CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

July 2016

Bilder från Brevika och Torsviksrundan

Hejsan bloggen!


Nu har jag äntligen gått på semester och de senaste dagarna har vi bara tagit det ganska lugnt här hemma, precis som semestern ska börja, lugn och ro och inget planerat förrän samma dag, härligt.

I söndags träffade jag Malin. Vi tänkte gå en ganska ny promenadslinga här i Torslanda, runt Torsviken. Jag har både läst och hört en del om den och jag tyckte att den lät väldigt mysig att gå. Vi hade en del problem med att hitta var den började så vi fick fråga oss fram. Vi tänkte gå motsatt håll på den då det fanns fler rastplatser åt det hållet, men ganska snabbt gav vi upp och vände för att gå andra hållet, det var typ helt igenväxt, så vi tänkte ju så klart att det andra hållet skulle vara bättre. När vi hade gått en bit så kom vi fram till en gammal pumpstation och det lilla modellflygfältet. Vid pumpstationen var det verkligen Massor med Jättelokor på väg upp, så om de inte gör något åt det snart så kommer man inte kunna gå där längre, det var verkligen hur många som helst. Även flera som redan hade kommit upp som var över 2 m höga, äckligt faktiskt, framför allt med tanke på att de är så farliga också, det är ju verkligen hemska brännsår man får om man får växtsaften på sig. Vi gick i alla fall förbi där men insåg snabbt att även den vägen var för igenväxt. Det var ju jättevarmt ute och vi hade inga långbyxor på oss, så vi vände och gav upp. Kanske att det går att gå den vägen till hösten när det inte är lika mycket växter. Vi gick förbi golfkrogen och köpte glass innan vi gick till Torslanda havsbadskoloni och badade. Ja jag badade faktiskt. Jag stod och tvekade en liten stund innan jag slängde mig i från stegen. Men det var faktiskt riktigt härligt efter en liten stund. Efter badet satt vi på berget en stund innan vi begav oss hemåt. Trots att det inte blev hela promenaden som vi hade tänkt oss så var vi ändå nöjda med dagen, och vädret kunde ju verkligen inte vara bättre, 25 grader och moln och sol.


Jag lovade ju att lägga upp lite bilder här från Brevika som jag faktiskt har glömt av, så de kommer här och nu tillsammans med bilder från promenaden i lördags =)


 

Brevika. När jag vaknade på morgonen så var frukostbordet uppdukat, och syrran hade varit ute och plockat både hallon och blåbär, verkligen hur gott som helst.



 

Brevika. Vi stannade på Laxbutiken och köpte med oss lite godsaker. pajen och laxbakelsen var verkligen hur god som helst, men den tredje lilla laxen var väldigt stark tyckte jag, så det var inget för mig. Och andra bilden är kantarellerna, hallonen och blåbären som vi plockade. Vi fick också en hel stor spann blåbär av en släkting som mamma och jag delade på, så nu har vi massor med blåbär.



 

Brevika. Från bryggan.



 

Torsviksrundan


 

Jättestor jätteloka och från havsbadskolonin.



//CarroEllen

Tisdag 19/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma och bara tar det lungt, väntar på att maten skall bli klar.


Ja då var det bara tre arbetsdagar kvar innan semestern, känns helt underbart verkligen, semester är så behövligt nu både för Jesper och mig. Vi har fortfarande inte planerat så mycket men vi har sagt att vi skall köpa lite nya fiskar nu under semestern, så då tänker jag att vi nog borde vara hemma första veckan, men vi får se lite. Vi har lite saker att fixa här hemma innan vi kan gå på semester helt känner jag.

Nu ikväll beställde jag några nya böcker så jag har något att läsa under semestern. Som flera av er redan vet så är jag ganska intresserad av väder, och jag fick ett boktips av mamma, en meterolog som har skrivit en bok om moln "Himlen är vackrast med lagom mycket moln" Så den beställde jag, och även två andra vanliga böcker, så nu skall det läsas när semestern börjar.


I helgen var jag i Brevika med mamma och syrran. Vi hade det väldigt härligt, dock var det väldigt blåsigt så det blev ingen paddling, men vi fick eldat på bryggan på fredagkväll. Sedan fick vi också plockat en del kantareller och lite blåbär och hallon, sedan fick vi en halv spann var mamma och jag av en släkting, så nu har vi frysen full av blåbär, men det är ju så gott också. Bilder från helgen kommer senare i veckan.


Ikväll är det tv-kväll, först Allsång på Skansen och sedan Morden i Midsomer. Vi har haft fullt upp på jobbet dessa två dagarna så det ska bli väldigt gött att bara lägga sig framför tvn några timmar ikväll, om jag lyckas hålla mig vaken vill säga.


Ne nu måste jag fixa lite i köket. Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Torsdag 14/7

Hejsan bloggen!

Ja då var det torsdag igen och idag blir det till att jobba kväll.

Denna veckan har vi faktiskt inte haft så jättemycket att göra på jobbet som vi hade förra veckan, men vi har också varit tre på lunchen vilket vi inte brukar vara, så det har varit väldigt härligt. Denna veckan har vi också haft hur varmt som helst i restaurangen trots att det inte är så varmt ute. I köket har vi haft 25 grader och där har det varit svalt till skillnad mot ute i linen och serveringen, så man har inte haft så mycket ork heller, man går och dricker hela tiden och går mer än gärna in i frysen. Ne, får se om jag kanske hinner plocka fram våra små fläktar idag, de hjälper i alla fall lite. Jag har väldigt svårt för sådan värme, så mitt i lunchen så får jag ett och annat "yrselanfall" och bara går iväg och dricker och ställer mig i kylen någon minut, inte alls roligt, och sedan är man trött och konstig hela dagen. Jag får se om jag springer på fastighetsskötaren någon dag så får jag prata med dem. Det är samma sak varje år nämligen, och lika jobbigt varje år också, så vi får väl se. Om inte chefen tycker att det är något större problem så hänger det väl på skyddsombudet att ta tag i det.. Alla klarar ju värme olika mycket.


Ja, nu är det bara 7 arbetsdagar kvar till semestern, längtar verkligen. Och nästa vecka är det ju Gothia cup så då lär vi ha en del att göra på luncherna. Lagledare som kommer in och ska ha 20 mackor direkt, eller hela lag som kommer in.

Imorgon åker jag till Brevika med mamma och syrran. Det ska bli väldigt härligt, hoppas på bra väder bara så vi kan gå ut och paddla och kanske ta lite kort, tänkte ta med mig kameran, alltid roligt att vara ute och ta kort på olika saker där. Sedan skall vi stanna till på Laxbutiken imorgon för att köpa middag. Jag har ju aldrig varit där så det ska bli roligt och se vad de har, gissningsvis kommer jag att hitta massa saker som jag vill ha, laxälskaren Carro.


Ne, nu ska jag greja lite innan jag åker till jobbet. Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Fullt upp med nytt akvarium

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig verkligen helt slut i hela kroppen. I helgen har nämligen älsklingen och jag fixat ordning det nya akvariet vilket tog hela dagen igår. Men ja, det blev verkligen superbra. Det ser lite mer levande ut än vad det gamla gjorde, det var ju så litet. Det vi hade innan var på ca 60 liter, det nya är på 120 liter, så det är lite skillnad. Jesper hämtade akvariet i torsdags, vi hade beställt det hos Torslanda zoo så det kom dit. Jesper hade en sådan snäll arbetskamrat som erbjöd sig att hjälpa till att hämta det då det var ganska stort och vägde mycket, jättesnällt verkligen, tack! Så ja, det har blivit en del bärande denna helgen så vi är väldigt trötta och stela båda två här hemma. Men som sagt var, det nya akvariet blev verkligen superbra, och fiskarna verkar trivas bra de också. Nu skall vi bara köpa någon eller ett par växter som inte guldfisken äter upp, lite fler dekorationer och även ett gäng fiskar till så är det klart. Vi fick förklarat för oss av en person i zoobutiken att om vi använder den gamla stenen, inte tvättar den innan och även riktigt kramar ur det gamla filtret i det nya akvariet så kunde vi flytta med fiskarna direkt. Så det gjorde vi, däremot såg ju inte vattnet så jättetrevligt ut när det var så mycket skit i det, men det lade sig efter bara någon timme, men vi har fortfarande en grej från gamla pumpen kvar i akvariet, så imorgon tror jag att vi ska göra ett vattentest och se om det är bra nog, men det får vi hoppas.

Vi var klara med akvariet ganska sent igår kväll så vi orkade inte städa och plocka undan saker och ting då. Vardagsrummet såg ut som rena bombnedslaget, 3 akvarium, massa kartonger och handdukar på golvet och även vattenslang. Jesper har nämligen kommit på en lösning för hur det ska bli lättare att byta vatten och även fylla på vatten i akvariet nu när det är såpas stort. Tidigare har vi ju sprungit med hinkar och bytt vattnet, men nu har vi köpt en vattenslang som vi drar mellan akvariet och badkaret, vilket fungerar skitbra. Det är inte så mycket jobb med att byta vatten nu, nu är det mest bara vänta. Så ja, det är bara en liten del som vi behöver köpa för att det skall fungera ordentligt åt båda hållen, både tömma och fylla på akvariet.

Så idag har vi storstädat här hemma, Jesper har varit och storhandlat, och så har vi bara suttit och kollat på fiskarna. Det är verkligen roande att göra det, och det lär bli ännu mer roande när vi fått köpt lite mer saker och fiskar till det också.


Ja, nu har jag bara 10 arbetsdagar kvar innan jag går på semester, känns helt underbart verkligen, semester är verkligen välbehövligt nu, längtar verkligen! Och till helgen skall jag med mamma och syrran till Brevika. Jesper skall stanna hemma och vakta lägenheten och mata fiskarna. Jag pratade med mamma förut och sa det att vi måste stanna till på Laxbutiken och köpa med oss lite fredagsgott vilket hon tyckte lät som en jättebra idé. Jag har nämligen aldrig varit där, bara hört talats om det, och det låter ju verkligen som ett ställe för mig, jag som älskar lax! Jag kollade lite på deras hemsida och de hade väldigt mycket goda saker, mycket med bara lax, inga skaldjur eller något sådant vilket jag tycker är väldigt bra, jag gillar ju inte skaldjur, så det ska bli intressant och se vad de har där. Det ska också bli väldigt härligt att komma upp till Brevika igen. Syrran har lovat att följa med mig ut och paddla. Sedan skall vi gå i skogen, och jag ska nog ta en del kort hoppas jag, tänkte ta med mig den stora kameran i alla fall. Och så skall jag läsa lite tänkte jag.


Nu är det snart dags att sova tror jag. Imorgon är det ny arbetsvecka och enligt statistik så har vi tidigare år haft mest att göra på hela sommaren veckan som kommer, får se om det är så i år igen, eller om det blir veckan efter då det är Gothia. Här kommer först bilder på det gamla och det nya akvariet:


 

Det gamla akvariet, ett från Aquael




 

Och det nya, ett Juwel Lido 120 L



Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Trevlig helg

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig helt slut, ska snart sova.


Ja då var denna helgen över och jag har haft en väldigt rolig och trevlig helg. Igår mötte jag upp Malin och syrran i stan. Vi gick runt och kollade lite men hittade typ inget alls på rean faktiskt, syrran hittade ett par grejer bara. Däremot var vi inne i en butik som är ganska ny i Nordstan. I julas tror jag det var så fick jag handskrubb och handkräm av syrran från märket "Rituals" och den var verkligen jättebra. På vintern så har jag ju verkligen jättetorra händer, och jag har aldrig haft någon handkräm som har fungerat så bra, men den var verkligen hur bra som helst. Så jag tänkte att jag skulle ju faktiskt behöva en fotkräm också och varför inte då testa samma märke på även det. Syrran som älskar krämer och sådant hade faktiskt ingen aning om att det märket hade en butik i Göteborg. Men ja, sagt och gjort, vi gick dit och jag såg på syrran direkt att hon typ hade kommit till himmelriket, det var verkligen en affär för henne. Hon testade massa saker och fick köpt en del för bra pris, och jag köpte mig en fotskrubb, fotkräm och en ny handkräm som är slut, och så fick jag med en nattkräm.

Efter att ha gått runt och kollat i en del affärer så gick vi och åt lunch på ett ställe som jag var på för många år sedan, "Coffe and Deli" vid stora saluhallen typ. De har sallader och wraps tror jag det var. Och ja, vi köpte varsinn sallad som verkligen var hur god som helst, men herregud vad mycket mat det var. Det var verkligen jättemycket mat, jag åt upp typ 1/3 av min sallad. Man kunde ta med sig resten då de hade lådor framme men eftersom att vi skulle gå i stan lite till så gjorde vi inte det. Men det är verkligen ett ställe som jag kan rekomendera, hur goda sallader som helst verkligen, och man får den precis som man vill ha den.

När Malin och jag kom hit hem under eftermiddagen så tog vi det bara lugnt ett tag, vi var väldigt trötta båda två. Det är jobbigt att gå i stan, mycket folk och mycket ljud. Innan vi tänkte börja med middagen så tog vi oss en väldigt härlig promenad, förbi gamla flygtornet och på en liten väg genom ett bostadsområde här i närheten. Där hittade vi faktiskt årets första hallon. Vi kunde ju så klart inte motstå att stanna och plocka och äta några, de var verkligen hur goda som helst.

Väl hemma började vi med middagen som blev tacos. Efter att ha gått i stan med trevligt folk en lördag och avsluta kvällen med tacos, kan det bli bättre? en perfekt lördag om du frågar mig.

Annars under kvällen satt vi och badade fotbad, testade den nya fotkrämen med skrubb, åt Malins goda bärpaj och kollade på tisdagens avsnitt av "Morden i Midsomer". Så ja, vi hade en helt perfekt lördag tycker jag, väldigt mysig, trevlig, härlig och rolig, tack Malin! <3


Idag åkte Malin vid 12 tiden så efter det grejade jag en del här hemma. Jag har fått tvättat typ 4 maskiner tror jag, betalat ett par räkningar, städat det ena akvariet och lagt de sista plattorna som saknades på balkongen. Så ja, idag har vi faktiskt fått gjort en del vilket känns väldigt härligt.


Ja, nu har älsklingen och jag bara 15 arbetsdagar kvar innan vi går på semester, längtar verkligen till semestern nu. Jesper tjötar fortfarande om att vi måste planera vad vi ska göra, men jag känner bara att jag vill åka till Brevika en del, vara på Donsö, åka till Varberg och bara vara hemma, och se vad som händer, vad vi känner för att göra.

Vi har hittat ett akvarium som vi har tänkt att beställa, kollade massa mått och så idag, så som det ser ut just nu så blir det ett "Juwel Lido 120 L" Ett fyrkantingt denna gången, men det var ganska fräckt ändå. Vi vill ju båda två ha fler fiskar och större än 120 L får vi inte plats med, men det blir nog jättebra tror jag, får se om vi kanske beställer det i veckan från zoobutiken.


Ne nu ska jag sova, men först kommer här lite bilder från helgen.


 

Hallonen och en nöjd Malin vid middagsbordet.





 

De två första köpte jag, fotskrubb och fotkräm. Den Tredje köpte jag också, handkräm men sbrubben hade jag sedan tidigare, och den sista är nattkrämen som jag fick med, verkligen superbra saker (har dock inte testat ansiktskrämen än)




 

Balkongen ordninggjord med alla plattor på plats, smultronen blommar och en fin blomma på bordet, nu inväntar vi bara bättre väder och semester =)


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Fredag 1/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt, ska nog snart sova. De senaste dagarna har det varit väldigt mycket att göra på jobbet så jag har varit väldigt trött, men det är roligt att ha mycket att göra så länge man har kontroll på allting.


I förra inlägget glömde jag skriva om en sak. För er som inte vet så har vi 4 stycken fiskar i ett ca 50 liters akvarium här hemma, Blåis och Orange som är Gurami, Jätteorange som är en Slöjstjärt och Plutten som är en liten mal (sugproppsfisk brukar jag säga). När vi kom hem i söndags från Brevika (var borta två dagar) så märkte vi ganska snabbt att Orange inte simmade ordentligt vilket vi förstod efter en liten stund varför. Det såg ut som att hans två fenor på sidan och stjärtfenan var aväten typ, det var bara lite kvar av dem. Så vi fixade extraakvariet som vi har och lade han i det för sig själv. Jesper var och pratade med zoobutiken i veckan och vad de förstod det som så var det bara att fenorna var uppätna men att de växer ut igen. Jag märkte att han inte åt någonting på flera dagar, så tillslut lade vi i sådan veckomat till honom för att han skulle få i sig något. Sista gången jag kollade till Orange var vid 23:30 på onsdagkväll denna veckan. När jag kollade till hen nästa dag på morgonen så var han död. Jag tycker att det är jättekonstigt. Visst han hade typ inga fenor, men de skulle växa ut igen vad vi har förstått det som och som de sa på zoobutiken. Men jag vet inte om fiskar kan dö av utmattning, någon som vet? Vi tror inte att han har drabbats av fenröta för då hade vi troligtvis sett det tidigare på fenorna, och fenorna såg verkligen avbitna ut. Så ja, nu har vi bara 3 fiskar kvar, Blåis, Jätteorange och Plutten. Vi kollar just nu på nytt akvarium faktiskt, och har denna gången pratat med zoobutiken om det, och de beställer gärna hem akvarium till oss. Så vi fick en länk av de som vi har kollat lite på, och vi har hittat två akvarium som vi kan tänka oss. De är likadana fast det ena på 120 L och det andra på 200 L, så nu måste vi bara mäta och se vad vi får plats med i hörnet där i har akvariet idag. Så ja, kanske lagom till semestern att vi har ett nytt akvarium. Vi ska bara först be zoobutiken ta vattenprov på vårat akvarievatten också.


Imorgon ska jag in till stan och träffa Malin. Vi ska bara gå runt lite, får se om vi hittar något. På eftermiddagen åker vi hit båda två och så lagar vi tacos på kvällen och bärpaj till efterrätt, och så sover hon här, så det ska bli väldigt trevligt =)


Ne, nu är det dags att sova, jag är verkligen helt slut och Jesper har sovit middag ett par gånger idag sedan jag kom hem vid 17:30 tiden.


 

Orange längst upp och Blåis och Jätteorange vid bottnen, Plutten visar sig sällan, han trivs bäst i vraket.




God natt!

//CarroEllen