CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2024

Midsommar och dags för intervju igen

Godkväll bloggen!

 

Då har det gått ännu en vecka. I tisdags åkte Jesper och jag till Ullared. Vi var där kl 9 på morgonen och redan då var det en del folk. Men vi fick en trevlig dag där med lite shopping. Jesper som aldrig hade varit där tidigare trodde att det var större än vad det är, men då gick vi ju inte heller på alla avdelningar, så det var säkert därför han fick den uppfattningen. Jag hittade bland annat ett par svarta capribyor som jag var på jakt efter, och Jesper hittade ett par badskor och ett par crocs.

 

På onsdagen åkte Jesper till kontoret under förmiddagen medans jag var hemma och tänkte städa. Efter att ha grejat en liten stund skulle jag öppna soffan för att lägga ner lite grejer där, men gjorde då något konstigt med ryggen, det knakade till. Så ja, den dagen hade jag riktigt ont i ryggen. Jag kunde inte ligga ner och inte stå still, så jag fick gå runt största delen av den dagen. Dagen efter hade det släppt lite, vilket var väldigt skönt. Så ja, det blev inte så illa som jag först trodde när det hände, men det tar nog ytterligare några dagar innan jag är helt bra i ryggen igen.

 

Under torsdagen var det dags att åka till jobbcoachen igen, men denna gång för att söka jobb. Så ja, där satt jag med 11 st andra och sökte jobb vilket var väldigt segt. Men som tur var så var det bara en timme. jag fick ändå under den tiden sökt ett jobb tror jag det var, sedan mejlat flera av skolorna som jag redan hade skickat in ansökningar till.

När jag hade gått därifrån och stod och väntade på bussen så ringde en rektor som jag hade mejlat typ 10 minuter tidigare. Hon ville att jag skulle komma på intervju imorgon, tisdag. Så ja, imorgon skall jag på intervju, så får vi se vad som händer.

När jag kom tillbaka till Torslanda igen plockade Kristin upp mig då vi skulle åka och äta lunch. Så vi fick en trevlig lunch med massa prat om allt och inget.

 

I fredags, midsommarafton hade Jesper och jag först en lugn dag här hemma. Vi spelade lite spel och tog oss en liten promenad. Under kvällen hade vi bokat midsommarbuffé på Arken hotell. Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och liveunderhållning. De hade en kallbuffé med ägghalvor, rökt lax, gravad lax, sill och lite annat. Sedan hade de även en grillbuffé ute på terrassen. Så ja, vi fick en väldigt trevlig och härlig kväll med god mat.

 

I lördags förmiddag tog vi oss en liten biltur för att ta reda på var jag skall på intervju imorgon. Därefter åkte vi och storhandlade på Maxi. Resten av den dagen tog vi det bara lugnt här hemma.

 

Så ja, det hände ändå lite trevliga och roliga saker förra veckan. Nu laddar jag inför intervjun imorgon som är för "pedagog i fritidshem". Det är en skola en bit härifrån som jag tycker verkar väldigt trevlig. De håller dessutom på att bygga ut och renovera, så förhoppningsvis kommer de behöva mer personal också. Den tjänsten jag skall på intervju för är nämligen bara ett vikariat, men med stor chans till förlängning om det skulle bli något där. Så ja, jag hoppas verkligen att det går bra imorgon, och att jag faktiskt får det jobbet. Det hade varit så himla skönt att kunna släppa stressen över jobb, och bara vara hela juli och veta att jag skall börja jobba i augusti. Även få slippa jobbcoachgrejen hade varit så himla härligt. Men som sagt var, vi får se vad som händer.

 

Hoppas att ni också har haft en bra midsommar.

 

//CarroEllen

 

 

 

Veckan som gått

Halloj bloggen!

 

Den senaste veckan har känts ganska stressig och flängig. För lite mer än en vecka sedan bestämde Jesper och jag oss för att åka till landet några dagar. Tanken var att vi skulle åka tisdag-fredag, men de planerna blev snabbt omkullkastade. Under måndagsmorgonen ringde nämligen min jobbcoach och ville träffas på torsdagen, och jag får ju inte säga nej. Så ja, vi fick snabbt planera om och bestämde oss då att istället åka på måndagen och hem på onsdagen. Så ja, måndagsförmiddagen blev väldigt stressig här hemma med packning och omplanering av mat. Som tur var hade vi ändå packat det mesta under helgen, men det blev ändå ett par stressiga timmar innan vi åkte iväg. Eftersom E6an är avstängd pga. raset i Stenungsund så brukar det bli en del köer omledningsvägen där, så vi ville undvika att åka under rusningen. Men ja, strax efter lunch var vi redo att bege oss. Första stoppet blev på Laxbutiken i Ljungskile för att köpa med oss middag. Halv 5 var vi framme på landet. Den kvällen satt Jesper och jobbade medans jag tog mig an en av rabatterna, rensade ogräs och klippte runt.

Min första tanke när vi skulle åka upp var att jag skulle inviga det nya sovrummet på övervåningen, men när vi väl kom dit och vi bara skulle stanna två nätter istället för tre som var tanken först, så kändes det bara jobbigt då det bara är stege till det sovrummet. Istället sov jag i sovrummet på nedervåningen och Jesper på en madrass som vi hade med oss i köket.

 

Under tisdagen hade vi bestämt att vi skulle åka en sväng till Töcksfors och shoppingcentret där, så det gjorde vi. När vi bara hade fem minuter kvar att köra så visade det sig att en lastbil hade vält på E18 och blockerade ena filen. Den hade dessutom tappat all sin last i diket, träflis, så där blev vi ståendes en liten stund. Tillslut kom vi i alla fall fram till ett väldigt lugnt shoppingcenter. För er som inte vet det så är Töcksfors shoppingcenter en gränshandel, det är bara 5 km till norska gränsen. Så där brukar det vara ganska mycket folk i vanliga fall, men när vi var där så var det ju vanlig vardag fortfarande. Vi gick i alla fall runt i lite butiker och åt sedan thaibuffé på en av restaurangerna.

När vi kom tillbaka till landet under eftermiddagen rensade jag fler rabatter och klippte gräs, medans Jesper jobbade. Under kvällen spelade vi spel och bara tog det lugnt.

 

Under onsdagen var det dags för hemfärd. Först var tanken att vi skulle åkt hem under tidig kväll för att undvika den värsta trafiken, men då det var tråkigt väder och jag inte orkade rensa mer rabatter så åkte vi hem vid lunch. Dock kom vi inte ens upp till landsvägen innan vi blev ståendes i 30 minuter. Det var då en timmerbil som stod på grusvägen och lastade på timmer. När han väl var klar så visade det sig att han skulle samma väg som oss, och de vägarna där är svåra att köra om på. Så ja, vi låg bakom honom en bra stund.

Vårt första stopp på hemvägen blev för att äta lunch i Färgelanda. Nästa stopp blev hemma hos mamma för att lämna nycklarna. I vanliga fall brukar den vägen ta ca 3 timmar att köra, men den här dagen tog den 5 timmar. Så när vi kom hem under tidig kväll var vi riktigt trötta båda två.

 

Lite bilder från dagarna på landet.

 

Under torsdagförmiddagen åkte jag in till stan för att äta lunch med Malin. Vi gick till ett nytt ställe på Linnégatan, "Bröd och salt". Där fick man plocka sin egen sallad vilket var väldigt smidigt. Efter lunchen gick vi i lite butiker innan jag skulle på mötet med jobbcoachen.

 

När jag först fick veta att jag skulle få en jobbcoach, eller leverantör som AF kallar dem, så tänkte jag "vad bra, då hjälper de mig att hitta ett jobb". Samtidigt har jag hört lite om sådana coacher tidigare, och hade väl då väldigt låga förväntningar. Men efter att ha läst om just de som jag skulle till, så verkade det ändå lovande. Men om jag säger så här, jag skulle haft kvar de låga förväntningarna. Det började med i alla fall med att jag skulle berätta lite om mig själv, vad jag har gjort tidigare, vilka utbildningar jag har osv. Sedan fick jag välja mellan en gruppaktivitet eller en enskild aktivitet i veckan. Eftersom det var väldigt otydligt vad en gruppaktivitet kunde vara så frågade jag ju det. Jag fick då veta att det kunde vara ganska olika, men fick exempel på vad som skulle göras nästa gång. Då skulle alla som kom få en lapp med ett yrke på. Sedan skulle de få ca 15 minuter på sig att söka upp information om det yrket för att sedan presentera det för resten av gruppen. Då kände jag direkt att det inte alls var något för mig, så jag valde enskild aktivitet. Då skall jag komma till dem en timme en gång i veckan för att söka jobb.... Ja, jag skall komma dit för att söka jobb, något jag likagärna kan göra hemifrån... Sedan skall jag även ha ett enskilt samtal med min coach en gång varannan vecka för att se hur jobbsökandet går. Det är tydligen den hjälpen jag får därifrån. Så ja, när jag gick därifrån kände jag mig helt tom och superirriterad. Vad jag tänker om en leverantör är väl att de skall leverera någonting, i detta fallet ett jobb, men icke... Varför finns ens Arbetsförmedlingen?! Så nu då skall jag lägga 150 kr varannan vecka på bussbiljett för att åka dit och söka jobb en dag, vilket jag likagärna kan göra hemifrån, samt en dag med avstämning på några få minuter om hur jobbsökandet går. Gaah... Hoppas verkligen att någon av skolorna som jag har skickat till nu kommer nappa, för detta orkar jag inte med.

 

Nu till något lite roligare. För ett tag sedan sa Jesper att han vill åka till Ullared någon gång. Jag blev då väldigt förvånad och frågade varför, då jag inte alls tänker mig att han kommer tycka det är så roligt. Han sa då att det pratas så mycket om det, och att han ändå vill kunna säga att han har varit där. Så ja, vi bestämde då att ta det innan jag börjar jobba och innan högsäsongen startar där. Så just nu har vi sagt att vi skall åka dit en dag i veckan som kommer, så får vi väl se vad han tycker om det. Samtidigt tänker jag att han faktiskt kan tycka det kan vara roligt, då han ändå tycker om att gå på Ikea, fast detta är ju så mycket större. Men ja, vi får väl se vad hans utvärdering blir efter att ha varit där för första gången.

 

Ne, nu är det nog dags att göra sig ordning, och sedan fixa lite lunch.

 

//CarroEllen

Blandat inlägg

Halloj bloggen!

 

Vad hände egentligen?! Helt plötsligt är det en månad sedan jag skrev här sist. Tiden går alldeles för fort. Men nu tänkte jag i alla fall skriva om vad jag har gjort den senaste månaden.

 

I mitten av maj åkte mamma och jag till landet en helg. Det var väldigt härligt att komma dit upp igen, men jag kände mig samtidigt lite orolig med tanke på att vi fick åka hem tidigare än vad vi tänkte i höstas när vi var där, men den här gången gick det bra då vi inte eldade någonting. Men ja, vi fick en härlig helg med lite fix. Framför allt grejade vi i sovrummet på övervåningen som nu äntligen går att använda, dock får vi gå på stege till övervåningen än så länge, så vi får väl se när trappan kommer upp. Men ja, vi knäskurade golvet i sovrummet och grejade med lite annat. Det kommer bli så bra där när vi även får upp tak- och golvlister också, och trappa. Utsikten från det sovrummet är magisk.

 

Bild 1: Eken och flaggstången.

Bild 2: Utsikten från sovrummet på övervåningen.

 

En fredag i maj åkte Kristin och jag till Ullared. Vi fick en trevlig dag med en hel del shopping.

 

I slutet av maj var det dags för uppföljningssamtal med Arbetsförmedlingen. Det blev ett samtal som jag uppfattade som kaos och superrörigt. Personen som jag pratade med pratade superfort samtidigt som hon förklarade att jag skulle börja på något program. Sedan gick hon väldigt snabbt igenom vad det handlade om. Hon pratade så fort att jag inte hängde med alls. När jag började ställa frågor så var hon väldigt tydligt att hon bara ville avsluta samtalet. Det jag fick veta då var i alla fall att jag inom en vecka skulle välja "leverantör". Vad det innebar var högst oklart. Hon sa att det skulle komma upp på "mina sidor" inom en kort stund. Dagen efter hade det fortfarande inte kommit upp, så då försökte jag ringa dem. Då hamnade jag på plats 88 i kön. Efter ett par timmar gav jag upp och lade på. Inte heller på förmiddagen dagen efter det hade det kommit upp något. Då ringde jag dem igen och hamnade då på plats 44 tror jag det var. Men oj vilken tid det tog. Även då satt jag i kö i knappt 2 timmar, men under den tiden kom det upp på "mina sidor" vad jag skulle göra, men då hade de istället tekniska problem med "val av leverantör". Gissa om jag var irriterad på dem efter de dagarna....

När jag väl fick valt "leverantör" så fick jag veta att AF skulle ringa mig inom en vecka för att meddela om den "leverantören" jag hade valt hade plats. Så ja, jag gick i en vecka och bara väntade på att de skulle ringa. Vilket de så klart inte gjorde. Istället fick jag ett brev på posten över en vecka senare om att det var klart, och att "leverantören" skulle ringa mig för ett första möte. Först när jag fick det brevet så kunde jag gå in och läsa lite mer om vad det var för typ av program som jag skulle börja på. Leverantör är tydligen en form av jobbcoach. Hur första mötet gick berättar jag i nästa inlägg...

 

Nu till något roligare. I augusti har Jesper och jag varit tillsammans i 15 år, vilket vi såklart tänkte fira. Vi visste att vi ville åka till Varbergs stadshotell och Asia spa, men med tanke på att det är mitt under högsommaren så valde vi istället att åka dit ett par månader tidigare då det är lugnare där. Så ja, den sista maj tog vi tåget ner till Varberg och stannade där en natt. Det blev en del spa och massor av god mat. Så ja, det blev riktigt lyckat och trevligt.

 

Bild 1: Förrätten, färsk stenbitsrom med sparris, bakad äggula, syrad grädde och friterad potatis.

Bild 2: Huvudrätten, Sparrisrisotto med ost och gula ärtor.

Bild 3: Mjölkchoklad, marinerade körsbär, körsbärsmaräng, dulce de leche-glass och rostad vit choklad. 

 

Ett par dagar efter att vi hade kommit hem från Varberg så åkte Jesper till Stockholm med några arbetskamrater, de skulle på någon mässa. Så ja, då var jag ensam hemma i nästan två dygn då tåget var ett par timmar försenat på hemvägen, vilket gjorde att han missade sista bussen hem, så han fick ta taxi istället. Så ja, jag har för mig att han var hemma runt kvart i 1 den natten.

En av kvällarna som Jesper var borta så åkte jag in till stan och mötte upp Malin. Vi gick i lite butiker då jag är på jakt efter en sommarklänning. Hur svårt skall det vara att hitta en klänning egentligen?.. Tyvärr hittade jag ingen klänning, men vi fick ändå en trevlig eftermiddag/kväll med god middag på Pinchos.

 

Det känns ändå som att jag har haft en del att göra den här månaden, men nu börjar jag känna mig grymt trött på att bara gå hemma. Nu har det ändå börjat komma upp lite jobbannonser som jag har sökt, dock som "lärare/pedagog i fritidshem" så vi får väl se vad som händer där. Jag har fortfarande ett gäng skolor som inte har hört av sig än. Men nu hoppas jag verkligen att jag får ett jobb till höstens terminstart.

 

Vad jag har gjort den senaste veckan får ni veta i nästa inlägg, då detta blir väldigt långt annars.

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen