CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

March 2021

Söndag 14/3

Halloj bloggen!

 

Då var det redan mitten av mars, vad hände där... Ja nu har man ju märkt att våren är här, trots att det är lite kallare ute igen, men det har allt kommit upp lite vårblommor, så trevligt.

 

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om den här veckan, jag vet inte riktigt om den har gått fort eller inte.

I måndags hade jag matteprov som gick bra. Annars har det nog inte direkt varit något annat så just denna veckan, bara småsaker som jag har gjort. Jag fick ringt bilverkstaden för att fråga om instrumentet till bilen hade kommit än, då det är en månad sedan jag var där, och jag hade inte hört något från dem. Men nej, det hade inte kommit. De sa något om att vissa fabriker stänger ner nu under pandemin, så det kan vara därför det tar sådan tid. Helt galet ju, jag anmälde felet i slutet av september tror jag det var (värmen till bakrutan och backspeglarna som inte fungerar ordentligt), och nu har jag gått hela vintern med det problemet, just den årstiden som det faktiskt behövs. Så tröttsamt...

 

Tidigare i veckan gjorde älsklingen och jag en väldigt god fika/efterrätt. Det blev en varm fruktsallad i ugn med banan, kiwi, hallon och blåbär, sedan glass till det. Det var verkligen supergott och så enkelt.

 

Just nu håller vi på med ett lite större arbete i Historia där jag skriver om Vasaskeppet, vilket jag tycker är väldigt intressant. Vi skall skriva 2-3 sidor och sedan göra en muntlig presentation. Den muntliga presentationen är väldigt fri, man får göra lite hur man vill. Jag har valt att göra en powerpoint med bilder och några punkter som jag tänkte prata om. Det skall vara klart på tisdag, och jag kände tidigare i veckan att jag aldrig skulle hinna klart med det. Så ja, i fredags eftermiddag satt jag med det i över fem timmar. Då fick jag klart texten och även en powerpoint, så imorgon skall jag bara kolla lite mer på vad jag faktiskt skall berätta utifrån de punkterna som jag har skrivit i powerpointen. Så himla skönt att jag nästan är klar med det arbetet.

 

Som om jag inte har skrivit tillräckligt i veckan, så satt jag också igår och skrev klart mitt personliga brev som jag behöver skicka med i ansökan till olika skolor. Jag påbörjade också en ansökan, men stötte på problem, så jag fick mailat den skolan och frågat hur jag skall göra. I ansökan skall man ju skicka med sina betyg, men eftersom att jag inte får de förrän i juni så kan jag ju inte göra det, och det fanns ingenstans att klicka i att man pluggar just nu, så konsigt. Så ja, jag hoppas att de snart svarar så jag kan skicka in min ansökan.

 

Igår städade vi lite här hemma, och grejade lite bara. Jag fick också bokat en klipptid, något som jag har dragit mig för länge på grund av pandemin. Men ja, tyvärr hade de ingen tid förrän i mitten av april, så jag får vänta till dess.

 

Imorse blev jag väckt av älsklingen kl 7 med kaffe på sängen, så mysigt, men tyvärr var jag väldigt trött då. Jag hade nämligen svårt att somna igår, somnade inte förrän runt 01:30 inatt. Anledningen till att han väckte mig såpass tidigt var för att vi hade bestämt att vi skulle åka och storhandla. Söndagmornar är verkligen den bästa tiden att handla på, typ inget folk alls i affären då. Så ja, jag fick dra mig upp och göra mig ordning, men jag har varit riktigt trött hela dagen idag, så ikväll blir det nog till att sova tidigt.

Det blev en härlig, men kall promenad i eftermiddags också.

Ikväll blir det till att ta det lugnt och fixa lite middag. Idag blir det potatis och rotfrukter i ugn med ruccolapesto och färsk lax, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra vecka.

//CarroEllen

Söndag 7/3

Halloj bloggen!

 

Då var det åter söndag igen. Den här veckan ha gått en aning långsamt faktiskt, tycker jag i alla fall.

I måndags och tisdags satt jag hemma hos mamma och pluggade då de tvättade taket på huset här. I tisdags hade jag redovisning i svenska 3. Vi har under några veckor jobbat med olika slags tal, och så skulle vi skriva våra egna tal. Jag hade skrivit ett till det nya sommarstället som jag läste upp i tisdags, vilket gick superbra.

I onsdags hade jag tänkt sitta hemma och plugga, men 7:20 på morgonen började de såga bort fasaden. Då gjorde jag mig snabbt i ordning och slängde mig iväg till skolan. Det kändes väldigt konstigt att sitta i skolan när det var så lite folk där, men det var ändå härligt att komma hemifrån lite, och trevligt att i alla fall träffa en klasskamrat. Jag satt bara i skolan under förmiddagen då jag bara hade en lektion till efter lunch, så då hade jag den hemma istället.

 

Ja som sagt var, de har sågat i fasaden här under veckan, nu skall den bara plockas bort också. Det har låtit en hel del just när de har sågat precis vid vår lägenhet, annars har det varit okej ändå.

Annars i veckan har älsklingen och jag tagit några härliga promenader, trots att det har blivit kallare ute igen. Nu längtar jag verkligen till våren, jag vill upp till sommarstället och greja!

 

Igår läste jag om att polisen hade hittat en död man i vattnet vid Hälsö. Jag ringde då min pappa som bor därute för att fråga om han visste något mer, men det gjorde han inte. Det stod om det i typ varje tidning igår, och under kvällen hade de identifierat mannen. Så ja, vi får väl se om det kommer upp något mer om vem det var, om det var en öbo. Lite läskigt ändå, framför allt med tanke på att de tror att det var mord alt dråp, ute på lilla Hälsö liksom, galet...

 

Idag har älsklingen och jag fixat lite här hemma. Jag har också börjat skriva på ett personligt brev som man skall skicka med i ansökan till skolorna, det är ju hög tid att göra det nu.

Ikväll blir det till att ta det lugnt, och förbereda mig inför matteprovet som jag har imorgon, usch!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen