CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

February 2020

Magsjuka

Hejsan bloggen!

 

Ja, som rubriken lyder så har både Jesper och blivit magsjuka, antagligen lille Lukas som smittade oss i söndags trots att han hade varit bra i två dygn. Här hemma började det i tisdags, men jag var i skolan ändå då jag inte märkte av det förrän precis innan vi slutade. Så ja, igår låg jag utslagen med feber hela dagen, och idag med den andra delen av magsjuka... Jesper mår däremot bättre idag så han fick gå en tur till affären tidigare i förmiddags.

 

I söndags var mamma barnvakt åt Lukas under dagen så de kom hit en sväng för att hjälpa mig att plantera lite olika grönsaker. De var bara här ett par timmar, om ens det, och Lukas sov största delen av tiden. Han var nämligen dålig natten mellan torsdag-fredag, så vi tyckte att han inte borde ha smittat. Både Jesper och jag försökte att inte vara så nära honom heller i söndags ifall att, men det hjälpte tydligen inte.

Men ja, vi fick planterat tomater, gurka och sockerärter. Tomaterna satte jag som jag gjorde för två år sedan, bara skivade de och lade i jorden, försökte också göra samma med gurka men den känns lite mer osäker på om den kommer att ta sig.

 

I tisdags hade vi temadag i skolan, tema klimatet. Detta är ju något som man hör om precis hela tiden så den dagen var riktigt seg. Under förmiddagen var det två olika föreläsningar varav den första personen som vi lyssnade på var inte direkt någon bra föreläsare. Den andra var lite bättre men det kändes så himla segt ändå, typ bara massa info som man redan hört tidigare.

Under eftermiddagen var det dags för fotokurs och den här gången gjorde vi egentligen något som var ganska roligt, vi gjorde egna lådkameror (skolåda som vi målade svart inuti, två små hållare av kartong för att hålla kvar fotopappret i lådan och på andra kortändan av lådan, en bit aluminiumfolie som vi tejpade fast och gjorde ett pyttelitet hål i). Dessa tog vi sedan kort med för att sedan framkalla på det gamla sättet, i olika vätskor. Tyvärr blev inte de korten någonting då fotoläraren gissade på att det var fel papper.

 

Resten av denna dagen blir det till att ligga i soffan och ta det lugnt, likaså imorgon. Ja äntligen sitter jag i soffan igen efter att det var flera månader sedan som alla de där 100-tals småspindlarna hade invaderat vardagsrummet. Så ja, nu kände jag att det var dags att bädda ut den nu när vi är sjuka också, och för att jag inte har hittat några spindlar det senaste "Peppa, peppa!"

 

//CarroEllen

Veckan som gått

Halloj bloggen!

 

Ja då var det söndag igen, det har gått så himla fort det senaste. Den senaste veckan har jag typ haft fullt upp känns det som.

Förra helgen var ju mamma, syrran, lille Lukas och jag i Brevika. Vi åkte runt 9 tiden på fredagen så vi var framme redan kl 13 vilket var väldigt härligt. När vi kom fram så var det tre grader i huset, så det tog ett antal timmar att få upp värmen, men det var ändå helt okej väder ute så vi kunde vara ute tills vi fått upp värmen lite. Den dagen var vi ute på en skogspromenad vilket var superhärligt, dock var det väldigt blött så vi fick hitta en del egna vägar. Under den promenaden hittade vi faktiskt en kantarell, en liten typ frystorkad kantarell, första gången vi hittade det i februari. Vi såg också många buskar som det hade kommit upp skott på redan. Visst, här hemma är det ännu mer än däruppe, men ändå. Helt sjukt egentligen att vi i år hoppade över vintern helt, att vi gick från höst direkt till vår vilket vi faktiskt gjorde i veckan.

Den dagen tog vi också en del kort då det var den dagen det var bäst väder för det. Under kvällen åt vi tacos och kollade på "På spåret" på tv.

Under lördagen var vi ute på ett par promenader, fast denna gång på vägarna då vi hade med Lukas i vagnen.

Under kvällen åt vi kycklinggryta och kollade på melodifestivalen, och Lukas dansade till flera av låtarna, så söt.

På söndagen varnades det för storm så vi åkte hem redan  under förmiddagen för att undvika att träd skulle ligga över vägen och vi inte skulle komma fram. Hemvägen gick bra, men det var nog först när vi närmade oss Uddevalla som vi märkte hur mycket det blåste. Så ja, det var skönt att komma hem mitt på dagen, det är trots allt lite småjobbigt att inte ha något rinnande vatten inne utan behöva hämta vatten i brunnen och sedan koka det för att få varmt vatten. Men ja, vi fick en mysig helg, och jag fick gått i alla fall en skogspromenad som jag hade saknat så mycket.

 

I tisdags var älsklingen och jag på begravning, hans farmor som hade gått bort. Den var i Jönköping så vi åkte buss dit. Längs med vägen såg man verkligen hur mycket träd som hade fallit efter de senaste stormarna, och även vilka ordentliga översvämningar det var på en del ställen. Ja, tänk vad vädret kan ställa till det, men det är ju det som jag tycker är så fascinerande.

 

Tidigt under torsdag morgon kom Thomas och lämnade sin bil som vi skall ha i tre veckor, så jag var uppe redan kl 5 den morgonen, men jag somnade om efter det som tur var.

Under eftermiddagen skulle jag för första gången hämta Lukas på förskolan. Det gick bra, men jag fick bära honom betydligt mer än vad jag hade tänkt då han var på en annan avdelning när jag kom dit, men hans saker var kvar på hans avdelning. Men som sagt var, det gick bra och han var glad och lekte massor när vi kom hem.

 

I fredags tog jag bilen till skolan vilket gick bra, men jag kände verkligen mig ringrostig. Nu förstår jag ju verkligen varför folk säger att man skall köra mycket direkt efter att man har tagit körkort, vilket jag inte har gjort. Så ja, dessa tre veckorna blir det till att bli van vid att köra igen.

 

Igår var det dags för tredje helgen i rad med storm. Här blåste det som mest 27 m/s, och Älvsborgsbron stängdes av för tunga fordon då det blåste ren västanvind. Men ja, älsklingen och jag hade en fixardag här hemma. Vi tvättade, städade och grejade lite. Jag satt också lite med skolarbeten. Just nu håller vi på med ordklasser, sådant som man egentligen lärde sig i lågstadiet eller kanske mellanstadiet, men hur mycket av det kommer man egentligen ihåg idag när det är typ 20 år sedan man läste det. Egentligen kan man det men när man bara får sådana uppgifter som tex. "Skriv följande ord i plural, obestämd form" eller "Skriv följande ord i presens, imperfekt, perfekt, pluskvamperfekt och futurum" Hur mycket av vad de orden betyder kommer man ihåg idag?! Så ja, detta har vi repeterat i veckan under svenskletionerna. Vi kom också in lite på satslära. Det är något som vi läste en del i högstadiet som jag tyckte var väldigt roligt, så efter att ha repeterat det lite så kände jag att jag kunde det någorlunda igen.

 

Idag får vi se lite vad som händer, men det blir i alla fall till att storhandla, kanske också börja plantera lite grönsaker. I år har vi tänkt ha tomater, gurka och dill, och kanske bär av något slag, typ jordgubbar. Förra sommaren hade vi smultron men de fick några larver på sig, så de lämnade vi bara, likaså när jag har haft ruccola tidigare också, så vi får se lite vad det blir.

 

Här kommer lite bilder som jag tog i Brevika förra helgen:

 

 

 

//CarroEllen

 

 

Sportlov

Godkväll bloggen!

 

Ja då har ytterligare en vecka gått, och nu har jag lov, igen. Vilken lyx det är att plugga när man är ledig så mycket.

 

I helgen var älsklingen och jag på musikalen "The sound of music" på Lisebergsteatern, vi fick biljetter till den i julklapp. Varken Jesper eller jag brukar tycka om musikaler, men denna tyckte vi bägge två var riktigt bra. Så om ni inte har sett den, gör det! När den var slut gick vi i stan ett par timmar innan vi skulle ut och äta på restaurang med Jespers föräldrar och bror. Vi hade en riktigt trevlig och mysig dag.

Igår var vi hemma, älsklingen var och handlade bara. Jag satt och följde liverapporteringen om stormen, älskar ju väder.

 

Idag har jag haft en hemmadag då jag har tvättat och grejat lite. Till helgen skall mamma, syrran och jag till Brevika. Vi kommer inte ha något vatten där, vi får gå och hämta i brunnen, så blir det lite mer planering än vanligt. Måste också se till att ha med varma och goa kläder eftersom att det är kallt när vi kommer dit. Så ja, resten av veckan blir det till att baka lite och fixa lite mat att ha med. Jag tänkte också ta med mig kameran och en del saker till den, så det blir nog en del kort.

 

Imorgon skall jag med syrran och hämta lille Lukas på förskolan för första gången. Jag skall nämligen börja hämta honom en gång i veckan om ett litet tag, så då kan det ju vara bra och veta var det är någonstans.

 

Känner att jag inte riktigt har något mer att skriva om här just nu. Jag måste bli bättre på att skriva oftare igen, då blir det så mycket lättare att komma på saker att skriva om...

 

//CarroEllen