CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2021

Söndag 31/1

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen, och ännu en vecka som har gått väldigt fort.

I tisdags fyllde lille Lukas två år, två år! Vad hände där liksom?! Så ja, vi var några få personer som var och firade honom lite . Jag hade köpt två stycken målarböcker, men inte vilka målarböcker som helst. Dessa heter water wow, ett block med teckningar och en penna som man bara fyller med vatten. När man målar i boken så kommer färgen fram, och när den torkar så försvinner den, så den går att återanvända, och är inte alls kladdig, superbra! Lukas förstod inte riktigt grejen med att måla i boken just då, men han älskade pennan, den somnade han med i handen på kvällen, så söt!

 

Annars har vi haft en ganska lugn vecka, eller ja, mycket i skolan som vanligt nu. Nu kommer vi plugga hemifrån i alla fall hela februari, så får vi väl se vad som händer sedan.

 

Igår städade vi lite här hemma. Vi var också och storhandlade under morgonen när det var lite folk på Maxi. Under eftermiddagen tog vi oss en härlig promenad ner till golfbanan igen. Det har typ blivit vårat nya promenadställe, det är så härligt där.

Idag var vi också ute på en långpromenad. Även denna gång på golfbanan, men idag gick vi till den högsta toppen, där har jag bara varit och gått någon gång tidigare, och det är nog tio år sedan, så det var väldigt härligt och trevligt.

 

Imorgon är det dags för skola igen.  Vi skall börja med ett arbete om Medeltiden, så vi får se hur det blir. Sedan skall jag ha Teamsmöte med studievägledaren imorgon också. Jag hoppas verkligen att hon har hittat några fler utbildningar till mig inom lärarassistent, eller något liknande.

 

Här kommer lite bilder från dagens promenad:

 

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen

 

 

 

Lördag 23/1

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, har precis gjort klart en skoluppgift i religionen.

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om den här veckan, men jag tror ändå att den har gått väldigt fort. Jag har fått gjort några inlämningar till skolan. Det har varit ovanligt många skrivinlämningar nu i början av terminen, så nu hoppas jag verkligen att det lugnar sig med sådana uppgifter ett tag.

 

I tisdags var älsklingen och jag på informationsmöte inför fasadbytet. Det var ändå ett bra möte, de förklarade precis vad de kommer göra, ungefär hur lång tid varje moment tar osv. De kommer även hjälpa oss att ta ner en stor spegel som vi har i trappan, tre meter upp. De har nämligen sagt att vi skall ta ner alla tavlor och sådant från väggarna, och just den spegeln har vi lite svårt att ta ner själva, så det var ju bra.
De kommer börja på vårat hus runt vecka 6. Då kommer de börja bygga ställning runt huset. Sedan kommer de att tvätta taket innan de börjar med själva fasaden. Så ja, från och med att de börjar sätta upp ställningen så kommer vi ha ca 4 veckor sammanhängande med högt ljud här hemma. Då kommer jag nog att sitta i skolan och plugga en del.

Redan när jag flyttade hit år 2008 så sades det att dessa husen var fuskbygge, och detta fick vi också veta att de är på informationsmötet. En av sakerna som jag kommer ihåg att de berättade var att det saknas isolering på vissa ställen, det har det gjort på varje hus de hittills har tagit. Så ja, kanske inte så konsigt att det har varit kallt inne på vintrarna. Vi har också sett på husen som de redan har gjort ordning att den gamla isoleringen har sett möglig ut. Jag pratade med en person i området i somras som berättade att när de borrade av fasaden på deras hus så kom det ut vatten ur fasaden, helt sjukt.

 

I torsdags åkte älsklingen och jag en sväng till Backaplan. Jag behövde köpa nya vinterskor, och älsklingen ville följa med för att få komma hemifrån lite. Tyvärr hittade jag inga skor, men älsklingen hittade ett par pussel och lite andra småsaker.

 

I veckan fick jag veta att den utbildningen som jag hade kollat på och verkligen fastnat för, inte blir av. Så ja, nu har jag mailat studievägledaren på skolan för att boka in ett möte med henne, så får vi hoppas att hon vet någon annan utbildning som är något liknande. Så typiskt när jag äntligen har hittat en utbildning som jag verkligen vill gå, så blir den inte av...

 

Idag har vi haft en ganska lugn dag här hemma. Vi började lägga ett pussel igår, så det har vi lagt klart. Sedan har vi gått en liten promenad också, gick också förbi och köpte mat till ikväll, sushi till mig, och thaimat till älsklingen.

 

Här kommer en bild på pusslet som vi lade klart i förmiddags:

 

 

//CarroEllen

Söndag 17/1

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen efter en vecka med fullt upp. I måndags drog skolan igång igen efter jullovet, och älsklingen har jobbat mycket den här veckan, så vi har varit väldigt trötta. I skolan har vi flera skrivuppgifter som skall avslutas veckan som kommer. Det har varit lite svårt att fortsätta på arbeten som vi höll på med innan vi gick på lov, så jag längtar bara tills de är klara. Så ja, vi har inte gjort så mycket annat än att jobba/plugga.

 

I några år har vi vetat att de skall byta fasad på husen här i området, och i veckan fick vi besked om när de skall börja med vårat hus. De kommer börja här v 4, vilket är inte veckan som kommer men veckan därefter. Vad jag har hört av andra i området så borrar de bort fasaden, och det låter en hel del inne. De har uppmanat oss att ta ner saker från väggarna och flytta på saker från fönsterbänkarna, likaså på alla saker vi har ute. Så ja, igår tog vi in alla plattor som vi hade på balkongen och sköljde av de ordentligt. Vi tog även in balkongmöblerna tidigare i veckan, så nu har vi bara lite småsaker kvar att ta in. Tyvärr måste jag ju ta in min väderstation också, så där kommer jag ju inte få några mätningar på några månader, så tråkigt, men vi får hoppas att det bara tar två månader, men det återstår ju att se.

Min tanke var egentligen att vi skulle flyttat ut till huset på Donsö när de byter fasaden här, men tyvärr är det upptaget, så den här veckan har jag pratat med skolan, och jag får sitta där och plugga om jag behöver, så det är ju ändå bra. Sedan tänker jag att jag/vi kanske kan sova hos mamma ibland också, och även ibland hos älsklingens föräldrar kanske. Det jag tror kommer vara mest jobbigt är när de skall borra bort fasaden, och även om huset kommer vara inplastat och det kommer blåsa en del. Februari är ju årets stormmånad, och om vi kommer vara inplastade då så kommer i alla fall jag ha svårt att sova, älsklingen har inte riktigt lika ont av sådant som jag har, så vi får se lite hur vi gör.

 

Idag har vi tagit det ganska lugnt, tvättat lite bara och varit ute och rastat bilen. Den blir ju inte körd så mycket nu när jag pluggar hemifrån, och den behöver ju köras ibland också.

 

Ne, nu är det nog snart dags att börja med middagen, ikväll blir det fisksoppa, mums!

 

//CarroEllen

Fredag 15/1

Halloj bloggen! 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha gått en kall men härlig promenad.

 

En dag i förra veckan var vi ute på en superhärlig promenad i snön som var då. Då gick vi över golfbanan, en helt annan väg än vad vi brukar gå. Men ja, det var väldigt mysigt, och det var mycket barn där som åkte pulka. En anledning till att vi valde att gå just där denna gång var för att det låg ute en lägenhet på Hemnet i det området, så vi ville kolla lite hur det var där. Vi trivs ju båda två här ute, men vi vill ju köpa oss en bostad. Jag har nu lite mailkontakt med en mäklare som har sagt att ett hus i det området skall byggas om till fyra stycken treor, och vi är ju intresserade av en stor trea eller en liten fyra. Så ja, vi får se hur det kommer att se ut, om vi kommer få lite mer info om det innan de kommer ut till försäljning.

 

Promenaden vi gick idag blev samma sväng som sist, fast idag var det ingen snö, men vi packade med oss en liten fikakorg med varm choklad och muffins och satte oss på en bänk vid golfbanan, så mysigt!

 

Här kommer lite bilder från promenaden förra veckan:

 

 

Trevlig helg!

//CarroEllen

Äntligen kom snön

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och tar det lugnt efter att ha varit ute på en härlig och mysig snöpromenad. Ja äntligen kom snön, och det verkar som att den kommer ligga kvar i alla fall några dagar, så härligt, det blir ju så mycket ljusare ute.

 

Idag har älsklingen och jag varit och storhandlat, passade på under förmiddagen när det inte alls var mycket folk där. Sedan var vi ute på en promenad mitt på dagen idag också, så mysigt med snön! Annars har jag räknat matte och även löst en del korsord under dagen.

Imorgon börjar älsklingen jobba igen, så då blir det nog till att börja plugga lite igen, har ju både matte och en text i religionen att läsa. Sedan blir det nog en promenad i snön imorgon också.

 

Ja, nu har vi kommit till den tiden på året då jag börjar längta upp till skogen (sommarstället) igen, och eftersom att vi inte har kvar Brevika så är det ju då det nya stället, trots att det är husvagn som gäller där. Men ja, det hade varit roligt att se hur det ser ut nu, vi har ju snickare som hjälper oss att bygga upp verandan med badrum, så det skall bli kul att se hur långt de har kommit nästa gång vi kommer dit. Men ja, eftersom att det är husvagn som gäller så dröjer det nog ytterligare ett tag till innan jag åker dit, men längta kan man ju alltid.

Sedan får vi se om älsklingen och jag bygger ett litet attefallshus till oss längre fram. Det kommer i så fall att stå någonstans på gården, men vi får se hur vi gör där. Det hade däremot varit väldigt mysigt att få ha sitt egna lilla boende där. I Brevika bodde vi ju lite för många i samma hus, vi fick ju inte ens plats där, och med ett kök och en toalett, det var lite jobbigt, så det är därför älsklingen och jag är lite inne på att bygga ett litet attefallshus vid det nya stället, men som sagt var, vi får se hur vi gör där.

 

Här kommer en bild från promenaden nu ikväll:

 

 

//CarroEllen

Tisdag 5/1

Halloj bloggen!

 

God fortsättning!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lite lugnt efter att ha räknat lite matte. Det är förvånadsvärt hur snabbt man kan glömma matten. Trots att det bara är två veckor sedan jag räknade senast så har jag redan glömt en del av det som jag höll på med innan lovet, så tröttsamt!

 

Nyårsafton blev en lugn dag för oss. Under kvällen lagade vi trerätters middag och spelade bingolotto. Till förrätt blev det ugnsgratinerade sparris med parmesanost, till huvudrätt blev det egengjorda kålrot- och morotspommesfrites med stekt lax, vitlöksfräst spenat och en egengjord kall örtsås. Till efterrätt blev det chokladfondant med hallonsorbet, supergott!

 

Annars har vi inte gjort så mycket dessa dagarna, mest bara tagit det lugnt och varit ute på några promenader. Nu har det ju blivit kallare ute, och de säger att det skall komma snö imorgon, återstår väl att se. Däremot kom faktiskt de första snöflingorna här idag. Det har ju kommit lite i Göteborg tidigare, men inget alls här ute närmare havet, så det var lite mysigt ändå. Nu hoppas vi att snön även kommer hit ut imorgon och på torsdag, hade varit så himla mysigt.

 

Nu har jag knappt en vecka kvar av jullovet, skall faktiskt bli skönt att börja igen, man gör ju så lite saker nu när man bara går hemma. Så ja, trots att vi börjar på distans på måndag skall det ändå bli härligt att ha något att göra på dagarna.

 

Här kommer lite bilder:

 

Middagen på nyårsafton.

 

 

 

Sedan i höstas har vi haft talgbollar på balkongen. Så mysigt att sitta och kolla på småfåglarna som kommer dit för att äta. Utöver dessa fåglarna har vi  även några små bruna fåglar och även en liten Rödhake som kommer ibland också, men vi har tyvärr inte lyckats få något bra kort på de än.

 

 

//CarroEllen