CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2023

Året som gått, 2023 del 2

Del 1 hittar ni här

 

Under Jespers semester i somras var vi iväg på lite småutflykter. Vi var en sväng på Världskulturmuseet och kollade på deras utställning "Världens spel". Vi tog även en dag och gick runt i Trädgårdsföreningen, vilket var väldigt trevligt. Vi var även ute hos Jespers föräldrar en del och hjälpte till där då Jespers mamma var nyopererad. Vi gjorde även något som vi har velat göra länge, som vi har saknat, men det har inte blivit av av olika anledningar. Det blev en tur till Varberg, stadshotellet och Asia spa. Som vi hade saknat det! Det var supertrevligt och mysigt. De hade även byggt om sedan vi var där sist, så det var väldigt trevligt.

 

En fantastiskt god sallad på en ny restaurang ute på Donsö och en jordgubbstiramisu som vi gjorde.

 

I augusti firade Jesper och jag 10 års förlovningsdag. Det firade vi med middag på en grekisk restaurang i stan. Så ja, vi hade en trevlig kväll med god mat.

 

I augusti när älsklingen jobbade var jag en del på landet. Där började vi med renoveringen av ett av sovrummen på övervåningen, så roligt! Det blev även en båttur till Gustavsfors för att gå på räkfrossa på restaurangen där. Jag åt dock inte räkor, det blev lax för min del istället.

Vi fick också plockat en hel del kantareller, så roligt!

 

Mycket kantareller och en del av slussen i Gustavsfors.

 

Även under hösten var jag mycket på landet med mamma. Det blev ännu mer kantareller. Ja herregud vad kantisar vi har plockat i år, det är helt galet! En av gångerna var mamma och jag på Årjängs marknad, vilket var väldigt roligt och trevligt. Det tråkiga var att sist jag var uppe på landet så fick mamma och jag åka hem ett dygn tidigare än vad som var tänkt. Det fick vi göra då min astma märktes av alltmer när vi var tvungna att elda för att få någon värme. Så det var väldigt tråkigt. Någon gång efter det blev min astma allt sämre, eller ja, det visade ju sig att det inte är astma, utan troligtvis postcovid av något slag.

 

Under hösten var älsklingen, Malin och jag på Bokmässan. Vi träffades på ett hotell innan där vi åt frukost, detta för att klara oss så länge som möjligt. Tyvärr är maten ofta usel inne på mässan. Men ja, vi hade en riktigt trevlig och rolig dag där.

 

På min födelsedag träffade jag först Kristin över en lunch. Vi har nämligen hittat ett nytt ställe på Eriksberg som har god mat, så dit åkte vi. Under kvällen kom Malin hit. Vi hade en trevlig kväll med god mat. Så ja, det blev en trevlig och mysig födelsedag.

 

I höstas var älsklingen och jag iväg på en husvisning, den här gången i Säve. Det var spännande då vi aldrig hade varit på just en husvisning tidigare. Men det blev inget med det huset av flera olika anledningar.

 

En fredag i oktober var och hälsade på i klassen som jag arbetade i förra läsåret. Det var väldigt roligt och trevligt att träffa alla igen, både lärare och elever.

 

En helg i november kom Malin hit. Vi tog oss en härlig promenad runt Torslanda lagun. Dagen efter åkte vi ut till Hälsö för att hälsa på en gammal lärare till oss. Det var en väldigt rolig och trevlig helg, så roligt att träffa Gerd igen.

 

Från promenaden i Torslanda lagun.

 

En helg i november var mamma, lille Lukas, Malin och jag på "Jul på Liseberg". Malin och jag träffades först för att äta brunch på Lisebergs nya hotell, "Hotell Curiosa". Det blev en väldigt lyckad brunch med massor av god mat. Efter det mötte vi upp mamma och Lukas inne på Liseberg. Vi fick en riktigt trevlig och mysig dag.

 

I slutet av november bar det av till Ullared igen, den här gången för att köpa julklappar. Det blev en trevlig dag då jag blev klar med alla julklappsinköpen, så skönt att bli klar med de så tidigt.

 

I december var det dags att börja julpyssla. Det blev då ett gäng julkort.

 

Julkorten.

 

Julafton tillbringades ute hos Jespers föräldrar. Där blev det julmat, Kalle Anka kl 15 och därefter kaffe och julklappsutdelning. Det blev en riktigt lyckad och trevlig julafton.

 

Så ja, trots att jag har varit arbetslös halva året så har det ändå hänt en del saker, vilket har varit väldigt skönt. Nu hoppas jag på ett nytt år då jag blir frisk, jag hittar ett jobb och att Jesper och jag kanske hittar en ny bostad. Nästa vecka skall vi faktiskt på lägenhetsvisning igen, men den här gången till en bostad som vi var och kollade på i vintras. Jag fastnade för den bostaden, men det gjorde inte riktigt Jesper på samma sätt. Så ja, nu när den kom upp igen så tänkte jag att vi i alla fall kan åka och kolla på den igen. Tyvärr tror jag att det är lite för långt ut för vår del, 20 minuter in till Kungälv. Men ja, vi får se vad som händer.

 

Nu lämnar vi år 2023 bakom oss och blickar framåt till år 2024.

 

//CarroEllen

 

 

 

 

Året som gått, 2023 del 1

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart detta året över. Det har gått så galet fort, vart tar tiden vägen?! Här kommer en sammanfattning av året som gått.

 

Under hela vårterminen var det mycket fokus på jobb. Utöver att jag var elevassistent i en klass så drev jag ju även både läxhjälp och lovskola tillsammans med Kristin. Både läxhjälpen och lovskolan var väldigt roligt att driva, framför allt för att vi fick bygga upp det helt själva från grunden, samt att det var väldigt tydligt att eleverna uppskattade det. Tyvärr hade vi ingen chef som visade att hon uppskattade det vi gjorde för skolan, vilket var väldigt tråkigt. Men ja, vi fick i alla fall höra det från både elever och vårdnadshavare. Vissa gånger kunde det vara en riktig utmaning, men det var inget som stoppade Kristin och mig, vi gjorde så gott vi kunde och tyckte att det var superroligt, trots att vi emellanåt blev motarbetade av vår chef. Vår chef kunde nämligen inte förstå hur mycket som behövde göras för att framför allt bygga upp lovskolan från grunden då de aldrig hade haft det innan. Men ja, vi löste det bra, och vi märkte en gång att chefen var imponerad över oss, trots att hon inte sa det rakt ut. Så även om vårterminen var tuff då det var mycket jobb, så var det så lärorikt och roligt att för första gången faktiskt få jobba på en skola.

 

I januari tog Malin, mamma, Glenn och jag en utflykt till Ullared för att shoppa. Det var en väldigt rolig och trevlig dag.

Under samma månad var jag även iväg med syrran och lille Lukas en sväng till Hälsö där vi hälsade på släkten och hade lite julklappsutdelning.

 

Under vårterminen var jag sjuk flera gånger, och någon gång i maj när det var mycket pollen i luften så fick jag en astmaattack, vilket jag aldrig tidigare har haft. Den natten fick jag åka in till akuten kl 04 på morgonen. Tur som vi hade så var min morbror som typ bor granne med oss hemma, så han kunde köra in oss till akuten. Det var några riktigt tuffa veckor, men tillslut lugnade det sig, och jag kände inte av någonting alls under sommaren.

 

I maj var Malin och jag på Lisebergsteatern och såg "Shirley Valentine". Det var en enmansteater som spelades av Maria Lundqvist. Så ja, vi hade en trevlig kväll.

 

Under våren började jag med kalligrafi, skriva med en speciell penna. Det var väldigt roligt. Jag gjorde då avslutningskort till eleverna som jag hade arbetat med, vilket var superroligt.

 

Under juni månad fick jag veta att jag inte skulle få någon fortsättning på jobbet till hösten då chefen skulle sluta, och hon kunde inte anställa någon till hösten. Så då var det bara att börja leta jobb igen. 

 

I mitten av juni, när eleverna hade slutat skolan så tog Kristin och jag oss en tur till Ullared. Vi fick en riktigt trevlig dag med mycket shopping och nästan inget folk alls att trängas med inne i varuhuset, så härligt.

 

I juni åkte Jesper och jag upp till landet och var där själva några dagar. Där byggde vi en diskbänk, grejade och tog det lugnt. Det jobbiga var nog när jag skulle krypa ner i sängen i husvagnen första kvällen och upptäckte att sängen var blöt. Det visade sig då att det regnade in och droppade från taket. Vi fick då göra en provisorisk lösning genom att hänga upp en spann i taket där det droppade. Dagen efter spände vi upp en presenning över hela taket. Då upptäckte vi även att vi hade en getingbo i ett rör som går till värmen i husvagnen. Så ja, det var lättare sagt än gjort att få dit presenningen och för att senare försöka laga hålet som visade sig vara på taket, men vi lyckades i alla fall med ena delen, lagningen fixade sedan mamma några dagar senare.

 

Landet i början av juni.

 

 

Diskbänken som Jesper och jag byggde. Senare under sommaren fick den även lite färg och en hylla under.

 

I slutet av juni åkte Malin och jag på en liten semester för att fira att vi hade känt varandra i 20 år. Första stoppet blev på landet där vi sov en natt. Dagen efter åkte vi vidare till Sunne där vi skulle tillbringa några dagar. På vägen dit åkte vi genom så många mysiga byar och fick se så fina vyer. Vårt första stopp blev på "Fryksdalshöjden" där man var väldigt högt upp och såg långt. Därefter blev det ett besök i Rottneros park, vilket var väldigt roligt och trevligt. Vi hade tur med vädret då regnet och åskan kom precis när vi var klara och köpte fika inne på området.

Vi sov på Selma spa som ligger i Sunne. Det var ett riktigt mysigt och bra hotell med god mat och trevlig spaavdelning.

Andra dagen hade vi bokat en guidad visning på Mårbacka, Selma Lagerlöfs gamla gård. Det var något som jag hade velat göra i många år, så äntligen blev det av. Det var riktigt roligt, trevligt och intressant att få höra historien om Selma samt se gården där hon faktiskt bodde.

Under eftermiddagen blev det en sväng i Sunne centrum. Där köpte vi oss varsinn glass och tog en promenad längs med vattnet. Det var verkligen supertrevligt.

Sista dagen blev vi kvar på hotellet lite längre än vad vi hade tänkt, då det tog lång tid att få lunchen. Men ja, efter att vi hade ätit lunch så började resan hemåt igen, eller rättare sagt till landet. Men innnan vi åkte till landet så tog vi ett stopp vid Töcksfors shoppingcentrum  då Malin aldrig hade varit där tidigare. Även där blev vi kvar lite längre än vad vi hade tänkt, men vi hade det trevligt ändå. Under kvällen var vi tillbaka på landet först halv 8, då supertrötta, men nöjda över resan.

Hela resan avslutades med några trevliga och roliga arbetsdagar på gården.

 

Fantastisk utsikt från Mårbacka.

 

Vi åt mycket god mat på hotellet.

 

Del 2 hittar ni här

 

//CarroEllen