CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

October 2021

Söndag 24/10

Halloj bloggen!

 

Sittter nu hemma och bara tar det lugnt.

De senaste två månaderna har det verkligen gått i ett. Det har varit väldigt mycket i skolan, mycket hemuppgifter vilket har gjort att jag typ inte har hunnit med någonting annat alls.

 

Men ja, trots att vi har haft mycket uppgifter så fick vår klass vara med på "skapandeveckan" för ett par veckor sedan. Jag fick då vara med i gruppen "Njut och gjut i betong". Det var väldigt roligt att testa på något som jag aldrig har gjort tidigare. Jag fick gjort en hel del grejer, mestadels julsaker så som tomtar och lite andra småsaker, även en del julklappar. Så ja, det är säkert något som vi kommer kunna göra på landet till sommaren, så roligt. Bild kommer längre ner.

 

Hittills den här månaden har vi haft ett födelsedagskalas för älsklingen och mig. Sedan kom även mamma förbi på middag på min födelsedag, vilket var väldigt trevligt. Så ja, det har blivit en del bakande vilket är väldigt roligt. Till kalaset blev det en tryffeltoppad kladdkaka, recept hittar ni här (klick). Till min födelsedag fick jag egengjorda chokladcroissanter till frukost, mums! och till kvällen blev det en vanlig kladdkaka, recept hittar ni här, och till älsklingens födelsedag igår blev det en tårta som jag brukar göra till honom, en Nutellatårta, recept hittar ni här

 

Imorgon är det äntligen dags för praktik, vilket skall bli superroligt. Jag har turen att jag har fått en plats på den skolan som jag ville vara på från första början, vilket känns väldigt roligt. Så under fyra veckor kommer jag kunna promenera till praktiken, så härligt. Det känns också härligt att få slippa skolan i några veckor, inte behöva köra så långt varje dag, och även slippa alla uppgifter. Vi har fått ett par praktikuppgifter, men det är inte alls lika jobbiga uppgifter som tidigare. Vi skall bland annat skriva dagbok för varje dag, något som jag hade tänkt att göra ändå. 

 

Var tar tiden vägen egentligen?! Sedan jag började skolan igen har tiden bara flugit iväg. När vi kommer tillbaka till skolan från praktiken så är det bara tre veckor tills det är jullov och hela höstterminen har gått, helt galet!

 

Den här helgen är första helgen på länge som jag inte har pluggat någonting, så härligt! Igår fyllde ju Jesper år och tanken var att vi skulle ätit brunch på Arken. Tyvärr blev inte det av då det var fullbokat, så det får vi ta lite längre fram. Istället blev det några timmar på Backaplan där vi fick köpt lite småsaker. Under kvällen lagade vi god mat och spelade Bingolotto, så mysigt!

 

Den tryffeltoppade kladdkakan som vi dekorerade med ett rosa dekorationspulver och några av sakerna som jag gjorde på skapandeveckan.

 

Ha en riktigt bra söndagskväll alla bloggläsare!

//CarroEllen

Nutellatårta

Halloj bloggen!

 

Här kommer ett recept på en tårta som jag brukar göra till älsklingen när han fyller år, nutellatårta:

 

Ingredienser

1 pkt smördegsrulle

1 burk nutella (350 g)

1,5 dl hallonsylt

3 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

1 dl marsansåspulver för kallvispning (blandas med mjölken)

Strössel eller andra dekorationer

 

Beskrivning

Rulla ut smördegen och dela den i två delar.

Nagga degen och grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg (ca 15 min). Låt sedan smördegen svalna. 

Vispa grädde och marsansås för sig (marsansåsen behöver stelna i kylen ca 15 min).

Vänd ner grädden i marsansåsen.

Bygg tårtan i följande lager: smördeg, marsansåsen/grädden, hallonsylt, smördeg, nutella och till sist strössel eller annan dekoration.

Låt stelna i kylen före servering.

 

 

//CarroEllen

 

Lördag 2/10

Halloj bloggen!

 

Vad hände med september månad? Den bara försvann.

 

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket i skolan, vilket tyvärr har gjort att jag inte har haft någon ork alls till att sitta vid datorn mer än för skolarbete. Jag sitter och pluggar varje helg, men försöker ha i alla fall en dag ledigt, men det har gått sådär. Nu när det är mörkare ute har det också blivit alltmer påtagligt att det är långt att köra varje dag. Fram till igår har det dessutom varit två stora vägarbeten som jag har åkt igenom, men igår skulle i alla fall ett av de vara klart. Så ja, det tar någonstans mellan 70 - 90 minuter att köra en väg, så de få dagarna som vi har självstudier hemma så är jag nöjd. Samtidigt tänker jag hela tiden på att det bara är under ett läsår, minus flera veckor för praktik och lov, så det är bara att bita ihop.

 

Igår morse skulle jag plocka upp en klasskamrat på vägen då vi skulle vara i skolan tidigare än vanligt för att fixa för aktivitetsdagen som vi skulle ha hand om. Den körningen var nog den värsta jag någonsin har gjort. En del av vägen som jag kör är landsväg utan gatubelysning, och med många möten. Regnet stod som spön i backen, det var mörkt och mycket vatten på vägen. Så ja, det var väldigt dålig sikt och jag fick köra betydligt långsammare än vanligt, men vi kom i alla fall fram till skolan i tid.

 

När det gäller aktivitetsdagen så har det varit en del upp och ner med planeringen inför den, men den blev väldigt lyckad, och rolig. Tanken var att vi skulle varit ute, men eftersom regnet stod som spön i backen hela dagen så fick det bli inomhus. Jag hade tillsammans med en annan klasskamrat hand om en övning som heter "Magisk kvadrat". Man skulle kunna säga att den är lite som sudoku. Den blev väldigt lyckad och de flesta tyckte att övningen var rolig och bra.

 

Igår när jag kom hem efter den dagen så var jag så trött så jag fastnade i soffan framför tv:n i flera timmar innan jag började plugga lite. Till nästa vecka har vi fem kapitel i lite olika böcker som vi skall läsa. Vi har även fått ett kompendium på 12 sidor som också skall läsas. Sedan skall vi också kolla på två avsnitt på 45 minuter vardera ur en dokumentär. Till de flesta uppgifter skall vi även skriva reflektioner. Så ja, det är en aning för mycket att göra just nu...

 

Nu kom älsklingen hem efter att ha varit och handlat lunch, så dags att äta!

 

//CarroEllen