CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2023

Söndag 28/5 och pyssel

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen, veckorna går så himla fort.

 

Den här veckan har jag i alla fall mått betydligt bättre, vilket har varit väldigt skönt. Det har varit fullt upp på jobbet, men nu märker man verkligen hur både personal och elever börjar checka ut för sommaren. Nu är det inte långt kvar, så skönt. Jag hoppas verkligen att jag får svar den här veckan om hur det blir för mig i höst. Det hade varit så himla skönt att slippa ytterligare en sommar med stress inför hösten. Nu har dessutom två av tre rektorer sagt upp sig, så förhoppningsvis kan det bara bli bättre till hösten när vi får nya rektorer. Hoppas verkligen på det i alla fall.

 

Den här helgen har jag haft fullt upp, men det har ändå varit trevligt. Igår förmiddags åkte Jesper och jag in till stan, jag skulle klippa mig. Under tiden som jag var hos frisören gick Jesper runt lite i Haga. När jag hade klippt mig möttes vi upp i Haga och åt lunch. Det blev en hamburgare som var helt okej.

Efter det åkte vi in till stan. Jag har nämligen köpt en övningsbok för kalligrafi, något som jag har velat lära mig i många år. För några veckor sedan köpte Jesper tre pennor i olika storlekar till mig, men de var tyvärr ganska dåliga. Så ja, igår köpte jag tre andra pennor. En penselpenna och två riktiga kalligrafipennor (de sistnämnda kostade 200 kr/st.). Jag fick även köpt en bunt papper i flera härliga sommarfärger. Jag har nämligen tänkt göra kort  till alla mina elever som de skall få på avslutningsdagen.

När vi kom hem under eftermiddagen satte jag mig med kalligrafin för att öva. Det är verkligen en speciell teknik, framför allt hur man skall hålla pennan, och lära sig hur den fungerar.
Igår kväll började vi även att vika papper till korten, och rita upp stödlinjer. Det är verkligen något som jag har behövt nu i början, annars är det så lätt att skriva bokstäverna i olika storlekar. Min tanke igår kväll var att jag skulle lägga mig kl 21, då jag var helt slut, men då började vi istället med korten. Så ja, vi lade oss nog runt halv 11 tror jag, och då var jag betydligt tröttare.

 

Imorse vaknade jag innan kl 7. Jag kan inte påstå att jag kände mig utvilad, men eftersom jag ändå skall lägga mig tidigt ikväll så var det lika bra att gå upp. Så ja, idag har vi varit och storhandlat på Maxi. Där var det verkligen kaos, de håller på att bygga om. Så där sprang vi runt en bra stund för att hitta allt som vi skulle ha, men tillslut gav vi upp med vissa saker som vi inte hittade.

Annars idag har jag suttit en hel del och fixat med korten. Nu har jag fått skrivit namn på alla kort. Ikväll blir det eventuellt till att sätta stämplar på dem också. Efter det får jag tänka ut lite mer vad jag skall skriva i dem. Men min tanke är i alla fall att jag skall skriva en peppande mening i varje kort, men sedan får vi se vad det blir i slutändan.

 

Imorgon är det då dags för jobb igen. Sista hela veckan! Hoppas att den blir ganska lugn, att jag slipper hoppa in som vikarie någonstans. Till helgen kanske jag åker upp till landet. Jag har ju fortfarande inte varit där någon gång i år, så nu längtar jag verkligen dit. Förhoppningsvis får jag kompledigt på måndagen för all extratid som jag har lagt på läxhjälpen och lovskolan, så då åker jag nog till landet på lördag morgon och hem på måndagen i så fall, men vi får se lite hur det blir.

 

Ne, nu är det snart dags att fixa middag. Jesper har varit i stan och ätit på restaurang med sin mamma och pappa, så för min del blir det kycklingsallad här hemma ikväll, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen

 

Äntligen bättre igen

Halloj bloggen!

 

Då var det söndag, och imorgon är det dags för jobb igen. Nu hoppas jag verkligen att jag orkar hela veckan. Men nu har ju det lugnat sig en del med pollen, så idag känner jag mig betydligt bättre.

 

I onsdags var det studiedag på skolan, men eftersom jag fortfarande kände mig orkeslös så valde jag att vara hemma. Sedan hade jag en bokad tid för däckbyte, så det fick jag åka iväg och fixa, bättre sent än aldrig. Efter det blev det en trevlig lunch med en arbetskamrat. 

Just när jag hade kommit hem från däckbytet och lunchen, helt slut, så ringde syrran. Då ville hon och lille Lukas komma hit och hjälpa mig att plantera lite saker. Det skulle vi egentligen gjort i torsdags, men nu blev det på onsdagskvällen istället. Vi fick en trevlig kväll med massor av plantering av både jordgubbar, smultron, dill och lite blommor. Tack för hjälpen syrran!

Den kvällen blev det inte middag förrän kl 20, och då var jag verkligen helt slut. Så ja, resten av den kvällen tillbringades framför tv:n innan jag däckade, helt slut efter en lång dag.

 

Planteringarna som vi gjorde.

 

Både i torsdags och fredags hade vi två lugna dagar här hemma, vilket var så himla skönt och välbehövligt. Den senaste veckan har varit tuff på grund av allt pollen och min astma. Det har ju också gjort att jag har varit så himla trött.

 

Även igår hade vi en lugn dag här hemma. Vi gick ner till Maxi en sväng bara och handlade lite. Vi köpte även lite fika som vi gick upp till dammen och åt. Det var väldigt härligt att äntligen vara ute lite igen. Så ja, vi satt en stund vid dammen och kollade på svanarna som äntligen är tillbaka igen. Under två år tror jag det är som de inte har varit där, då de har blivit bortjagade varje gång. Nu hoppas vi att de får vara kvar.

 

Imorse vaknade jag innan kl 6. Jag kände mig då långt ifrån utvilad, men jag hade ändå svårt att somna om. Men ja, kvart över 7 ringde klockan så då gick jag upp.

Hela dagen idag har jag känt mig betydligt bättre, vilket har varit så härligt. Så idag har jag grejat massor här hemma, plockat, tvättat, städat... Så nu har jag bänkat mig i soffan igen i väntan på att sista tvätten skall bli klar.

 

Imorgon är det då äntligen dags för jobb igen, och nu hoppas jag verkligen att jag orkar hela veckan. Nu är det ju bara två hela arbetsveckor kvar, plus några få dagar innan både eleverna och jag går på sommarlov. Sedan får vi helt enkelt se vad som händer för min del till hösten.

 

Om det nu blir en sådan varm sommar som de pratar om, repris av år 2018, så kommer jag nog vara en hel del på landet innan älsklingen går på semester. Därefter blir det nog i så fall en del hos älsklingens föräldrar. Men ja, vi får väl se hur den här sommaren blir. Hittills har det regnat väldigt lite här under maj månad, men nu är det prat om att det skall komma lite regn i veckan som kommer, så det hoppas jag verkligen att det gör. Det är så behövligt nu. 

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen

 

 

Veckorna som gått och sjuk igen

Halloj bloggen!

 

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev här sist. De senaste veckorna har gått så himla fort, samtidigt som det har gått i ett.

 

Men ja, sedan jag skrev här sist så har jag skickat in spontanansökningar till tre olika skolor i Kungälv. Tyvärr har jag inte fått något svar alls, men jag tänker att jag får återkoppla till dem senare i veckan. Jag har fortfarande inte heller fått något svar av min chef om jag får förlängning i höst där jag är idag. Så segt att inte få svar någonstans ifrån. Men men, det löser sig.

 

Den första maj var en arbetskamrat, Kristin och jag och åt brunch på Arken. Det blev en supertrevlig dag med massor av prat och för att fira att vi faktiskt har ordnat två lovskolor själva helt från grunden samt läxhjälpen som har blivit så himla populär. Så vi tog en dag för att fira vår framgång där. Tack för en riktigt trevlig dag!

 

Den 7 maj var Malin och jag på Lisebergsteatern. Där såg vi "Shirley Valentine" med Maria Lundqvist. Det var en enmansteater så den var ganska speciell, men ändå trevlig och rolig. Innan teatern började åt vi lunch i stan och gick runt i lite butiker. Tack Malin för en riktigt trevlig och rolig dag!

 

Under två nätter i förra veckan var jag själv hemma, Jesper var på en mässa i Stockholm med jobbet. Jag avskyr egentligen att sova själv hemma, men de två dagarna gick så himla fort, så det gick bra ändå. Jag jobbade ju dessutom på dagarna, så det var ju inte så mycket som jag var själv hemma ändå, vilket var väldigt skönt.

 

Förra veckan drog ju björkpollensäsongen igång på riktigt. Jag har aldrig haft särkilt stora problem med pollen. De senaste åren har jag bara behövt ta några få allergitabletter för det, men i år har det ju blivit extremt. I början av förra veckan fick jag börja ta allergitabletter då jag kände av det ovanligt mycket. Jag kände även hur jag blev sämre för varje dag. Det var inte bara nysningar, det blev även hosta och tung andning som blev allt värre. Under fredagskvällen kom äntligen älsklingen hem igen, och då hade min andning blivit betydligt tyngre än tidigare under veckan. Natten till lördag var riktigt jobbig. Så fort jag lade mig i sängen så började jag hosta och andades väldigt tungt. Under natten ringde jag 1177 som bara tipsade mig om att ligga i högläge, men om det inte lugnade sig så skulle jag åka in till akuten. När klockan var halv 4 på morgonen så hade jag inte sovit någonting alls. Då bestämde vi oss för att åka in. Som tur var så var min morbror hemma, så han kunde köra in oss till akuten på Sahlgrenska. Väl på akuten gick det ganska fort. Det var inte alls mycket folk där, så jag fick komma in nästan direkt. Efter lite tester kom de fram till att jag har fått allergisk astma. Då fick jag sitta en stund och andas in luftrörsvidgande innan jag fick åka hem igen. De skrev inte  ut någon medicin till mig där, utan de hänvisade mig istället till jourcentralen. Så ja, när klockan var 6:00 var vi hemma igen. Då fick jag äntligen sovit några få timmar innan vi åkte in till jourcentralen som öppnade kl. 10. Även där hade jag ganska tur med väntetiden, vilket var väldigt skönt. Men ja, jag fick i alla fall utskrivet luftrörsvidgande som jag skall ta vid behov.

Så ja, från att bara ha haft ytterst lite problem med pollen de senaste åren, så har jag i år fått allergisk astma. Jag hoppas verkligen inte att det är något som kommer återkomma varje år nu då, men det får vi väl se.

Så ja, efter att vi hade kommit hem från jourcentralen i lördags, och även handlat lite, så blev det en riktigt lugn dag här hemma. Under kvällen började jag äntligen känna mig lite bättre. Då hade medicinen börjat hjälpa lite mer, vilket var så skönt. Så den natten kunde jag äntligen sova igen.

 

I söndags kom Malin hit under förmiddagen. Vi skulle då boka vår semester i sommar. I år har nämligen Malin och jag känt varandra i 20 år, så vi har tänkt fira det genom att åka iväg två dagar till Sunne, med mellanlandning på landet. Tyvärr var det en del krångel med hemsidan, så istället fick jag bokat det igår. Så nu har vi bara lite andra småsaker kvar att boka till det. I Sunne har vi tänkt åka till Mårbacka och gå en guidad tur där. Det är något som jag har velat göra i många år, men det har aldrig blivit av. Sedan har vi även tänkt åka till Rottneros park och även kanske gå runt lite i centrum i Sunne. Så det skall bli riktigt roligt och trevligt. 

Under eftermiddagen i söndags åkte Malin och jag in till stan några timmar för att shoppa lite. Jag kände mig då lite bättre, och genom att gå långsamt så orkade jag lite mer. Det var dessutom mindre pollen i stan, så jag kände mig bättre där än här hemma. Så ja, vi fick en trevlig dag med lite shopping och en god glass på ett café som gör sin egen glass.

 

Både igår och idag har jag varit hemma från jobbet, då jag känner mig sämre här hemma än i stan. Här hemma har vi så himla mycket björk som blommar nu, så det är ju egentligen inte så konstigt. Så ja, igår hade jag bara en lugn dag här hemma. I söndags hade Jesper beställt en luftrenare som Malin och jag var och hämtade ut, så den har gått här hemma nästan hela tiden sedan i söndagskväll, och den är så bra. Den hjälper en hel del faktiskt, vilket är väldigt skönt.

Idag skall jag försöka greja lite här hemma. Nu säger de äntligen att det skall komma regn ikväll, så det hoppas jag verkligen att det gör. Jag har nog aldrig längtat efter regn så mycket som jag gör nu med tanke på all pollen.

 

Jag vet inte vad det har varit för speciellt de senaste månaderna. Detta är tredje gången som jag är hemma från jobbet för att jag har varit sjuk, så segt. Så när all björkpollen lugnar sig så hoppas jag verkligen att jag kan hålla mig frisk ett bra tag. Jag är så trött på att vara sjuk nu.

 

Hoppas att ni andra njuter av det fantastiska vädret i alla fall.

 

//CarroEllen