CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2019

Söndag 26/5

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

 

Den senaste veckan har bara flugit förbi, och den blev inte alls som vi hade planerat först. Tanken var att Jesper skulle åkt till Stockholm tisdag-onsdag för att gå på en mässa med en arbetskamrat, men tyvärr skadade Jesper foten på innebandyn förra veckan så han kunde inte åka. Och när han skulle varit borta så skulle jag ha sovit hos mamma, men det blev inget av det alls. Så den här veckan har jag fått varit och handlat typ varje dag eftersom att älsklingen inte har kunnat gå så långt.

 

I onsdags var Malin och jag på Hagabadet Älvstranden. Det var jättetrevligt och mysigt, och roligt att testa ett annat spa. Jag har ju varit på Varbergs stadshotell och Asia spa så många gånger, och ingenting slår det, men det var ändå ett bra break för ett spa på hemmaplan.

Under kvällen var jag och körde lite med mamma. Jag var ganska trött då efter spa så när vi nästan var hemma så fick mamma ta över då jag var jättetrött. Den gången gick väl sådär att köra, antagligen för att jag var ganska trött och seg.

 

I torsdags var jag iväg och körde med mamma under kvällen igen. Den körningen var den sämsta på länge. Jag vet inte varför det gick så dåligt, och jag förstår inte hur jag kunde göra felen som jag gjorde, det var bara rörigt. Det började med att jag skulle köra igenom ett vägarbete där det var rödljus, så det var bara en fil åt bägge håll. I detta så hade jag en polisbil framför mig, men jag försökte bara ta det lugnt, vi hade ju skylten uppe. Men ja, när vi fick grönt så körde vi, men när vi hade kommit halvvägs genom vägarbetet så mötte vi bilarna från andra hållet. Troligtvis var det något fel på det rödljuset, det kanske var grönt för oss i 2 sek. Så mitt i det arbetet fick vi börja backa. Jag har inte alls tränat tillräckligt på att backa, så jag skötte pedalerna och mamma ratten, det var jätterörigt verkligen. Men ja, vi lyckades där, fast jag var en aning irriterad redan då och ville inte köra mer, men mamma övertalade mig. Efter det körde vi ner på Eriksberg. Där råkade vi köra ut i en bussfil, det var väldigt rörigt där och inte alls så tydligt. När vi kom ut på den vanliga vägen igen så var det alldeles för mycket att hålla koll på för mig just då så jag blev ännu mer irriterad. I samma veva så fick vi en polisbil bakom oss den här gången, men jag fick kört in i en parkeringsficka och släppt förbi den efter ett tag. Just då kände jag mig ännumer sur då jag kände att jag inte klarade av att köra där det var så mycket saker att hålla koll på just då. Men ja, mamma övertalade mig ännu en gång om att vi bara skulle köra hem då, så jag körde hem. När jag kom hem så var jag ganska sur över att det hade gått så dåligt, men mamma menade på att jag gjorde inte allför många fel eftersom att vi faktiskt inte blev stoppade av någon av poliserna, men jag kände mig ändå långt ifrån nöjd.

 

I fredags hade jag en ganska lugn dag här hemma, var och handlade bara som varje dag denna veckan. Jesper har jobbat hemifrån hela veckan så han har ju ändå haft fullt upp på dagarna.

Under kvällen fortsatte vi röja på Jespers rum, något vi började med för en vecka sedan och sedan satt vi och kollade på film under kvällen.

 

Igår rensade vi här hemma hela dagen. Vi gjorde klart det sista på Jespers rum och sedan tog vi mitt rum och lite lådor som jag hade i förrådet. Jag är ju verkligen expert på att samla på mig småsaker, jag gillar inte att slänga saker och ting, men igår fick jag faktiskt slängt en hel del vilket känns väldigt härligt. Jag har rensat mycket det senaste året, har börjat bli ganska trött på att ha så mycket saker som jag inte vet att jag har typ. Så nu har vi massor av skräp att slänga på återvinningen.

 

Idag har jag varit och storhandlat och varit ute och kört lite mer än 1 timme med Thomas, och körningen idag gick betydligt bättre än gången innan. Vi var och körde nere i Arendal, backade mycket runt hörn så det känns lite bättre nu, men jag behöver träna mer på det.

Resten av dagen får vi se lite vad som händer. Min ena handled gör ganska ont idag, eller det gjorde den redan igår efter att jag bar några påsar efter handlingen i fredags, så troligtvis blir det ganska lugnt, laga mat ikväll bara, tror att det blir Risotto, mums!

 

Hoppas att ni har haft en bra helg =)

 

//CarroEllen

En dag i Botaniska trädgården

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och har just ätit lunch, lax och risotto blev det idag. Hittills idag har jag städat lite och tvättat, men fick ta en paus då ena handleden inte ville mer. Så tröttsamt när det bara är upp och ner, men ändå härligt att det är bättre.

 

I lördags var älsklingen och jag i Botaniska. Det var mycket folk där men ändå väldigt härligt att gå runt där och kolla på alla blommor och växter. Vi tog också en hel del kort, något som jag har längtat efter att få göra. Jag tycker det är så härligt, lugnande att gå runt och ta närbilder på blommor, men tyvärr blev flera av de inte alls så bra som jag hoppades på, det blåste en del, men det blev ändå ett gäng bra bilder som kommer längre ner.

 

Igår var jag ute och körde med Thomas en stund nere i Arendal, och för första gången körde jag dit hemifrån privat på Öckeröleden. Arendal är verkligen ett perfekt ställe att övningsköra på under helgen, och populärt dessutom för just övningskörning.  Det är både korsningar, rondeller och järnvägsövergångar, och typ inga lastbilar eller så mycket andra bilar under helgen. Det är också gott om stora parkeringar att börja på. Men ja, igår fokuserade jag på parkering och backa runt hörn, vilket gick lite bättre efter ett tag, men det behöver jag verkligen träna på.

Resten av gårdagen gjorde vi inte så mycket, tog det mest lugnt.

 

Idag skall jag ut och köra en sväng med mamma, och imorgon är det dags för körlektion igen, sedan får vi se vad som händer resten av veckan.

 

Här kommer massor av bilder från Botaniska:

 

 

 

 

 

 

 

 

//CarroEllen

Körningen och lite dramatik

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det fredag igen, och idag får vi se lite vad som händer.

I veckan har jag varit ute och kört några gånger. Måndag och tisdag var jag ute med mamma, och i onsdags med körskolan.

När jag kör med mamma nu så åker jag till henne och sedan får jag köra hem via småvägar så vi kör förbi Säve flygplats. I måndags hamnade vi bakom en bil i Säve som körde väldigt konstigt. Den körde 30-40 km/h på en 70 sträcka, bromsade rätt vad det var, blinkade men fortsatte rakt fram. Den svängde i alla fall in vid gamla flygplatsen, men det var lite jobbigt att ligga bakom en sådan bil som körde så konstigt. I efterhand tänkte vi att den nog inte riktigt visste var den skulle.

I tisdags när jag också körde med mamma så körde vi en lite annan väg än vad vi kört tidigare, men det visade sig att delar av den vägen har jag kört tidigare med körskolan. När vi kom på rakan på Stora holm, precis utanför halkbanan så sa jag till mamma att det var just den vägen som jag tränade hård inbromsning med körskolan. Just då hade vi bilar bakom oss så vi kunde inte göra det då. Men ja, efter en liten bit så såg jag en bil som skulle köra ut från en annan väg på vår vänstersida. Jag tyckte att den betedde sig lite konstigt, den bromsade, rullade fram, bromsade och höll på så trots att det inte kom några bilar från andra hållet. Då bromsade jag in lite eftersom att det kändes konstigt med den bilen. Det kändes som att när den såg oss så stannade den, och då skulle jag precis börja gasa på igen då jag körde i 50-60 på 70 sträckan, när den bilen kör fram och gör en så dålig sväng så den hamnar ute i mitt körfält så jag typ ställer mig på bromsen. Jag lyckades som tur var stanna i typ sista stund, den bilen körde väldigt långsamt. Efter det kände jag mig lite skakig, men det gick över efter en stund, och mamma var nöjd med hur jag hanterade situationen också, så det kändes ändå bra. Efter det körde jag en liten bit på Norrleden, första gången jag var uppe i 80 km/h. Det gick bra, det var väldigt härligt att det nästan inte var några bilar ute.

 

I onsdags var jag ute med körskolan. Helgen som var så sa jag till Jesper att jag hoppades få gå ut och köra på Öckeröleden med körskolan denna dag då jag kände att det var dags, jag har kört vägen över Torslanda så många gånger nu. Och ja, när körläraren berättade vad hon tänkte vi skulle göra den dagen så var det just det. Vi skulle ut på Öckeröleden och köra mot stan. Detta var på förmiddagen så det var väldigt lugnt på vägarna. Det kändes konstigt att köra på så stor väg trots att jag åkt den så himla många gånger och jag typ visste vilka filer jag skulle ligga i för att komma rätt. Vi skulle svänga in på ett ställe där det är bilar som krockar lite då och då, ett ställe som jag inte ens tycker om att åka med bussen då många kör väldigt fort där och det är ganska dålig sikt. Men det gick bra. Vi körde runt lite i Lundby, Svartedalen och Kville då det var dags för stadstrafik. Den lektionen gick bra, men jag måste träna extra mycket på att parkera på olika sätt, backa runt hörn och komma ihåg att jag skall kolla först och blinka sedan när jag skall byta körfält, jag gör nämligen tvärtom vilket jag inte får göra. Just backa runt hörn känns som att det inte borde vara så svårt, inte heller parkera på olika sätt, men det är det, är det någon som har några bra tips på hur jag kan tänka? Det svåraste är hur mycket man skall vrida på ratten tycker jag.

 

Igår skulle jag gått ut och kört med mamma igen, men jag var så himla trött i ögonen efter att ha suttit och pluggat en hel del i både boken och framför datorn, så då vågade jag inte riktigt gå ut och köra. Men jag hoppas få gå ut i helgen istället, och så har jag nästa körlektion på tisdag. Nu märker jag verkligen själv att det går bättre och bättre för varje gång vilket känns väldigt härligt, men mammas bil tycker jag inte om att köra av olika anledningar, men samtidigt känns det som att det är den jag är mest van vid nu, och mamma har ju sagt att om jag lyckas köra hennes bil så kan jag köra typ vilken bil som helst sedan, så hon tycker också att den är svårkörd, så egentligen är det väl en bra övningskörningsbil då.

Jag har under ett par veckor kört 4 olika bilar vilket lätt blir en aning förvirrat då alla är olika gamla. Men nu borde det bli 3 olika igen, med Volvo V60 på körskolan istället för V40, men V60 är lättare att köra så det blir nog bra.

 

Ne nu är det nog dags att göra sig ordning lite för dagen.

 

Ha en bra fredag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

 

Fredag 3/5

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha städat lite.

 

Ja då var även snart denna veckan över, och jag har ändå gjort lite saker. I onsdags ville älsklingen så gärna gå på Universeum, då han har årskort så kan han ju gå hur många gånger som helst under året, men jag kände inte riktigt för det då det är ganska dyrt att gå dit för mig som inte har årskort. Så ja, han åkte till Universeum, och jag åkte med till stan för att shoppa lite med mamma. Jag köpte mig ett par nya tofflor att ha här hemma. Jag har i säkert 10 år haft samma crocs, och de är fortfarande hela, men ganska nedgångna, så jag kände att det var dags för ett par nya tofflor, och förhoppningsvis blir fötterna lite bättre nu också. Det blev inga mer crocs i alla fall, utan det blev istället väldigt sköna tofflor från "Scholl". Precis sådana tofflor minns jag att jag hade när jag gick på högstadiet då man inte fick ha skor inne, och de var väldigt sköna då också. Mamma och jag gick förbi första majtåget. Jag tror aldrig att jag har varit i stan tidigare på just första maj då det är så mycket folk, men det var ändå lite roligt att se det tåget, det var ju så himla långt, och verkligen hur mycket folk som helst.

Efter att ha varit i stan några timmar så åkte jag hem då jag skulle övningsköra med pappa. Vi körde typ 1 timme nere i Arendal. Jag var väldigt trött i onsdags då jag sov väldigt dåligt den natten, så jag orkade inte så länge. Först hade jag bara svårt att somna på kvällen, och när jag väl hade somnat så vaknade jag vid 02:15 av att grannarna under släppte ut sin hund själv, och efter ca 10 min stod och ropade på den... Sedan vaknade jag av minsta lilla ljud resten av natten.

 

Igår var det dags för körlektion igen, och denna gången med en person som jag har kört med en gång tidigare, sammma person som jag kommer fortsätta köra med när den andra behöver gå tillbaka till sin vanliga körskola. Men ja, det kändes väldigt bra, hon kommenterar mer saker som jag glömmer eller inte tänker på än vad den andra personen gör, så det känns väldigt bra. Jag fick köra en ny bil, så nu övningskör jag med 4 olika bilar. Det känns lite rörigt då alla bilarna är olika gamla och kopplingen och bromsen tar på olika ställen. Men den nya bilen var en Volvo V60, och jag blev väldigt förvånad när jag märkte att den var väldigt lätt att köra, de andra bilarna är en aning svårare. Jag har tidigare varit lite rädd för att köra just V60 då de är ganska stora, men storleken märkte jag faktiskt inte av vilket var väldigt härligt. Sedan tyckte jag att den hade lite fusk, backkamera, men den försökte jag inte bry mig om, utan jag försökte istället göra som jag gjort med de andra bilarna. Men ja, det känns bättre och bättre för varje gång som jag har kört, men det känns samtidigt som att jag har långt kvar, men jag hoppas fortfarande vara klar någon gång i sommar.

Mamma pratade också om att jag borde testa och köra en automatväxlad bil för att känna skillnaden. Vi har en automat, men det är en cabbe som jag inte riktigt vågar eller vill köra då den är väldigt fin, och bred, och lätt att gasa för mycket med, så vi får väl se om jag vågar mig på det snart eller inte.

 

Just det ja, jag läste igår kväll att länsstyrelsen uppmanar folk till att börja spara på vatten då de varnar för att det kan bli samma läge om bara några veckor som det var i juli förra året. Det känns ju inte direkt så bra, så nu får vi verkligen hoppas på att det kommer mycket regn den närmsta månaden så det hinner fyllas på lite. Här hemma har vi ju redan sedan tidigare ett helt gäng med vattenflaskor i frysen, och vi har också köpt på oss några stora vattenflaskor att ha i reserv, som vi också kan ha med till Brevika. Vi har också tänkt köpa ytterligare en vattendunk, vi har redan en som vi haft med oss när vi varit ute och paddlat, men 10 liter känns inte direkt som att det räcker så länge. Så den, och förhoppningsvis en till har jag tänkt fylla och sätta i förrådet om ett tag, då har vi i alla fall vatten så vi klarar oss ett tag om det nu skulle bli brist på det, men det får vi verkligen inte hoppas.

 

Resten av dagen får vi se lite vad som händer, men jag tänkte sätta mig och plugga lite, kolla på en del youtubeklipp om bilkörning, massa tips och grejer.

I helgen får vi också se lite vad som händer, men det kanske blir en tur till Ikea då älsklingen behöver köpa ny säng då  den han har nu har varit trasig ett tag.

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare! =)

 

//CarroEllen