CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

March 2017

Lördag 11/3

God morgon bloggen!


Då var det äntligen helg igen, och idag vaknade jag kl 7, lite för tidigt en lördag egentligen, men jag somnade kl 9 i soffan igår, och vaknade bara en gång i natt av något konstigt ljud ute, men somnade om ganska snabbt igen.


Den här veckan har känts lite konstig, kanske för att det har varit Sofias sista vecka på jobbet, hon slutar på måndag. Detta känns jättekonstigt och kommer att bli väldigt tomt. Det är liksom bara jag kvar av de gamla. Vi har ju jobbat ihop i nästan 5,5 år. Men ja, det löser sig så småningom för mig med.


Igår träffade och pratade jag med tre personer som var väldigt längesen jag pratade med. När jag öppnade på morgonen på jobbet så kom vår gamla Subwaykontrollant förbi. Under en period när vi hade vår förra chef så hade jag ganska mycket kontakt med henne, så vi pratade en del igår om företaget, hon vet saker som inte jag vet och tvärtom, så vi pratade en stund, mer än så kan jag inte skriva. Men det var väldigt härligt att få prata lite med någon som sitter lite högre upp i Subway om hur vi har det på jobbet. Och hon är den första inom jobbet som frågat mig hur jag känner nu när Sofia slutar, ägarna bryr sig inte alls om hur vi mår. Hon vet nämligen att Sofia och jag har jobbat ihop väldigt länge, och hon vet läget på våra ägares restauranger. Så ja, det var härligt att få pratat lite med henne.

Strax innan lunchen kom vår första chef förbi och pratade med oss, vilket var väldigt trevligt. Henne saknar jag fortfarande mycket på jobbet då hon var en väldigt bra chef, och vi jobbade ju väldigt mycket tillsammans också, så det är trevligt att hon kommer förbi ibland.

Jag har ju under två veckor jagat arbetsförmedlingen då jag vill få samma hjälp av de som jag fick när jag började på Subway. Jag fick ju tag på en person förra veckan som verkligen lyssnade och frågade saker, och hon lovade att höra av sig inom några dagar. Jag har försökt få tag på henne igen ett par gånger den här veckan då hon inte har hört av sig igen. Men igår eftermiddags ringde min telefon när jag var på jobbet. Jag hann svara, och det visade sig vara min gamla sius som hjälpte mig att hitta jobbet på Subway. Jag blev väldigt glad över att hon hörde av sig, för det är precis hennes hjälp jag vill ha. Men hon hörde på mig att jag lät ganska stressad, vi hade mycket att göra på jobbet, så jag skall ringa upp henne nästa vecka när jag har tid att prata. Så nu hoppas jag verkligen att jag får den hjälp jag vill ha av dem.

Annars i veckan så har jag fortsatt skicka in ett par jobbansökningar, och jag kollar varje dag om det kommer upp något nytt, men än har ingen hört av sig. Så det var de tre som jag pratade med igår.

Denna veckan har jag också varit enormt trött. Jag har inte orkat bry mig om saker på jobbet, jag har gjort allt det vanliga som behöver göras varje dag, men inte mer än så. Sedan har jag somnat runt 21 tiden varje dag hela veckan. Jag jobbade morgon i torsdags, och under eftermiddagen var Jesper och jag nere på Iems och kollade lite bara, men hittade inte direkt något.


Nu imorse satte jag mig och började skriva en liten punktlista om vad som faktiskt har hänt på jobbet, för att sedan kunna börja skriva om företaget, men nu när jag inte har pratat så mycket med någon om detta den senaste veckan så var det helt plötsligt svårt att komma på vad som faktiskt har hänt. Jag fick i alla fall skrivit upp ett par punkter, och sedan får jag hoppas att jag kommer ihåg fler saker med tiden.


Idag blir det en hemmadag, har massor av tvätt att tvätta, skriva lite, fortsätta bygga ihop en av kristallpusslen som jag började på i veckan, och lite städning som vanligt.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Trevlig och härlig helg

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.


Ja då var denna helgen snart slut, de går så himla fort. Igår var jag iväg med mamma och Malin på lite ställen. Först ville mamma visa mig Stora holms säteri, de hade några butiker där med massa fina saker. Det var ett väldigt mysigt litet ställe. Efter det åkte vi till Göteborgs orienthus där jag köpte en del saker, bild på det kommer längre ner. Jag köpte en del nötter av olika slag, lite olika kakor och lite annat.

Efter det åkte vi in till stan där vi mötte upp Malin. Vi hade bestämt att vi skulle äta lunch på Vapiano så det gjorde vi, men herregud vad mycket folk det var där, och det tog en bra stund innan vi fick maten, men det var väldigt gott. Jag åt risotto med kyckling, sockerärter och vitlök. Och till efterrätt kunde jag inte låta bli att ta en Tiramisu, även den var jättegod. Efter lunchen åkte vi en sväng till Blomsterlandet då jag behövde köpa en kruka till en växt här hemma. När vi kom hit hem så började mamma plantera om flera av mina växter här hemma. Avokadon och Physalisen skulle i annan kruka, och kaktusen och en annan växt skulle delas på. Så ja, Malin fick med sig en växt hem, mamma fick också med sig en växt hem och Sofia skall få en kaktus, superbra!

Under kvällen när Malin hade åkt hem så åkte mamma och jag för att slänga kartonger och tidningar som vi hade här hemma. Och ja, vi fyllde hela bagaget och även hela baksätet, så det var en hel del skräp, så blir det när man inte har bil...

Under kvällen lagade vi god mat, det blev egengjorda hamburgare med rostebröd i ugn med lite vitlök på, mycket godare än vanliga hamburgebröd. Sedan satt vi och kollade lite på Melodifestivalen samtidigt som mamma och jag fick beställt lite kläder från Ellos, så det borde komma någon dag i veckan.

Så ja, gårdagen var det fullt upp verkligen, men vi hade en väldigt trevlig dag, tack mamma och Malin <3 Jag slocknade vid halv 11 på kvällen, jättetrött.


Idag har älsklingen och jag haft en ganska lugn dag här hemma. Jag har städat lite bara och Jesper har handlat. Vi somnade en liten stund i eftermiddags också, härligt det ibland också.


Jag har inte fått sökt så många fler jobb i veckan, ringde ett ställe bara som faktiskt ringde upp ett par dagar senare. Det var ett ställe som jag varit på tidigare. Men som sist så ville inte de betala för mig de första månaderna, utan att jag bara skulle få pengar från AF och sist jag fick det så fick jag 170 kr om dagen och var då tvunngen att jobba typ heltid. Nu vet jag inte om det hade varit samma idag, men med tanke på att de inte vill betala för mig från början så känns det lite för riskabelt, då kan de mycket väl säga att jag inte kan vara kvar när de väl får börja betala för mig, så de tänker jag faktiskt inte ens ringa upp igen. Så jag letar bara vidare, ingen av de andra ställerna som jag skickade in till förra veckan har hört av sig än, men vi får väl se.


Vad hände med våren då? Nu har vi ju en del snö ute, och det snöar massor verkligen. Inte ens jag vill ha snö nu, jag som i vanliga fall brukar älska det. Nej, nu vill även jag ha vår. Det känns ju i alla fall väldigt härligt att det är ljusare ute nu, men snö nu, det gillar vi inte. Det blir till att ta på sig tjock ulltröja imorgon.


 

Första bilden: Någon annorlunda pasta, torkad dill och inlagda vitlöksklyftor till älsklingen.

Andra bilden: Olika nötter och snacks

Tredje bilden: Chokladdryck som jag köpte för att jag var väldigt hungrig just då, Nutella för att den är betydligt billigare där än på maxi, och lite olika kakor.


 

Växterna som mamma planterade om åt mig, och det är dessa som jag har kvar, en av kaktusarna skall Sofia få. Hoppas på att avokadon och physalisen kommer att må lite bättre nu när det blir ljusare ute.

 


Ne nu är det snart dags att sova. Imorgon är det jobb som gäller, och sedan jobba morgon varje dag denna veckan också. 


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


//CarroEllen