CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

April 2023

Veckan som gått och sjuk igen

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt och lyssnar på fåglarna som kvittrar utanför, så härligt, äntligen!

 

Förra helgen var väldigt trevlig och rolig. På fredagskvällen kom Malin hit och stannade till söndagen. Vi åt god mat och sjöng Singstar, supertrevligt!

Under lördagen tog vi en tur till Backaplan, då Malin behövde kolla på trädgårdsmöbler. Vi fick kollat runt lite på det, och köpt lite andra småsaker. När det var dags för lunch åkte vi till Ikea, då vi inte tycker att det finns några roliga matställen på Backaplan. Jesper behövde dessutom kolla på ny bäddmadrass till sin nya säng, då han inte tyckte om den som han köpte sist. Så ja, det blev lunch på Ikea, Jesper fick köpt en ny bäddmadrass och Malin fick kollat på lite mer trädgårdsmöbler. När vi var klara på Ikea åkte vi även en kort sväng till XXL för att kolla på lite saker där.

Innan det var dags för hemfärd igen så stannade vi till hos mamma en liten stund, då jag skulle lämna lite saker där. Hon ville även visa det nya hörnskåpet som hon hade köpt till landet.

Sista stoppet innan vi var hemma blev på Maxi för att handla middag. Lördagen blev en lång dag med fullt upp hela dagen, men ändå supertrevlig, tack Malin för en trevlig helg!

 

Under söndagen åkte Malin hem under förmiddagen, så efter att Jesper och jag hade varit och storhandlat så tog vi det bara lugnt resten av dagen.

 

Veckan som varit har varit lite konstig på jobbet, då skolinspektionen var där i måndags och tisdags. Så ja, nu inväntar vi bara beslut om vad som händer.

Jag har inte heller fått något besked än om jag får vara kvar på jobbet till hösten, eller inte. Jag får skicka iväg ett mejl till i veckan, så får vi hoppas på svar då. Jag behöver ju dels veta hur jag kan planera sommaren, dels hur det ser ut till hösten, om jag behöver söka mig vidare eller inte. Någon som vet någon skola i Göteborg/Kungälv som söker en lärarassistent?

 

Den här helgen skulle jag ju egentligen åkt till landet, men tyvärr började jag bli förkyld igen i torsdags, och det har bara blivit värre. Så jag fick helt enkelt ställa in den här helgen, och bara vara hemma istället. Så segt, men jag hade ändå inte orkat greja massor där den här helgen. Så ja, jag får åka upp någon av de kommande helgerna istället. Längtar verkligen så mycket dit upp nu!

 

Bilder från i somras, från vår stenbrygga på landet.

 

 

Så ja, den här helgen har jag bara tagit det lugnt. Jesper var iväg i stan en sväng igår, så då var jag själv hemma. Ganska skönt ändå, det är ju så sällan jag är det nu för tiden.

 

Veckan som kommer är helvecka på jobbet, dock får jag se lite om jag kan jobba imorgon, då jag har åkt på en dunderförkylning. Jag är så trött på att vara sjuk nu. Det är ju bara några veckor sedan som jag var hemma en hel vecka för att jag var dålig. Men men, vi får se.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg alla bloggläsare.

 

//CarroEllen

 

 

 

 

Påsken 2023

Godkväll bloggen!

 

Då var påsken över för i år. Jesper och jag har haft en riktigt härlig påsk, det har ju varit kanonväder också. Nu är våren här på riktigt, så härligt!

I fredags åkte Jesper iväg på en mässa, så då tog jag det bara lugnt här hemma. När han kom hem under eftermiddagen bakade vi chokladmuffins och lagade lite mat till påskafton.

I lördags, påskafton åkte vi ut till Jespers föräldrar och firade påsk. Vi fick en riktigt trevlig och härlig dag, med kanonväder.

 

Igår, söndag, grejade vi lite utanför här hemma. Vi rensade bort de gamla plantorna från i somras, samt granriset som låg utanför ytterdörren. Bättre sent än aldrig.. Så nu väntar jag nog någon månad eller något sådant innan jag planterar lite nya saker ute. I år tror jag bara att det blir lite örtkryddor, jordgubbar, smultron och en tomatplanta ute på balkongen. Utanför dörren får vi se om jag planterar något, allt bränns ju bara sönder där ute mot väggen varje sommar. Efter allt fix utanför tog vi oss en härlig promenad i det fantastiska vårvädret.

 

Bild 1: Utsikten från Jespers föräldrar i lördags.

Bild 2: Från promenaden i söndags, svanarna i dammen.

 

Imorgon är det då dags för jobb igen. Nu blir det tre dagar med lovskola. Det skall bli riktigt roligt och spännande. Hoppas att det går lika bra som förra gången.

På fredag jobbar jag hemifrån, har bland annat en del mejl att skicka då. Sedan kommer Malin under kvällen och sover över här. Nu är det några veckor sedan vi träffades sist, så det skall bli riktigt trevligt.

Helgen därpå tror jag det är som jag äntligen skall åka till sommarstället igen. Som jag har längtat! Sist jag var där var i september, och då plockade vi ju massor av svamp. Den här gången får vi se lite vad som händer, men kanske börja planera lite för vad vi skall göra i sommar. Det var något prat om att eventuellt börja renovera ett rum på övervåningen, och göra klart vardagsrummet och hallen på bottenvåningen. Oj, vad jag längtar till sommaren. Bara få vara där och greja igen. Hoppas bara att vi slipper de närgångna älgarna i år. Vi vill inte ha en repris från förra året, då fjolårskalven i princip stod och nosade oss i nacken. Nej tack!

 

Nu är det dags att sova.

Hoppas att ni också har haft en bra påsk.

 

//CarroEllen

Söndag 2/4

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen, och en ny månad dessutom. Så härligt, äntligen april! Nu hopppas vi bara snart på lite värme också.

 

Den här veckan har varit ganska härlig på jobbet. Två av dagarna fick jag en lite längre pratstund med en av lärarna, vilket var väldigt trevligt. Det är just det som jag saknar så mycket från när jag var där på praktik, jämfört med rollen som jag har idag. Idag är jag ju mestadels med eleverna. Jag har ju nästan aldrig någon tid att prata med lärarna, även om det hade behövts.

Den här veckan har Kristin och jag haft en del att göra med lovskolan, vilket har varit väldigt roligt. Det är riktigt roligt att planera för den, och så skönt att jag dessutom har en person med mig som är så drivande och som också verkligen vill och tycker att det är så roligt som jag tycker. Tack! Nu är det ju bara en vecka kvar innan det drar igång. Veckan som kommer är eleverna på plats tre dagar, sedan är det studiedag på torsdag. Då hoppas vi kunna sitta ner och planera och förbereda det sista inför lovskolan.

 

En annan sak om jobbet. Min anställning går ut i mitten av juni, och jag har en känsla av att det inte blir förlängt, tyvärr. Jag vet nämligen att skolan skall dra ner på mycket personal, samtidigt som jag inte får något svar från min chef om vad som händer, inte ens om jag skall jobba på fritids juni ut, eller inte. Det är helt galet att man skall skära ner ännu mer i skolan, än vad man redan har gjort. Skolan behöver både resurser, elevassistenter och lärarassistenter! Det finns så många elever som behöver stöttning av olika slag, och då kan vi vara där som en extra vuxen i skolan. Jag tycker så synd om alla elever idag, att de får gå i en sådan skola där man bara skär ner på mer och mer personal. Jag tycker även så synd om lärarna som får jobba tills de stupar. Helt galet vart skolan är påväg idag..

 

Igår behövde Jesper och jag ut och rasta bilen, då den inte hade blivit ordentligt körd på två veckor. Så ja, igår åkte vi en sväng till Backaplan för att kolla på lite saker. Jag fick köpt mig en keps som jag har varit på jakt efter sedan i somras. Jag behöver nämligen det på landet på somrarna. Sedan fick älsklingen köpt lite nya kläder, sedan fick vi även köpt två små pussel. På hemvägen åkte vi dessutom och storhandlade. Under eftermiddagen och kvällen tog vi det bara lugnt. 

 

Idag har vi storstädat här hemma, samt tvättat en hel del. Så skönt att det är gjort.

Jag har äntligen fått min nya kalender, så den har jag suttit och skrivit in olika saker i idag också. Jag har också suttit och jobbat lite med saker till lovskolan.

 

Ja, då var det måndag imorgon igen. Nu hoppas jag på en lugn vecka. Det är dessutom kortvecka, så härligt!

 

Ne, nu är det dags att sova.

Hoppas att ni också har haft en bra helg alla bloggläsare!

 

//CarroEllen