CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2022

Året som gått, 2022 del 2

Del 1 hittar du här (klick)

 

Nationaldagen firade Jesper och jag på Bohus fästning tillsammans med Linda-Mari och hennes familj. Vi hade en riktigt trevlig och härlig dag som avslutades med en sväng till Bräckboden då det såldes Baddare för sista gången.

 

Bild 1: Bohus fästning.

Bild 2: Utanför Bräckboden i Kungälv.

 

I juli var syrran, lille Lukas och jag på Hälsö för att hälsa på släkten. Vi började hemma hos farmor där vi blev bjudna på egenfångad makrill, och avslutade hemma hos Thomas (pappa) med fika. Vi hade en trevlig dag med bra väder, så vi var ute en hel del.

 

Under sommaren var jag mycket på landet och grejade. I år har vi ju även fått ett vardagsrum som vi har suttit och ätit i när det har regnat ute. Den bästa veckan där var utan tvekan när Malin, Jesper och jag åkte upp och var där själva en vecka, eller Jesper åkte hem efter några dagar, men Malin och jag stannade kvar. Anledningen till att vi stannade kvar var dels för att det var så bra väder, dels för att vi faktiskt kunde samt för att det skulle vara Dalslands kanotmarathon, som Malin aldrig hade sett. Så ja, den veckan var en riktigt trevlig, rolig och mysig vecka. Vi grejade en del på gården och var även ute i skogen och plockade en del svamp. Bara känslan av att vi faktiskt hade möjlighet att stanna längre än vad vi först hade tänkt, det var helt underbart!

 

Bild 1: En vårtbitare som höll oss sällskap i flera dagar på landet. Hittade vi den inte ute, så var den inne.

Bild 2 och 3: Älgarna har hälsat på oss många gånger även i år, och lika oskygga som förra året.

 

Även under hösten åkte Malin och jag upp till landet igen, men den här gången var både syrran, lille Lukas och mamma med. Men ja, den helgen hade vi bestämt redan innan att det skulle bli en svamphelg. Och oj vad svamp vi plockade. Under en av skogspromenaderna fick vi lämna en hel del kantareller oplockade då vi hade flera fulla korgar. Det var många år sedan det var så mycket kantareller som det var i år, helt galet verkligen. Då hade vi ju även plockat lite några veckor tidigare också. Bara den helgen blev det ungefär 12 kg kantareller.

 

Bild 1: Några änder som höll Malin och mig sällskap när vi "duschade i sjön". Det var första gången vi såg änder där.

Bild 2: All svamp som bara Malin och jag plockade den svamphelgen.

Bild 3: En tårta som syrran gjorde.

 

Fram till i mitten av oktober hände det inte så mycket. Jag sökte många jobb, var på intervju på två, dock inte som lärarassistent. Jag pysslade en del här hemma, började göra tomtar i tovad ull. Jag pusslade också en hel del för att få tiden att gå. När det började bli mörkare ute så var det riktigt segt att bara gå hemma.

I oktober fyllde ju både Jesper och jag år, så det blev ett par födelsedagskalas här hemma, och bara några dagar efter att jag hade fyllt år så fick jag äntligen ett jobb. Inte heller detta var som lärarassistent, utan som elevassistent/resurs. Det blev på skolan där jag hade praktik i våras, vilket kändes väldigt skönt. Så ja, sedan dess har jag jobbat på. Det har varit ganska rörigt, men efter ett par veckor så blev jag placerad i klassen som jag var med i våras på praktiken. Det var en stor lättnad. Så ja, nu hoppas jag verkligen att jag får fortsätta i den klassen, vilket jag känner mig ganska säker på också, då behovet finns. Men ja, sista dagen innan jul nämnde rektorn att hon ville flytta på mig till vårterminen, till en annan klass. Men både jag och den ena läraren nämnde en del saker som jag hjälper till med i klassen, och fler saker som är tanken att jag skall hjälpa till med till våren, så jag hoppas verkligen att jag får vara kvar i den klassen även nästa termin.

 

Två av pusslen som jag lade och mina tomtar i tovad ull.

 

Julen firades här hemma med Jespers familj, mamma var här på morgonen och åt frukost med oss innan hon åkte vidare. Det blev en riktigt trevlig och mysig julafton. Tyvärr fick jag feber under kvällen, och låg mer eller mindre utslagen i två dagar. Så ja, jag har inte gjort så mycket dessa mellandagarna då jag inte har känt mig helt frisk.

 

Ja, detta var då min sammanfattning av året som gått. Nu blickar vi framåt till 2023 och hoppas att älsklingen och jag hittar ett nytt boende, att det blir en lika bra sommar på landet som vi hade i år och att jag får vara kvar i klassen som jag har varit med i några veckor.

 

//CarroEllen

 

 

Året som gått, 2022 del 1

Halloj bloggen!

 

Då var snart det här året slut. Vad passar då inte bättre än en sammanfattning av året som gått.

 

Under hela vårterminen hade jag verkligen fullt upp med skolarbete. Det var en riktigt tuff period då jag dels hade så långt att köra varje dag, dels att jag fick sitta största delen av varje helg med just skolarbete. Utöver att vi läste många intressanta och relevanta ämnen på samma gång, så var själva utbildningen alldeles för stressig. Det var verkligen så att de försökte trycka in så många relevanta ämnen som möjligt för att hinna på ett år. Några av de sista kurserna som vi läste, ägnades bara max ett par lektioner åt, samtidigt som lärarna var stressade över att inte hinna med allt. Utöver allt vanligt skolarbete så skulle vi även skriva fördjupningsarbeten. Detta var något som var roligt och intressant, men då vi hade alldeles för lite tid för det så blev det bara jobbigt. Men ja, när vi fick veta att vi fick skriva två och två så blev det genast mycket lättare, i alla fall för mig och Linda-Mari. Jag är så glad över att vi fick skriva tillsammans, och att det gick så bra som det gjorde. I slutändan hade i ett arbete som vi båda två var väldigt nöjda med.

 

Här var arbetet inlämnat och godkänt. Det firades med chokladfondant.

 

Under påsken var Jesper och jag kattvakt. Tyvärr var katten ganska skygg, så det var först sista dagen som den faktiskt sov i min säng och i soffan. De andra nätterna sov den bara på en stol under köksbordet. Men ja, Malin var även här, och hon är mer van vid katter än vad Jesper och jag är, så hon hjälpte till en del. Så vi hade några riktigt trevliga och mysiga dagar.

 

Bild 1: När vi öppnade vår trasiga kyl hoppade Zorro in dit flera gånger.

Bild 2: Bara några timmar innan han skulle åka hem hade han kommit till ro i min säng.

 

I slutet av maj hade vi en liten miniskolavslutning hemma hos en i klassen. Vi hade en trevlig kväll med god mat och lite olika aktiviteter.

 

Maten på skolavslutningen.

 

I början av juni var det äntligen dags för examen. Efter att ha pluggat i tre år, två år för att läsa in gymnasiet, och ett år på en yrkesutbildning, så var det en riktigt skön känsla av att veta att jag var klar. Även om utbildningen på Ljungskile folkhögskola var intressant så tog den nästan knäcken på mig av flera olika anledningar. Jag känner fortfarande att jag absolut inte vill plugga mer, inte på några år i alla fall...

 

De två olika tårtorna som jag bjöd på när jag hade skolavslutningsfika här hemma. Kladdkaka med hallon och jordgubbstiramisu.

 

Del 2 hittar du här (klick)

 

//CarroEllen

 

Julen 2022

Halloj bloggen!

 

Ja, då var julen till största delen över för i år. Vi hade en trevlig och mysig julafton här hemma med Jespers familj och min morbror. Under förmiddagen kom mamma hit, så vi åt frukost tillsammans, så mysigt! Efter frukosten delade vi ut lite julklappar. Av mamma fick vi en smörgåsgrill som vi hade önskat oss, då den vi har hade gått sönder. Av oss fick mamma en stor tovad ulltomte som får bli den första gårdstomten på landet. Sedan fick hon även, för tredje året i rad, en ny fotobok om sommarstället. Tänk att mamma redan har haft ödegården i tre år, det har gått så galet fort. Samtidigt känns det som att vi har haft den så mycket längre. Visst att jag fortfarande saknar det gamla stället ibland, men samtidigt är det nya så mycket mysigare och mer skyddat från insyn. Jag längtar så tills nästa gång vi kan åka upp, men det får nog bli till våren när det är lite varmare och elen inte är så dyr. Åh, vad jag hoppas att Malin, Jesper och jag kan få en vecka däuppe själva till sommaren igen, som vi hade i somras. Det var ju så himla härligt och mysigt.

 

Strax efter klockan 13 på julafton kom Jespers familj och min morbror. Vi åt julbord, och under tiden som de andra kollade på Kalle så tog jag hand om disken. Efter Kalle var det dags för fika. Herregud vad fika vi hade. Jag hade ju bakat mjuk pepparkaka, snickerskakor och hallongrottor. Sedan hade en person med sig hårda pepparkakor plus fem olika chokladaskar. Haha, ja det var helt galet vad mycket choklad det blev. Men ja, min morbror fick  med sig en chokladask hem, sedan sparade vi en plus alla kakor som blev över. Även mat blev det i mängder, som vanligt. Men det gör inte så mycket då jag tycker om att äta julmat i flera dagar efter, vilket jag också har gjort. Efter fikat var det dags för julklappsutdelning. Jag fick flera fina och roliga saker. Bland annat biljetter till Gyllene tiderkonserten på Ullevi nästa sommar och en uppladdningsbar lampa som ser ut som en måne.

Runt 19-tiden hade alla åkt hem, och då var både älsklingen och jag supertrötta. Strax därefter märkte jag att jag hade fått feber. Redan i torsdags började jag få ont i halsen, sedan kände jag mig helt okej både fredag och lördag, fram tills lördagkväll. Så ja, hela söndagen och måndagen låg jag bara i soffan framför tvn. Igår kände jag mig betydligt bättre igen, var bara förkyld, så igår orkade jag greja lite här hemma, vilket jag har gjort även idag. Så ja, trots att jag blev sjuk på julaftonskvällen så har vi ändå haft en bra jul med massa god mat och tagit det väldigt lugnt. Utöver att jag har suttit en hel del vid tv:n dessa dagar, så har jag även löst en del korsord i tidningen som jag fick av älsklingen i morgonjulklapp.

 

Bild 1: Julgranen här hemma.

Bild 2: En fin blombukett som jag fick av eleverna och föräldrarna i klassen som jag är i just nu.

 

Hoppas att ni också har haft en bra jul alla bloggläsare.

//CarroEllen

 

 

 

 

Fjärde advent

Halloj bloggen!

Då börjar även den här helgen lida mot sitt slut. Här hemma har vi haft fullt upp med julförberedelser. Igår var vi och storhandlade, försökte köpa så mycket som möjligt av det som går att köpa en vecka i förväg till julafton, för att slippa den värsta stressen i affären i slutet av nästa vecka. Under eftermiddagen var vi även och köpte en julgran, och ställde in den i vardagsrummet. Så nu luktar det gran i hela lägenheten, så mysigt! Sedan stekte älsklingen en stor sats med köttbullar som vi sedan slängde in i frysen, så det skall vi äta någon dag i veckan, och även ha på jul. Jag fick även bakat hallongrottor igår, så nu är det också gjort.

Under kvällen tog vi det bara lugnt och kollade på en julserie på Netflix, "Julstormen". Den var lite småkonstig och seg, men ändå en trevlig serie att slökolla på.

 

Även idag har vi haft fullt upp med städning och bakning. Idag blev det nämligen snickerskakor, mums! Så nu är all bakning klar till jul, och all mat som vi kan göra en vecka tidigare, så härligt. Så ja, nu blir det till att greja igen på fredag då vi är lediga båda två. Det känns så skönt nu att det mesta är klart till jul, nu kan vi ta det lite lugnt, så härligt.

 

Veckan som kommer blir nog lite av en lugnare vecka då det bara är fyra dagar, så härligt. Troligtvis kommer vi inte ha så mycket att göra på läxhjälpen på eftermiddagarna heller. Jag antar att eleverna är såpass trötta och sega nu också att de inte orkar det, samtidigt som de troligtvis inte har så mycket läxor sista veckan.

Imorgon har jag varit anställd på skolan i nio veckor, men då har jag varit sjuk en vecka och haft lov en vecka, men ändå känner jag mig helt slut också. Men ja, det är väl så att jag känner av att alla är trötta nu, och då blir även jag det, vilket kanske inte är så konstigt. Men ja, jag är i alla fall ledig den 23:dje och i mellandagarna mellan jul och nyår, vilket känns väldigt härligt. Sedan skall jag jobba på fritids i fyra dagar efter nyår, men hur vet jag inte då jag inte har fått något schema än.

 

Men ja, trots att vi har haft fullt upp i helgen så känner jag mig ändå nöjd. Vi har ju fått gjort en hel del, vilket känns väldigt skönt. Så ikväll blir det till att ta det lugnt, skall laga lite mat senare bara. Ikväll blir det thaigryta med kyckling, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen

Tredje advent

Godkväll bloggen!

Då var det andra advent, och en väldigt kall sådan. Här har vi haft minusgrader i flera dagar, vilket det skall fortsätta vara de kommande dagarna. Mysigt ändå när träden är vita av frost. Tyvärr har vi inte så mycket snö nu, då det började töa för att sedan frysa på igen, så på vissa ställen är det isgata ute.

 

Den här helgen var tanken att vi skulle åkt på julmarknad igen, men jag kände att jag behövde vila mina fötter, samtidigt som jag kände att jag inte riktigt hade någon större lust. Så ja, älskligen och jag har bara haft en hemmahelg.

I fredags slutade jag tidigt, så när jag kom hem satte jag mig framför tv:n ett par timmar, då jag var helt slut. Under eftermiddagen plockade älsklingen fram lite pyssel, det var dags att göra julkort. Så ja, vi hade en trevlig eftermiddag med lite pyssel. Bild kommer längre ner. 

 

Igår åkte Jesper till stan några timmar medans jag var hemma och städade och slog in lite julklappar. Det var väldigt härligt att vara själv några timmar, även om jag hade fullt upp. Under kvällen tog vi det lugnt och kollade på en julfilm, så mysigt att äntligen börja kolla på det igen. 

 

Idag har vi varit och storhandlat, som varje söndag. Vi har även bakat en mjuk pepparkaka som vi skall ha på julafton, men vi kunde ju inte låta bli att smaka på den, så god! Under eftermiddagen satt vi och slog in alla resterande julklappar, så nu är äntligen det klart också, så skönt.

Så ja, vi har haft en helg med fullt upp. Det känns så skönt att vi har fått gjort en del. Jag har nämligen känt mig ganska stressad över julen i år då vi skall ha den hos oss, samtidigt som egentligen både älsklingen och jag tycker det är skönt att vi skall vara här i år. Men ja, det är ju en hel del saker att fixa, men så är det ju varje år. Nu är i alla fall alla julklappar köpta och inslagna och vi har fått bakat lite. Nästa helg blir det till att baka två kakor till, hallongrottor och snickerskakor. Sedan är jag ledig den 23dje, vilket känns väldigt skönt. Så den dagen kommer gå till att laga mat. 

 

Bild 1: En bild som jag hade glömt lägga upp här. Bakverk (chokladformar med krossade mandelbiskvier i botten och chokladmousse toppade med grädde) som vi bjöd på när vi hade kalas för en del av min släkt i oktober.

Bild 2: Månen tidigare i veckan.

Bild 3: Alla julkort som vi gjorde i fredags.

 

Nu väntar ännu en jobbvecka, men på tisdag är det ju lucia, så då blir det till att kolla på luciatåg, vilket skall bli väldigt mysigt.

Nu är det dags att fixa ordning lite i köket från matlagningen, sedan blir det nog till att sova tidigt ikväll.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen

 

Andra advent

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt medans Jesper bakar pepparkakshus. Det är redan andra advent, känns helt galet, det går så fort...

 

Förra lördagen kom Malin hit. Vi sjöng en del Singstar. Vi åkte även en sväng till mamma för att hämta lite grejer, där det även bjöds på fika. Under kvällen lagade vi god mat här hemma, en annan typ av tacos som vi har gjort några gånger, och bara tog det lugnt. Under söndagen åkte vi ut till Hönö för att gå på julmarknad. Det var supermysigt och trevligt. Det blev även en riktigt god pizzalunch på restaurang "Lilling cottage". Tack för en supermysig och trevlig helg!

 

Den här veckan har det känts som att jag har kommit in i jobbet alltmer, vilket känns väldigt skönt. På tisdagar och onsdagar har jag ungefär en timme då  jag inte gör någonting, så då har jag börjat gå in som lärarassistent, hjälpa lärare att bland annat rätta lite saker, men även fixa med lite annat, så det är väldigt roligt. Jag har ju tyvärr nästan ingen tid alls till att prata med lärarna egentligen, så det känns ändå skönt att ta en liten stund till det varje vecka. Jag följer ju eleverna hela tiden, så när de går på rast så går ju jag med dem ut, vilket är lite småsegt. Men ja, vi får se om det kanske blir bättre längre fram. Fram tills nu har det ju inte känts som att jag har haft några arbetskamrater alls, då jag inte har haft tid att prata med dem, så det hoppas jag verkligen blir bättre.

 

Den här helgen har bara flugit fram känns det som. Eller i fedags slutade jag tidigt, så hela eftermiddagen satt jag framför tvn, vilket var väldigt härligt.

Igår grejade vi en del här hemma, städade och julpyntade. Så nu är äntligen hela lägenheten julpyntad, så mysigt!

Idag har vi varit och köpt lite julklappar och storhandlat. Vi fick även köpt två porslinsvättar som jag kollade på redan förra året, men köpte de inte då, men nu när jag såg att butiken hade fått in dem i år igen så kunde jag inte hålla mig (bild kommer längre ner). Vi har även varit på en lägenhetsvisning i Björlanda idag. Den lägenheten var fin, men den passade inte riktigt oss av flera olika anledningar. Så ja, vi letar vidare.

 

Vättarna som jag köpte tidigare idag.

 

 

Ikväll blir det till att bara ta det lugnt hoppas jag. Vi skall laga lite mat om en stund bara, någon pastasås med kyckling.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen