CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

October 2014

Onsdag 29/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.

I måndagskväll var jag hemma hos mamma och Linnea. Vi färgade håret på mig, lagade mat och planerade lite inför julafton. I helgen blev det nämligen bestämt att vi ska fira julafton hos Jesper och mig, det ska bli väldigt roligt och trevligt. Så jag sov hos mamma och Nea måndag-tisdag. Jag är ju van vid att sova hos mamma torsdag-fredag, så är jag vaknade i tisdags så var min första tanke som dök upp i huvudet "är det redan fredag? Nej, jag är inte så trött redan, nej det är bara tisdag" Lite sådär lagom segt, så både igår och idag har det känts som att det har varit fredag av någon anledning.


Idag när jag var påväg hem så valde jag att hoppa av bussen på krysset istället för på torget. Så jag tog mig en liten promenad hem istället. Det var väldigt mysigt och härligt att gå över Snäckeberget i eftermiddags. Solen var jättefin, det var väldigt lugnt längs den vägen, mötte endast en bil, och ingen person. När jag kom till dammen så såg jag att den låg helt spegelblank, underbart, det var välidigt härligt.

När jag väl kom hem så fixade jag lite fika, gjorde en sådan riktigt god kopp kaffe som jag ofta gjorde förr. Sedan tog jag den sista halva chokladbollen som fanns kvar, och även en kaka som jag hade med mig hem. Chefens ena dotter har nämligen sålt kakor, så jag köpte två lådor till Jesper och mig, jättegoda, hoppas bara att jag får ha de någorlunda ifred.


Ang jul, jag fick idag veta att jag har fått ledigt de tre mellandagarna som jag ansökte om, 29, 30 december och 2 januari. Det ska bli väldigt gött, så jag är ledig typ 1,5 vecka, gött. Dock jobbar jag ju dagen innan julafton, och då lär vi ha massor att göra. Det var ju förra året som vi fick stänga många timmar tidigare för att vi inte hade något mer kvar att sälja, vi hade räknat totalt helt fel, det är inte alltid så lätt att veta hur mycket man har att göra på jobbet just sådana dagar. Så i år rustar vi för mycket att göra, och ser till att ha ute mer kött och bakat mer bröd, så får vi väl se om vi har lika mycket att göra i år dagen innan julafton som förra året.


Så ja, jag längtar faktiskt till julafton i år också, det gjorde jag förra året med, men inte på många år innan dess. Så ja, hoppas att detta kommer att bli en så bra jul som jag hoppas! =)


Ha en fortsatt bra kväll! =)

//CarroEllen


Söndag 26/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen. Jag tar det bara lugnt, och Jesper kollar på något tv-program.


Idag har vi haft en arbetskamrat till Jesper här med sin familj, hans fru och deras nästan 1,5 åriga son. Så ja, det har varit fullt upp här, inte en lugn stund med småbarn i huset. Hans favoritleksak här var några tallriksunderlägg, strömbrytaren till Jespers lampa och även den lampan som vi fick av Jespers föräldrar, den med bollar (fast den fick han inte leka med) Så ja, det var fullt ös här, men det var väldigt trevligt.


Nu ikväll har Jesper och jag suttit här hemma och spelat Bingolotto. Tyvärr vann vi inget denna gång, men tydligen är det 25 års jubileum nästa vecka och då ska Loket vara med också, så det får vi inte missa då.


Jaha ja, och vad ska jag hitta på nu då? Jag kanske ska sätta mig och läsa lite, göra mig ordning för kvällen först bara. Det gör jag! Ha en fortsatt bra kväll!

//CarroEllen

Vintertid

God morgon bloggen!

Eftersom att vi ställde om klockan inatt så vaknade jag tidigt, vaknade redan halv 8 (enligt omställd klocka), ganska gött ändå.


Igår var Jespers föräldrar här ett par timmar under eftermiddagen, det var trevligt. Vi hade bakat en tårta, den som Jesper bakade till mig, fast igår blev inte den vita chokladmoussen så bra av någon konstig anledning, och tyvärr gick den inte att rädda, så tur som vi hade så hade vi faktiskt vaniljkräm kvar från i torsdags, så det blev det på den istället för vit chokladmousse, men det blev bra det med.

Sedan lagade vi mat också, smördegsinbakad lax med potatis och rotfrukter i ugn, det var ganska gott, fast jag petade bort smördegen. Jag tycker det är gott att baka med smördeg, men inte ha det i mat.

Resten av kvällen igår tog vi det väldigt lugnt här hemma, satt i soffan hela kvällen och slökollade på tv bara.


Idag kommer troligtvis en av Jespers arbetskamrater hit, de som har flyttat till Torslanda, de som vi har varit hos några gånger i sommar, så det ska bli trevligt.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen


Chokladfestivalen

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig verkligen helt slut. På jobbet idag hade vi massor att göra hela förmiddagen och under lunchen, men efter det stendog det, det märktes verkligen att det var löning idag.


Under eftermiddagen och kvällen har jag varit med Malin på choklad och laktrismässan i stan. Den var på Ullevi, fast i restaurang- och konferens-lokalerna. Det var faktiskt första gången jag var där, och det var väldigt roligt och trevligt, hur mycket choklad som helst. Det var även laktris och delikatesser, typ ostar, korvar, oliver, kaffe och te. Så ja, vi smakade på väldigt mycket saker, mycket väldigt god choklad. Jag fastnade mest för "Flickorna Kanold" De hade ett långt bord med bara massor av chokladpraliner, praliner i massa olika smaker. Så där köpte jag några till Jesper och några till mig. Jag har inte smakat på dem än men Jesper har gjort det och han tyckte om dem.

Sedan köpte jag även ett chokladte från "Göteborgs te och kaffehandel" Ett te som jag har köpt hos dem tidigare som är väldigt gott. De hade även kaffe som man fick smaka på. Jag smakade på två stycken, det ena var med pepparkaka, det var väldigt gott. Tyvärr var det bara stora påsar att köpa och eftersom att jag är ensam om att dricka kaffe här hemma så köpte jag det inte. Sedan köpte jag även en marsipanros till Jesper, och några stora chokladbollar från "Sibräcka choklad", den chokladbutiken där mamma vann ett presentkort på för ett par årsedan.


Så ja, om ni inte har något för er i helgen så skulle jag absolut rekomendera er att gå dit en sväng om ni gillar choklad =) Hemsidan hittar ni här och en tidningsartikel om det här


Resten av denna kvällen blir det nog bara till att ta det lugnt, är hur trött som helst, det skulle inte förvåna mig om jag somnar om en stund.

Imorgon kommer ju Jespers föräldrar hit om dem inte har blivit sjuka, så vi ska laga mat och baka imorgon här hemma.


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


Bilder på det som jag köpte kommer här;


   


Ha en fortsatt trevlig kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Onsdag 22/10

Godkväll bloggen!

Ja då var snart denna onsdagen över, denna "tappardagen" för min del. Ja idag har jag tappat en hel del saker i golvet. Det började redan imorse när jag skulle hjälpa första kunden för dagen, jag tappade den "spaden" som vi har för att slänga in smörgåsarna i turbon rakt i golvet. Sedan rullade det bara på, kantin med sallad över golvet, diskad tom kantin i golvet (bara att slänga i disken igen) och en kniv. Sedan fortsatte det här hemma idag också, kastrullock och något mer som jag inte kommer ihåg just nu. Så ja, jag har haft stora tappardagen idag, lagom roligt.

Sedan har jag haft väldigt ont i ryggen idag också från städningen här hemma igår, och har jag också varit väldigt trött i armarna och händerna, antagligen därför jag har tappat så mycket saker idag. Så nu ikväll har jag fått tränat ryggen lite, blir alltid lite bättre i alla fall =)


Ja annars nu ikväll har jag varit och handlat och bakat tårta till älsklingen som fyller år imorgon. Han får en minitårta med smördegsbotten, hallon och vaniljkräm emellan och spacklad med nutella. Och den ska han äta imorgonbitti, hur kan du? Jag får inte ens ner en liten bit tårta tidigt på morgonen.


Imorgon jobbar ju jag kväll också, lyckades tyvärr inte byta bort den kvällen mot morgon, så Jesper går och spelar innebandy imorgon då, så vi firar honom på lördag istället när hans föräldrar kommer också. Så imorgon blir han bara lite uppvaktad på sängen på morgonen.


Ne det är nog snart dags att sova, jag är helt slut verkligen. Linnea ville att jag skulle komma till henne imorgon förmiddag också innan jobbet, får se om jag orkar det. Denna veckan är det verkligen fullt upp, och jag är jättetrött..


Hoppas att ni har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Tisdag 21/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig bra trött.

Idag har vi haft en ganska lugn dag på jobbet, hade en lite konstig lunch också, folk kom inte de vanliga tiderna. Men så är det ibland.


Ja, vi har som sagt var haft det lugnt på jobbet idag, så idag har chefen och jag suttit och planerat hur vår julkalender ska se ut i år. Förra året hade vi ju en, men de kupongerna som vi delade ut då gällde inte förrän i januari, så det var tyvärr inte så många som kom tillbaka med dem (kanske förståligt också egentligen, vem sparar sådana en hel månad?..) Så i år blir det lite förbättringar, lite annorlunda mot förra året, så hoppas att det blir bättre i år.


När jag kom hem i eftermiddags så startade jag en tvättmaskin, sedan började jag storstäda hela badrummet. Jag började städa det vanliga, toan, handfatet och badkaret, dock märkte jag hur skitet det var under badkaret, så jag lyfte upp badkaret och ställde det på högkant så jag lyckades skrubba golvet där, och även rensa det avloppet. Inte riktigt det jag hade tänkt göra idag, men har tänkt på det så länge, så idag blev det äntligen gjort.

Så ja, när Jesper kom hem så fick han göra maten. Det blev fläskfilégryta med ris, jättegott.


Imorgon blir det till att handla på eftermiddagen, sedan hem och baka en liten minitårta till Jesper som han ska få på torsdagmorgon. Sedan pratade Jesper om att han först ville ha en precis likadan tårta fast större på lördag när hans föräldrar kommer, men jag tyckte det verkade tråkigt att äta likadan tårta båda dagarna, så på lördag blir det den tårtan som Jesper gjorde till min födelsedag, det var Jespers mamma som ville ha den, så den blir det igen, inte mig emot, den var ju supergod! Så nu ska jag baka tårta till honom till torsdag, sedan får nog han själv baka moussetårtan på lördagförmiddag, den var ju en del pill med liksom.


Ne nu är det nog snart dags att sova. Imorgonbitti ska jag inte göra samma sak som jag gjorde imorse, vakna av klockan, stänga av den, sätta på datorn, logga in på den och somna om. Nej det är aldrig någon bra idé, risken är stor att man bara försover sig då.


God natt!

//CarroEllen

Måndag 20/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen, men vi ska nog snart sova.

Morgonen på jobbet idag började väl inte sådär jättebra, men bara för att det var just måndag antagligen. Först ville inte kortapparaten fungera, vi fick starta om hela nätet. När jag skulle ta betalt av andra kunden som kom så kunde vi inte logga in i kassan, vi loggade in men loggades ut lika snabbt igen utan anledning. Men det fungerade efter bara en liten stund, och kortapparaten kom också igång efter en liten stund som tur var.


Helgen som har varit har Jesper och jag haft precis som vi behövde, en helhelg bara hemma, bara smågrejat lite och tagit det lugnt. Jag har läst en del ur boken jag fick av Jesper när jag fyllde år, och Jesper har suttit med sin bok som han har börjat sätta ihop lite. Så ja, denna helgen har varit väldigt härlig, väldigt lugn, precis vad vi behövde. För oss har det varit något precis varje helg de senaste veckorna, det är roligt och trevligt på sitt sätt, men både Jesper och jag är i behov av att ha lugna helger bara hemma, bara göra det vi känner för emellanåt. Jag tror egentligen att många behöver det, men få tar sig den tiden till det.


Ja, resten av denna veckan kommer jag att ha fullt upp känns det som. Imorgon blir det nog bara en någorlunda lugn kväll här hemma. På onsdag ska jag baka en liten tårta till Jesper, han envisas med att jag måste baka en tårta till honom till hans födelsedag, jag får inte lov att köpa en bakelse till honom som han får på sängen på morgonen, vi kommer ju liksom båda två hem sent på torsdag, jag jobbar ju och Jesper har innebandy. Så ja, jag får baka både till torsdag och till lördag då hans föräldrar kommer hit. Men till torsdag blir det bara en minitårta, en sådan i 10 cm formen som vi har =)


På fredag ska Malin och jag gå på choklad och laktrismässan i stan, på Ullevi. Det ska bli roligt och trevligt, första gången vi går på det faktiskt. Så då kommer jag också hem sent.

Och på lördag kommer Jespers föräldrar så då ska vi både baka och laga mat till det. Så ja, denna veckan kommer det att vara fullt upp.


Ne nu är det sovdags!

God natt!

//CarroEllen




Onsdag 15 oktober

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och har just läst ett antal sidor ur "Så gör jag, konsten att skriva" som jag fick av Jesper i födelsedagspresent. Den är bra, men det är så mycket att ta in, mycket tips och så, så de andra gångerna när jag har läst den så har jag funderat först i efterhand över vad jag har läst och hur hon menade med det tex.

Jag får lite ideér om vad det jag ska skriva ska handla om för varje gång jag öppnar den boken, trevligt.


Idag har vi haft en del att göra på jobbet trots att det har varit skitväder hela dagen. Men jag gillar detta vädret, tycker kanske inte direkt om att faktiskt vara ute i det, men det är så härligt att höra regnet smattra på fönstret och höra vattnet som porlar utanför. Men ja, nu säger ju SMHI att det ska vara sådant här regnväder i flera dagar, däremot återstår det väl att se hur rätt dem har den här gången, fast tyvärr känns det som att dem har det just denna gång. Regn är mysigt i lagom mängd, inte i flera dagar i streck.


Imorgon är det då torsdag och det betyder jobba kväll för min del. Ja jag behöver väl inte ens säga vad jag tycker om det längre, har klagat över det alltför länge nu hur tråkigt jag tycker det är att jobba kväll, trots att det bara är en gång i veckan. Men men, sånt är livet.


Nu känner jag mig jätttetrött, fast det är lite för tidigt för mig att lägga mig redan när jag kan sova enda till kl 9 imorgon bitti, ne jag får försöka hålla mig vaken en stund till.


Hoppas att ni har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Födelsedagen och en bok

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner hur det spritter i mina ben, känner mig väldigt trött, rastlös.

Under en timme nu ikväll har jag suttit och läst boken som jag fick av Jesper imorse i födelsedagspresent, "Så gör jag, konsten att skriva" Ganska intressant faktiskt, en hel del tips om allt och inget för att skriva bra, hur man ska sitta, hur man vill ha det runtom sig osv. intressant.


Annars idag har jag haft en bra dag. Imorse när jag var påväg till jobbet så storslocknade jag på bussen, var jättetrött. I vanliga fall när jag somnar på bussen så brukar jag alltid vakna de två sista hållplatserna innan jag ska gå av, bussen stannar nästan alltid på de hållplatserna, men just imorse sov jag så gott, och gissningsvis stannade inte heller bussen på just de två hållplatserna som den brukar göra, så jag vaknade med ett ryck när jag upptäckte att bussen stannade på hållplatsen som jag skulle av på. Tänk om jag hade sovit vidare på bussen, då hade jag kommit till centralen, kanske inte hela världen då nästa buss jag tar går därifrån också, men det hade varit illa, riktigt illa med tanke på vad jag gjorde i fredags när jag var påväg hem, när jag stod och väntade på bussen i busskuren och var inne i helt andra tankar och missade bussen. Nej, idag vaknade jag i alla fall, jag slapp åka vidare.


Efter jobbet idag åkte jag till stan och träffade Malin, tog en fika med henne på Condeco i Nordstan. Jag gillar det cafét, det har inte funnits där så länge, men det är faktiskt väldigt mysigt att sitta däruppe. Malin ville bjuda mig på fika som födelsedagspresent, trevligt. Då jag har ätit så mycket tårta och choklad i helgen så kände jag inte alls för att äta mer kaka, istället blev det en hallonsmothie och en liten kaffe latte, jättegott! Vi satt där ungefär en och en halv timma och pratade om allt och inget. Det var riktigt trevligt, tack gumman =) Sedan gick vi en sväng till Akademibokhandeln. Jag skulle se om dem hade en bok som jag har tänkt köpa till Jesper i födelsedagspresent. Tyvärr hade dem ingen sådan bok alls som jag var ute efter, så där sprack min presentidé. Sedan var vi en sväng på Clas ohlson där Malin skulle köpa fodral till sin telefon. Hon hittade i alla fall det hon skulle ha.


När jag skulle ta bussen hem så träffade jag Jespers mamma på hållplatsen, stod och pratade lite med henne ett par minuter innan hennes buss kom. Efter några minuter kom min buss.


När jag kom hem stod Jesper i köket och hade börjat med maten. Jag hade idag bestämt att vi skulle äta färsk lax i ugn med potatis och rotfrukter också i ugn, och med en egengjord kall ört- och vitlökssås, jättegott. Så jag hjälpte honom lite med maten.

Sedan har jag kollat på tv nu ikväll, på "112 på liv och död" som jag alltid gör, och så har jag legat i soffan och läst den boken. Klockan 21 fortsatte ju ett annat program på tv som jag brukar kolla på, men idag lockade boken mer än det tv-programmet.



Ojdå, vad hände där, jag bara skrev, något lossnade nog visst riktigt när jag läste den boken nu, underbart, det är så det ska vara när man skriver, man bara skriver, man tänker inte ens!


Och helt plötsligt är klockan mycket, jag borde nog gå och lägga mig om jag ska orka morgondagen, och inte storslockna på bussen igen, och inte heller sova vidare och missa hållplatsen jag ska av på.


God natt!

//CarroEllen

Segdag

Hejsan bloggen!

Ja detta är en riktig segdag, härligt på ett sätt faktiskt, och gå ut tänker vi inte göra idag, idag är det en innedag för oss, vi hade tänkt gå ner och storhandla men det gör vi imorgon istället.


Hittils idag har jag suttit och kollat på försäkringar då jag behöver skaffa mig en ny personförsäkring, det är ju skitsvårt att veta vad man behöver..

Sedan har vi suttit vid datorerna typ hela dagen. Jesper har grejat lite med gamla noveller som han har skrivit, och jag har spelat the sims och bara slöat, kanske ska lägga mig och läsa lite, fast detta är en dag då mina ögon typ bara går igen av någon anledning, så trött borde jag ju inte vara, visst jag låg och lyssnade på de stora regnskurarna som kom inatt, men så länge borde jag väl ändå inte legat vaken. Sedan vaknade jag ju faktiskt halv 10 imorse. Ne, en riktig slödag för oss idag, det behövs ibland det också.


Ne nu blir det nog till att fortsätta spela lite.


//CarroEllen

Mäktig chokladmoussetårta

Här kommer receptet på tårtan som Jesper gjorde till mig när jag fyllde år.


Receptet är gjort för en springform som är 27 cm i diameter (större än vanlig form)


Receptet på bottnarna hittar ni här Vi gjorde receptet två gånger, en gång för varje botten. 

Tänk på att lägga bakplåtspapper i springformen så att du lätt kan få loss bottnarna.


Mörk chokladmousse:

  200g mörk choklad 
  5 dl Vispgrädde
  2 äggulor
  2 msk socker


Vit chokladmousse
  200g choklad
  5 dl Vispgrädde
  2 äggulor
  2 msk socker


1. Smält chokladen, låt den svalna något

2. vispa grädden

3. Vispa äggula och socker väl

4. Vänd ner alltsammans i en bunke.

5. Låt stå i kylen ca 30 min innan du lägger på den på tårtan.


Täck springformen som du använt till bottnarna med plastfolie, tänk på att ha en bit så du kan lägga den över tårtan sedan.

Börja bygg tårtan, botten, mörk chokladmousse, botten, vit chokladmousse.


Chokladen som låg över tårtan smälte vi ca 400 g choklad och blandade det med ca ½ dl smör.

Smeta ut chokladen så den blir 1-2 mm tjock på två plåtar med bakplåtspapper som har stått i frysen en stund innan (varje bit ska täcka halva tårtan). Låt stå i kyl tills chokladen har börjat stelna men inte blivit hård.

Lägg chokladen över tårtan med pappret uppåt som du vill ha den och dra försiktigt bort pappret.


Vi gjorde även lite dekorationer av chokladen som blev över.

Bilder kommer här:

           



Lycka till!

//CarroEllen


Litet kalas

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Idag har vi haft lite kalas här hemma för mig, jag fyller ju år på måndag.

Så ja, idag har mamma, Linnea, Linneas pojkvän, morfar och min morbror varit här och ätit tårta, det var väldigt trevligt. Jesper bakade tårtan i förmiddags, en väldigt mäktig tårta. Den var med browniebotten, mörk chokladmousse, botten igen, vit chokladmousse och sedan choklad ovanpå. Den var jättegod men som sagt var väldigt mäktig, kanske inte så konstigt då det var 1 kg choklad i den och 1 liter grädde.

Recept på den kommer i ett annat inlägg lite senare.

Presenterna jag fick blev jag jätteglad över. Av mamma fick jag ett tårtfat (som jag kom på idag att jag önskade mig) och lite chokladpraliner, en fin orkidé av morfar, en chokladask av Bosse och två armband av Linnea och Niklas som dem har gjort själva, jättefina. Presenterna från Jesper får jag inte förrän på måndag, och dem ligger i hans bokhylla väl synligt, kanske tur att jag inte är som min syster, hon hade blivit tokig och öppnat dem direkt, hehe.


Lite bilder från dagen kommer här:


       


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Onsdag 8/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu vid mitt skrivbord och gör typ ingenting, känner mig lite småsjuk igen, förkyld och tung och trött i kroppen. Sist jag var sjuk för ett par veckor sedan var jag ju bara förkyld i 4 dagar sedan var det över, kanske åker på en riktig förkylning nu... Det skulle inte förvåna mig om jag fick detta i lördags på inflyttningsfesten då det var Väldigt mycket småbarn där. Men men, sånt är livet.


De senaste kvällarna har jag inte haft någon lust att skriva här, istället har jag suttit vid datorn och spelat The sims, har fastnat för det nu igen, det går ju i perioder.


Idag har jag varit hos tandläkaren och tagit tandavtryck eller vad man kallar det för till bettskena som jag ska få, så ska dit om några veckor igen och hämta den, hoppas att jag kommer slippa ha så ont i käkarna längre fram då, att den hjälper.


Ja nu är det bara några dagar kvar tills jag fyller år. Jag är lite inne på att ha något litet här hemma i helgen, men eftersom att jag är förkyld nu så känner jag att jag inte vågar planera något ifall jag skulle bli sjuk, så vi får se. Jag har visat Jesper en tårta som jag gärna skulle vilja ha, fast jag vill att han ska köpa den, men han envisas med att han ska baka en liknande själv, så det ska bli lite spännande, men det kommer nog att gå bra, han är ju grym på att göra tårtor =)


Nu hade jag egentligen gärna velat gå och lägga mig, men om jag lägger mig nu så kommer jag att vakna väldigt tidigt imorgon, och det har inte jag någon lust med eftersom att jag börjar sent imorgon, så jag får försöka hålla mig vaken ett tag till.


Just det ja, såg ni "Det stora matslaget" på tv igår? Maria Lundqvist var ju med och representerade Öckerööarna (hon är ju uppväxt på Hälsö). De var ju hemma hos hennes föräldrar en stund i programmet. Hennes mamma, Gerd hade jag som lärare i många år, hon var jättebra verkligen, men nu är det några årsedan jag pratade med henne faktiskt. Två av de andra som var med i Marias lag kände jag igen, så det var lite roligt, och extra roligt också eftersom att de gick vidare =) Läste om det i Torslanda tidningen idag också och jag tror jag läste att det skulle sändas den 21 oktober, så det får man inte heller missa.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Kanelbullens dag

God morgon bloggen!

Sitter nu i sängen och ska nog snart gå upp och äta frukost.

Igår kväll satt Jesper och jag och kollade på Jönsonligan som gick på tv, men någon gång mitt i filmen, runt 9 tiden så storslocknade jag, jag sov jättegott i soffan. Vid halv 12 vaknade jag och gick upp och borstade tänderna och gick och lade mig i min egna säng, andra fredagen i rad som jag somnar så gott i soffan på kvällen.


Imorse vaknade jag kvart över 8 av att jag hörde sirener, men de var bara nere på leden så de försvann ganska fort.


Idag ska vi ju på inflyttningsfest till en arbetskamrat till Jesper som har flyttat till Torslanda. Det ska bli trevligt, härligt att vi kan cykla dit också, inte ha så långt att åka som vi brukar ha.

Så nu under förmiddagen ska vi baka här hemma. De har nämligen redan fått sin inflyttningspresent från oss men jag känner att något litet får vi väl ändå ha med oss till dem. Förra gången vi var där så fick vi veta att de älskar nötter, så vad passar inte bättre än att baka snickerskakor till dem =) Så det blir det till att göra under förmiddagen.


I torsdags när jag gick runt här hemma på förmiddagen så kom jag av någon anledning bara att tänka på jul. Under julafton de senaste åren så har ju jag varit med mamma, syrran, morfar och morbror hos mamma några timmar mitt på dagen, efter det har mamma, Nea och jag åkt åt olika håll till olika personer, jag har ju alltid åkt ut till Jespers föräldrar under eftermiddagen där Jesper har varit också. Men jag känner att jag är så trött på att åka runt på just julafton, jag vill vara på ett och samma ställe, samtidig som jag vill träffa alla personer som jag har gjort dessa år, så vad passar inte bättre då än att fira jul hos Jesper och mig? Detta förslag lade jag fram till mamma och Jespers föräldrar igår, så vi får se lite hur det blir, men det hade varit väldigt roligt och trevligt tycker både Jesper och jag.

Och så klart började Jesper då direkt börja prata om att vi måste ha en gran, frågan är bara om jag har varit tillräckligt tydlig med att jag inte rör den. Jag gillar julgranar för att de luktar så gott, men avskyr de verkligen för alla småkryp, så aldrig att jag vattnar en gran, och helst inte heller pyntar den.

Men ja, det är ju ett tag kvar till jul, men jag hoppas verkligen att min idé blir av, det hade varit så trevligt och roligt.


Ne nu är det dags att gå upp och äta frukost, kaffe och kanelbulle, det måste man ju äta idag på kanelbullens dag =)


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Onsdag 1/10 och omläggning av buss i Torslanda

Godkväll bloggen!

Ja då var det äntligen oktober, älskar denna månad, nej det är inte för att jag fyller år, det är för att jag gillar hösten. Jag tycker det är så mysigt och härligt att se hur löven på träden ändrar färg, man kan ha tänt mysbelysning inne, och man kan gå runt i goa mysiga tröjor utan att bli alltför varm. Älskar hösten!

Ja och nu är det då endast 13 dagar kvar tills jag fyller år. Jag fick frågan av mamma igår vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Jag kunde bara komma på en sak, en prenumeration på tidningen Skriva, sedan sa jag i och för sig att jag även önskade mig någon tjock go klänning eller kjol, men det tror jag inte att hon kommer att kunna köpa utan att jag är med, det är svårt att köpa kläder till mig, jag måste nästan alltid prova.

Sedan har jag sagt till Nea att jag önskar mig ett par väldigt goa och mysiga duntofflor. De jag har är väldigt söndriga nu och de värmer inte alls lika mycket längre, så nya sådana skulle inte skada. Ja det är typ det enda jag har kommit på som jag har sagt till mamma och Nea.


Idag har vi haft en ganska lugn dag på jobbet, har fått städat en hel del bara, lite halvsegt men sådant som också måste göras. På fredag kommer chefen tillbaka från sin semester också =)


Just det ja, från och med idag går inte röd express från maxi längre, utan närmsta hållplats är då ett nytt läge på det nya resecentret. Så imorse var det väldigt rörigt nere på torget. Det var massa folk som stod och väntade på röd som möttes av texten på tavlan att röd inte går från den hållplatsen längre, utan att den närmsta är resecentret. Visst, det tar typ knappt 10 min att gå till resecentret från maxi, men när det regnar ute, och längre fram när det blir kallt ute och snö och is på gatorna, då kommer det nog inte att vara jätteroligt att gå den vägen. Måste också tillägga att den nya hållplatsen för röd på resecentret ligger inte i anslutning till den nya vänthallen, utan en bra bit ifrån. Detta påverkar inte mig då jag alltid åker 24an på morgonen och den går fortfarande från maxi, men det är väldigt många som bor i detta området som vi gör som alltid har tagit röd från torget. Jesper som alltid har tagit röd här nerifrån hade ju blivit informerad via mig (som har haft koll på FB) om att röd inte skulle stanna här nere längre, men det var alltför många som inte hade lyckats få del av den informationen. Västtrafik sätter nästan alltid upp lappar på hållplatsen om förändringar, men hur ofta läser man på de tavlorna egentligen när man åker från samma ställe varje dag, i princip aldrig. Det hade helt klart behövts komma ut bättre i tidningen, i alla fall i Torslanda tidningen, och även med bättre info på hemsidan.

Jesper ringde tydligen västtrafiks kundtjänst imorse för att bara fråga dem varför de har dragit in Amhults torg, MEN hon som Jesper fick prata med visste ingenting om detta, hon hade inget svar alls, det är illa ändå, borde inte folket i kundservice få veta förändringar i kollektivtrafiken som de jobbar hos? Men ja, jag har även sett att det idag har kommit in en hel del klagomål på västtrafiks FB ang just detta. Det blir bättre för vissa, men totalt värdelöst för flera andra. Västtrafik har verkligen lyckats med att röra till och göra om på helt fel sätt i kollektivtrafiken i Hela Torslanda, vill de inte att Torslandabor ska åka kollektivt? det verkar inte som det.. Det är även många som har klagat på det som har sagt att nu är det dags att ta bilen, och jag förstår dem, med den urusla kollektivtrafiken som vi har fått i Torslanda det senaste året..

Trots att jag inte påverkas så mycket av omläggningen alls, så känner jag ändå att jag önskar att jag hade kunnat cykla till jobbet. Hur ofta är liksom Röd och 24an i tid? Väldigt sällan. Nej, västtrafik kommer troligtvis alltid att vara värsttrafik.. Man kan ju hoppas att de tar åt sig av alla klagomål som har kommit in i dag ang röd och att de gör något åt det snarast, men det känns inte så troligt..


Nej nu börjar det på tv snart, 112 på liv och död.

Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen