CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2021

Första veckan på nya utbildningen

Halloj bloggen!

 

Ja då var första skolveckan över och ja, det har varit väldigt roligt och trevligt, men jag har varit så himla trött när jag har kommit hem på eftermiddagarna. Det har varit mycket information och många lära-känna-lekar, samtidigt som jag inte är van vid att vara med så mycket folk längre. Jag har ju liksom suttit hemma och pluggat mer än en hel termin, så det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid att träffa mycket folk igen. Men jag är glad över att skolan ordnade så att alla fick ett covid-snabbtest direkt under måndagen, för att slippa smittspridning direkt under starten. 

 

Den här veckan har vi gjort lite olika saker. Under måndagen och tisdagen var det mest bara information.

Under onsdagen var vi ute och vandrade på Bredfjället  och till en sjö som ligger ovanför skolan. Det var väldigt härligt och trevligt. När vi kom fram till sjön fick vi några samarbetsövningar. Två av de var lättare medans en av de var lite svårare, men det var roligt ändå.

Igår gick vi igenom olika funktioner i Google som vi kommer använda oss av. Under eftermiddagen fick vi göra klart ett litet grupparbete som vi började på tidigare i veckan. Vi skulle komma på tre olika lekar/tävlingar/övningar som vi skulle börja göra med klassen idag. Den gruppen som jag var med i hade en tävling där fyra lag tävlade om att bygga det högsta sandslottet. Sedan var det några andra lekar också som de andra grupperna hade hand om. Det var bla den gamla leken "Under hökens vingar" som jag lekte mycket på låg/mellanstadiet ute på Hälsö, så den var väldigt rolig att leka igen. Sedan var det även en annan lek som jag inte riktigt kommer ihåg vad vi kallade den för på Hälsö men något i form med "Mördarleken", även den var rolig. Så ja, trots att det blåste halv storm och regnade nästan hela tiden så fick vi en väldigt rolig förmiddag.

 

Så ja, jag har haft en bra förstavecka på lärarassistentutbildningen, eller lass som lärarna kallar den. Nästa vecka blir det också introduktion, fast jag tror att vi skall få lite mer info om vilka ämnen vi skall läsa, så det skall bli roligt att höra.

 

Detta är ju faktiskt första gången någonsin som jag är beroende av bil, det trodde jag aldrig att jag skulle behöva vara. Men ja, det tar lite mer än en timme varje väg, men jag vänjer mig väl så småningom. Det är ändå ganska skönt att det är samma väg som jag har kört flera gånger i sommar, men jag tycker fortfarande inte om att köra motorväg, det är ju så himla mycket lastbilar där. Men jag vänjer mig väl vid det också.

 

Ne, nu skall jag upp och greja lite.

Ha en bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen

Sommarlovet slut

Halloj bloggen!

 

Ja då var detta sommarlovet snart över, imorgon börjar jag på en ny skola. Det är lite nervöst, men skall samtidigt bli så härligt att komma igång igen, och roligt att läsa något helt nytt. Första veckan skall vi göra lite olika saker, bla ut och vandra en dag vilket skall bli väldigt roligt. Så ja, vi får se hur detta blir. Jag skall ju läsa till "Lärarassistent" och det verkar vara ganska blandade meningar om huruvida det är lätt att få jobb eller inte efter utbildningen, så vi får väl se. Men vi har två praktikperioder, så min tanke är att jag skall försöka vara på tre olika skolor. Jag vet redan nu två stycken som jag skall kolla med i alla fall, så får vi se. Om någon av er läsare vet någon bra och trevlig grundskola med lågstadie runtom Göteborg så får ni gärna hojta till.

 

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om detta sommarlovet, det har gått väldigt fort. Men ja, jag har ändå gjort mycket vilket är väldigt härligt. Sedan var jag ju även sjuk i nästan två veckor och då var jag ju bara hemma. Trots att det har gått väldigt fort så känner jag mig ändå nöjd med denna sommaren.

Jag är så glad över att vi har hunnit så långt på sommarstället som vi faktiskt har gjort. Det känns helt galet att säga att vi bara har haft det i drygt ett år. Jag har ju varit där ganska mycket också så det är väl det som gör att det känns som att vi har haft det längre. Nästa steg nu är att få ordning på golv och tak i vardagsrummet. Så till nästa sommar kommer vi förhoppningsvis att ha ett färdigt vardagsrum också, så härligt.

 

I måndags åkte jag upp till sommarstället själv, mamma var redan där. Jag var där i några dagar och plockade en del svamp vilket var väldigt roligt. Vi var även i Årjäng och Töcksfors en dag för att köpa lite saker. Under två kvällar hade vi en älgtjur som gick runt ute på åkern. Det är ganska sällan som vi har sett just tjurar de senaste åren, så det var roligt, den kollade på oss men höll sig på behörigt avstånd.

Vi fick även monterat ner trappan till övervåningen, så nu kan vi även göra klart resten av hallen.

 

Här kommer lite bilder från sommarstället tidigare i veckan:

 

Bild 1: En härlig soluppgång

Bild 2: Så härligt när gräset är slaget och vi även har fått klippt mer runt ladugården.

Bild 3: Den lilla älgtjuren på åkern.

 

 

Bild 1: En del av alla kantareller vi plockade.

Bild 2: Fina blommor utanför utedasset.

 

 

Trappan rivs ner.

 

Så ja, nu är sommaren över men jag kommer åka upp till sommarstället i alla fall en gång till i höst för att plocka mer svamp, jag längtar redan. 

 

Hoppas att ni också har haft en bra sommar.

//CarroEllen

 

Tisdag 3/8

Halloj bloggen!

 

Ja då var det redan augusti, vad hände med den här sommaren?! Ja vi kan ju i alla fall säga att det har varit bra väder största delen  i alla fall.

Förra veckan regnade det ju väldigt mycket på vissa ställen, men här hemma regnade det bara 12 mm förra veckan, medans det regnade 115 mm vid sommarstället, helt galet! Det kom typ en månads regn på bara några dagar. Men ja, det behövdes ju verkligen och nu verkar det som att svampen kommer också, äntligen!

 

Ja som sagt var, jag vet inte riktigt var den här sommaren har tagit vägen. Jag har ändå gjort en del saker, eller jag har varit en del på sommarstället vilket har varit väldigt härligt, och till helgen åker Malin och jag upp igen, älsklingen får vara hemma greja.

För ett par veckor sedan var Jesper och jag där själva en hel vecka. Vi hade bra väder, men det blåste mycket hela veckan samtidigt som det var ovanligt mycket blinningar. Trots det fick vi en trevlig och härlig vecka. Tanken var att älsklingen skulle gjort en namnskylt till gården, men så blev det tyvärr inte då vi inte hittade rätt saker för det. Jag fick däremot målat om den gamla skrindan vilket var väldigt roligt.

Under hela den veckan gick jag bara och väntade på att det skulle bli vindstilla, det är så himla härligt när det är det. Och ja, sista kvällen och sista morgonen var det äntligen det, då var jag ju tvungen att ta med mig kameran ner till bryggan.

 

Magiskt när det är vindstilla och den ommålade skrindan.

 

Rabatten med soluret och en liten padda.

 

 

Annars i sommar har vi varit på Aeroseum och kollat på flygplan och helikoptrar, och igår var vi på Volvomuseet vilket var väldigt trevligt.

 

På sommarstället har det faktiskt hänt en del vilket är väldigt roligt. Vi har grejat mycket ute, gjort en rabatt, ett jordgubbsland och planterat lite buskar. Vi har även fått upp ett gammalt solur som vi hade på altanen när vi bodde på Hälsö. Om man jämför hur det såg ut när vi tog över gården för ett år sedan och idag så är det helt annorlunda verkligen. Det känns så konstigt att vi bara har haft gården i ett år, det känns som att vi har haft den så mycket längre. Men ja, verandan med hall och badrum är helt klart, det är bara den andra delen av hallen som inte är helt klar. Sedan har vi gjort ordning ett sovrum, så nu går det faktiskt att sova i huset. Till våren har vi förhoppningsvis ett vardagsrum också, längtar! Som jag sa till Jesper när vi var däruppe själva "det jag saknar här är en riktig soffa att sitta i" Vi har ju bara trädgårdsmöbler vilket jag tycker är lite tråkigt när man är där en längre tid.

Jag har ju också fått veta lite mer historia om gården, och till helgen hoppas jag få veta mer. Så ja, nästa vecka kommer jag nog sitta och skriva ihop det vilket skall bli så roligt.

 

Verandan

 

Hallen

 

Sovrummet

 

 

Nu har jag bara tre veckor kvar av mitt sista sommarlov, eller det kanske blir ett sommarlov nästa år också om jag lyckas få ett jobb på någon skola. Jag har börjat kolla lite på vad jag behöver köpa, och har beställt några böcker som jag kommer att behöva tidigt under höstterminen. Asså shit vad dyrt studentlitteratur är, igår beställde jag fem böcker för nästan 2000 kr, och det är bara hälften av böckerna som skall köpas, galet!

 

Ne, nu är det dags att gå och ta hand om tvätten. Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare!

//CarroEllen