CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2014

Onsdag 27/8

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Idag var det krångel med ett pass på jobbet, så jag får jobba kväll idag istället för morgon, segt, jag ska ju jobba kväll imorgon med.. Så ja, idag är det torsdag i mitt huvud eftersom att det är torsdagar jag brukar jobba kväll och inte onsdagar, usch, det är så segt att gå runt själv här hemma nu under förmiddagen, och idag börjar jag inte förrän k 13.


Imorse dog vår andra guldfisk, eller slöjstjärt =( Han var helt vanlig igår eftermiddag när jag kom hem, men när Jesper kom hem några timmar senare så simmade han helt konstigt, det var som att han inte orkade. Och imorse när Jesper gick så var det samma sak, han levde och andades, men när jag gick upp kl 9 imorse så andades han inte, han bara flöt runt och en av de andra fiskarna började äta på hans fina fenor =( Undra egentligen vad det kommer sig att den fisken dog nu, så gammal är den ju inte ändå, Max 4 år. Jesper pratade om att ta lite vatten från akvariet och gå bort till zoobutiken och be dem kolla vattnet åt oss, om det skulle kunna vara något sådant. För BenteBent har varit väldigt mycket uppe vid ytan de senaste månaderna och hämtat luft trots att det finns en pump i akvariet, skumt.


Igår flyttade en arbetskamrat till Jesper till Torslanda, så vi cyklade dit en sväng igår kväll och hälsade dem välkomna, köpte med oss en almondytårta också som var väldigt uppskattat. De visste inte att Almondyfabriken ligger här i Torslanda, så det var lite roligt =) Så ja, det var väldigt trevligt där, satt och pratade massor om allt och inget. Så igår kväll var vi hemma strax före halv 11. Gött att det bara tar typ 10 min att cykla =) Fast dock hade vi missat lyse på cyklarna, eller jag hade bakljus bara och Jespser lyckades sätta fast sin telefon så han hade framljus, det var ju liksom väldigt mörkt när vi cyklade hem vid den tiden. Så ja, kvällen igår var väldigt trevlig =)


Nu ska jag sätta mig och äta för att sedan åka till jobbet. Usch jag har verkligen ingen lust att jobba, jag har faktiskt börjat tröttna på det stället nu, det är liksom ingen utmaning längre, jag kan typ allt redan, det enda jag typ inte gör är väl avslutar kassan liksom, och jag kan allt på rullande band, då är det inte roligt längre, varje dag ser ju typ likadan ut nu också då, fast nu är det ju så lugnt på jobbet så det är bara segt istället. Det finns liksom ingenting att städa eller något sådant, så vi står ju bara och stirrar på varandra, det är inte så roligt. Tänk om vi hade fått sitta och typ spela spel eller något sådant nu när det är så här lugnt, men det får vi inte.


Ne nu måste jag fixa lite mat, ska gå om typ 30 min.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Söndag 24/8

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i min egna säng, vaknade strax före kl 9, men jag har bara suttit här sedan dess, har inte orkat gå upp.

De senaste dagarna har jag inte orkat skriva här då jag har haft mycket andra tankar i huvudet som jag inte har kunnat skriva om här, men nu är jag väl någorlunda på G igen.


Ja då har jag jobbat första veckan efter semestern, och ja, jag var verkligen helt slut i fredags när jag kom hem, vi har ju haft väldigt lugnt på jobbet hela veckan så vi har städat väldigt mycket, men jag är ju inte van vid att stå hela dagarna än. Så ja, i fredags var jag ju hemma redan kl 15 då jag slutade en timma tidigare eftersom att jag jobbade en timma längre i torsdags. Så ja, är jag kom hem i fredags så satte jag mig vid datorn och bara tog det lugnt, sedan ringde Malin under eftermiddagen så jag satt och pratade med henne i över en timma. Så ja, Jesper kom ju hem som vanligt vid halv 6 tiden tror jag det var, och sedan tog vi det bara lugnt resten av kvällen.


Igår var jag väldigt trött under förmiddagen, så när vi hade ätit frukost så gick vi och satte oss i soffan, och då somnade jag om, helt underbart, jag var väldigt trött. Annars igår var vi borta på zoobutiken och köpte oss en ny fisk till akvariet. Det blev en till slöjstjärt, fast den ser ganska annorlunda ut mot den andra vi har, Bentebent.

Sedan var vi en sväng på maxi bara och handlade lite.

Under kvällen lagade vi jättegod mat, egengjorda fiskbullar/burgare på lax och sej, det får vi göra om någon gång.

Just det ja, vi kollade på en väldigt bra film igår, en norsk film, "Ragnarrök". Den handlar om en ensamstående pappa som har två barn. Barnen går på sommarlov och flickan vill åka till Medelhavet. Pappan som är arkeolog är så inne i jobbet och har inte alls planerat sommaren. Den natten knackar en kompis på hos honom. Han har hittat en jättegammal runsten som leder de till ett ställe där jag tror det var vikingarna höll till för 2000 årsedan. Pappan lyckas övertala sina barn att följa med dit, men väl där blir det inte riktigt som de tänkt sig, det blir en kamp på liv och död.

Den borde ni verkligen se, lagom spännande och ganska intressant faktiskt.


Idag var det lite prat om att åka till Ikea en sväng och äta middag där, fast nu är klockan så mycket, och jag vet inte riktigt om jag har någon lust med det, får se lite. Sedan behöver vi städa här hemma idag också och tvätta ännumer tvätt. Igår körde jag tre maskiner och idag blir det nog ytterligare två st. Fast nu hade vi ju med oss alla våra sängkläder från Donsö också som vi behövde tvätta, så det är väl därför.


Ne nu är det dags att gå upp ur sängen och äta frukost.

Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Torsdag 21/8

Hejsan bloggen!

Ja då var det torsdag, och det betyder jobba eftermiddag/kväll augusti ut, dvs denna veckan och nästa så kommer jag gå på ett sommarschema som jag gjorde förra året, torsdagar jobbar jag en timma längre, så jag börjar redan kl 12-20:30 och imorgon jobbar jag då en timma kortare, 7:30-14.


Idag vaknade jag upp till skitväder, fast egentligen gör inte det så mycket, det är mysigt på sitt sätt och så hoppas jag att vi har lugnt på jobbet ikväll så vi hinner med 20:35 bussen så jag är hemma till halv 10. Ja ikväll tänkte jag åka hem efter jobbet eftersom att älsklingen och jag firar ett års förlovningsdag idag =) Ja för ett årsedan var det jättebra väder, vi var ju ute och paddlade då.


Nu ska jag snart gå hemifrån, tänkte faktiskt gå förbi Mums på torget och köpa med mig en sallad och äta på jobbet. Det blir liksom så dumt med mat nu när jag börjar kl 12, äta frukost halv 10 och sedan lunch halv 11, känns lite för tidigt och så tätt inpå, ne så idag blir det sallad =)


Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Tisdag 19/8

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig bra trött.

Även idag har det varit en väldigt lugn dag på jobbet, och så har det ju varit riktigt skitväder också. Under eftermiddagen, någon timma innan jag slutade så kände jag bara "nu ska man inte jobba, nu ska man ligga hemma i soffan invirad i en filt och dricka varm choklad och kolla på en trevlig film eller läsa en bra bok"

Men ja, när jag kom hem så kom det inga mer sådana riktiga skyfall, bara en del åska så någon film blev det inte för min del, istället satte jag mig vid mitt skrivbord framför datorn bara.

Så ja, denna kvällen har varit ganska lugn, lagade faktiskt en storsats med köttfärssås i och för sig, så nu har jag en del att frysa in =)


Ja de säger ju att detta höstvädret ska fortsätta typ hela veckan, så antagligen lär vi ha lite att göra på jobbet resten av veckan typ, så kom och ät hos oss! =)


Hoppas att ni har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Måndag 18/8

Godkväll bloggen!

Ja då var snart denna måndagen över, min första jobbdag efter semestern, och ja, jag har nu ont i ryggen och fötterna, är ju inte van vid att stå så mycket nu. Usch, avskyr att ha ont i ryggen..

Idag har vi haft det väldigt lugnt på jobbet, bara gjort alla vanliga saker där. Fast ja, det har varit ganska gött faktiskt med en lugn förstadag efter semestern.


Annars nu ikväll har jag grejat lite här hemma, lagat mat, lax i hummersås, och nu sitter vi bara i soffan och kollar på tv, Discovery har hajtema hela veckan, så det är en del intressanta men lite äckliga program om hajar.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Sista semesterdagen

Godkväll bloggen!

Ja då var det sista kvällen på denna semestern. Ja vad ska jag säga om denna semestern, den har varit helt underbar, dock väldigt tråkigt att vår fina guldfisk dog, klarade inte värmen. Men ja, vi har gjort mycket roliga saker i sommar. Vi har ju varit ute och paddlat i Dalsland några dagar, varit en hel del på Donsö och bara göttat oss, ätit en hel del ute, fiskat, suttit ute väldigt härliga och varma kvällar på altanen, varit på spa i Varberg, köpt ny cykel så vi har varit ute och cyklat en del. Sedan var det ju hamnfest på Donsö också som var väldigt rolig och trevlig. Tror jag fick med allt vi har gjort där.


Och vad har då hösten att erbjuda? Det vi har pratat om är att köpa ny guldfisk, åka till Brevika ett par gånger och plocka svamp och åka till samma spa som vi varit på i sommar och fira Jesper och mig när vi fyller år i oktober (det skiljer ju bara 10 dagar mellan oss), så ja, det är väl det jag vet just nu, fast ingenting är helt planerat än, hoppas bara alla saker blir av =)

Sedan har vi ju inte varit på Liseberg i år än heller, kanske ska göra det nästa helg om vädret tillåter.


Ja nu är det fyra hela månader kvar till nästa långledighet, eller ja, i alla fall några dagar ledigt, jul. Jag tänkte faktiskt försöka ta ledigt mellandagarna, jag har ju jobbat de dagarna varje år och det är lite småsegt.


Resten av denna kväll tänkte jag sätta mig och läsa ut min bok, fast just nu sitter Jesper och kollat på något program om hajar som faktiskt är lite intressant.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)
//CarroEllen

Lördag 16/8

Godkväll bloggen!

Då var vi hemma igen efter ett dygn ute på Donsö.

Idag har jag varit väldigt trött av någon anledning, satte klockan imorse på 8 och var enormt trött redan då.


Ja annars idag har vi städat i huset därute då de skulle hyra ut det nu och sedan har vi åkt hem.

Väl här hemma har vi bara ätit middag och kollat på film, jag satte mig och läste lite ur boken också som jag köpte för ett tagsen, men jag blev så trött så jag fick ta en paus i läsningen.


Imorgon är det då sista semesterdagen, och då blir det nog bara till att ta det lugnt här hemma tror jag.


Jag har verkligen ingenting att skriva om här ikväll känner jag, är nog lite för trött eller något.


Hoppas att ni har haft en bra dag =)

Nu ska jag nog fortsätta läsa boken

//CarroEllen

God morgon

God morgon bloggen!

Sitter nu ute på Donsö och ska väl snart gå upp ur sängen.

Igår ville Jesper bara att vi skulle sitta hemma hela helgen och bara ta det lugnt de sista dagarna innan jobbet börjar, men det hade inte jag alls någon lust med, av någon anledning så var jag morgonpigg igår, vaknade kl 8. Så jag lyckades övertala Jesper om att åka hitut i alla fall en natt. Så ja, igår kväll lagade Jesper och jag mat till hans föräldrar och bror också. Vi grillade sådana kycklingspett som vi har gjort några gånger i sommar med grillad paprika, majskolvar och till det blev det ris och en kall sås, hur gott som helst =)


Idag bär det av hemåt igen, får se lite vad som händer, satte klockan imorse då det är dags att börja vänja sig vid att gå upp lite tidigare nu och även lyckas somna tidigare på kvällen.

Det ska bli gött att börja jobba igen men ändå inte, jag gillar att vara uppe länge på kvällarna, fast om några veckor så kommer jag vara trött ändå även på helgerna så då kommer jag somna tidigt.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Stan hela dagen

Godkväll bloggen!

 Sitter nu hemma i soffan och känner mig helt slut efter denna dag. Idag har Jesper och jag varit i stan typ hela dagen. Först var vi inne på kulturkalaset en sväng och åt lunch, sedan skulle jag en snabb sväng till frisören för att bara klippa luggen. Efter det så funderade vi ett tag på vad vi skulle göra, jag kände inte för att åka hem redan då, klockan var knappt halv 3, och kulturkalaset var vi ganska nöjda med att kolla runt på. Vi tog oss i alla fall till Korsvägen och satte oss utanför Universeum för att fundera ut vad vi skulle göra, Jespers förslag var Universeum eller Världskulturmuseet. Jag hade egentligen ingen lust med något av det, så vi gick till hållplatsen för att ta bussen hem, och just när bussen kom så ångrade vi (jag) oss igen så vi gick till Universeum. Enda anledningen till att jag inte ville dit från början var för att jag vägrade se spindlar, ormar är okej men inte spindlar. Tur som jag hade så var det bara tre små ställen med spindlar som jag inte ens såg, kollade på ormarna istället. Så ja, från att det typ skulle ha bilvit en dag med en snabb sväng in till stan för att äta lunch på kulturkalaset och sedan frisören så blev det tillslut också Universeum. Jesper har ju pratat om att han vill dit så himla länge, och när vi var så nära då när vi stod och väntade på bussen så kände jag hur besviken älsklingen skulle bli om vi inte gick dit, så ja, det var faktiskt helt okej att gå runt där, fast lite äckliga småkryp såg jag allt ändå, usch!


Så denna dag har vi varit i stan hela dagen, åkte in med halv 12 bussen och var hemma strax efter 19.

Vi köpte lite saker på kulturkalaset också, bild på det kommer här;


 

Denna har vi inte riktigt bestämt än var den ska stå, så för tillfället hamnade den på köksbänken.



 

Från ett stånd med Italiensk cchoklad köpte vi dessa godbitar, men sååå mäktiga, i alla fall den med choklad.



Ne nu är det snart sovdags, det kanske är dags att bröja vänja sig vid att lägga sig tidigare och gå upp tidigare nu, på måndag börjar ju jobbet igen, vet inte riktigt vad jag tycker om det faktiskt, men men.


God natt!
//CarroEllen

Hemma igen

Hejsan bloggen!
Ja då var Jesper och jag hemma igen, kom hem igår eftermiddag.

Vi har haft två helt underbara dagar med mycket bad, läsning och god mat, Jesper var på en meditation också, under tiden satt jag i ett av avslappningsrummen och läste boken som jag köpte innan vi åkte, den är verkligen jättebra "Vindsjälar" av Mons Kallentoft.

Detta stället var Mycket bättre än "Varbergs kurort" som vi var på förra året, betydligt bättre mat och mysigare, vi kommer absolut åka dit igen, pratade något om att kanske fira Jesper och mig där när vi fyller år någon helg i oktober, det hade varit roligt och härligt. Tänk vad gött att bara komma bort lite och hämta nya krafter mitt i oktober, åka några stycken bara, det hade jag velat i alla fall =)


Här kommer lite bilder från dagarna.


 

Middagen söndagkväll, egengjorda pommesfrites med något kött, sparris och en väldigt god sås, och efterrätten, brownie med hallonsorbet.



 

Lunch måndag, lax med grönsaker och sås, förrätten måndagkväll, primörer med örtsås.


 

Middagen måndagkväll, dillkokt färskpotatis med Sej, god sås och sallad. Efterrätt, samma som söndagen, fast denna gång ännu kladdigare, som den ska vara, mums! =)  


 

Min favoritplats i ett av avslappningsrummen. Här satt jag och läste och kollade ut, tyvärr regnade det när vi var där sista gången så inte en så jättebra bild den andra, men det var utsikten i alla fall, satt där och bara slappade och kollade på molnen också, jättehärligt.

 

Utsikten en trappa upp i det avslappningsrummet, man såg långt =)



Ja det var lite om hur vi har haft det dessa dagarna, och vi kan varmt rekomendera det stället om ni inte redan har varit där, Varbergs stadshotell och Asia spa.



Idag pratade vi lite om att eventuellt åkt in och kollat runt lite på kulturkalaset, men när regnet kom och stod som spön i backen så hade ingen av oss lust att åka in till stan. Så ja, vi får se lite vad som händer idag, fast jag känner mig lite smårastlös faktiskt, har ju inte gjort så mycket de senaste dagarna, det kanske kan bli en liten cykeltur senare om vädret tillåter.


Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

I varberg

Godkväll bloggen.
Sitter nu i sängen på hotellet, Varbergs stadshotell och Asia spa.
Ja vi kom hit i eftermiddags, började med att kolla runt lite på hotellet innan vi gick upp till spaavdelningen. Hotellet är väldigt fint och mysigt, och maten är hur god som helst :)
Spaavdelningen ligger högst upp i huset så man ser en bra bit ut, härligt.
Det finns en pool och två typ varma källor kallar de det för. De varma källorna är typ 40 grader i, tom lite för varmt för mig, men poolen är väldigt härlig, det finns typ massageduschar i poolen, jättehärligt :)

Nu verkar det som att Jesper vill ha tillbaka sin platta, snodde den att skriva på istället för telefonen, så mycket lättare med stora tangenter.

Hoppas att ni också har haft en bra dag :)

\\CarroEllen

Ny header

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.

Idag har vi tagit oss en cykeltur bort till Björlanda Kile igen, där kollade vi runt lite innan vi satte oss och tog en glass, sist vi var där så blev det ju bara så snabbt.

Ja, jag älskar min nya cykel, fast jag har fortfarande inte riktigt lärt mig hur jag växlar, jag växlar ofta åt fel håll än vad jag ska, på min gamla cykel så var det bara en sak att vrida på på handtaget, men på den nya är det med "spakar" ja det är väl samma på de flesta av sådana cyklar tror jag.


Annars ikväll har vi tagit det ganska lugnt, det har ju varit skitväder. Vi var nere en sväng på maxi på hemvägen förut där jag köpte en bok, kommer dock inte ihåg vad den heter just nu. Sedan har vi också packat ikväll, imorgon åker vi till Varberg och är borta två dagar, så vi får se vad ett asiatiskt spa är för något =)


Ja som rubriken lyder så har jag idag fixat ny header, lite nyare bilder =)


//CarroEllen

Fredag 8/8

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och har just kollat på en gammal serie, Inkognito.


Idag har vi storstädat här hemma, dammat, dammsugit, torkat golv och städat kaklet i köket. Sedan har vi också varit ute på en liten cykeltur nu ikväll, och även bytt sadel på min cykel, så nu har jag min gamla sadel som jag hade på den gamla cykeln. Just det ja, vi har också bokat en liten semester idag. Det blev ingen Mösseberg som vi pratade om, Jesper vill ju åka på spa för att bada, och jag likaså (fast han tycker nog det är roligare än mig) och vad vi kunde förstå så hade de inte så mycket pooler på Mösseberg, så vi satte oss idag och kollade upp fler ställen med fler pooler. Vi hittade några stycken men Jesper fastnade för "Varberg stadshotell och Asia spa" mitt i Varberg. Jag tyckte väl det lät bra, fast jag känner egentligen inte alls för att åka iväg på något sådant, men något mer måste vi ju göra innan semestern är slut, och jag kunde inte komma på något bättre att göra, så Jesper ringde och bokade det, det blir två dagar som vi är borta. Så ja, det blir Varberg i år igen, fast nu närmare stan, och lite längre tid också, så denna gång kanske vi kan kolla Varberg lite mer också, så det blir säkert bra.


Nu är jag verkligen helt slut efter denna dag, har varit igång typ hela tiden, just det ja, vi grillade här hemma nu ikväll också. Jag tror jag har hittat en ny favoritmaträtt, Jespers marinerade, grillade kycklingspett med grillad majskolv och paprika, med ris och kall sås, hur gott som helst =)


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

//CarroEllen

Gammal/ny cykel

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.

Idag har vi varit först en sväng i stan och köpte lite verktyg som Jesper saknade här hemma, sedan åkte vi till cykelbutiken på Backaplan ännu en gång då de inte hade den skruven vi behövde på Claes ohlson, och ja, det var samma person i cykelbutiken som har hjälpt oss varje gång nu när vi har varit där. Så ja, det löste sig den här gången. Så under eftermiddagen lade vi ytterligare några timmar på att montera fast de sista grejerna på cykeln, men nu är den äntligen klar! =)


Bilder på gammal cykel (som syrran ska få) och den nya kommer här;



 

Min gamla cykel




 

Och den nya =) Jag älskar den nya cykeln, den känns mer rejäl om jag säger så, och styret känns mycket bättre, dock kändes sadeln (som jag köpte till) sådär, så ska testa någon av de andra vi har här hemma.  


Nu ikväll tog vi oss en cykeltur, först ner till maxi. Jag hade en gammal cykeldator på min gamla cykel som har fungerat, men när vi skulle sätta på den på den nya cykeln så hade själva datorn börjat glappa, och det var inte fel på batteriet, mysko. Så vi åkte ner till maxi och köpte en ny, en likadan. Det blev ju väldigt lätt då för då hade vi ju redan suttit fast alla sladdar från den gamla och det var ju likadana till den nya, så efter maxi så tog vi oss en cykeltur ner till Hällsvik. Så ja, trots alla problem med att få fast alla saker på den nya cykeln så blev det väldigt bra tillslut ändå =)


Nu ikväll har älsklingen stått för maten och jag har börjat städa lite, slippa göra allt samma dag. Så imorgon blir det städdag och även fler cykelturer hoppas jag.


Hoppas ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Köpt cykel

Godkväll bloggen!



Sitter nu i älsklingens säng och bara tar det lugnt, är ganska trött så ska nog snart sova.

Natten som var sov jag väldigt oroligt, jag vaknade nämligen strax före kl 2 inatt och hade drömt att vi hade haft inbrott här hemma medans vi låg och sov, så jag var ju klarvaken men ändå väldigt trött, jobbigt, så då låg jag ju vaken en bra stund innan jag somnade om, var också uppe och kollade så det inte var sant (man vet ju aldrig med drömmar) men det var det inte som tur var.

Sedan ringde ju klockan kl 8 imorse. Kl 10 var Jesper och jag i cykelaffären, jag provcyklade den igen och tyckte det var helt rätt cykel, så den fick det bli. Sedan behövde jag lite tillbehör, det var stänkskärmar, pakethållare, lås och vattenflaskhållare. Det var inga problem och de hade allting jag ville ha, det var först när vi kom hem och skulle börja montera fast sakerna som vi stötte på problem. Den bakre stänkskärmen var inga problem med att få fast, men till den främre var det med en alldeles för kort skruv. Sedan var det även låset, det fanns inget att fästa det i (sådant bygellås som man sätter fast i ramen). Sedan var det även problem med att få dit pakethållaren, men för att få fast den fick Jesper gå och köpa gängverktyg för att det var massa skit i gängerna för att få i skruven, och så hade vi fått med reflexer som skulle sitta på väldigt dumma ställen. Som tur var skulle Jesper ändå tillbaka till Backaplan för att träffa en kompis så han gick till cykelaffären igen och pratade med dem. problemet var att de hade glömt skicka med lite saker, och så fick han bytt ut skruven till främre stänkskyddet, och så fick han sådana reflexer som han tyckte jag skulle ha. Så ja, nu ikväll började vi sätta på sakerna igen. Stänkskärmarna var nu inga problem, inte reflexerna heller, och inte heller pakethållaren, men när vi kom till låset, av någon anledning hade de skickat med en lång och en kort skruv till låset, och den korta var för kort, vi behövde två långa.. Så imorgon får vi ta oss ytterligare en sväng till Backaplan, snacka om segt. Anledningen till att jag inte lät de i butiken sätta på alla saker på cykeln var för att Thomas kunde ju bara hjälpa mig idag och om de skulle fixat det så hade jag inte kunnat hämta den förrän imorgon eller på fredag... Så ja, men borde inte de veta från början vad som ska skickas med och inte?.. Blir så trött på det, men men.. Så bild kommer förhoppningsvis på den imorgon med då allt ditmonterat.


Annars idag har Malin varit här. Det var väldigt trevligt =) Vi var nere en sväng på torget, gick runt där, vi tog oss bort till glassen en sväng, och även till zoobutiken och kollade på lite djur, och under kvällen stannade Malin på middag, så denna dag har varit väldigt trevlig, men har varit lite småirriterande ang cykeln, jag som så gärna ville få klart den och ta en premiärcykeltur nu ikväll, men så blev det inte, hoppas det blir det imorgon.

Men tack för en trevlig dag Malin! <3


Ne nu är det snart sovdags, jag är helt slut.

God natt!

//CarroEllen


Fem hela år

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och har just kollat på Morden i Midsomer.


Idag har vi varit en sväng på Backaplan för att kolla på cykel till mig. Vi gick till cykelhuset och där hade de en del cyklar som hade det jag vill ha. Jag provcyklade tre st tror jag det var, men det var den första som kändes bäst, en med märket Peak tror jag det var, så imorgon ska vi dit igen och troligtvis köpa den, och då ska Thomas hjälpa mig med att få hem den =) och enda gången han kunde imorgon var kvart i 11. Så ja, de öppnar 10 så Jesper och jag får väl vara där när de öppnar kl 10. Så ja, imorgon har jag troligtvis en ny cykel och jag hoppas att Jesper vill med mig ut på en första cykeltur då med den cykeln =)


Och så till något helt annat, som rubriken lyder "Fem hela år". Ja idag har Jesper och jag varit tillsammans i fem hela år <3 Och anledningen till att vi firade det idag var för att vi inte kommer att kunna fira vår 1 års förlovningsdag för då jobbar jag kväll, så typiskt, men så är det ibland. Men ja, vi har inte gjort så jättemycket för att fira det idag, vi bakade bara en tårta här hemma nu ikväll, en likadan tårta som Jesper bakade till sin födelsedag, med kladdkakebottnar, vaniljkräm och banan emellan och smält choklad ovanpå, den blev jättegod med som vanligt Väldigt mäktig. Tänk fem hela år, shit vad tiden går fort, och om bara några veckor har vi varit förlovade i 1 år =) Vi hade ju först tänkt att ha en middag här hemma idag för att fira det men de som vi hade tänkt bjuda var inte hemma idag, så det får väl bli lite längre fram isf.


Bild på tårtan kommer här;


 



Kanske borde lägga oss lite tidigare ikväll om vi nu ska upp lite tidigare imorgon, får väl gå hemifrån vid kvart över 9 eller något sådant, men vad gör det, jag ska troligtvis äntligen få köpt en ny cykel! :D


God natt!

//CarroEllen



Vilket skådespel!

God morgon bloggen!

Ja då var det måndag och idag har vi tänkt åka hem igen, vågar inte lämna fiskarna hemma så länge själva igen, hoppas alla lever den här gången.


Igår hade vi en väldigt lugn dag, vi kollade på film och var uppe en sväng på berget. Just när vi stod däruppe på berget så såg vi hur ett stort åskoväder var påväg mot oss. Det låg en del båtar långt därute samtidigt som jag såg hur det kom några blixtar. Men detta oväder drog aldrig över oss, det gick bara söder om oss, fast regnskuren klarade vi oss inte undan, herregud vad det regnade. Så strax innan regnet började gick vi ner och in till Jespers mamma. Vi såg blixtarna och hörde hur det mullrade, men vi klarade nog oss ganska bra ändå.


Senare på kvällen var det dags igen, men då var det verkligen ett riktigt skådespel. Vi satt i sängen och kollade på film när jag helt plötsligt fick syn på en stark blixt inöver stan. Vi ställde oss i fönstret och kollade lite innan vi gick upp till Jespers mamma igen och kollade på det därifrån (det är högre upp) Och herregud vilket skådespel, det blixtrade varannan sekund på flera ställen samtidigt, men bara inöver stan, vi klarade oss även då från ovädret, inte ens regnet kom hit. Vi såg hur den slog ner på flera ställen lite då och då, och sedan hur det verkligen lyste upp hela himlen. Så inöver stan var det rena åskovädret, utöver havet var det väldigt mörkt, men med en jättefin måne där det inte var molnigt, och rakt över oss var det stjärnklart, riktigt fräckt! =)

Efter en stund hade det avtagit en del så vi gick ner till oss igen, och då när jag stod i fönstret och kollade så såg jag ett väldigt tydligt stjärnfall, tror aldrig jag har sett det så tydligt innan, det var ocskå fräckt! =)


Ja tänk vad fräckt det kan vara med väder, jag älskar det! =)


Just det ja, efter första ovädret så gick Jesper och jag ner och kastade lite i hamnen. Jesper fick testa sitt nya kastspö. Dock var det alldeles för grunt där Jesper envist ville stå, så det blev många bottennapp och bara massa klödder och bös, så jag gav upp ganska snabbt, men Jesper som fiskade för första gången i sitt liv var glad över att få något på kroken... Hmm.. Efter en liten stund fick Jesper syn på en cykel som låg på bottnen. Så vi bestämde oss för att ge upp fiskandet, istället gick vi till deras båt och tog det ankaret och fiskade upp cykeln istället. Så något fick vi nu ikväll, dock ingen fisk, men vi gjorde i alla fall någon glad som fick tillbaka sin cykel =) Den kan inte ha legat där så länge för den såg helt okej ut faktiskt, lite småsaker på den bara som inte var helt ok.


 

En dålig bild, men den bästa Jesper lyckades få på bixtarna.



 

Den jättefina månen



 

Cykeln vi fiskade upp i hamnen, som sagt var, i helt okej skick.


Ne nu är det snart dags att gå upp ur sängen och äta frukost.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Donsö hamnfest 2014

Hejsan bloggen!

Vaknade upp till ett regnigt Donsö idag, lite småtråkigt, men regn behövs det nu.


Gårdagen var väldigt rolig och trevlig, dock var det Väldigt varmt så man var ganska trött. Men ja, det var lite marknad, loppis, vattentävlingar, magikern och komiken Stefan Odelberg var där, och så var det Allsång och en del annat, men det var det som vi var och kollade på.

På marknaden hittade vi inte direkt någonting, men däremot köpte vi lite saker på loppisen. Jag köpte mig en skrivbordslampa fast som vi ska ha när vi pusslar, Jesper köpte sig akvarellfärger, några pärlor, en liten bok med ordspråk tror jag det var, ja det var nog det. Det var väldigt mycket folk där, iaf på loppisen, fast loppisen var mycket mindre i år också än vad den har varit tidigare, så det var väldigt trångt där, allt var mer ihoptryckt. Så ja, denna dag var väldigt lyckad, och regnet bara drog förbi oss =) Middagen igår kväll blev på pizzerian nere i hamnen där vi samtidigt satt och kollade på när de städade och slog sönder de sakerna som inte blivit sålda på loppisen, det var mycket stolar och stora möbler. Lite bilder från dagen kommer här;





 

Loppisen precis innan den öppnade, och när den öppnade stormade folk bara.



 

Vattentävlingen. Här är första momentet, åka linbana ner i vattnet.



 

De andra momenten var simma till bryggan och ta sig upp, springa över "pallarna" som ligger på vattnet, simma sista lilla biten och ta sig upp på nästa brygga. När alla i laget hade gjort det här så skulle de paddla kanot. Det var väldigt roligt att se, några lag strandade med kanoten på pallarna som de sprang på, så ett av lagen fick ge sig medans ett annat som gjorde likadant lyckades ta sig loss.


 

När det var lite paus i tävlingen så fick vi se denna flyboard, det var lite fräckt, har faktiskt aldrig sett en sådan förut. Och i en av pauserna fick brandbilen som stod precis bakom oss utryckning också, och sedan kom amulanshelikoptern också, och efter ytterligare ca 30 min körde ambulansbåten ut ur hamnen med blåljus, undra vad som hade hänt..


 

Stefan Odelberg. Han var faktiskt väldigt rolig.




Ja det var lite bilder från igår.


Idag får vi se lite vad som händer. Till veckan som kommer hade vi ju tänkt att åka till Brevika en natt med Jespers mamma, men nu i början av veckan har de ju sagt skitväder, och senare i veckan är det troligtvis fullt där, så vi får se lite hur det blir med det. På tisdag firar ju älsklingen och jag fem år också, och då hade vi velat baka till det, så ja, vi får se lite vad som händer de två sista veckorna av semestern.


Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Hamnfest idag

Hejsan bloggen!

Sitter nu ute på Donsö och ska snart börja göra mig ordning för att gå ner till hamnen där det idag är hamnfest. Det ska bli roligt, de har ju loppmarknad varje år och något hittar man alltid där =)


Igår var vi en sväng i stan innan vi åkte hitut. Vi skulle gå och köpa en stavmixer då vi har börjat göra smoothie till frukost ibland, och det är ju så mycket lättare att bara plocka fram en stavmixer än hela matmixern. Sedan var vi en sväng förbi 4gott också och köpte lite godis. Sedan satt vi på Lilla bommen i ca 40 min och väntade på bussen, det var lite halvsegt, men men..


Ne nu är det dags att gå och göra sig ordning.

Ha en bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen