CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

September 2019

Trevliga dagar

Halloj bloggen!

 

Vad fort dessa två senaste veckor har gått betydligt fortare än vanligt, men jag har också haft fullt upp känns det som.

 

Förra fredagen träffade jag Malin. Vi var hemma hos henne och lagade god mat, tacos och pratade massor. Det var verkligen supertrevligt, och för första gången på länge kände jag mig inte alls särskilt trött en fredagkväll, i alla fall inte om man jämför med när jag jobbade då jag var helt slut på fredagar. Så det kändes väldigt skönt. Det känns som att jag har börjat komma in i rutiner nu igen efter att ha gått hemma i 7 månader vilket känns helt underbart, och att det inte alls är lika högt tempo i skolan som det var på jobbet. Så även om jag har gått hemma såpass länge så känner jag mig ändå lugnare nu när jag har börjat skolan och kommit in i rutiner igen än vad jag gjorde när jag gick hemma.

 

Dagen efter den kvällen träffade jag mamma i stan. Jag behöver en ny höstjacka så det var vi på jakt efter, men tyvärr hittade jag ingen, hur svårt skall det vara?!

Under eftermiddagen mötte jag upp älsklingen, vi skulle på 75 års kalas.

 

Under söndagen var mamma, syrran och jag ute i Tumlehed och fikade i bergen och plockade nypon. Det var riktigt trevligt och mysigt, så himla härligt nu när syrran har flyttat hem till Göteborg igen.

Eftersom att jag inte har kört bil så mycket sedan jag tog mitt körkort så fick jag köra denna dagen. Det var egentligen inga problem, och syrran som aldrig tidigare hade åkt med mig skrattade och sa "det är konstigt att vi kör mammas bil bättre än hon själv". Mammas bil är som jag har sagt tidigare ganska svårkörd på olika sätt, men Linnea tycker tydligen att både hon och jag kör den bilen bättre än mamma...

När jag skulle backa ut från parkeringen i Tumlehed så hade jag tidigare sett att det stod flera båtkärror bakom bilen, så jag visste hur långt det var till de när jag började backa. Vad jag däremot missade var att innan jag började backa ut så hade en person dragit fram sin kärra bakom oss, och denna såg inte jag i speglarna, så jag backade in i den.... Kärran hände ingenting med, men det blev en ganska stor repa på mammas bil. Men det kändes ändå ganska skönt att det var just med den bilen eftersom att mamma har sagt att det inte gör så mycket om jag skulle repa hennes bil. Så för folk som har frågat mig om jag aldrig har backat in i någonting eller kört på något, nu har jag det.....

 

I fredags var vi på världskulturmuseét med klassen. Vi jobbar just nu med ett projekt som heter "Hållbar stad" så vi var på en utställning där. Vi slutade redan 10:30, och efter det hade jag tänkt att bara åka hem och äta, men istället åkte jag och en person i klassen först till Nespressobutiken för att köpa kaffekapslar, och sedan en snabblunch på Espresso house. Det var supertrevligt och mysigt med en lunch i stan.

Den eftermiddagen grejade jag lite här hemma, städade lite, tvättade en maskin tvätt och gjorde en uppgift som vi hade fått i samband med den utställningen som vi var på. Efter det så hade jag en riktigt härlig eftermiddag. Jag satt och läste en bok i ett par timmar och kollade lite på youtube. Det är inte ofta som man sätter sig och läser en bok  mitt på dagen nu för tiden, riktigt härligt.

 

Igår var det dags för årets bokmässa. Älsklingen och jag mötte upp Malin vid halv 10 då vi tänkte att det inte skulle vara så mycket folk såpass tidigt, men det fick vi äta upp. Det var riktigt mycket folk, och man kände hur det bara kom fler hela tiden. Men ja, vi fick en trevlig dag och jag fick köpt 4 böcker, så nu har jag ännu mer att läsa.

Vi var hemma vid 15 tiden, och då somnade jag, helt slut verkligen efter nästan 5 timmar bland så mycket folk och dålig luft. Resten av eftermiddagen och kvällen satt både Jesper och jag och läste, så vi hade en riktigt härlig eftermiddag och kväll igår.

 

Idag blir det till att storhandla och laga lite mat till veckan som kommer.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen

 

Årets första höststorm

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt och hör hur vinden viner runt husknuten, supermysigt. Som jag säger varje år när hösten börjar närma sig, jag längtar till första höststormen, och nu är den här. Ja nu känns det verkligen att hösten är här, det är inte alls lika varmt längre, och det har regnat en hel del det senaste, och när jag kollade för en stund sedan så blåste det 24,6 m/s vilket precis är storm, så mysigt. Det känns väldigt härligt att vi förberedde oss på detta redan igår då vi storhandlade och tog in lite saker utifrån som skulle kunna blåsa bort.

 

Förra helgen var jag ju på synundersökning, så nu har jag  beställt nya glasögon. Det blir med ett annat slags glas som det kan ta typ en vecka innan jag vänjer mig vid. Jag har ju problem med att sitta vid skärmar, så det blir något som är anpassat mer för det förstod jag det som, så vi får se hur det blir när de kommer.

Efter det var Jesper, hans pappa och jag på Oscar den andres fort. Det var intressant att se, men det var i betydligt sämre skick än vad jag trodde att det skulle vara.

 

I veckan har det varit fullt upp i skolan. Flera av dagarna har jag somnat när jag har kommit hem, har verkligen varit helt slut. I tisdags var vi på studiebesök på Renova. Det var faktiskt ganska intressant, mycket sådant som man aldrig tänker på i vanliga fall var alla sopor tar vägen.

Under eftermiddagen var det dags för valämne. Jag vet inte om jag har berättat det men jag fick det som jag ville ha, foto. Så nu skall jag lära mig att ta kort "på riktigt" med manuella inställningar, något jag aldrig har gjort innan, men det skall bli riktigt roligt. Så i veckan satt jag en hel eftermiddag här hemma och gick igenom hur vår kamera fungerar, tänkte sätta mig lite mer med det idag också. På tisdag skall vi nämligen till Botaniska för att fota, så det skall bli riktigt roligt, hoppas bara att vädret är med oss.

 

Kanske skall baka något idag och sätta oss i soffan och bara lyssna på vinden, nu blåser det 26 m/s, så mysigt, hade dock velat vara ute på öarna nu och tagit lite fräcka kort i stormen, men det kanske blir någon annan gång i höst.

 

//CarroEllen

Äntligen fredag!

God morgon bloggen!

 

Nu var det längesen jag skrev här på morgonen, men idag gick jag upp 2 timmar innan jag skall gå, så då kände jag att jag hade tid att sätta mig här en stund och skriva.

 

Nu har skolan dragit igång på riktigt, och denna vecka har vi också haft matte och engelska, två ämnen som jag inte alls har sett fram emot. Matten är väl just för att det är så många år sedan som jag hade sist, hur mycket kommer jag ihåg från skolan för 10 år sedan... Och engelskan är väl mer att jag alltid har haft problem med. Första uppgiften vi fick i engelskan skulle vi sitta och prata i en liten grupp. Då kändes det väldigt härligt att vi tre som var i min grupp inte hade pluggat på länge heller, så vi hjälpte och stöttade varandra mycket, så det kändes ändå bra.

Matten började vi med att kolla på en film om siffran 1 historia, för att sedan sitta två och två och lösa lite olika tal. Det kändes också ganska bra, det var något ord som jag kände igen men inte kunde säga vad det var, så när jag frågade läraren och jag sa att jag inte har räknat matte på 10 år så förstod han varför jag kände mig lite förvirrad i alla fall, så det var ändå bra.

 

När det gäller klassen så känns det som att vi har blivit en bra grupp. Vår klass har väldigt blandade åldrar, 18-37 år, det känns som att de äldsta är i vår klass. Jag som var så orolig över att jag skulle vara äldst, men det slapp jag.

 

Dessa första veckorna fram till höstlovet så skall vi jobba med ett tema i flera ämnen. Det känns lite som att det är ett typiskt tema att jobba med nu för tiden "Hållbart samhälle" Så vi kommer att göra en del studiebesök, idag skall vi tex. till Botaniska, någon del där som de odlar kryddor, grönsaker och sådant antar jag. Och på tisdag skall vi till Renova, och i slutet av detta så skall vi bygga något inom detta temat. Så vi får väl se hur detta går, känns ju inte så jätteroligt, men det är ju en stor fråga nu för tiden. 

 

För en veckasedan kände jag att jag började bli sjuk, så hela helgen låg jag hemma och bara tog det lugnt. I veckan har jag inte heller mått superbra, men jag har varit i skolan ändå, känns såååå mycket lättare att vara i skolan och vara förkyld och seg än att jobba och vara förkyld och seg. Så denna veckan har jag varit väldigt trött, jag har somnat när jag har kommit hem flera av dagarna. Sedan tror jag också att huvudet försöker ställa om sig nu. Det var som jag och en annan som inte heller har pluggat på länge pratade om i veckan. Vi är så vana vid att arbeta med kroppen, men inte alls lika mycket med huvudet. Så förr när vi kom hem så var vi så trötta i kroppen, men inte lika trötta i huvudet. Nu är det raka motsatsen, vi är jättetrötta i huvudet. Och eftersom jag har haft det som jag har haft det på jobb de senaste åren så har jag märkt att när jag blir väldigt trött så blir jag också yr, och då blir jag också stressad trots att jag egentligen inte vet varför, så det är riktigt jobbigt. Så nu försöker jag bara ta det lugnt, vila mycket och göra saker som jag tycker är roligt. Sedan har jag ju faktiskt gått hemma i lite mer än ½ år också, så detta har väl blivit som en chock för huvudet nu, kanske också därför jag blev sjuk nu.  Så nu skall det bli riktigt härligt med helg, men imorgon skall jag på synundersökning, och sedan skall vi troligtvis till Oscar den andres fort som har sin sista visningsdag för året, så vi får hoppas att vädret är med oss då.

 

 

Här kommer lite bilder från när vi var i Brevika senast som jag hade missat från kameran:

 

Bild nr 2 sitter jag utanför på gräset och går igenom flera gamla lådor med skolsaker som jag hade där. Det blev många goda skratt, och mycket saker som jag inte ens trodde fanns kvar. Där satt jag tills det blev mörkt och vi såg fladdermössen susa förbi oss, jättemysigt!

 

 

 

 

Ne nu är det nog dags att göra sig ordning för dagen. Hoppas att ni får en trevlig helg!

 

//CarroEllen