CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2017

En månad på "nya" jobbet

Godkväll bloggen!


Ja då var det siste maj redan, och imorgon börjar en sommarmånad, underbart. Fast sommarväder var det ju redan förra veckan, då var det ju helt underbart verkligen.


Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här sist. Trots att det inte är nytt jobb jag börjat på, utan bara bytt restaurang så är det delvis som nytt jobb ändå. För mig blir det som att jag skall komma in i en ny vardag (trots att det inte är så stor skilnad). Och denna senaste månaden så har jag försökt vänja mig så mycket som möjligt vid den nya restaurangen, och även tänkt på att jag själv skall må bra igen, trivas på jobbet, och även trivas och må bra för övrigt. Som ni vet så mådde jag ju inte så bra i den gamla restaurangen, jag kände mig väldigt stressad, jag hade stressyrsel som kom och gick, och jag var väldigt trött. Sedan jag började i den nya restaurangen så, jag kan inte säga att yrseln har försvunnit helt, men den är på en helt annan nivå nu om jag säger så än vad den var innan, till det bättre. Jag har inte heller varit trött på samma sätt som innan. Trött har jag varit eftersom att jag försöker vänja mig vid lite nytt, men jag har varit trött på ett helt annat sätt, svårt att förklara. Så ja, sammanfattningsvis så saknar jag faktiskt själva restaurangen jag var i innan, den var mycket bättre planerad än där jag är nu. Men att få jobba med Malin igen, en person som alltid är glad oavsett vad som än händer, det gör mig väldigt glad, och får mig att trivas väldigt bra också.

Men ja, nu har jag ju betydligt närmare till jobbet, så jag är ju hemma tidigare på eftermiddagarna vilket är väldigt härligt. Så varje dag när jag kommer hem så sätter jag mig oftast vid datorn och kollar lite på youtube, bara för att vila huvudet lite, om jag inte träffar någon kompis eller något, vilket jag faktiskt har lite mer ork till att göra på vardagarna numera, underbart! Nu när jag tänker tillbaka på det så förstår jag ju alltmer att det faktiskt bara var jobbet som drog ner mig så mycket, som gjorde att jag var så fruktansvärt trött. Men Stigs center är nu ett minne blott för mig, och när jag pratar med personer idag som jobbar kvar där så är jag mer nöjd än någonsin att jag har slutat där nu, idag har de betydligt mer kaos än innan... Ne, Conic än ingen bra arbetsgivare! i alla fall inte inom Subway, hur det är för deras andra företag har jag ingen aning om.


Den senaste veckan så har älsklingen och jag försökt planera semestern litegrann. Vi har inte bokat något än, men vi skall åka till Stockholm några dagar har vi sagt. Har ni förslag på något trevligt och mysigt hotell i Sthlm? gärna gångavstånd från centralstationen då vi tar tåget.

Sedan skall vi också åka till Varberg som vi har gjort de senaste åren. Och så hoppas jag såklart att vi åker till Brevika en del ocskå. Men som sagt var, inget bokat än.


Förra helgen var Jesper och jag i stan. Jesper hade lite småsaker som han behövde köpa, medans jag själv bara hade en enda sak att leta efter, vattenflaskor till jobbet. Chefen och jag hade pratat om det ett tag, men varje gång när hon skulle köpa de flaskorna som vi hade tänkt, så har de varit slut där hon har varit, men jag visste att de fanns i Nordstan. Så ja, jag köpte vattenflaskor för 1200 kr till jobbet, och så hittade jag (eller Jesper) en till sensor till min väderstation, en regnmätare. Så det enda jag saknar nu är vindmätare, men det kan jag inte ha där vi bor idag då det blir helt fel, behöver bo lite högre upp, och lite öppnare. Men ja, när vi var klara i stan så åkte vi förbi mitt jobb för att lämna vattenflaskorna, det var liksom ganska otympligt att bära på 15 vattenflaskor, och få pengar av chefen för de. Väl hemma under eftermiddagen så installerade jag min nya regnmätare, och Jesper sin nya typ hårddisk. Så då hade vi en trevlig dag.


Just det ja, idag kom den nygamla Nokia 3310 till Sverige, men den har inte kommit ut i butik än. Den finns att beställa på Elgigantens hemsida, men det står att det är lång leveranstid, så jag väntar nog tills jag kan köpa den i butik. Inte för att jag behöver en ny telefon, utan för att det är roligt, en lagom dyr leksak typ, och säkert bra som backuptelefon.


Ne, nu skall jag gå och lägga mig, är verkligen helt slut nu, tur att det är helg snart igen.


//CarroEllen

Första veckan på nya jobbet

Godkväll bloggen!


Sitter nu här hemma och bara tar det lugnt. Denna helgen har både Jesper och jag, mestadels Jesper varit väldigt trötta pga all pollen som är ute. Jesper har sovit massor i helgen, och jag har bara varit trött och inte orkat något typ.

Igår var det ju helt underbart väder ute, fick verkligen riktiga sommarkänslor. Vi satt ute på balkongen och åt frukost för första gången i år, och under eftermiddagen var det skugga där, men Jesper ville fortfarande vara därute, så han drog med sig sin madrass ut och täcke och kudde så lade vi oss där. Det var liksom inte alls lika härligt i skuggan som i solen, tom. Jesper frös i skuggan, så vi låg inte därute så länge.

Under kvällen var vi nere på T&J och åt middag, åt deras goda hamburgare.


Sedan jag skrev här sist så har det hänt lite saker. Först hade jag middag här hemma förra fredagen med gamla arbetskamrater från Subway. Vi hade det väldigt trevligt, och jag fick en jättefin bukett och choklad som jag älskar, och även en fin solros, dock har jag inte riktigt lyckats sköta den så den ser ganska död ut, men hoppas att den tar sig igen. Så ett stort tack till alla som var med den trevliga och mysiga kvällen! <3

Resten av den helgen hade vi tänkt åka ut till Donsö men vi var så trötta och hade lite att göra här hemma, så vi stannade hemma istället. Vi var en sväng i stan då vi hade en del småsaker att köpa, och så tog vi det bara lugnt.


I tisdags började jag på mitt nya jobb. Ja trots att det är samma koncept som i förra restaurangen, så blir det ju på sätt och vis ett nytt jobb ändå. Det är ny restaurang med andra rutiner, saker som jag måste lära mig att hitta. Men det svåraste de två första dagarna var nog att linen går åt andra hållet mot vad jag är van vid. Svårt att förklara kanske, men i förra restaurangen så började man beställa från höger, medans här så börjar man från vänster. Detta gjorde ju då att jag vände mig åt fel håll i linen, allt var verkligen på fel sida om mig. Sedan skulle jag ju lära mig wrappa från vänster istället för höger, och det var inte helt lätt, det fick jag typ lära mig på nytt för jag fick inte ordning på det. Det som var väldigt härligt var att få jobba med Malin igen, det var nästan som att vi aldrig hade varit ifrån varandra, i princip allt sammarbete som vi hade förr, var kvar, inte riktigt allt, men det mesta, och det var väldigt härligt. Nu har jag inte träffat alla som jobbar där, men av de som jag har träffat så känns det som att de trivs med sitt jobb, och de är glada. Chefen tex. är alltid glad trots att hon stöter på motgångar, och det är jag väldigt imponerad över att hon klarar.

Tidigare i veckan så fick jag en kommentar av en kompis att jag ser mycket gladare ut nu, och då svarade jag att jag känner mig gladare nu. Jag jobbar med personer som trivs med sitt jobb, och som är glada, och då trivs jag också, och också blir glad.  Det gör väldigt mycket.

Det känns väldigt konstigt fortfarande att jag aldrig skall jobba på Stigs igen, för något jag har känt den här veckan är att jag saknar den restaurangen. Den restaurangen är så mycket bättre planerad och mycket större kök än där jag är idag. Så jag saknar faktiskt själva restaurangen för hur den är byggd. Nu är allt så litet och trångt, och man måste böja sig ner så mycket mer vilket inte ryggen gillar. Men ja, denna första veckan har varit bra, men eftersom att det har varit så mycket nya intryck så har jag varit helt slut när jag har kommit hem varje dag. Så när jag har kommit hem på eftermiddagarna så har jag bara lagt mig i soffan och kollat på en serie och på youtube varje dag, och suttit där i ett par timmar tills älsklingen har kommit hem. Men det är så mycket härligare att ha närmre hem nu, nu åker jag bara en buss istället för två.


Något jag har glömt skriva om här är att på tisdagen, min sista vecka på Stigs så kom en speciell person och köpte en smörgås. Detta var typ bara 10 min innan jag skulle sluta, så jag var ganska trött. Men i alla fall, chefen hade en upplärning, och de två stod utanför linen, chefen förklarade menytavlorna. Då kom det in en kund som jag snabbt kände igen, men jag var inte säker på om det var den personen som jag tänkte på. Men ja, när han började prata så visade det sig att det var precis den personen som jag tänkte, Lasse Kronér! Vi alla tre kände igen honom, men ingen sa något, vi bara pratade om det när Lasse hade gått. Det var faktiskt lite roligt att träffa honom irl.


Ja, det var väl detta jag hade att skriva om här just nu, jag har säkert glömt något som jag brukar, men då kommer jag säkert på det senare, som vanligt.


Hoppas att ni har haft en bra helg =)

//CarroEllen