CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2016

Inbrott i området

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt. 


Idag har vi faktiskt haft en del att göra på jobbet. Vi hade en beställning på 7 platters (28 smörgåsar) som tog sin tid att göra, och att dessutom jobba med chefen då gjorde inte direkt det hela bättre. Hon är verkligen rörig, det är svårt att jobba med henne för man vet aldrig var man har henne, och hon har flera saker igång samtidigt.... Men ja, det gick bra trots allt och plattersen var klara i tid.


Igår eftermiddag var det ett inbrott i en lägenhet i området där vi bor. Tjuven hade gjort ett litet hål (gissningsviss typ borrat) i glaset till balkongdörren (till uteplatsen på bottenvåningen)  och sedan puttat upp handtaget. Under tiden var en person hemma i lägenheten, dock låg denne och sov med öronproppar. Antagligen hade tjuven öppnat dörren till sovrummet och fått syn på personen och hoppat ut genom ett fönster på andra våningen. Vad jag har läst fick tjuven inte med sig något. Men usch, tänk att vara hemma när man har inbrott, usch!

Tydligen var detta det andra inbrottet på ca 1 månad med samma tillvägagångssätt och i samma område, och nästan samma tid på dagen. Varför  just på dagen, den tiden det är som mest folk ute i rörelse?

Så ja, nu börjar man tänka lite på hur man kan undvika inbrott efter dessa två när man inte är hemma. Jag har ju länge pratat om att sätta upp en kamera ovanför dörren, och som då bara visar typ dörren, inte själva gången utanför. Men tyvärr vet jag ju att man inte får det, men det hade varit härligt ändå, inte bara för att minska risken för inbrott, utan också för att se vem som knackar på dörren. Det är ju i perioder som det är skummisar som går runt här och rycker i dörrar, eller bara försäljare som man inte vill öppna för. Annars är det ju lätt att koppla in timer till ett par lampor. Och sedan grannsamverkan som vi har på facebook, den är verkligen superbra. Så fort det händer något speciellt i området, i princip vad som helst, så läggs det upp där. Det är väldigt härligt, och helt klart en trygghet.


Nu kommer nog snart Jesper hem efter att ha varit och spelat ikväll.

Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =) 

//CarroEllen

Snö i Göteborg

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, har just kollat på "Familjer på äventyr" på tv.


Ja, idag vaknade Göteborg upp till ett helt vitt landskap. Snön låg tjock på träden, och även på vägarna.

Jag vaknade strax före kl 6 imorse av att jag fick sms. Det var Sofia som jag skulle öppna med på jobbet som skrev att spårvagnarna inte gick i Angered. Så jag gick upp den tiden, en kvart innan klockan ringde. När Sofia skrev att det var snö upp till knäna hos henne så blev jag väldigt chockad. Jag visste ju att det skulle komma en del snö natten som var, men så mycket som det kom räknade jag aldrig med. När jag läste det smset var jag snabb med att kolla ut genom fönstret. Och mycket riktigt hade det kommit Väldigt mycket snö för att vara i Göteborg. Göteborg får ju liksom aldrig mycket snö, typ aldrig i alla fall. Eftersom att västtrafik sa att bussen som jag skulle ta gick, så tog jag ju det lite lugnt på morgonen. I vanliga fall brukar ju jag ändå vara på jobbet 30 min innan jag börjar, så jag gick hemifrån samma tid som jag brukar. Jesper tog ett bra beslut om att jobba hemifrån. Tänk om man ändå hade kunnat gjort det, vad härligt det hade varit.

Klockan 7 gick jag i alla fall ner till bussen. Vår ytterdörr fick vi trycka upp för att komma ut. Väl ute fick jag pulsa fram i ca 2 dm snö hela vägen ner till hållplatsen. Den tiden på morgonen så hade inte någon väg plogats i området, det var bara kulturhuset som var ute med en snöslunga på torget. Det var många bilar som hade kört fast i snön, och ett antal barn som hjälpte sina föräldrar att skotta fram bilen. Barnen tyckte säkert att det var jätteroligt, men gissningsvis inte föräldrarna.

När jag väl kom ner till busshållplatsen så stod det en del folk där, och jag förstod snabbt att det inte hade gått en buss på ett tag. Realtidsskylten tickade ju ner och fungerade, men när det stod "nu" så kom det ingen buss. Och så fortsatte det. I 20 minuter stod jag vid den hållplatsen innan jag började traska bort till resecentret för att få stå inomhus. När jag kom dit så var det väldigt mycket folk där, då var klockan typ 7:45. Jag pratade med några som hade stått där sedan 6:45 och det hade inte kommit en enda buss på Minst en timme, och då går det ändå ett antal olika bussar därifrån. Efter att ha stått där en kvart så hade både Sofia och jag fått klartecken av chefen (som vi fick ringa och väcka på morgonen) att vi fick lov att gå hem igen, för att sedan kolla om det skulle gå något lite senare (Sofia hade då stått nästan 3 h och väntat på spårvagnen). Så vid 8:10 var jag hemma igen, då hade jag väntat på bussen i 50 minuter. Då åt jag lite frukost och pratade med mamma som valde att gå till jobbet. Tänk vad härligt att ha så nära till jobbet.

När klockan var halv 10 gick jag ner till bussen igen. Och ja, även denna gången stod det en del folk där, och realtidsskylten tickade ner så fint, men ingen buss kom. Ytterligare en gång stod jag och väntade på bussen i ca 50 minuter. Under den tiden hade jag egentligen fått klartecken av chefen att stanna hemma, jag var insnöad. Hon hade lyckats ta sig ut med bilen, hämtat Sofia i Angered och sedan åkt till jobbet. Så de öppnade 2,5 h försent, men de öppnade i alla fall. När jag hade pratat med chefen så kände jag att jag kunde stå och vänta en liten stund till, då hade jag inte stått så länge. Efter en liten stund kom en butiksägare som har sin butik precis vid hållplatsen. Hon hade stått på Backaplan i över en timme, och det hade inte kommit en enda buss. Hon var i alla fall så snäll att vi som väntade på bussen fick ställa oss i butiken. Då blev det ju lite varmare och gjorde inte så mycket att vänta en stund till. Efter en stund kom faktiskt bussen, och den åkte hela vägen till Backaplan och vidare in till stan. Så då ringde jag jobbet och berättade att jag var påväg. Chefen skulle ju inte börja jobba förrän kl 16 egentligen, så jag kände att jag lika gärna kunde komma till jobbet för att lösa av henne några timmar, och hon blev ju överlycklig. Så ja, egentligen börjar jag ju 8:30 men idag var jag på jobbet 11:15.

Jesper som var hemma idag fick den stora äran att skotta utanför dörren, och även ta lite kort ute, och det gjorde han.


       Jag är ju sådan som verkligen älskar snö. Så ja, denna dagen har varit jobbig, men ändå mysig och härlig. När trafiken lamslås som den gjorde idag så kan man ju liksom inte göra så mycket, så jag tog det hela lite med ro.


Hemvägen gick det bättre att ta sig hem. Bussen som jag skulle ta från Backaplan var typ 25 minuter sen, så jag tog en annan buss istället som tar längre tid, men jag slapp stå och vänta.


Så ja, hur ska jag då sammanfatta denna dagen? Det har varit trafikkaos, trafiken har varit helt lamslagen, usel information från Västtrafik (som vanligt), jag kom 3 timmar sent till jobbet. Men samtidigt har det varit väldigt mysigt. När tex sådant här händer så blir folk mycket mer sociala vilket är trevligt. Så ja, en kaosdag, men ändå mysig dag.


Nu ska jag gå och sova. Imorgon är en ny dag och jag hoppas att vägarna är bättre plogade då, och att bussarna inte är lika sena eller inställda som idag, men det borde de ju inte vara.

God natt!

//CarroEllen

Söndag 17/1

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, ska nog snart sova, känner mig verkligen helt slut.


I tisdags var jag en sväng i stan med mamma och syrran. Vi var och fikade och gick sedan en sväng i Nordstan. Jag hittade ett par byxor och en klänning på Esprit på rean. Kort på det kommer upp någon annan dag.


I torsdags jobbade jag kväll som vanligt, men under förmiddagen var jag en sväng med mamma på Ikea. Vi köpte lite småsaker och åt även lunch. Det är inte så ofta som jag är ute och äter lunch en vanlig jobbvardag, men det var trevligt. Det tråkiga är att de har gjort om sin meny i restaurangen, de har inte kvar min favoritmat som de har haft i många år, kyckling med pommes och ratatouille. Så istället fick det bli viltfärsbiffar med pasta. Det var väl gott, men egentligen inget märkvärdigt, inte alls som det jag alltid har ätit där tidigare....


I fredags låg Jesper hemma och var sjuk så då fick jag handla och fixa middagen när jag kom hem från jobbet. Det blev tacos den kvällen, mums!

Under kvällen började jag sortera bitar från ett pussel på 1500 bitar.


Igår var fortfarande Jesper sjuk, förkyld och hostig, så jag fick gå och handla själv igen (avskyr att handla själv, det är så himla tråkigt). Så middagen igår blev thaimat från thaien på torget, fick dock köpa lite annat på maxi också. Sedan grejade jag lite här hemma också, och var ute och skottade. Ja nu har det ju äntligen kommit snö till Göteborg igen. Den försvann ju tidigare i veckan, men nu är det vitt ute igen, underbart!

Sedan pusslade vi en del igår också. Jag har ju en "pusselkartong" men den var precis för liten till det pusslet, så vi får lägga det direkt på bordet istället. Så nu är köksbordet ockuperat av pussel, så vi sitter och äter vid balkongbordet som står i vardagsrummet.


 

Idag har vi grejat en hel del här hemma, tvättat en hel del, slängt ut julgranen och städat bort allt som har med julen att göra, allt utom utomhusbelysningen, den är så mysig att ha kvar när det är vitt ute. Granen har inte jag vattnat på hela veckan, bara för att slippa spilla ut massa vatten när vi skulle slänga ut den.

     

Så ja, självklart ville Jesper skaka i granen precis innan vi skulle slänga ut den för att se hur mycket barr som lossnade. Och ja, när den kom utanför dörren så var den nästan helt kal, bara några få barr kvar. Så vi sopade upp den flesta barren, kändes dumt att fylla dammsugaren med så mycket barr.

Sedan har vi också storhandlat idag och nu ikväll bara tagit det lugnt.

 


Ne nu är det dags att sova! God natt!

//CarroEllen


Måndag 11/1

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt. Precis som igår kväll är jag väldigt trött idag också. Igår kväll somnade jag som en stock i soffan kvart i 10, halv 11 gick jag och lade mig i min egna säng och somnade lika snabbt där. Så ja, idag hade jag en hel del energi fram till typ kl 14, då bara försvann den, jag blev jättetrött. Så ikväll blir det nog till att sova tidigt igen.

På jobbet idag har vi haft det väldigt lugnt, så jag har städat en del faktiskt, eftersom att ingen annan gör det på jobbet så får jag väl göra det ibland när jag inte har något att göra. Jag är ju liksom inte den som bara står och stirrar om  jag vet att det finns något att göra, jag blir bara rastlös av det...


Jaha, så länge låg den mysiga snön kvar i Göteborg. Både igår och idag har det varit några plusgrader, så det mesta av snön har ju försvunnit, men nu pratar de ju om att det ska bli kallt igen typ imorgon kväll, mysigt, hoppas bara på mer snö igen också.


I förra inlägget glömde jag skriva att Jesper och jag har bokat en helg nere i Varberg igen, på Varbergs stadshotell och Asia spa. Tydligen var alla classicrum (sådant som vi brukar ha) redan bokade den helgen, så vi fick ta ett lite lyxigare rum som kostade typ 1300 kr extra för oss två, men någon gång måste vi väl se hur de andra rummen är också. Så det ska bli mysigt, trevligt och härligt. Bara få leva i lyx några dagar igen, underbart!


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Äntligen riktig vinter

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, ska nog snart sova.


Ja, som rubriken lyder, äntligen har den riktiga vintern med kyla och snö kommit till Göteborg också. De senaste dagarna har det snöat ganska mycket här för att vara i Göteborg, men det är så himla mysigt. Det blir så mycket ljusare och i alla fall jag blir så mycket gladare, jag älskar snö, det är så mysigt!

Så ja, idag har Jesper och jag storstädat här hemma under förmiddagen. Efter lunch tog vi oss en härlig promenad i ett vitt Torslanda. Vi tog lite trevliga kort, och så var vi förbi dammen häruppe där det var en hel del folk som åkte skridskor. Nej det är inte så många gånger man har sett det, det är ju sällan det är så kallt så länge så kan kan åka skridskor på dammarna runtom.

Efter den härliga promenaden var vi en sväng på maxi och handlade lite. Väl hemma så var jag ute och skottade utanför dörren medans Jesper fixade lite fika inne.

Annars nu ikväll har vi inte gjort så mycket, bara tagit det lugnt. Jag har varit väldigt trött idag eftersom att våra grannar (de som har polisbesök lite då och då) bråkade väldigt högljutt inatt, så det låg ju jag och lyssnade på. De har två stycken jättefina hundar, varav den ena ofta smiter på sommaren, men jag tycker så synd om dem som lever med det paret i den lägenheten när det bråkas så mycket, och väldigt ofta låter det ju som att de typ river hela lägenheten, förstår verkligen inte vad de gör.... Inatt hörde jag liksom kvinnan skrika flera gånger "Skärp dig!" och i samma veva lät det som att någon drog ner allt från ett bord väldigt hastigt typ och hamnade på golvet. Jag måste skriva till Bostadsbolaget och klaga på grannarna, måste bara få det gjort också...


Här kommer en bild från promenaden idag: 

Ne nu är det nog dags att sova. God natt!


//CarroEllen 

Stjärnan på Hälsö och Lunarstorm

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och slökollar på Ice age som går på tv.

Idag känns det väldigt härligt att vara ledig, härligt att börja veckan efter semestern med kortvecka.


Igår kväll var Jesper och jag ute på Hälsö hos pappa och hans fru. Det är nämligen så här att varje trettondagsafton så går flera gäng "Stjärnan" därute, så vi var och kollade på det igår. Eftersom att det var 7 årsedan jag såg det sist så var det lite roligt. Just igår var det också flera gamla skolkamrater till mig som var med som jag inte sett på typ 8 år, men jag kände inte alls igen alla förrän pappa berättade vilka det var efteråt. Vi filmade skådespelet igår också, men tyvärr var det ganska rörigt, och svårt att hänga med om vad som egentligen hände, så det var lite synd eftersom att det var två stycken som aldrig hade sett det innan, Jesper och pappas fru. Jag filmade det år 2007 också, då med en stor gammal filmkamera, men det skådespelet var bättre än det igår, så det fick Jesper se på datorn idag.

Jag gjorde ett par arbeten i skolan om just detta, tänkte lägga upp en kort version om vad det egentligen handlar om.I de flesta länder firas trettondagsafton till minne av de österländska stjärntydarna, de tre vise män. Under medeltiden spelades det julspel i kyrkorna under just denna helg, men det finns fortfarande kvar på vissa ställen i Sverige.

Ett av ställena är på Hälsö i Göteborgs norra skärgård. Där började man gå Stjärnan år 1902 och de var ca 6 st i gänget. Fram till ca 60-talet var det bara en grupp som gick Stjärnan. Då gick de två dagar istället för en som de gör idag. Idag är de tre grupper. Eftersom att de gick två dagar förr så var det också svårare att få ihop folk till andra dagen, för då var många så trötta, men tillslut fick de alltid ihop folk.


Stjärnan är varje trettondagsafton. Då kommer grupper med skrämmande masker på sig och knackar på dörren och frågar om stjärnan får komma in. Väl inne uppför man en liten föreställning med sång, skådespel och dragspelsmusik.

En av personerna i varje grupp är ”Judas med pungen”. Han går under föreställningen runt och ber åskådarna om pengar. De pengarna går till Hälsö bollklubbs verksamhet. Några andra som också finns med i skådespelet är Herodes, De tre vise män och Sotaren.

Sången och föreställningen bygger på en gammal stjärnvisa, som finns i många versioner över hela Sverige. Det ser nästan samma ut förr som idag, det enda som skiljer sig är stjärnan. Stjärnan de hade på 60-talet vägde ca 5 kilo eller mer, och var klädd med tyg. Stjärnorna de bär idag väger nästan ingenting och vissa blinkar också.


 
Vi hade en trevlig kväll ute på Hälsö, fick jättegod mat, fisksoppa med "bagebrö" med vitlök och äpplepaj med vaniljsås till efterrätt. Vi satt bara och pratade massor, Jesper och jag fick även bilder från deras bröllop i somras som vi inte hade fått än, lite roligt.


Igår kväll när vi var påväg hem så hittade Jesper en artikel på gp om att Sveriges första community "Lunarstorm" skulle slå upp portarna igen i nostalgiversion. Så när vi kom hem kl 23 på kvällen så satte jag mig vid datorn och kollade om den hade kommit upp än, och ja, det hade den gjort. Tänk vilka minnen som dök upp, bara pga en hemsida. Men ja, Lunarstorm hängde jag ju på hela dagarna när jag bodde på Hälsö, fanns ju liksom inte så mycket annat att göra. Jag var med ända till sista minuten innan det stängde ner år 2011. Det tråkiga nu är bara att det inte går att återskapa gamla konton. Men det är ändå roligt att kolla på hela sidan, sådan nostalgi verkligen.

Så ja, jag fastnade såklart där igår kväll, fick tvinga mig själv att stänga av datorn kl 02 inatt. Nu på morgonen har det legat nere pga serveruppdatering, men det borde ju komma upp igen idag. Igår var det som flest ca 900 st inne samtidigt, och medelåldern var typ 23 eller högre. Det kanske inte egentligen är så konstigt, det var ju 80 och vi 90-talisterna som använde Lunarstorm. Så gå in och kolla vetja på http://stajlplejs.com/ Jag heter som mitt första konto där, carroar  =)


Idag ska Jesper, mamma och jag på bio. Vi ska se "En man som heter Ove" Det ska bli trevligt, men innan vi åker till stan så ska jag nog sova lite middag, har inte sovit så mycket inatt eftersom att det blev så sent, och vaknade halv 10 imorse, så jag känner mig ganska seg idag.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Sista semesterdagen

Hejsan bloggen!


Ja då var det sista semesterdagen idag då. Det känns lite segt, jag hade gärna varit ledig en vecka till, bara få göra det som faller mig in för stunden.

Ja, jag har ju pusslat en hel del denna semestern, och jag hoppas kunna bli klar med det idag, men det återstår att se.

Idag hoppas jag att mamma kommer hit en sväng och hämtar lite saker, och hjälper oss att slänga kartonger och sådant, ja vi har väldigt mycket sådant från jul. Sedan ska jag nog tvätta en del idag också.


Nu har det ju blivit kallt ute igen, minusgrader, så nu hoppas jag verkligen att det kommer lite snö också, det blir så mycket mysigare då. Det snöade ju lite igår, men det yrde mest bara runt, det lade sig aldrig.


Ja, detta blev bara ett kort inlägg, har inte så mycket mer att säga faktiskt. Det ska bli härligt att jobba kortvecka veckan som kommer, är ju ledig på onsdag, och på tisdag börjar jag tidigt så jag slutar kl 15, sedan ska vi nog ut till Hälsö tror jag.

Nu ska jag upp och äta frukost. Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Nu ska jag upp och äta frukost

Nyårsmiddagen och bilder

Här kommer recept på trerätters middagen som Jesper och jag gjorde på nyårsafton.


Förrätt


Laxröra på toast

4 port.

150 g kallrökt eller gravad lax

0.5 st liten röd lök eller 2-3 msk skuren gräslök

0.5 dl klippt dill färsk eller fryst

1 msk pressad citron

1 dl crème fraiche

1 krm vitpeppar

0.5 tsk salt


Garnering:

0.5 st citron


Skär laxen i mycket små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda crème fraiche, laxen, och löken i en skål. Smaka av med vitpeppar och citron. Låt stå en stund så att smakerna blandas.

Lägg sedan upp röran på kavring, rostat bröd eller servera till bakad potatis.

Skär citronen i skivor som du halverar. Garnera med med halva citronskivor som du trycker ner i laxröran.


Huvudrätt


2 port.

Rotfrukterna:

3 Potatisar

1 Morot

1 liten Kålrot

1 Rödlök

Olja

Kryddor efter behag


Skala och hacka rotfrukterna och löken

Lägg alltsammans på en plåt, även olja och kryddor, blanda.


Köttet:

Marinad:

Olivolja

Vitlök

Salt

Peppar

Timjan


Kött (vi hade ryggbiff)


Blanda alltsammans och lägg i en påse med köttet. Lägg i kyl minst ett par timmar.

Fräs av köttet på hög värme tills det fått färg.

Lägg köttet i en ugnssäker form.

Ställ i ugnen i 175 grader tills innetemperaturen på köttet är 60-65 grader (för ryggbiff).


Såsen:

1 dl kantareller

½ dl torkade trattkantareller

2,5 dl matlagningsgrädde

1,5 dl mjölk

Vitpeppar

½ grönsaksbujongtärning

1 msk mjöl

25g smör


Stek kantarellerna

Gör en bottenredning, smör och mjöl

Blanda alltsammans

Låt koka några minuter


Efterrätt


4 port.

1 rulle smördeg

1 äggula

5-6 dl färska bär, tex hallon, och/eller blåbär

1 tsk vaniljsocker

½ dl socker

1 msk potatismjöl


Sätt ugnen på 225 grader.

Rulla ut smördegen på en bakplåt. Ta ut fyra rundlar, 8-10 cm i diameter. Skär av degen som blir över och rulla ihop. Den håller ca 1 vecka i kylen i plastpåse.

Pensla rundlarna med ägg, inte kanterna. Fördela bären på rundlarna och strö på en blandning av vaniljsocker, socker och potatismjöl. Baka i ugnen ca 25 minuter. 

Dukningen, förrätten, huvudrätten och efterrätten.
 

 //CarroEllen

Året som gått

Godkväll bloggen!

Gott nytt år!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Tänk, nu är det redan år 2016, tiden har gått så himla fort. Men vad har då hänt för min del under 2015?

Våren var väl kanske inte jätterolig, eller det var ganska blandat egentligen. Det tråkiga var att en av mina gamla bästa vänner gick bort i början av året, fick dock inte veta det förrän nästan ett halvår senare. Efter att inte ha pratat så mycket på ett par år, så började vi prata lite igen ca ½ år innan han gick bort. Men han kommer alltid att finnas med i mina tankar.

Sedan slutade ju chefen på jobbet. Det var också väldigt tungt och jobbigt. Vi hade liksom jobbat ihop nästan varje dag i 3,5 år. Och jag som hade pratat redan flera månader innan hon slutade om att jag kände att jag behövde byta jobb, så det blev ännu mer självklart när hon slutade. Men ja, jag är tyvärr fortfarande kvar på samma ställe, det är vännerna där som håller upp mig, eller ja, vi pratar ju mycket om hur det är och så. Ne, men det löser sig så småningom..


Vi var ju på bröllop i somras, min pappa som gifte sig. Det var trevligt, det kändes dock ganska konstigt att vara ute på Hälsö igen, träffade ju flera gamla skolkamrater, dock inga som jag har kontakt med. Men ja, det var trevligt som sagt var. Syrran gjorde brudbuketten, och herregud vad nervös hon var innan. Hon var så himla orolig över att den inte skulle bli bra osv. Men den blev jättefin verkligen, så jag sa till henne att när Jesper och jag gifter oss så ska hon få göra min brudbukett också.


Sedan hade vi en liten minisemester med Jespers föräldrar. Vi åkte upp till Brevika, sov där en natt. Men på vägen både dit och hem så stannade vi på lite trevliga ställen, så det var väldigt mysigt.


Vi var också på 3 dagars semester i Varberg, på Varbergs stadshotell och Asia spa. Där firade vi vår 6 årsdag Jesper och jag. Det var väldigt mysigt och trevligt. Jesper överraskade med ett frukt- och chokladfat på rummet, jag blev överlycklig. Vi fick sett lite mer av Varberg än vad vi gjort de andra gångerna vi har varit där. Vi var uppe på fästningen, runt i centrum och lite sådant. Så det var jättemysigt, trevligt och härligt.


Efter 7 år fick jag äntligen kommit ut till Hälsö för att fiska makrill. Syrran, pappa, farmor och farfar var med. Vi fick 90 makrillar. Då sov jag också därute för första gången på 7 år. Det kändes konstigt ska jag säga, men mysigt på samma gång. Det är så mycket minnen som kommer tillbaka, mestadels jobbiga, men även några trevliga också, men jag brukar alltid försöka tänka bort dem. Men det jobbiga när jag är där är att jag känner mig som gäst i mitt egna hem typ om ni förstår vad jag menar. Hälsa på i mitt gamla barndomshem som jag bodde i i 17 år, men som jag knappt har varit i de senaste 7 åren.


Sedan var det ju den väldigt fräcka super- och blodmånen som jag var uppe och kollade på mitt i natten.


Mamma, syrran och jag var ju en helg i Brevika också under hösten. Det var jättemysigt verkligen, dock blev det typ inga kantareller. Nej, det har inte varit så mycket kantareller i år faktiskt.


Ja, sedan var det ju julen också, den var väldigt trevlig. Vi var många och det var mycket god mat.


Nyårsafton blev väldigt lugn för våran del. Vi var hemma själva och lagade tre-rätters och bara tog det lugnt. Vi spelade bingolotto och så pusslade jag en del.

Vi var nämligen inne i stan i veckan, Jesper köpte sig en ny platta och jag ett nytt pussel. Så de senaste dagarna har det blivit en del pusslande.

Maten som vi åt på nyårsafton var laxröra på toast till förrätt, potatis och rotfrukter i ugn med ryggbiff och svampsås till huvudrätt, och bärtartelletter med glass till efterrätt. Jag tänkte lägga upp recept och bilder på det i ett annat inlägg.

12-slaget firade vi på balkongen, vi orkade inte gå iväg någonstans, men man såg mycket bättre där ändå än vad jag trodde, så det var ju bra.


Ja, vad som händer under 2016 återstår väl att se. Det jag vet redan nu är att jag ska åka på min allra första flygresa, ja jag ska flyga för första gången. Den resan går till Italien och Toscana med mamma och syrran i vår. Det ska bli väldigt spännande och trevligt. Jag har sagt till Jesper att om jag klarar flygresan utan problem så blir det en Islandsresa till sommaren eller hösten! Sedan vill jag ju gärna åka till Skottland och Norrland också. Så ja, vi får helt enkelt se hur det kommer att bli. Jag längtar verkligen till Italienresan nu.


På tisdag ska troligtvis Jesper och jag ut till Hälsö. Det är nämligen såhär att varje år på trettondagsafton så är det ”Stjärnan” där. Det är flera personer som är utklädda till bla. De tre vise män och flera andra. Detta skådespel har inte jag sett på 7 år, och i år skulle pappa vara hemma så då får jag passa på att åka ditut och kolla på det, funderar lite på att filma det också, får se lite. Men det ska bli roligt och trevligt.


Nej, nu måste jag gå upp och fixa lite middag, bättre sent än aldrig. I och för sig väckte jag Jesper 12:40 idag, så vi åt inte lunch förrän halv 3.


Hoppas att ni också har haft ett bra 2015 =)

//CarroEllen