CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2015

Fredag 30/1

Godkväll bloggen!

Ja då var det äntligen helg igen!

Denna veckan har varit lite småseg på jobbet emellanåt, har haft ganska lugnt de flesta dagarna, men just igår hade vi en del att göra.


Igår startade Ica maxi Torslanda en Facebook-tävling där man kunde vinna ett tacohus kallade de det för, massa tacotillbehör. Den lät väldigt lockande så idag skrev jag ett tävlingsbidrag till det. Man skulle svara på tre frågor. Frågorna var "vilket år lanserade Santa maria texmex?, vem/vilka skulle du vilja bjuda på tacofest och varför?".

Personerna som jag skrev som jag skulle vilja bjuda på tacofest är mina arbetskamrater för att vi sällan träffas allihopa samtidigt, så nu får vi hålla tummarna, hade varit väldigt trevligt att ha en tacokväll med dem. Tävlingen avslutas på söndag och vinnarna får man veta i början av nästa vecka, så håll tummarna för mig! =)


Ja, annars har denna veckan varit väldigt lugn även här hemma, har inte gjort så mycket, tagit det ganska lugnt faktiskt, härligt det också.


Imorgon ska jag med mamma och kolla på nya glasögon till mig. Sedan ska vi också åka runt till lite secondhand butiker och kolla lite, mamma hade något som hon ville kolla efter. Själv har jag tänkt kolla efter en pall, en lite roligare pall, inte en sådan tråkig som de har på Ikea. Så vi får väl se om vi hittar något =)


Ne nu ska jag gå och fixa lite middag, lax och pasta blir det ikväll, enkel och go fredagsmat =)


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen



Måndag 26/1

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och har just kollat på en film, Speed 2.


Idag har vi haft en lite smårörig dag på jobbet i samband med de nya priserna och i vanlig ordning när det är nya priser så stämmer inte kassan riktigt trots uppdateringar, tröttsamt. Men ja, vi hade det ganska lugnt idag faktiskt vilket har varit ganska härligt. Jag har haft lite småont i halsen idag, men hoppas inte att det blir någon förkylning av det bara.


Idag är det exakt 7 år sedan som jag flyttade till Torslanda, 7 hela år, shit vad fort det har gått. Jag minns flytten från Hälsö nästan som att den var igår. Jag kommer ihåg den lägenheten så väl som vi bodde i hos mamma. En väldigt mysig lägenhet med en helt fantastiskt stor altan, och görgoa grannar. Ja det är hela 7 år sedan...


 

Lägenheten närmast vattnet bodde vi, så mysig, fast under stormen Per hade vi nästan vatten upp till husgrunden, det var inte långt ifrån.


Ne nu är det dags att sova!

God natt!

//CarroEllen

Härlig helg

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och har just kollat på "Person of interest" på tv.


Nu blir det bara ett snabbt inlägg för jag måste snart lägga mig, imorgon väntar nämligen en rörig dag på jobbet. Imorgon får vi nämligen nya priser och lite annat nytt, sådana dagar är alltid röriga innan man har lärt sig det nya.


Igår var vi och handlade, kollade på alla som hade snöbollskrig eller gjorde snögubbar, äntligen kom vintern, tråkigt bara att den troligtvis är slut redan imorgon. Sedan skottade vi här utanför, jag tvättade också en del här hemma.

Idag slängde vi faktiskt ut vår julgran, bättre sent än aldrig. Den var nämligen så fin och barrade nästan ingenting så jag ville inte slänga ut den egentligen, men nu var det dags. Sedan var vi ute och gick en härlig men hal promenad upp till gamla flygtornet. Vi tog lite kort därifrån, delar över den gamla flygplatsen. Jag tycker faktiskt egentligen att det är lite intressant att vi bor precis bredvid en gammal flygplats. Det har kommit upp en hemsida om Torslanda gamla flygfält, ganska intressant faktiskt. Tyvärr finns ju många byggnader inte kvar idag, det som faktiskt finns kvar som visar att det har varit ett gammalt flygfält är flygtornet, det finns även ett till, fast jag vet inte om det är ett flygtorn eller något annat. Annars är det bara några få byggnader kvar från den tiden. Gamla flygfältet idag är till stor del golfbana, men också lägenheter och affärer är byggt där. Sedan kommer jag också ihåg en del byggnader som de rev runt år 2005 och senare, jag minns också den gamla vägen som man åkte med bil in till stan, hur mysig den var, innan vägen byggdes om och stora vägen som idag går rakt över gamla landningsbanan. Om ni är intresserade så hittar ni hemsidan här.

Sedan har vi också varit en sväng och hälsat på morfar idag med mamma, det var väl som det brukar, halvsegt, men ändå helt okej, var där bara ett par timmar.


Avslutar med ett par bilder från dagens promenad.


 


Ne nu är det sovdags!

God natt!

//CarroEllen


Måndag 19/1

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt.

Idag har vi haft det väldigt lugnt på jobbet, fast vi har hört på radion flera gånger idag att detta är årets fattigaste dag..


På hemvägen idag så var det verkligen kaos på Backaplan. Tydligen var det en spårvagn som hade fått stopp mitt på Göta älvbron i riktning mot Backaplan, så spårvagnarna var indragna och västtrafik hänvisade alla som skulle med vagnen till bussarna istället. Problemet var bara att bussarna fastnade ju också på bron eftersom att det var så himla mycket trafik. Jag hade nog lite tur, den bussen jag skulle med hann vända vid Backaplan innan den åkte in till stan, så den bussen var ju i tid, men Hjuviksbussen som skulle gå en kvart tidigare gick några minuter efter den jag kom med. Och just när min buss kom så hade spårvagnen på bron bogserats bort och det blev totalt kaos på Backaplan. Alla bussar kom på samma gång, så alla tutade på varandra och släppte av passagerare och släppte på mitt i vägen, det var folk precis överallt, och varenda buss och spårvagn var mer än knökfulla...


Här hemma nu ikväll har vi pusslat, fick klart det pusslet som vi började på i julas =)

och så har vi lagat mat, lax i dillsås.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Lugn helg

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma vid skrivbordet och bara tar det lugnt.

Ja då var snart denna helgen slut, och ja vad har vi då gjort?..

I fredags var jag en sväng på Backaplan och fikade med Lisa. Väl hemma så tog Jesper och jag bara det lugnt, kollade på de två sista avsnitten som vi hade kvar av "Person of interest"  


Igår tvättade jag lite, städade och bakade. Jag blev så sugen på att baka något till lördagsgodis så det blev dajmbollar, receptet hittar ni här. Sedan satt vi och pusslade en del under kvällen, så nu är det nästan klart.

Idag har vi tagit det väldigt lugnt, pusslat lite, bakat ännumer, denna gången blev det havrekanelbullar, det receptet hittar ni här. Sedan har jag faktiskt suttit och skrivit lite i helgen också, en berättelse som jag började på för några årsedan men lade undan eftersom att jag saknade ideér, vad som skulle hända och så, men nu har jag kommit på lite saker, så nu hoppas jag att den blir klar denna gången också, och inte lagd på hyllan ytterligare en gång.


Ikväll blir det nog bara till att ta det lugnt, kanske skriva lite mer om en stund. Sedan börjar ju säsong 3 av "Person of interest" på tv ikväll, det får vi ju inte missa!


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Torsdag 15/1

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma vid köksbordet och ska alldeles strax äta lite lunch innan det är dags att åka till jobbet.


Idag är det jobba kväll som vanligt som gäller, sedan åker jag hem till mamma och sover där.

Imorgon ska jag en sväng till stan och fika med Lisa, ska bli trevligt =) och till helgen får vi se lite vad som händer, kanske gå och kolla på nya glasögon till mig eller något.

Den serien som vi kollar på här hemma nu har vi bara två avsnitt kvar av från andra säsongen, den tredje finns inte att få tag i med svensk text, men tur som vi har så kommer just säsong tre på tv med start på söndag, kan det bli bättre tajming? Så från och med söndag så kommer Jesper och jag att sitta framför tvn mellan 21 och 22 för att kolla på "Person of interest"


Ne nu är det dags att äta lite lunch, ha en fortsatt bra dag i skitvädret, här blåser det en del och regnar, usch!


//CarroEllen

Måndag 12/1

Godkväll bloggen!
Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt. Ikväll blir det bara ett snabbt inlägg på jag snart måste gå och lägga mig.


Idag har då första hela jobbveckan börjat efter all julledighet. Och ja, jag är jättetrött idag, har varit det hela dagen. Vi har haft väldigt lugnt på jobbet vilket är både på gott och ont när man är trött, det är skönt men man blir ännu segare än vad man redan är.


Efter jobbet var jag i stan, tog en fika med Malin, vi bytte även julklappar, bättre sent än aldrig. Utav mig fick hon ett set för att göra chokladpraliner, i det var det ett gäng formar, spritspåse och tyllar och en slickepott med termometer i, lite smart. Utav henne fick jag fyra stycken väldigt fina tallriksunderlägg, turkosa och knutna eller vad det heter, bild kommer längre ner.

När jag var på väg hem idag så ringde Jesper, han hade blivit sen från jobbet så vi kom med samma buss hem, inte så ofta jag får sällskap på hemvägen nu för tiden. Men ja, innan vi gick hem gick vi vägen förbi maxi. Serien hade kommit, så vi fick hämta ut den på maxi. Så nu ikväll har vi lagat mat, tacopaj och kollat på några avsnitt av serien.


   


     


 





Bilden på filmerna lyckades jag inte få rätt håll, trots att jag roterade den så den fick bli fel håll, den är rätt på datorn men blev fel när jag laddade upp den här. Men men.


Nu ska jag sova! God natt!

//CarroEllen

Stormen Egon

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt. Idag känner jag mig ganska trött. Pga stormen inatt så somnade jag sent, och när jag väl hade somnat så vaknade jag lite då och då.


Igår kväll satt vi här hemma bara, jag följde direktrapporteringen om stormen Egon på GP:s hemsida. Och ja, vad ska man säga... Den blev nog lite värre än vad som var befarat. Älvsborgsbron stängdes redan kl 18 och var stängd hela natten, casinot i stan fick stänga pga det höga vattenståndet, de hade vatten inne. Även i Hönö klova var det enormt högt vatten, även där hade ett par restauranger vatten inne.

I Hjuvik, bara en liten bit härifrån hade någon uppmätt vinden till 42,9 m/s, det är en del. Massa vägar var översvämmade i stan så bussarna fick köra andra vägar.

Färjerna i södra skärgården var helt indragna inatt, men däremot gick färjan till norra skärgården hela natten. Såg för en stundsedan att någon hade varit ute på varholmen och filmat kl 12 inatt när en färja avgick. Det var väldigt högt vatten, men det stoppade inte dem färjerna.

Åå, jag hade så gärna velat vara ute på öarna och se stormen på riktigt. Det enda jag såg här hemifrån var ett bord som hade blåst iväg och låg utanför grannarnas dörr, annars var det inte så mycket mer. Visst vi hörde att det blåste en del, vilket det gör fortfarande, men jag hade velat se alla översvämmningar. Men men.

Vid 12 tiden inatt lät det som att största delen av Torslanda var utan ström, men inte vi, vi klarade oss.


Annars igår kväll gjorde vi tacos till middag. Sedan hade Jesper hittat någon serie som vi kollade några avsnitt utav. "Person of interest" som vi kollade på under julen, den har tyvärr inte kommit än, ändå är det en vecka sedan som vi beställde den, men de skickade den i fredags tror jag det var, så den kommer väl i början av veckan.


Idag får vi se lite vad som händer, vi ska ner till maxi och storhandla i alla fall. Sedan hade kanske en promenad inte varit helt fel heller, se hur det ser ut på lite ställen dagen efter stormen, men vi får se hur det blir med det.


Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen



Köpt skor

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och hör hur det blåser ute.


Idag har vi varit en sväng på Backaplan. Jesper gick runt i lite butiker själv medans jag mötte upp mamma, vi skulle gå och kolla på ett par skor till mig. Så idag fick jag köpt ett par vinterskor, jättesköna verkligen. De är av märket Shepherd (samma som tofflorna jag fick i julklapp), så de är väldigt varma och goa. Jag måste bara impregnera dem och lite sådant först så kan jag snart börja använda dem, jag är ju så frusen av mig ändå så de skorna blir nog inte för varma för mig nu.


Efter att vi hade varit på Backaplan så ville Jesper absolut åka till Inet, en butik som ligger i Sisjön. Jag hade väl inte direkt någon jätteork att åka med ända dit, det tog typ 40 minuter med bussen (inkl. en promenad från hållplatsen) men jag lät mig övertalas. Det var inte helt lätt att hitta den butiken från hållplatsen, det tog en stund, så vi var ganska frusna båda två när vi väl kom fram. Jesper hittade i alla fall en dator där, så det var värt besväret att åka ända dit.



Jag var inne på smhi:s hemsida för en stundsedan för att kolla vädret till helgen. Nu säger de att det ska vara orkanbyar på lördagkväll, får väl se hur mycket det blir av det. Förra veckans storm var ju en storm ute på öarna, men inte in över stan.


Om ett par dagar är det 10 årsedan som det var orkanen Gudrun, shit vad tiden går fort, jag minns nästan den dagen som att den var igår. Jag bodde ute på Hälsö då, i huset. Just den dagen så hade jag en kompis på besök från stan. Vi var ute en del den dagen, var nere i hamnen och kollade till båtarna och översvämmningarna. När vi var nere i Stuvö hamnen så ringde min pappa och ville att vi skulle komma hem. Då hade han hört på vädret att det skulle bli värre. Jag minns att när vi nästan hade kommit in, bara några meter från huset så hade en ledning gått av och flög fram och tillbaka över vägen, det var lite läskigt.

Senare under kvällen skulle min kompis hem. De trogna färjerna gick som vanligt trots den hårda blåsten och det höga vattenståndet. Men när vi släppte av henne vid färjan så följde jag med henne ut minns jag, då var dörren på bilen påväg att lossna för det blåste så mycket, och jag var ju inte beredd på det. Men ja, jag minns att det var faschinerande över hur högt vatten det faktiskt var, och hur mycket det blåste. Stormar är mysiga tycker jag, i alla fall så länge man är på trygg mark och de inte blir värre än vad Gudrun var.


Stormen Per minns jag inte riktigt lika bra, men jag kommer faktiskt ihåg att vi då bodde i lägenheten på Hälsö. Mamma, Nea och jag var ute med bilen den dagen. Vi var borta i Hummerviken på Öckerö tror jag det var, därifrån är det öppet hav utåt, så där blev det en del fräcka bilder. Sedan åkte vi över till Burö där slingan delvis var översvämmad. Jag minns också att vi bodde väldigt nära vattnet, och den dagen gick vattnet nästan ända upp till husväggen.

Jag tycker faktiskt att det är mysigare att vara ute på öarna när det stormar än att vara här hemma. För det första kan vi inte bara gå ner till hamnen och kolla hur det ser ut där. Sedan hörs det Väldigt tydligt här när det blåser, det viner mellan husen på ett annat sätt här, det gillar jag inte.

Ne men vi får väl se hur vädret blir till helgen, om det blir någon storm eller inte.


Nu ska vi snart börja med maten. Det blir stekt kött med potatiskroketter och rödvinsås till, mums!


Ja, imorgon är det då jobb igen. Just det ja, igår kväll när vi kom hem, vi var en sväng på Net on net igår, men vi hittade inget där. Men ja, under kvällen så somnade jag jättegott i soffan i typ 40 min. En stund efter att jag hade vaknat så ringde jag mamma. Eftersom att jag just hade vaknat så blev min hälsningsfras till mamma kl 21 på kvällen "god morgon" haha, jag hade nog inte riktigt vaknat då.


Ne, men nu är det jobb i tre dagar som gäller innan det är helg igen, ganska gött att börja veckan såhär, jag var ju liksom helt slut efter jobbdagen igår, har ju inte direkt gjort så mycket under julledigheten.


Ne nu ska vi gå och börja med middagen, men först kommer här en bild på skorna som jag köpte, samt en bild från stormen Per på Öckerö.


   


//CarroEllen

Slut på julledigheten

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt.

I helgen har vi faktiskt gjort lite saker. I fredags var vi ute hos Jespers föräldrar i stormen. Det var mysigt och trevligt, vi åkte hem senare på eftermiddagen.

Igår var vi på Backaplan och köpte kläder och skor till Jesper. Vi var även och kollade på ny dator till honom, fast eftersom att han är så kräsen när det gäller datorer (likaså jag) så kollade vi bara på några, vi köpte ingen.


Idag tog Jesper en sväng in till stan själv. Jag hade ingen lust att följa med idag igen, så jag hade tänkt städa här hemma istället, men det blev inte så mycket med det. Istället ringde mamma och ville komma hit och gå ut och gå en promenad, så det gjorde vi. Det var trevligt. Vi var bla nere i det lilla området som jag hade kunnat tänka mig att flytta till här i Amhult. Det ligger i närheten av där vi bor idag fast det är bostadsrätter istället. Ett väldigt mysigt litet bostadsområde. Jesper och jag får se till att gå och kolla på en lägenhet där när det är visning på någon av dem. De är tyvärr lite för dyra för oss just nu, men kanske om ett par år eller så.


Ja då är det sista semesterdagen idag, imorgon är det jobb som väntar, fast jag är ju ledig på tisdag igen vilket är ganska härligt. Men ja, imorgon pratade Jesper och jag om att eventuellt ta en sväng förbi Net on net när jag har slutat, får se om det blir något med det.


Resten av kvällen blir det till att laga mat, egengjorda fiskbiffar. Sedan ska vi bara ta det lugnt, får se om vi kanske kollar på det sista avsnittet som vi har hemma just nu av "Person of interest" Vi fick bara tag i halva andra säsongen, så vi fick köpa den från cdon istället, hoppas att den kommer typ på onsdag eller något.

Sedan ska jag beställa saker till kaffemaskinen i veckan också. Nespresso hade nämligen något sådant erbjudande nu att om man köpte en kaffemaskin från de under december tror jag det var så skulle man få 400 eller 800 kr av de att köpa saker för till kaffemaskinen. Så de pengarna borde jag få på mitt Nespressokonto i veckan. Jag har tänkt köpa en behållare till kapslarna och även en del kapslar, jag har nästan testat mig igenom de som jag fick till, så det ska bli roligt också.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Året som varit

Hejsan bloggen!


Sorry för min enormt dåliga update här den senaste veckan.

Dagarna innan jul så tyckte Jesper att jag grejade för mycket, så jag lovade honom att vi skulle ha det väldigt lugnt i mellandagarna. Och ja, det har vi verkligen haft, mycket lugnare kan man nog inte ha det. Vi har ju varit i stan en dag och handlat lite, sedan har vi varit hemma och haft det väldigt lugnt. Kollat på tv, pusslat och bara tagit det lugnt. Jag fick nämligen ett tips om en serie av en person, så den hittade vi och har kollat på nästan hela första säsongen redan, måste börja hämta hem andra. Den heter ”Person of interest”. Den handlar om en maskin som förutspår vem som ska råka ut för ett brott, eller utföra ett brott. Det är två personer som jobbar med att skydda dessa personer som maskinen får upp. Den är väldigt spännande, däremot lite väl mycket skjutande för min smak ibland, men väldigt spännande ändå.


Sedan hittade jag ett gammalt pussel här hemma som Malin och jag köpte för ett par år sedan som jag inte hade lagt än, så det har vi gjort dessa dagarna. När det var färdiglaget så köpte vi ett nytt pussel, ett med 1000 bitar som vi sitter och pillar med nu, hoppas kunna bli klara med det tills vi börjar jobba igen.


Ja nu är det då år 2015, så god fortsättning!

Vad hände då för min del under 2014?

Ja det var en del saker faktiskt märkte jag nu när jag satt och gick igenom bloggen.

Först hade vi ju en kanonsommar. Vi tog en del cykelturer, några till fina Björlanda-kile, och en till mamma. Och slutet av sommaren så fick jag köpt mig en ny cykel.

Vi hade en hel del mysiga grillkvällar hemma, en när vi bjöd hit min morbror också.

Vi var ute och paddlade i år igen i Dalsland, och fick uppleva ett riktigt ordentligt åskoväder samtidigt vilket var lite halvläskigt, men ändå mysigt.


Eftersom att det var sådan himla bra sommar så var vi väldigt mycket ute på Donsö. Där badade vi massor, satt på balkongen och kollade på fina solnedgångar, och även ett och annat åskoväder som drog in.

Vi var på Donsö hamnfest som också var väldigt roligt och trevligt. Det var loppis, tävlingar som vi kollade på och mycket annat roligt.


Jesper och jag har firat fem år tillsammans, vilket vi firade med att baka en väldigt fin och god tårta.


Vi har varit i Varberg två gånger, på Varbergs stadshotell och Asia spa. Det var verkligen en helt ny upplevelse. Ett väldigt speciellt och mysigt spa, och väldigt god mat. Första gången var Jesper och jag där själva, andra gången med Jespers föräldrar och två andra släktingar till dem.


Under hösten var Malin och jag på chokladmässan. Det var väldigt trevligt, och väldigt mycket choklad att smaka på. Undra egentligen hur det kommer sig att jag har missat den de andra åren?..


Sedan hade vi en väldigt rolig, trevlig och mysig julafton hos oss. Det var precis en sådan julafton som man ska ha, mycket folk, mycket god mat och trevligt folk, hoppas att vi gör detsamma detta året också.


Igår, nyårsafton, Jesper och jag var hemma själva och tog det lugnt. Vi lagade god mat, färsk lax i ugn med potatis och rotfrukter i ugn med egengjord kall vitlöksås till. Vi spelade bingolotto, tyvärr vann vi ingenting alls denna gången. Vi pusslade, och när tolvslaget närmade sig så gick vi upp till gamla flygtornet. Där var det lite folk faktiskt. Det var vi och en till som hade köpt en sådan låda, så vi tände de samtidigt. Tur att det var så klart inatt, för vi såg väldigt långt. Jag gillar det stället, man ser så långt och just på nyår så ser man hur massa raketer kommer upp bakom bergen på rad, lite som när vi står ute på Jespers föräldrars balkong på Donsö, riktigt fint verkligen.


Ja, vad förväntar jag mig då av år 2015?

Egentligen vet jag faktiskt inte. Jag hoppas att jag lyckas få lite mer inspiration till att kunna skriva mer, lyckas skriva en novell eller något sådant, men som det ser ut just nu så saknar jag inspiration.


Jag hoppas att Malin och jag kan träffas mer än förra året, kanske få ihop en heldag bara vi två som vi pratade om i våras, men som inte har hänt än..

Nej, jag har inte så många förväntningar för detta året faktiskt, tar det som det kommer tror jag.


Det som jag vet att vi ska göra i år är att åka in och kolla på Göteborgsvarvet, har en kompis som ska springa i år, så det får man ju inte missa.



Idag när typ alla affärer och saker har stängt (utom maxi) så hade Jesper och jag kunnat tänka oss att hitta på något. Nu har vi liksom gått här hemma i typ en vecka och jag börjar bli en aning rastlös, behöver ut och röra på mig, göra något. Så ja, idag blir det en sväng till maxi och nog en promenad också, kanske ska upp till gamla flygtornet och ta vara på vårat skräp från inatt.


Hoppas att ni också har haft en bra vecka, och en riktigt bra nyårsafton =)


//CarroEllen