CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2015

Troligtvis slut på busknackandet

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.


Igår kväll var det några ungar som höll på och busknackade här i ca 1,5 timme, just när jag tänkte gå ner och säga till dem så såg de mig i fönstret, så då försvann dem. Man blir ju liksom ganska irriterad när ungar håller på och busknackar så länge, och framför allt när man sitter och kollar på film samdigt.

Nu ikväll var några ungar igång igen, vet inte om det var samma, men antar det, busknackade en hel del, sprutade vatten på dörren, och så hörde jag att de gjorde något mer, men visste inte vad, inte förrän jag fick se det själv. Jag satte mig nämligen i trappan för att vänta in de, och sedan öppna dörren för att skälla ut dem, vilket jag lyckades med, MEN när jag kom ut så såg jag vad de hade gjort. De hade dragit upp och av våra fina pioner som just hade slagit ut och smetat de på dörren, så dörren var lila.. Just ikväll hade våran ringklocka börjat fungera igen också, den fungerar lite när den vill, så den använde de idag istället för att bara knacka.

Men ja, när jag såg blommorna och dörren så kände jag att nu får det vara nog, nu måste detta sluta! Så jag gick över till några grannar, ett äldre par som jag visste hade varit ute hela kvällen. Så ja, jag fick pratat lite med dem, men de visste inte vilka det var, däremot hjälpte de mig att hitta rätt personer. Vi pratade med deras granne som ringde en annan person vars barn hade varit med, men hade kommit hem och sagt till sin mamma att hans kompisar hade varit ute och busknackat igen och målat på dörrar (tydligen var det inte bara våran dörr) Så genom de fick vi en adress. Den mannen, grannen följde med mig till adressen, och de visade sig att vi hade kommit rätt. Barnen blev jätteledsna och erkände nästan direkt, så fick pratat lite med dem och föräldrarna, så de lovade att komma och tvätta bort det senare. Så ja, vid 21 tiden nu ikväll kom de förbi, och som tur var så gick det bort på dörren, och barnen sa förlåt. De berättade även att två andra killar hade varit med, så de skulle gå och prata med dem också.

En stund innan de kom och tvättade dörren så kom den andra killen och hans mamma, han som hade kommit hem och sagt till sin mamma tidigare, och förklarade och sa också förlåt.

Så nu är väl det förhoppningsvis slut på allt detta busknackande, i alla fall för ett tag, synd på pionerna bara, har gått och väntat på att de ska slå ut ett bra tag nu, och nu är det bara småbitar kvar av blommorna, de som de inte drog upp. Tur att Linnea plockade in två stycken förra veckan som idag står på köksbordet och är jättefina.


 


Ne, nu är det snart sovdags. God natt!

//CarroEllen
Midsommar

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.


Ja då var denna midsommaren över, och det har varit helt underbart att vara långledig, jag var även ledig i torsdags, men jag hade helt klart kunnat vara ledig ett par dagar till.


I torsdags var Jesper och jag hemma på dagen, vi bakade och packade. På kvällen åkte vi ut till hans föräldrar och sov där en natt, sedan åkte vi hem på midsommaraftons kväll. Vi hade det väldigt trevligt därute trots att vädret inte var kanon, men det är väl ingen riktig svensk midsommar om det inte regnar något?..


I fredagskväll kom syrran hit och sov här till lördag. Så igår rensade vi lite ogräs här utanför och bara pratade, det var trevligt. Sedan åt vi även frukost ute på balkongen för första gången i år, jättehärligt, det var nästan för varmt faktiskt.


Idag har vi tagit det ganska lugnt här hemma. Jesper var nere och handlade, jag har städat lite bara, och nu ikväll har jag suttit och uppdaterat mitt CV, ska kolla mer på det någon annan dag. Sedan kanske jag kan maila af i veckan igen och se om jag får några vettiga svar från dem den här gången, man kan ju alltid hoppas. Så nu ska jag bara skriva ett personligt brev också, har faktiskt aldrig gjort det tidigare.


Just det ja, vi har även bokat semester i sommar, eller ja, än så länge bara en sak spikad, men ska boka andra saken imorgon. Vi ska iväg med Jespers föräldrar till Skagen en natt, det ska bli väldigt trevligt. Sedan ska vi boka Varbergs stadshotell också, det spa:et som vi har varit på ett par gånger. Det är nämligen så här att i sommar har Jesper och jag varit tillsammans i 6 år så då vill vi göra något trevligt, och vad passar då inte bättre än att åka iväg på spa. Så vi har tänkt ta några dagar därnere så kan vi se lite av Varberg också, det ska bli trevligt.


Hoppas att ni också har haft en bra midsommar =)


Här kommer lite bilder från midsommarafton


     


//CarroEllenA

Shoppinglördag

Godkväll bloggen!


Ja jag sitter fortfarande hemma i soffan med älsklingen som när jag skrev förra inlägget, om bilexplosionen i Torslanda.


Idag har mamma, Nea och jag varit och shoppat. Först var vi på Newbody i Frölunda, de hade utförsäljning av utgående sortiment, så där köpte vi en del underkläder. Efter det åkte vi till Frölunda torg. Där provade jag ett par jättesköna sandaler från Timberland, men tyvärr var de inte helt perfekta så det fick vara, provade också ett par andra som också var jättesköna, men då var min storlek slut, så typiskt. Men ja, jag hittade ett par andra sandaler på Bianco, typ likadana som jag köpte där förra året, fast svarta, de hade hade sedan tidigare är vita. Sedan köpte jag också en klänning och en cardigan på MQ i märket Bondelid. Jag har verkligen fastnat för Bondelid, de har mycket kläder som jag tycker om och som passar så bra.

När vi var klara på Frölunda torg så åkte vi hem till mamma och Nea. Där släppte vi av Nea så åkte mamma och jag till Ikea. På Ikea fikade vi lite först, köpte varsinn kaffe, mamma en kanelbulle och jag en chokladmousse, den fikan kostade 18 kr. Så ja, där köpte jag bara lite krokar som vi ska ha i badrummet och hänga saker på.

Så ja, denna dagen har vi shoppat en del alla tre, och vi har haft en väldigt trevlig och rolig dag, tack mamma och syrran <3


Lite bilder från dagen kommer här:


 

Från Newbody


 

Svarta sandaler, den som sitter mellan tårna stör man sig inte ens på som man brukar göra på många sådana skor, supersköna! Dessa återkommer varje år, men ser lite annorlunda ut och finns i ganska många olika färger, på Bianco.


 

En enkel, men väldigt skön mörkblå klänning från Bondelid.


 

En sådan här cardigan har jag sedan tidigare, fast i mörkblå. Då jag har använt den mycket så valde jag att köpa den i en annan färg också, ljusrosa.//CarroEllen

Bilexplosion i Torslanda

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.


Igår sena eftermiddagen så satt jag vid datorn och kollade på lite youtubeklipp med hörlurar på mig, och Jesper hade somnat i soffan, så han låg och snarkade. Då hörde jag en helikopter som cirkulerade ovanför oss, men tänkte inte så mycket mer på det. Efter en stund tystnade den, men efter ytterligare en stund så var den uppe i luften igen. Lite senare ringde min morbror och frågade mig om vi hade kommit hem och om jag visste vad som hade hänt borta vid Bulyckerondellen, han berättade att han hade stått i kö en timme, det var totalstopp. Då gick jag in och kollade på trafiken.nu, gp och facebook och läste om en bil som hade exploderat i Bulyckerondellen, och att vägen var avstängd.

Min morbror som just lyckades ta sig förbi berättade om hur han såg en bil intill kanten som såg totalt utblåst ut typ.

Jag satt hela kvällen och följde detta på internet. Och ja, idag har väl det blivit lite tydligare. Det var fyra personer i bilen, tre män och en liten flicka på 4 år. En av männen kunde de konstatera var död redan när räddningstjänsten kom dit (hörde av mamma idag att hon hade läst att ett huvud hade flugit av en person som låg en bit ifrån). Den lilla flickan fördes till Östra sjukhuset men dödförklarades under natten tror jag det var. Sedan var det först vid midnatt (olyckan hände 17:20) som teknikerna först vågade sig fram till bilvraket då de inte visste om det fanns sprängmedel i bilen, först då kunde de konstatera att det fanns ytterligare två döda personer kvar i bilen.

Jag läste också om att de hade haft bombrobot på plats för att undersöka bilen eftersom att de inte vågade sig fram till den.

Under denna tiden var ju vägen helt avstängd i båda riktningarna, läste något på facebook att vägen öppnade tidigt imorse någon gång, kl 6 imorse var den fortfarande stängd. Så trafiken leddes om via Björlanda och Kongahällavägen, en väg som idag är tungt trafikerad, så jag kan ju bara tänka mig att det var typ stopp där igår. Sedan ställdes också alla bussar till och från Torslanda in (undantag svart express som går en annan väg), så det gick inga bussar alls från Amhult ut till öarna på hela kvällen. Jag kände mig väldigt glad över att Jesper för ovanlighetens skull som hem lite tidigare än vanligt, han åkte förbi där det hände typ 20 minuter tidigare, och jag typ 30 minuter tidigare. Hade någon av oss kommit hem bara 30 min senare så hade vi fått gå ända från Volvo, vilket är ca 5 km.

Jag läste också idag om att en av männen som var i bilen var ledare i något kriminellt gäng i Biskopsgården, och att denne person har varit nära där de skjutningarna som har varit i Biskop tidigare i år.

Usch ja, detta är riktigt hemskt verkligen. Det är verkligen ett under att det BARA var en bil som var med i explosionen, just i den rondellen där det alltid är massor av trafik, tänk bara om en bil hade legat två meter bakom eller framför, då hade ju den bilen också strukit med troligtvis.

Om ni vill läsa mer om händelsen så kan ni göra det här, här och här.


//CarroEllen

Vilken vecka!

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt, ska nog snart sova.


Ja, som rubriken lyder, denna veckan har det varit väldigt mycket på jobbet, komma in i nya rutiner och visa den nya chefen hur vi alltid har gjort med saker och ting. Hon har jobbat på Subway i 5 år, men varje restaurang har ju sina rutiner och saker som alla gör olika. Så ja, det har varit mycket i veckan, både igår och idag har vi haft sådana kaosdagar verkligen, massor att göra, en del kunder, men inte så jättemycket ändå, det har varit allt annat som har varit mycket. Tex. igår när jag kom till jobbet kl 13 så kom varorna i samma veva, och givetvis kom de på pall, vi får inte ta emot på pall och detta vet egentligen de vi får varor ifrån, men när vi sa det till han som levererade så blev han skitsur och bara blängde på oss, men han packade tillslut om allt till vagnar istället. Sedan fanns det nästan inget bröd heller när jag kom, de hade bakat alldeles för lite på morgonen och förmiddagen. Så ja, hela eftermiddagen sprang vi runt och gjorde allt samtidigt typ.

Idag hade vi en beställning kl 11:30. De som hade kommit med beställningen är några som gör det ibland, problemet är bara att deras beställningslista är aldrig korrekt, det är alltid massa saker som saknas om vad som ska vara på smörgåsarna osv, men detta visste inte Amanda om, utan hon tog det med lugn och ro medans jag sprang runt hela morgonen och förmiddagen som en idiot, preppa massor, baka bröd, diska, hjälpa kunder osv. Ne, så dessa två sista dagarna denna veckan har varit väldigt röriga med väldigt mycket att göra.

Arbetsförmedlingen har jag inte lyckats få tag på än förresten, får försöka ringa de någon dag istället, mail verkar de ju inte svara på i alla fall..


Imorgon är det då Torslanda festivalen, och Jesper skulle egentligen åkt iväg med jobbet över dagen, men tyvärr blev det inställt. Så imorgon går nog vi på festivalen en sväng om vädret tillåter, på kvällen ska jag sedan med Malin ut till hennes föräldrar på Björkö, det ska bli trevligt, var flera år sedan jag var därute.


Ne nu är det dags att sova! God natt!

//CarroEllen