CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2015

Helt slut

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt. Idag har jag verkligen varit helt slut, ögonen bara har gått igen på mig på jobbet, jättejobbigt. Så ja, när Jesper kom hem i eftermiddags så hade jag somnat, sov dock inte så länge, bara några få minuter.


Ja nu har jag jobbat i två veckor efter semestern, och ja, vad ska jag säga. Jag vill verkligen bara därifrån nu, det enda som håller mig uppe där är några av arbetskamraterna. Själva restaurangen är bara skiten just nu känns det som, saker blir inte gjorda som de ska, det är kaos nästan varje morgon eftersom att kvällspersonalen inte har gjort en bra stängning. Problemet är att ingen av oss som jobbade med den gamla chefen orkar bry oss om saker och ting lika mycket längre, vi blir bara irriterade, försöker så mycket vi orkar och pratar med varandra väldigt mycket om allt som händer, om den nya chefen, hur hon beter sig, hur restaurangen ser ut nu osv. sådana saker som aldrig var något problem förr. Sedan är det ju ganska många nya på jobbet nu också vilket gör att det blir svårt för oss att lära upp de när saker och ting inte längre är som vi är vana vid, vilket nu då leder till att saker och ting inte blir gjorda, och det oftast har blivit en dålig stängning.

Ne nog om det nu! måste bara tillägga att jag skickade in min jobbansökan till maxi i söndags, så nu hoppas jag verkligen bara att jag får ett svar av dem, även om det kanske inte blir något, så vi får se..


Igår kväll hade vi gäster här hemma, Jespers familj och utbytesstudenten som bor hos dem nu, det var trevligt. Det är nämligen så att både Jespers bror och hans pappa fyller/fyllde år i veckan, och det var lättare för dem att komma till oss mitt i veckan än för oss att komma ut till dem. Så igår hade Jesper bakat tårta här hemma på dagen, han jobbade hemifrån. Så vi åt tacos och tårta. Tårtan han gjorde var samma som vi gjorde till midsommar, hallonmoussetårta med browniebotten, jättegod men en aning för mäktig.

Deras utbytesstudent kommer från Italien så det blev till att prata engelska hela kvällen, eller jag som har svårt att prata engelska pratade bara lite, annars satt Jespers mamma och översatte vissa saker som jag sa.

Ja, jag har ju alltid haft problem med engelskan, kolla på engelsk film utan svensk text är skitsvårt, jag förstår inte så mycket då, men som igår när vi satt irl och pratade då var det mycket lättare att förstå vad som sades. Men ja, eftersom att jag inte förrän nu på senare år faktiskt har behövt använda min engelska så satsade jag ju aldrig på språket i skolan heller, jag tyckte det var skittråkigt med engelska verkligen, och pga det så valde jag att inte läsa upp den på gymnasiet som jag kunde gjort, vilket jag såklart ångrar idag. Men ja, det är lätt att vara efterklok. Visst, jag kan ju läsa upp engelskan nu, men nu är det så mycket svårarare och inte heller nu något jag direkt vill, trots att jag kanske borde. Det var ju liksom som igår när vi satt här hemma och jag lyssnade på när de andra pratade, jag förstod ju nästan allting, och ville jag säga något så svarade jag på svenska, men film går verkligen inte att förstå, möjligtvis ibland "Morden i Midsomer", där pratar de ändå lätt engelska tycker jag. Eftersom att jag aldrig är ute och reser heller så behöver jag ju inte prata engelska. Men men..


Ja detta var bara en liten update från mig just nu. Nu behöver jag lägga ifrån mig datorn och vila ögonen, de går bara igen på mig, men först kommer här en bild på tårta från igår.


 


//CarroEllen

Fick 90 makrillar

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma vid köksbordet med älskingen och bara tar det lugnt, det är så varmt i lägenheten så bordsfläkten går på högvarv bredvid oss.


I fredags blev jag hämtad av Thomas och Linnea vid 21:30 för att åka ut till Hälsö. Där sov vi en natt, jag hade dock lite svårt att somna. Jag sov i mitt gamla rum (idag Linneas) så det var väldigt mycket gamla minnen som dök upp i huvudet, både roliga och mindre roliga. Ja det hände så mycket saker på Hälsö när vi bodde där. Men jag fick sovit några timmar i alla fall innan klockan ringde 6:00, vi skulle ut och fiska. Vid halv 8 tiden satt vi i farfars fiskebåt, farmor var med också. Efter att vi hade varit över på Björkö och hämtat is så åt vi lite frukost i båten, det var mysigt dock ganska kallt faktiskt, det blåste en del, och så tidigt på morgonen är det inte jättevarmt.


När vi hade lagt oss öster om Rörö så hann vi nästan bara lägga i alla dörjer innan vi fick napp. Thomas fick den första, jag den andra, och så kom de andra tre direkt efter också med varsinn makrill, det var väldigt roligt.

När vi hade legat där ca 3 timmar så hade vi fått 90 st makrillar. Så ja, det var väldigt roligt att vara ute och fiska igen, det var ju liksom 8 år sedan jag var ute sist och fiskade just makrill, så nu har vi massa makrill i frysen. Vi åt även makrill till lunch hos farmor igår vilket var väldigt gott.

Igår kväll när jag hade kommit hem, klockan var 22 och Jesper och jag satt i soffan, kämpade jag verkligen för att hålla ögonen öppna, jag var verkligen jättetrött. Så ja, jag somnade som en stock i soffan på Jespers axel kl 22:30.Idag har Jesper och jag städat och tvättat massor här hemma, Jesper var också nere och storhandlade.


Ja detta var en snabb liten update om helgen, nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka jobba imorgon, men först kommer här lite bilder från Hälsö =)


     //CarroEllen

Torsdag 13/8

Hejsan bloggen!
Nu sitter jag på bussen påväg till jobbet, så det blir bara ett kort inlägg.

Igår var då första jobbdagen efter semestern, och ja, det var trevligt att träffa de andra igen, men inte riktigt lika roligt att komma tillbaka till jobbet. Tydligen har det inte blivit något bättre mot vad det var innan jag gick på semester, så det var bara rörigt och skitet i restaurangen. Men nu borde snart kontrollanten komma igen, så hoppas då att hon faktiskt ser hur vi har det..

Igår kväll satt jag och skrev det sista på mitt cv och personliga brev, och så skickade jag iväg det till en person för korrekturläsning, så nu är det typ bara en mening som jag ska kolla på, sedan är det klart att skicka iväg till första stället.

Imorgon kväll skall jag göra något som jag inte har gjort på 7 år. Jag skall med pappa och syrran ut till honom på Hälsö och sova där en natt. På lördag morgon ska vi nämligen ut och fiska makrill. Det ska bli väldigt roligt, jag har ju inte fiskat makrill på typ 8 år, så hoppas att vi får en del.

Nu är jag snart framme så ni får ha en bra dag i det härliga vädret! :)

//CarroEllen

Slut på semestern

Godkväll bloggen!

Ja då var denna semestern slut, imorgon är det jobb som gäller. Dessvärre lockar inte det minsta lilla, komma tillbaka till det röriga stället. Tänk om vår chef som slutade hade jobbat i alla fall sommaren ut, inte slutat på en vecka, då hade allt blivit så mycket bättre.

Men ja, denna hösten får vi väl se lite hur den blir med jobb och så. Jag hoppas kunna hitta något nytt, mitt cv är nästan klart, måste bara kolla igenom det igen. Mitt anställningsavtal går ju ut i november någon gång, men så länge hoppas jag inte att jag stannar där, men det återstår väl att se.


Ne, nu är det dags att gå och lägga sig, ska ju upp tidigt imorgon.

God natt!

//CarroEllen

Varberg och 6 år med älsklingen

God morgon bloggen!

Här kommer lite om hur vi hade det när vi var i Varberg 4 dagar. 


Förra veckan var vi i Varberg, på Varbergs stadshotell och Asia spa i fyra dagar, det var väldigt mysigt och trevligt.

När vi kom in på rummet så stod det ett fruktfat med både frukt och choklad på bordet, Jesper överraskade med det, så då blev jag väldigt glad, han är ju för söt.

De dagarna var vi en hel del i spaavdelningen. Vi badade mest då det tyvärr var lite för varmt för att sitta i avslappningsrummet, och för blåsigt för att sitta på solterrassen.

Ena dagen var vi på en liten utflykt. Först var det marknad ute på torget, så den kollade vi runt lite på. Sedan gick vi ner till kallbadhuset och kollade runt lite där. Sedan gick vi upp till Varbergs fästning. Där kollade vi runt lite, tog en del kort, vi lyssnade också på en person som pratade om bockstensmannen som idag ligger på museet i fästningen. Efter det åt vi lunch i en av restaurangerna i hamnen innan vi började gå tillbaka till hotellet, fast en liten omväg via en butik som jag gärna ville gå till, Önska heter den. Där köpte vi en ljusstake och servettringar i samma stil. Sedan köpte vi också en liten present till mamma, servettringar i skiffer. De blev hon väldigt glad över när hon fick de i lördags. Ja i lördags var mamma här på middag och tidigare under dagen så var vi nere en sväng i havsbadskolonin och badade. Så ja, den dagen var också väldigt trevlig. På onsdagen firade vi också att Jesper och jag har varit tillsammans i 6 år, och om lite mer än 1 vecka har vi också varit förlovade i 2 år, tänk vad tiden går fort.

Första kvällen när vi satt i restaurangen och väntade på vår mat så märkte vi hur ca 5 st galar (fiskmåsar) bara dök rakt ner mot fönstret. Efter bara en liten stund hade vi en gale som stod precis utanför fönstret där vi satt. I munnen hade han något som såg ut som en pizzabit. Där stod han en stund tills de andra galarna hade gett upp och lämnade maten till den andre.


Så ja, de dagarna var väldigt trevliga och mysiga, tack älskling! <3


          


//CarroEllen

Semestern

God morgon bloggen!


Ja då börjar denna semestern tyvärr lida mot sitt slut, hade gärna varit ledig i alla fall veckan ut.

I söndags började vi med ett litet projekt här hemma, fixa ordning i förrådet, bättre förvaring och sådant. Det har varit lite stökigt där med mycket saker på golvet tidigare, men det ska bort nu. Så nu ikväll beställde vi lite saker på Ikeas hemsida, det kommer om lite med än en vecka. Så ja, nu hoppas vi att vi kan få lite bättre ordning både i förrådet och i några andra garderober på Jespers rum.


Ja, vad har vi då gjort denna sommaren?

Vi har varit på Donsö typ en vecka sammanlagt. Vädret har ju inte varit jättebra denna sommaren, men just dagen som det var hamnfestivalen på Donsö så var det faktiskt bra väder, och varmt. Det var några som sålde lite saker där, sedan var det också en loppis som det är varje år. På loppisen hittade vi lite småsaker mest, men som nästan varje år så köpte jag ett pussel, dock blev det kvar därute, vi hade lite för mycket saker att bära på när vi skulle hem.


Den 25 juli var vi på bröllop ute på Hälsö. Det var min pappa som gifte sig. Tanken var att det skulle vara ett trädgårdsbröllop, men då vädret inte ville tillåta det så blev det inne i lokalen på Hälsö, men det blev jättefint ändå, allt var ordnat väldigt fint. Jag tyckte det var trevligt att träffa allt folk igen. Flera av de som var där hade inte jag träffat på ca 7 år.


Sedan var vi på utflykt ett par dagar med Jespers föräldrar. Vi var i Trollhättan och kollade på slussarna där. Sedan var vi också i Åmål och kollade på en utställning som var i en gammal fabriksbyggnad. Jag var väl mer intresserad av den gamla byggnaden och de gamla sakerna som var kvar än själva utställningen. Sedan var vi också i Håverud och kollade på slussarna där också trots att vi har varit där några gånger, men det var trevligt. Sedan åkte vi till Brevika, sov där en natt. Vi kom dit på eftermiddagen, så under tidiga kvällen tog vi oss en skogspromenad då vi hittade en del kantareller. Dagen efter hängde regnet i luften, men vi tog oss ytterligare en svamppromenad då. När vi skulle hem så hade vi hittat ca 3 kg kantareller. Så ja, de dagarna var väldigt trevliga och mysiga, hade dock gärna stannat längre i Brevika, men vi ska åka dit i höst igen har jag bestämt för att plocka mer svamp, i år är det nämligen ett svampår.


I sommar har vi också köpt varsin ny mobil, det blev även denna gången likadana, Sony xperia Z1 compact. Jag är väldigt nöjd med den, dock är den lite för stor, men tyvärr finns det ju typ inga mindre telefoner att få tag i idag. Så nu har vi beställt lite skal till dem också som borde komma imorgon eller på onsdag. Vi har nämligen märkt att baksidan på den telefonen är ganska känslig, den blev snabbt repig, så skal på den är nog ingen dum idé.


 

Inför bröllopet


  

I Brevika.


 

Det var mycket folk på loppisen, Donsö.//CarroEllen 

Varför just du kära vän?..

God morgon bloggen!

Ja detta blir ett riktigt tidigt inlägg nu, jag vaknade halv 6, har sovit sådär inatt.

Det var nämligen så här att igår skulle en gammal vän sedan 10 år ha fyllt 26 år.

När jag vaknade igår morse så kom det upp på telefonen "Christoffer fyller år idag" Då jag blev osäker på om det verkligen var igår som han fyllde (har för mig att det inte riktigt har stämt tidigare, utan bara att det varit denna veckan) så jag gick in på birthday för att ta reda på det där, men jag hittade honom inte, jag visste vad jag skulle söka då jag har gjort det tidigare, men jag hittade honom inte. Jag tänkte att jag kan ju smsa honom eftersom att jag visste att han var inne på facebook Väldigt sällan, men eftersom att jag inte hittade honom på birthday så valde jag att gå in och kolla på en av hans syskons facebooksida, så det gjorde jag. Där hittade jag en mening som jag vet att jag läste någon gång i våras, men som jag inte stannade upp vid då riktigt av någon anledning, meningen löd "Hoppas du har det bra i nangijala Christoffer" När jag bläddrade längre ner på sidan igår så hittade jag mer skrivet om just det. Och när jag läste det så förstod jag vad som verkligen hade hänt. Min underbara vän som jag pratade med väldigt mycket med år 2004-2006 gick bort den 5 februari i år. Sista gången jag pratade med honom var i november, och innan dess hade vi inte haft kontakt på några år, så redan då var jag beredd på att han kanske inte var med oss längre. Jag visste att han hade en hemsk sjukdom, så jag visste ju om att han skulle försvinna tidigt, men bara tanken på att jag snubblade över den meningen på hans systers facebook för ett bra tagsen utan att stanna upp och faktiskt förstå vad den betydde, det stör mig. Nu har du redan varit ifrån oss i ett halvår, och jag fick veta det först nu, men jag ville nog inte förstå första gången som jag läste den meningen, jag ville sitta och vänta tills han hörde av sig igen, men det gjorde han aldrig.

Men ja, vi hade väldigt trevligt när vi satt och pratade i flera timmar, ibland hela dagar förr över msn. Trots att du hade det svårt själv så stöttade du alltid alla andra, du var stark, du var envis, det vet jag!

Du kommer alltid att finnas med mig i mina tankar, jag kommer aldrig glömma dig Crippe!


//CarroEllen