen!

 

Ja då närmar sig nytt år med stormsteg, så vad passar inte då bättre än en sammanfattning av året som gått.

 

Det här året har varit jobbigt på flera sätt, men det har också hänt en del roliga saker.

 

I januari fyllde lille Lukas 1 år, och vi var då på kalas för honom vilket var väldigt trevligt.

 

I februari hände det mycket saker. Älsklingen och jag var på vår första musikal. Vi hade nämligen fått biljetter till "The sound och music" i julklapp. Den var verkligen superbra, och vi hade en trevlig kväll då vi fick göra något som vi aldrig hade gjort förut.

Sedan var jag med mamma, syrran och lille Lukas i Brevika över en helg. Det var både första och sista gången jag var där under vintern, det hade jag aldrig varit tidigare. Men ja, det var en härlig helg då vi var mycket ute, och sedan värmde oss inne då vi eldade i kaminen.

Under februari blev både älsklingen och jag magsjuka, Lukas hade smittat oss, så hela familjen var dålig. Det är verkligen ingenting vi vill vara igen, fy!

Det blev också en tur till Jönköping då Jespers farmor hade gått bort, så vi var där på begravning.

 

I mars blev ju Coronapandemin alltmer påtaglig, och i mitten av mars kom beslutet att vi skulle gå över till distansundervisning på heltid i skolan. Både vi och lärarna fick två dagar på oss att ställa om oss. Det var en riktigt rörig period då ingen direkt var van vid den typen av undervisning. Men ja, vi var ju tvugna att ta oss igenom det, och det gjorde vi trots att det var rörigt.

I mars hade jag hittat en bil som jag ville åka och kolla på, så det gjorde vi, Thomas, Jesper och jag. Tyvärr visade det sig att den bilen hade blivit såld samma morgon. Vi fick då istället kolla på lite andra bilar, och även provköra en helt ny bil. Det var då vi hittade vilket märke på bil som vi ville ha, eller jag visste redan att jag ville ha en Kia, men inte exakt vilken modell. Så ja, under några månader blev det några vändor till den bilfirman innan vi hittade en bil som vi ville ha, och jag hade då redan lyckats spräcka vår budget totalt. Den startade på 80 000 kr, sedan steg den till 100 000 för att sedan öka till ytterligare 130 000, men när vi hittade vad vi ville ha så var den budgeten spräckt. Men ja, vi fick i slutändan just precis en sådan bil som vi ville ha, och vi blev nöjda, och är än idag.

 

Under april var vi barnvakt åt Lukas vilket var väldigt roligt. Han var så glad så det var inga problem alls då.

Under hela våren blev det många promenader för älsklingen och mig, vi satt ju hemma och jobbade/pluggade båda två. Vi var mycket uppe vid dammen och satte oss där och åt middag och kollade på svanarna som simmade runt där.

 

 

 

 

I maj hade jag tröttnat på ekmöblerna som vi hade i hallen, så de målade jag om. Detta projektet tog längre tid än vad jag hade tänkt mig, men det var bara för att min handled inte ville vara med mig riktigt, så jag fick ta pauser från det på flera dagar. Men ja, det blev bra när det väl blev klart.

 

Under hela våren var det en väldigt jobbig period när vi hade bestämt att vi inte skulle ha kvar Brevika. Under en lång period trodde vi att vi inte skulle komma tillbaka till byn igen eftersom att vi inte hittade något nytt ställe, så den känslan när det blev helt klart med det nya stället, den lättnaden, den går inte att beskriva, den var bara så fantastiskt. Trots att vi hade köpt ett Stort renoveringsobjekt så visste vi ändå att vi skulle få vara kvar i byn och den fantastiska Dalsländska naturen.

 

 

 

Del 2 hittar ni här (klick)

 

//CarroEllen

 

Julen 2020

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma i soffan och har just kollat klart på en julfilm som gick på tv.

 

Ja då var juldagarna över för i år, och ja, vad skall man säga, detta blev en annorlunda jul även för oss. Vi hoppades in i det sista att vi skulle kunna fira jul som vi hade tänkt, men dagen innan fick vi tänka om lite. Istället för att vi var sju personer här hemma som var tanken, så blev vi fyra istället. De andra tre fick däremot vara med via videolänk. Det var annorlunda att ha datorn med kamera på matbordet även när vi åt, och att sedan dela ut julklappar via kamera, men det fungerade ändå. Så tack för en trevlig julafton!

 

Den 23dje var jag hos mamma och firade lilljulafton med henne, Linnea och lille Lukas. Det var trevligt och mysigt. Lukas har verkligen blivit stor nu, och han vet vad han vill. Han kom till mig flera gånger och tog min hand när han ville att jag skulle följa med honom, så söt.

Under kvällen spelade älsklingen och jag bingolotto som varje år på uppesittarkvällen, men tyvärr vann vi ingenting, och vi var så trötta så vi orkade inte kolla på hela programmet heller.

 

Julaftons morgon började med att jag sprang runt och letade efter älsklingens morgonjulklapp, men efter en stund hittade jag den, som tur var.

Vi gjorde oss ordning ganska snabbt den morgonen och började med maten, jag orkade inte göra potatisgratäng på kvällen dagen innan, så det fick vi göra på julaftons morgon.

Sedan kom pappa och hans fru förbi en snabbis för att lämna julklappar, så de satt vi och öppnade tillsammans. Av de fick jag två olika tomteluvor, en ståltvål (sådan som tar bort tex fisklukt från händerna lite bättre än vanlig tvål), ett pussel och pengar, just precis vad jag hade önskat mig, tack!

Lite senare kom både mamma och Jespers bror, och vi kopplade då upp oss så de andra tre var med via videolänk också. Så ja, trots omständigheterna så blev det en lyckad julafton ändå, och jag fick bara saker jag hade önskat mig, superbra! Tack!

 

De andra dagarna har vi suttit här hemma och pusslat det pusslet som vi fick i julklapp. Vi har också spelat lite spel, och bara tagit det lugnt. Igår var vi en sväng på Backaplan, men tyvärr var det för mycket folk för att gå runt där, så vi var bara och köpte det vi åkte dit för och sedan hem igen, eller vi åkte till torget här hemma istället. Jag gick en sväng i en klädaffär som vi har där, men jag hittade tyvärr inget. Sedan storhandlade vi på Maxi innan vi åkte hem igen. Under eftermiddagen och kvällen läste jag en bok som var så spännande så jag inte kunde lägga ifrån mig den "Staden" av Camilla Sten. Den låg jag och läste till strax efter kl ett inatt då jag inte orkade läsa mer. Dock hade jag väldigt svårt att somna då jag var så uppe i varv eftersom att boken var så spännande, så jag kollade på klockan sista gången halv fyra innan jag somnade, så segt.

 

Idag har vi haft en lugn dag här hemma. Jag läste ut boken i förmiddags, och så har jag suttit och börjat skissa lite på sammanfattningen av året som gått, så det inlägget kommer upp imorgon eller på torsdag.

 

Hoppas att ni också har haft en bra jul trots allt.

 

Här kommer lite bilder från julen:

 

Årets julgran här hemma som tyvärr barrar massor nu, så den åker ut om ett par dagar. Sedan har vi byrån med pepparkakshuset på, och sist glöggen som mamma fixade.

 

 

Den här lilla tomten kunde inte vara still när jag försökte ta kort, så detta blev det bästa, just när han petade på linsen. Sedan har vi pusslet som vi fick.

 

//CarroEllen

Fjärde advent och mer pyssel

Godkväll bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och nu är både älsklingen och jag lediga i ca 3 veckor, så härligt!

 

De senaste dagarna har vi grejat här hemma och pysslat. Jesper har gjort apelsiner med nejlikor som han har hängt upp i fönstren. Vi har också bakat pepparkakor och dekorerat dem.

Igår var vi en sväng hos mamma för att hämta lite granris som är från vår egna skog, så det skall vi pynta med utanför, och kanske även lite inne, så mysigt. I fredags pyntade vi granen också, men den barrar redan en del tyvärr, så vi får se hur länge den står sig.

Idag har jag räknat en del matte, vi har nämligen fått typ åtta sidor som vi skall vara klara med när vi börjar igen i januari, så segt. Så ja, det har jag suttit med i flera timmar idag, så nu är jag verkligen helt slut i huvudet.

 

Imorgon blir det till att fortsätta greja lite här hemma, kanske baka lite till julafton och så.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

//CarroEllen

Tredje advent

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det redan tredje advent, och bara en vecka kvar innan det är dags för jullov, ett väldigt behövligt sådant. Dock kommer jag behöva sitta lite med både engelska och matte under lovet, men då kan ändå älsklingen hjälpa mig lite.

 

I fredags vaknade jag två timmar innan jag började, och jag kände mig då faktiskt ganska utvilad, så då var vi och storhandlade på Maxi redan 7:15. Det var väldigt härligt då det var lite folk där, dock var det vissa hyllor som det var ganska utplockat på, men personalen höll på att packa upp för fullt.

 

Denna helg har vi köpt de sista julklapparna, eller jag har en morgonjulklapp kvar till Jesper att köpa bara, men den kan jag köpa på Maxi. Vi har också fått slagit in lite julklappar, och Jesper har bakat chokladknäck. Tanken var att jag skulle bakat mjuk pepparkaka och hallongrottor idag också, men jag kände inte för det, så det får jag göra någon annan dag.

Nu ikväll har vi suttit och kollat på Julkalendern, och även luciatåget från Jukkasjärvi, så mysigt!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

 

 

//CarroEllen

Andra advent och pyssel

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det söndag igen, och imorgon är det dags för heldistans i skolan igen. I torsdags meddelade ju FHM att alla gymnasieskolor uppmanades att lägga all undervisning på distans from imorgon. För oss som är någonstans mittemellan gymnasie och högskola så var det inte självklart vad som gällde för vår del. Men i fredags hade rektorerna för VGR folkhögskolor bestämt sig för att även vi skulle gå över till heldistans. Så ja, nu kommer jag att plugga hemifrån heldagar igen. Det känns bra med tanke hur det har sett ut i skolan nu när alla varit oroliga, samtidigt känns det såklart tråkigt. Men ja, det är ju inte så mycket mer att göra än att bara gilla läget.

 

Den senaste veckan har älsklingen och jag pysslat en del här hemma. Vi har gjort egna julkort, och idag gjorde vi även klart årets pepparkakshus som blev en miniatyr av familjens nya sommarställe. Det har varit väldigt mysigt och trevligt att vi har pysslat såpass mycket det senaste, det är ju inte direkt något vi gör så mycket annars.

 

Nu när det blir mörkt så himla tidigt så lägger i alla fall jag mig tidigare, vilket då också resulterar i att jag vaknar tidigare. I fredags somnade jag redan vid 22 tiden, och vaknade 6:40 igår morse. Så ja, när klockan var 8:30 igår var vi och storhandlade på Maxi. Förra helgen var vi där under lördag eftermiddag och då var det väldigt mycket folk där. Jag har sedan dess sagt till Jesper att vi behöver lägga om våra handlingstider för att undvika allt folk. Så ja, eftersom att vi vaknade tidigt igår så åkte vi och storhandlade tidigt också. Det var väldigt härligt faktiskt, inte alls så mycket folk i affären då.

Under eftermiddagen åkte vi till älsklingens kontor och hämtade lite grejer då de skall flytta till nytt kontor. Sedan bakade vi pepparkakshus hela dagen också. Så ja, igår hade vi verkligen fullt upp, så jag slocknade igår vid 22 tiden igen, och sov som en stock hela natten, helt underbart!

 

Här kommer lite bilder:

 

Årets julkort. De två med skrapkartong (de svarta) gjorde älsklingen, och jag gjorde de andra.

 

 

 

Årets pepparkakshus.

 

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

 

Hoppas att ni också har haft en bra andra advent.

//CarroEllen