CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

September 2011

Fredag

Godkväll bloggen!

Ja då var snart denna fredag över och jag sitter för ovanlighetens skull hemma en fredagkväll, det var längesedan jag gjorde det. Jag brukar ju oftast träffa Malin eller Jesper på fredagar och över helgerna men denna helgen så har Jesper scouter och Malin kommer hem från Mallorca sent inatt.

Det känns väldigt konstigt faktiskt att sitta hemma utan någon av dem nu, det gör att det inte känns som att det är helg, utan bara som vilken vardag som helst, och imorgon är det en ny dag att sitta här hemma själv. Men nej så är det inte. Imorgon ska mamma och jag iväg och shoppa lite och även hälsa på en kompis till mamma i Kungsbacka =) Så det ska bli trevligt.


Ja Malin har som sagt var varit på Mallorca nu en vecka och landar i Sverige sent inatt. Har saknat henne verkligen, har inte pratat med henne någonting. Så ska bli härligt att prata med henne imorgon :D <3


Ja denna dag var ju då tack och lov min sista som jag bara har gått hemma. På måndag börjar jag på på praktik på subway. Det ska bli roligt, men samtidigt känner jag mig lite nervös. Jag vill bara få ordning riktigt på min vardag, ha något att göra på dagarna. Så jag hoppas verkligen att det kommer bli bra där. Restaurangchefen verkar ju väldigt trevlig i alla fall, och även chefen eller vad han nu är för något =) Så håll tummarna för mig! =)


Sedan vill jag fortf. väldigt gärna att Malin och jag ska hitta en lägenhet tillsammans. Får prata med henne om det i helgen igen, men samtidigt så hänger det mycket på om hon får jobbet i fjällen eller inte, det får hon ju veta först i mitten av oktober.

Såg ju nu på boplats att våra störiga grannar ska flytta =) De röker nämligen dygnet runt och röken kommer alltid in till oss, de grillar på balkongen och de spelar hög musik. Nu är det troligtvis då slut på det. Ska bli så himla härligt.


Nu har jag ju varit ett par dagar hos älsklingen. Vi har inte gjort så mycket, han har behövt plugga så mycket, men jag tycker bara det är härligt att ha honom bredvid mig då även om vi inte gör något speciellt <3


Ja det var väl det jag hade och skriva för tillfället tror jag, kommer inte på något mer just nu i alla fall.


//CarroEllen

Börjar på måndag

Hejsan bloggen!

Ja nu blir det ett litet snabbt inlägg här innan jag ska sova.


På måndag börjar jag jobba, eller ja det blir praktik nu i en månad och om det går bra så blir det anställning från den 1 november =) Så ja vi får se hur det blir. Jag kan väl säga så här att just nu känner jag att jag har tappat gnistan med det eftersom att det har gått så lång tid nu, men det blir säkerligen bättre om ett par dagar.


Idag har jag inte gjort mycket alls. Jag har mest suttit här vid datorn och kollat på film och olika serier. Det ska bli så skönt att slippa gå här hemma själv varje dag och inte prata med någon på dagarna, jag är ju så himla trött på det.

Så eftersom att jag har denna veckan också då så åker jag ut till älsklingen imorgon mitt på dagen. Han pluggar hemifrån imorgon och kom själv med förslaget att jag kunde komma =) älskar honom <3 Så jag tror att jag kommer hem på fredag morgon, men vi får se lite.

Det ska i alla fall bli trevligt att träffa honom igen trots att det bara var 2 dagarsedan. Men så fort jag åker från honom så saknar jag honom, det kallar jag kärlek... :P =)


//CarroEllen

Hemma igen efter trevlig helg

Hejsan bloggen!

Ja då var snart även denna måndag över igen, var tar veckkorna vägen?


I helgen har jag varit ute hos älsklingen. Vi har haft det väldigt trevligt. För en gång skull har vi inte suttit lika mycket vid datorerna som vi brukar göra, och när vi väl har gjort det så har det bara blivit max en timma i streck sedan upp och göra annat.


I fredags kväll behövde Jesper plugga eftersom att han har väldigt mycket i skolan just nu, så det fick han göra. Senare under kvällen tror jag att vi satte oss och kollade på en film fram tills att Jesper blev supertrött. I vanliga fall brukar det vara jag som nästintill somnar framför en film, men denna fredagen var det ombytta roller :P


I lördags möblerade vi om lite i deras gamla hus för där ska Jesper testa på att bo själv nu ett tag. Vi får se hur det kommer att gå, tur att han har sina föräldrar knappt 20 m därifrån :P

När vi nästan var klara med det så lyckades jag göra någon konstig rörelse med ryggen så den har jag en aning ont i idag =( Hoppas att det går över snart.


Igår gjorde vi egentligen inte så mycket, men dagen gick så himla fort ändå. Jesper och hans mamma var iväg och spelade tennis i en timma så då var jag med och kollade. Annars gjorde vi väl inte så jättemycket igår, tog det ganska lugnt. Men det tycker jag var väldigt trevligt ändå, det var liksom inte som det brukar vara annars, vi sitter vid varsin dator och inte säger något till varandra. Ja denna helgen har varit väldigt trevlig. Vi har skrattat och skämtat med varandra också som vi gör ganska sällan. Tack älskling för en trevlig helg! =) <3



Idag har jag inte gjort så mycket egentligen, eller jag har faktiskt bakat bullar som jag har pratat om så länge. Det blev både kanel- och vaniljbullar, supergoda =)


Ikväll ska mamma och jag göra köttfärssås, hon ville tydligen vara med och göra den :P Så nu väntar jag bara på att hon ska komma hem.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


Kram på er alla bloggläsare!


   

22 september

Hejsan bloggen!
Ja det blir sent idag igen, samma som igår...

 

Anledningen till att jag inte har skrivit något här i veckan är för att jag har absolut inte haft något att skriva om. Mitt liv står still just nu, det händer ingenting. Nu går jag bara på och väntar på att de ska ringa från Subway och säga att alla papper är klara, att jag kan komma dit och börja jobba. Och att jag bara hoppas att det blir bra där. Jag vill verkligen få ordning på min vardag igen.

Nu när jag har gått hemma så länge också så har jag blivit lite smått deprimerad. Jag går liksom här hemma själv på dagarna och pratar typ inte med någon, och jag gör samma saker varje dag. Det är långt ifrån roligt.

Sedan är det också det att eftersom att jag blir så himla rastlös nu när jag bara går hemma så påverkar det Jesper och mig också. Han har ju liksom skolan och pluggar i massor, och jag har ingenting. Det känns väldigt jobbigt. Ne jag vill bara få ordning på min vardag och kan inget annat än att verkligen hoppas att det blir bra på det jobbet..

 

Sedan hoppas jag just nu också väldigt mycket på att Malin och jag hittar en lägenhet tillsammans. Det hade varit så himla roligt och trevligt om vi hade hittat något tillsammans =)

 

Ja det blev ett litet inlägg inatt ändå. Men nu måste jag sova. Kram på er alla bloggläsare =)

Trött

God morgon bloggen!

Hoppas att ni har sovit bra. Det har inte jag gjort. Först så hade jag väldigt svårt att somna igår kväll, med täcke på mig så var det alldeles för varmt, och utan blev det alldeles för kallt. När jag väl hade somnat så vaknade jag gång på gång, inte roligt. Och nu under morgonen har jag också vaknat flera gånger. Sedan vaknade jag just innan klockan ringde men jag tänkte bara "nej, jag somnar om nu och hoppas att det är ett tag kvar till klockan ringer" Så jag vände mig om och slöt just ögonen när klockan ringde, typiskt! Så nu är jag väldigt trött plus att jag har ont i halsen och känner mig väldigt tung i huvudet. Nej jag får inte bli mer förkyld nu! Jag vill orka med hela denna helgen.


Ne det kanske ändå är dags att gå upp ur sängen. //CarroEllen

Snart helg igen

Godkväll bloggen!

Nu sitter jag hemma i min säng och gör så gott som ingenting.

Imorse när jag vaknade kände jag att jag hade ont i halsen "Nej inte nu" tänkte jag eftersom att jag snart börjar jobba. Nej jag har inte hört något än från subway, jag vet bara att jag har fått det, har bara ingen aning om när jag ska börja, massa papper som måste bli klara innan ju.


Idag har jag inte gjort mycket alls, lite småsaker bara, strukit kläder och så. Annars har jag kollat på en del film, eller serier. Ja det är så mina dagar ser ut nu när jag går hemma varje dag. Men idag var det ändå lite trevligare än vad det brukar vara. Jesper pluggade hemifrån så han satt jag och pratade med på msn, och Malin var hemma under eftermiddagen så då satt jag och pratade med henne i telefon i en timma också =)


Imorgon eftermiddag åker jag ut till Malin, eller ja, det blir en cykeltur =) Så jag sover där till lördag. På lördag åker vi först en sväng hit hem och sedan in till stan. Både Malin och jag har lite saker som vi måste köpa. Det ska bli trevligt =)

Sedan får vi se vad som händer på kvällen där, vet inte det riktigt än faktiskt.

På söndag ska jag troligtvis med älsklingen på bio. Vi ska se "Jägarna 2" Malin ska ev med också =) Sedan åker jag ev med älsklingen ut till honom och åker med honom in igen på måndag morgon så jag är hemma runt 8 tiden =) Även detta kommer att bli en trevlig helg :D Det behövs efter en enormt tråkig vecka här hemma själv på dagarna...


Ja det var väl det jag hade att skriva här just nu tror jag.


//CarroEllen

Skink- och grönsakspanna

I söndags gjorde Malin, Jesper och jag en riktigt god middag. Jag har gjort det massor av gånger men glömt lägga ut receptet här varje gång, så här kommer det.


Skink- och grönsakspanna

4 port.

 

300 g färsk skinka (jag brukar använda kassler)

2 röda paprikor

1 gul lök

1/4 vitkålshuvud (ca 300 g)

1 msk smör

100 g sockerärter

1 tsk salt

½ krm svartpeppar

1 dl mörk köttbuljong

2 dl mjölkprodukt, ev 2 tsk veemjöl

1 msk kinesisk soja

ca 1 ½ tsk riven färsk ingefära

 

Skär köttet i tunna strimlor. Strimla paprika, lök och vitkål.

Bryn köttet i smör. Salta och peppra.

Ta upp köttet och stek grönsakerna under omrörning.

Lägg tillbaka köttet. Tillsätt sockerärter, buljong, mjölkprodukt, soja och ingefära. Låt alltsammans koka några minuter.

 

Servera med ris.

 

 

 

Supergod kladdkaka med glasyr

Igår städade jag här hemma precis hela dagen, så på kvällen unnade jag mig en riktigt god kladdkaka som jag tänkte lägga ut receptet på här =)


Kladdkaka med glasyr

 

100 g smält smör

2 ägg

2 dl socker

1 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

 

Glasyr

100 g philadelphiaost

60 g smör

4-6 msk kakao

4 dl florsocker

 

Kakan:

Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker.

Smörj och bröa en form med avtagbar botten.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt.

Häll i smöret och mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader, 20 min.

Låt kakan svalna.

 

Glasyr:

Rör ihop ingredienserna till en jämn smet.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan och gör ett mönster.

Låt kakan stå i 3 timmar innan servering, gärna kallt.



 

Lycka till! =)

Helgen

Hejsan bloggen!

Nu sitter jag i min säng och gör inte så mycket. Jag känner mig av någon anledning väldigt trött, och så har jag lite smått huvudvärk också, inte roligt.


Denna helgen har varit väldigt rolig och trevlig. Det började redan i torsdags. Då åkte jag till Lindome och var hos Mikaels mamma och lilla Tessan (hennes lilla dvärgpudelvalp), där sov jag också. Det var väldigt trevligt, kul att få lära känna de lite också. Tessan var ju supersöt verkligen. Hon är väldigt lugn, men om man busar lite med henne så blir hon riktigt busig. Hon följde efter mig var jag än gick, så söt.

Vid två tiden i fredags åkte jag hemåt igen. Väl hemma så kom Malin efter en liten stund och lite senare kom även älsklingen. Vi hade en taco och filmkväll, det var väldigt trevligt.

Igår förmiddag åkte vi till Liseberg med några från Fässberg. Det var väldigt trevligt och roligt. Tyvärr var det dåligt väder den första timmen eller något sådant men det blev bättre sedan. Tyvärr var det en hel del folk där så det var ju typ 20 min kö till varje attraktion, men vi fick åkt en del ändå. Vi var hemma vid 10 tiden igår kväll, så det blev en lång dag, men det var väldigt trevligt.


Idag har vi inte gjort mycket, vi satt och kollade på bilder på Jespers dator i förmiddags. Vi har även gått en liten promenad och varit uppe hos Bosse och kollat på hans nya möblering i hans vardagsrum.


Ja det är väl så min helg har sett ut. Det var varit väldigt trevligt.


Hoppas att ni har haft en bra helg.

//CarroEllen



Torsdag

God morgon bloggen!

Dagen igår vet jag inte riktigt var den tog vägen, trots att jag var hemma hela dagen så gick den så fort... Igår bakade jag iaf havrekanelbullar, sedan lagade jag även mat, potatis och rotfrukter i ugn och stekt skinkschnitzel =) Sedan satt jag även och kollade på den nyra Irene Huss filmen =)


Idag ska jag gå och handla lite sedan åker jag till Lindome till Mikaels mamma och lilla Tessan och sover där. Jag har ju liksom inget för mig här hemma, sitter ju ändå bara och inte gör någonting typ, och Mikaels mamma blir bara glad av lite sällskap :P =) Så får jag busa lite med Tessan också :D =) :P


Imorgon eftermiddag kommer älsklingen och Malin hit :D Då blir det till att laga mat, får väl bli tacos bara eller något sådant. Sedan har vi största delen av helgen uppbokad, ska bli riktigt trevligt :D


Ne nu måste jag gå upp och äta frukost. Jag ska försöka ta lite bilder på Tessan och mig som jag kan lägga upp här sedan =) Kram på er alla bloggläsare! =)

Äntligen! :D

Ja äntligen har jag då ett jobb på G :D Jag var ju på intervju nu ikväll och ja, de verkade väldigt positiva. Först ville de att jag skulle börja redan på torsdag, sedan sa jag måndag och då tyckte chefen att vi skulle vänta lite tills alla papper och så är klara så han ska höra av sig när det blir dags =)

Det kändes väldigt bra där. Restaurangchefen var väldigt trevlig och skrattig =) Så det kommer säkerligen att bli bra tror jag allt =)



Herregud vad det blåser och regnar ute nu då, helt sjukt...


Ne det är väl snart dags att sova. Kan försöka skriva lite mer här imorgon, har lite recept att lägga ut också från när jag bakade igår =) God natt! //CarroEllen

Måndag

God morgon bloggen!

Nu sitter jag hemma i soffan och känner mig väldigt trött. Vid 8 tiden imorse kom jag hem i spöregnet, ja usch vilket väder det är idag, regnet står som spön i backen.

Idag får vi se lite vad som händer, funderar på att baka lite i alla fall. Det blir nog bara croisanter på färdig smördeg som jag har i frysen, sedan har jag ju lite choklad kvar också som jag kan lägga i :D


Helgen har varit helt okej, vi har gjort betydligt mer än vad vi brukar. Det har varit trevligt i alla fall =) Vi brukar ju bara sitta vid datorerna och nästan inte göra någonting under helgerna när jag är ute hos Jesper, och det känner jag att jag börjar tröttna på. Men i lördags var Jesper, Jespers pappa och jag ute och paddlade en sväng. de sa bara att det inte är någon fara, utan att det kommer vara lugnt. Och ja, första delen var väl lugnt, men när vi kom i land så var Jesper och jag bra våta, och det var en del vatten på durken :P Det var nämligen så att när vi rundade ön så blåste det väl inte så jättemycket, men det var gammalt hav, det var sådana vågor så det gick vita gäss på de :P Så det var inte direkt så roligt, usch!!!! Men vi överlevde och kom iland bra våta :P

Sedan var det ju prat om att vi skulle hyrt inlines och åkt lite, men tydligen så hade de inte kvar det där.

Sedan var det igår, då var vi och spelade badminton på förmiddagen, och under eftermiddagen gav vi oss ut och seglade. Jag kan ju inte segla alls, och är inte heller ens intresserad av att lära mig det, så jag satt väl mest bara med.

Ja det är väl det vi har gjort i helgen, och även kollat på en del film på kvällarna =) Det har varit en trevlig helg i alla fall, men den hade kunnat bli ännu trevligare... Men men.


Denna veckan är det ju en del bra filmpremiärer. Det är ju Irene Huss- En man med litet ansikte som kommer ut på onsdag. Sedan är det ju Jägarna 2 som har biopremiär på fredag tror jag det är :D Så Irene Huss får jag väl i alla fall kolla på i veckan, sedan får jag se till att få med mig älsklingen på Jägarna 2 på bio typ nästa vecka eller något. Jag har ju fortf. kvar mitt presentkort som jag inte har använt :P


Ni får ha en bra dag!

//CarroEllen