CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

November 2018

Några dagar i Varberg

Godkväll bloggen!

 

Ja då var älsklingen och jag hemma igen efter ett par dagar på spa i Varberg. Vi har haft det jättehärligt och mysigt. Ätit massa god mat, badat och bara slappat, det var verkligen välbehövligt nu. Och dessutom har vi varit lediga från jobbet två dagar, just precis vad som behövdes det också.

Bilder kommer längre ner.

 

Imorgon är det då dags för jobb igen, och under eftermiddagen skall jag äntligen få träffa en studie- och yrkesvägledare igen, och denna gång förhoppningsvis en som kan hjälpa mig ocskå.

De senaste två veckorna har känslan alltmer smugit sig på att jag åter igen är i stort behov av att hitta annat jobb, eller börja plugga. Nu har lite känslan som jag hade det sista när jag var på Stigs center börjat göra sig påmind igen. Aldrig att jag trodde att det skulle bli dåligt på detta stället också. För en vecka sedan fick jag veta att ena chefen har lagt på en timme extra för mig i veckan från och  med nästa vecka, utan att ens prata med mig om det. Men tydligen var det något om att jag alltid har jobbat en timme för lite i veckan utan att jag har vetat om det. Så den senaste veckan har jag försökt googla på detta, om chefen ens får lov att göra så utan att prata med mig först, men utan framgång. Idag är jag ju liksom inte ett dugg intresserad av den extra timmen som jag tydligen aldrig har fått. Så från och med nästa vecka kommer jag att jobba olika tider varje dag. Det har jag inte en aning om hur det kommer att fungera, eller troligtvis dåligt  eftersom att jag är så van vid att jobba samma tider varje dag. Så jag kommer ju att bli helt koko över detta. Jag har inte fått pratat ordentligt med chefen om denna timmen än, men jag är ju inte ett dugg intresserad av den eftersom att jag inte kommer orka. Så ja, vi får väl se hur detta blir. Just nu känner jag bara att jag hade kunnat säga upp mig vilken dag som helst och bara gå hemma sedan om jag inte hade hittat ett jobb innan dess. Så ja, vi får väl se hur detta blir.

 

Ne, nu kanske jag skall ta vara på de sista timmarna innan denna kortsemestern är över, inte tänka på jobb förrän imorgon igen.

 

 

 

//CarroEllen

Lördag 17/11

God morgon bloggen!

 

Då var det äntligen helg igen. Just nu känns saker och ting bara så segt. Jag jobbar ju full ut nu vilket kroppen inte tycker om, så jag känner mig väldigt trött på jobbet nu, mer än vad jag har gjort sedan jag började där jag är idag. Jag väntar just nu på att få körkortsintyg vilket verkar ta väldigt lång tid, och även på att studievägledningen skall höra av sig igen för att få en tid där.

 

Ne nu till en lite roligare grej. Jesper och jag har äntligen fått bokat Varberg igen, och denna gång blir det till att vara ledig från jobbet i två dagar. Det skall bli väldigt härligt att få åka dit igen och bara ta det lugnt och äta massa god mat.

 

Nu känns det faktiskt som att julen närmar sig tycker jag. Det mörknar så tidigt nu, folk har börjat sätta upp ljusslingor ute, och denna helgen har tydligen Nordstan julpyntat, och även jul på Liseberg öppnat. Det är ändå lite mysigt. Både Jesper och jag har börjat med julklappsinköpen. Jag är nästan klar, har bara några saker kvar att köpa, men det är härligt att vara tidig med det vissa år, då slipper man trängas med alla andra i stan.

 

På fredag är det ju black friday, och jag skall nog in till stan en sväng med mamma för att kolla lite. Däremot blir det inga elektronikaffärer, känns som att det är där det är mest folk sådana dagar. Så får se om jag hittar något då. Jag har ett par julklappar som jag hade velat köpa, sedan kanske också något till mig själv.

 

Idag får vi se lite vad som händer, har lite småsaker att göra. Behöver bla. kolla efter ny dator till mig. Tidigare i veckan så gick min dator sönder, jag skulle bara fälla ihop den när det bara small till och ena fästet till skärmen lossnade. Tur som jag hade så lyckades älsklingen laga den någorlunda, men jag borde undvika att ändra skärmen. Så vi får se hur länge till den håller. Det är ju så himla svårt att köpa ny dator. Jag gör ju så mycket olika saker på datorn också, både lätta saker, och även lite då och då lite tyngre, spel eller försöker redigera lite klipp och så. Så jag kan ju inte direkt byta ner mig mot vad jag har idag, utan en ny dator till mig ligger ju på runt 10 000 kr. Sedan har jag ganska många krav på en dator också, så det är inte helt lätt att hitta en som jag tycker om, men vi får se.

 

Ne nu är det dags att gå upp och äta lite helgfrukost, kanelbullar och kaffe, mums! Och kl 10 är det melodikrysset igen, och även denna vecka är det fel i kryssplanen, men nu borde det vara sista gången då de äntligen har hittat felet.

 

//CarroEllen

Sjuk igen

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och dricker varm choklad.

 

Hela denna veckan har jag känt mig ganska trött, somnat tidigt, men har bara trott att det har varit för att jag har börjat jobba fulltid igen. Men nej, igår på jobbet så hade jag verkligen ingen lust alls att jobba, jag kände mig redan då helt slut i hela kroppen. Sedan har jag också haft en stor blåsa i munnen i en vecka nu, däremot inget ovanligt. Men ja, igår eftermiddag när jag kom hem så var jag jättetrött, och redan kl 17 kände jag mig redo att lägga mig och sova. Under kvällen började jag frysa massor, och inatt har jag sovit med massa kläder på mig, täcke och en tjock filt, och ändå frusit. Så jag somnade tidigt igår, och då också vaknade tidigt imorse, och nu under morgonen så har jag haft feber, ont i halsen, tung i huvudet och ont i hela kroppen. Jag har ju redan varit sjuk en gång denna hösten, hoppades på att det skulle räcka...

Så ja, idag blir det en lugn hemmadag, vilket vi också hade planerat som tur är.

 

I torsdags var det ju "World sandwich day" på jobbet, men vi hade inte alls så mycket att göra som vi hade tänkt oss, även om det var mer än vanligt. Subway hade gjort alldeles för dåligt med reklam för det i år, men ja, det gick bra i alla fall och var lite roligt ändå, dock tyckte inte mina händer det, så får se lite vad som händer nu.

 

Ne usch, nu känns det som att det bara blev massa klag i detta inlägget, men kände att jag behövde skriva av mig lite.

 

Idag har jag i alla fall tänkt att jag eventuellt skall beställa lite julklappar, och skriva brev. Kanske också städa i mitt skrivbord om jag orkar, annars blir det nog mestadels till att sitta vid datorn idag, kanske skall kolla på ett par serier som jag har glömt av.

 

Sedan i vintras så har jag suttit och löst melodikrysset nästan varje lördag, men vissa kryss är så himla svåra. Frågor om kompositörer och vem som skrivit texten, sådant har inte jag en aning om, eller filmmusik. Så idag lyckades jag ta en fråga, och förra veckan tog jag ett par frågor, dock var det extremt svårt förra veckan av annan anledning. Tydligen hade siffrorna slängts om någonstans på vägen från skiss till tryck i tidningar. Så man fick verkligen tänka till en extra gång förra veckan, men det var typ att allt var förskjutet en siffra har jag för mig. Så då var det ganska rörigt, men det gick att lösa ändå, och det var ganska roligt att följa alla kommentarer på deras facebook där folk försökte hjälpa varandra. Jag trodde ju, likaså många andra att det alltid var direktsänt, men just förra veckan var det inte det oturligt nog. Så denna veckans kryss började de med att gå igenom hela krysset hur det skulle se ut för den här veckan, och gissa vad, en siffra hade försvunnit på vägen i flera tidningar, idag igen. Så det var tur att han gick igenom det i början. Men den här veckan var det direktsänt så då fick folk veta det under krysstiden. Så typiskt. Nu hoppas vi att det stämmer nästa vecka, och att det är lite lättare. När det är melodifestivalen på tv så brukar melodikrysset ha schlagertema, och då brukar det vara ganska lätt tycker jag, men det är ett tag kvar tills dess.

 

//CarroEllen