CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2014

Lördag 31/5

Godkväll bloggen!

Då var denna lördagen slut, fast det känns som söndag, antagligen bara för att jag var ledig i torsdags.

Idag har vi gjort typ lika lite som vi gjorde i torsdags, typ ingenting. Förut tänkte vi ta oss en cykeltur innan vi skulle till maxi men just när vi skulle gå utanför dörren så kom regnet, så det blev bara en väldigt kort cykeltur ner till maxi. Så imorgon hoppas vi på bättre väder, iaf så vi kan cykla till Lindholmen =)

Annars imorgon behöver vi städa här hemma och tvätta, sedan ska jag ocskå kolla vad jag ska ha på mig till Neas student på torsdag =) Så imorgon är det lite att göra, men gött det för nu ikväll har jag bara varit rastlös och har börjat städa lite..


Just det ja, vi köpte en ny choklad på maxi förut som var jättegod, dock ganska mäktig. Kan också säga att de vanliga chokladkakorna är ju på 200 g, denna var på 300 g så ganska stor.


 


Nu är det snart sovdags!

//CarroEllen

Fredag

Godkväll bloggen!

Ja då var det helg igen, gött =)

Igår hade vi en väldigt lugn dag här hemma, vi var väldigt trötta båda två..

Idag har jag jobbat och vi har haft massor att göra =) så när jag kom hem i eftermiddags så var jag verkligen helt slut.

Annars ikväll har vi lagat god mat, egengjorda hamburgare, mums =) och sedan bara tagit det lugnt.


I helgen kanske det blir en cykeltur, Jesper pratade om att han ville cykla till Lindholmen en gång nu innan nästa vecka då han tänkte cykla till jobbet någon dag, så vi får hoppas att vädret tillåter det =) Thomas var och köpte en hjälm till mig idag så nu känner jag mig lite tryggare att cykla bland trafik.. =)


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen


Asfaltsläggarna till Torslanda

Godkväll bloggen!

Sitter hemma i soffan med älsklingen och slökollar på tv.

Sedan jag kom hem i eftermiddags så har jag varit enormt trött och ont i hela kroppen, både i fötter och rygg, gött att jag är ledig imorgon =)


Nu i eftermiddags/kväll läste jag på fb att asfaltsläggarna hade kommit till Torslanda, till Lilleby camping... Undra hur mycket de kommer att förstöra där nu då innan de måste åka därifrån. Läste på campingens hemsida att den inte öppnar förrän den 19 juni. Stackars de ägarna om asfaltsläggarna kommer där och förstör nu då bara ett par veckor innan de öppnar för säsongen =(

Tänk vad bra och vad mycket man får veta genom gruppen "Grannar i Torslanda" på fb, den är skitbra =)


Imorgon får vi se lite vad som händer, det kanske kan bli en cykeltur om vädret tillåter, det var ju ett tagsen nu =)

Resten av denna kväll blir det bara till att ta det lugnt. Hela den här veckan har jag varit skittrött på eftermiddagarna när jag har kommit hem och pigg sent på kvällen, jobbigt..


Ha en fortsatt bra kväll! =)


//CarroEllen



God morgon

God morgon denna blåsiga dag. Nu sitter jag på bussen påväg till jobbet.
Igår hade vi en del att göra på jobbet och under lunchen ringde ägaren och berättade att vi har fått en beställning på 50 platters dvs 200 smörgåsar till nästa fredag. Det är ju en röd dag men jag ska kanske hoppa in och hjälpa de lite bara några timmar tidigt på morgonen, typ vid 5, 6 tiden
Och bara 3 timmar eller något sådant, så det ska bli lite spännande. Det är ju dagen efter Neas student så jag ska ju orka gå upp så tidigt på morgonen också, det gör man ju inte direkt varje dag :P

Idag ska jag till stan med Malin, ska bli trevligt :)

Ha en bra dag alla bloggläsare! :-)

//CarroEllen

Trevlig dag

Godkväll bloggen!

Herregud det är redan söndagkväll, den här helgen har gått väldigt fort, kanske för att vi knappt har varit hemma idag.

Ja idag har vi varit ute hos Jespers föräldrar en sväng. Det var väldigt trevligt och väldigt god mat =)

Tack för en trevlig dag =)


Imorgon är det då måndag och ny vecka, fast denna veckan är det ju bara kortvecka, det är ju röd dag på torsdag, underbart! då slipper jag jobba kväll :D


Nu är det nog snart dags att sova. Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


Här kommer lite bilder från idag, det var ju verkligen helt underbart väder, och smhi som hade sagt att vi skulle ha skitväder hela helgen, det har varit raka motsatsen, jättebra väder =)


   


God natt!

//CarroEllen

Lördag 24/5

Hejsan bloggen!

Sitter nu vid mitt skrivbord och tar det väldigt lugnt.

Idag har vi varit en sväng nere på torget och fikat med Lisa, det var trevligt =) Sedan gick vi en sväng i en av affärerna här nere innan vi gick in på maxi och handlade, så nu har vi köpt grillkol och Jesper verkar vilja inviga den nya grillen ikväll, men jag känner mig måttligt intresserad, jag tycker inte om lukten från grill här i amhult, alla grillar typ hela tiden så man känner det väldigt ofta, och att all rök kommer till oss på övervåningen så det luktar i hela lägenheten. nja, vi får väl se hur det blir med det ikväll, det blåser ju en del nu också...


Igår orkade jag verkligen inte skriva här, jag var jättetrött och så var vi hundvakt hela kvällen åt lilla Rico =)


Nu under eftermiddagen har vi städat här hemma och efter det blev jag verkligen supertrött, jag hade helt klart kunnat lägga mig och sova middag nu, fast njae, gör jag det så lär jag inte somna ikväll. Resten av kvällen blir det till att laga mat och bara ta det lugnt.

Imorgon ska vi åka ut en sväng till Jespers föräldrar över dagen, ska bli trevligt =)


Ha en bra kväll! =)


//CarroEllen

Sommar! =)

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan och har just kollat på Maria Wern. Jag vet att jag har sett den innan men jag kommer inte riktigt ihåg den så den var väldigt spännande den här gången också.


Idag har det ju verkligen varit jättevarmt ute, likaså igår. Inte ens jag har gått med jacka på mig (som alltid gör det i vanliga fall), som några personer brukar säga, om jag går utan tjocktröja och/eller jacka då är det varmt, hehe ja jag fryser ju väldigt ofta.

Imorgon säger de ju att det ska vara minst lika varmt som idag, usch då gillar jag inte att jobba där jag är, det är över 25 grader i köket och då tycker vi det är svalt i köket, i serveringen är det ännu varmare...


Tog ett kort på termometern här hemma vid halv 10 tiden nu ikväll, och nu är det sommar! =)


 


Nu är det snart sovdags. Ha en fortsatt bra kväll! =)


//CarroEllen

Tisdag 20/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och kollar på Maria Wern som går på tv.

Idag har vi haft lagom mycket att göra på jobbet idag, framför allt för att det har varit så varmt även idag, man orkar allra minst städa då...


I eftermiddags var jag i stan och träffade Malin. Vi var och åt på Lydia´s sedan gick vi lite i affärer. Tack för en väldigt trevlig eftermiddag gumman! =) <3


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Måndag 19/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan hemma med älsklingen och har just kollat på 112 på liv och död.

Denna dag har jag varit bra seg på jobbet, det har varit runt 25 grader i köket hela dagen, och ännu varmare i serveringen, och då blir man verkligen jätteseg och trött, usch. Och det lär väl inte bli bättre längre fram i veckan  då de nu säger att det ska bli ännu varmare ute också.


Nu ikväll har det ju regnat och åskat en del här, tror det regnar fortfarande faktiskt. Åska tycker jag bara är mysigt, jag gillar när det åskar och stormar! =)


Igår var älsklingen och jag en sväng hos mamma och åt lunch, det var trevligt. Efter det åkte vi en sväng till stan och köpte en liten cykelväska till mig som jag kan ha mobil och nycklar i när vi cyklar, perfekt =)


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen



Härlig dag

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och kollar på tv, en film på 3an som vi har sett ett par gånger tidigare.


Imorse när jag vaknade hade vi ingen ström, Jesper sa att jag kunde kolla på timern till akvariet när den stannade, för den tiden gick strömmen, det var strax efter 8 imorse. Strax före 9 hade vi fortfarande ingen ström så jag ringde bostadsbolaget som sa att det var ett stort strömavbrott i Torslanda som skulle vara avhjälpt kl 10. När klockan var 9:20 kom strömmen tillbaka så då blev det frukost.


Idag har vi tvättat en hel del. Sedan cyklade vi en sväng bort till glassen där det var mycket folk, kanske inte så konstigt med tanke på det fina vädret som har varit idag. Efter det cyklade vi till maxi och storhandlade, vi fick även köpt oss en grill, dock ingen kol. Sedan har ju Jesper grillbestick men de är ute hos hans föräldrar, så vi får väl försöka ta med oss de nästa gång vi åker dit.

Annars ikväll har vi lagat god mat, kycklingsallad och sedan har vi kollat på tv.


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

5 år på denna bloggen och experiment

Hejsan bloggen!

Idag firar denna bloggen 5 hela år =) Innan denna bloggen så hade jag ju flera andra, det var e-blogg men den lades ju ner och så skrev jag mycket i lunarbloggen förr också, just det ja, sedan hette ju denna bloggen tidigare bloggagratis innan den bytte namn till dagens bloggplatsen. Så ja, tänkte bara lägga upp två bilder på mig, en från 2009 när jag började skriva här och en från i somras.


   



I veckan fick jag syn på ett klipp på facebook om vad som händer när man blandar coca cola och mjölk. Jag visade detta klippet för chefen på jobbet som sa direkt att det ville hon testa, så det gjorde vi igår. Jag tog lite bilder på det under dagen för att följa hur det såg ut efter ett tag, men det tog ju 6 timmar, men det var lite roligt att se vad som faktiskt hände. Jag kan säga att flaskan var oöppnad när vi började så det var ju inte mycket mjölk som gick i den flaskan, men det räckte ändå. Här kommer bilderna, skriver under de när de är tagna.            


 

Direkt efter att jag hade hällt i mjölken, det ser ju ut som ett stort islager längst upp. kl 7:38



 

kl 10:15



 

Kl 13:38


 

Kl 15:32


   


Coca cola innehåller fosforsyra som gör så att mjölkproteinet koagulerar och drar med sig all färg ur läsken.

Tycker du att det ser läskigt ut? Detta är inget märkligt eller farligt – det är precis vad som händer i din mage när du druckit mjölk och mjölken blandas med saltsyran i magsäcken…



//CarroEllen

     

Fredag

Godkväll bloggen!

Ja då var denna trevliga fredagen över. På jobbet idag har vi haft lite att göra, som det brukar vara på fredagar. Och imorse började Malin och jag på ett experiment, men tyvärr har jag inga bilder på det på datorn just nu så jag får skriva mer om det imorgon.


I eftermiddags var jag en sväng på Backaplan och tog en fika med Lisa, det var trevligt. Väl hemma så satte jag mig bara vid datorn där jag har suttit hela kvällen. Jesper träffade en kompis i stan så han kom hem senare än mig, men när han väl kom hem så lagade vi lite mat, lax med pasta, och nu har vi just kollat på sista delen av Vikingshill. Shit vad bra den är, men äcklig och spännande.


Ne nu är det sovdags! God natt!

//CarroEllen

Torsdag 15/5

Hejsan bloggen!

Ja då var det torsdag igen och det betyder jobba kväll.

Inatt har jag sovit som en stock, jag var verkligen jättetrött igår kväll, så idag sov jag faktiskt ända till klockan ringde imorse, det är inte ofta jag gör det, den ringer ju kl 9. Men jag är minst lika trött idag som jag har varit typ nu i två veckor, funderar på om det skulle kunna vara pollen, men jag vet inte, men men.


Till helgen får vi se vad som händer, Jesper är väldigt trött nu då han jobbar jättemycket så han ville nog bara ta det lugnt. Själv hade jag kanske kunnat tänka mig åka till Eriksberg och kolla på Göteborgsvarvet, men vi får se hur det blir.


Ne nu måste jag snart dra mig ner till bussen. Ha en bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

onsdag 14/5

Godkväll bloggen!

Ännu en ensamhemma kväll då Jesper jobbar sent idag också, så för ovanlighetens skull sitter jag vid mitt skrivbord på mitt rum, jag tänkte sätta mig i soffan men fick just då syn på en Stor spindel på väggen precis bredvid soffan, men medans jag gick och hämtade flugsmällaren så försvann den, så soffan är inte min plats ikväll.. Avskyr spindlar!..


Idag har det varit en trevlig men väldigt lugn dag på jobbet, fast vi har haft mer att göra idag än de andra dagarna, så bra det iaf =) Men ja, imorse, eller i förmiddags hade jag en väldigt jobbig kund. När han kom in i restaurangen pratade han i telefon, när han väl började beställa så sa han bara att han ville ha något utan kött, tonfisk sa jag då, och så ville han ha två halvor efter en liten stund, han velade mellan en hel eller två halvor. Just när han hade beställt så ringde hans telefon igen, och så gick han iväg ut i serveringen, jag försökte ropa efter honom vilken ost han vill ha ett par gånger, men han hörde mig inte, så höll han på hela vägen fram tills att han var ute ur restaurangen, jag fick ropa på honom för varje sak jag skulle fråga honom. När mackorna var klara och jag ställde mig i kassan för att vänta in honom så hade han hade suttit sig i serveringen och pratat i telefon, då var Emelie lite halvirriterad på honom eftersom att han försvann hela tiden, så när jag stod i kassan och väntade på honom så gick Emelie och sa till honom att det var klart. När han skulle betala så förklarade han bara att han var stressad, och min tanke då var, men jag sa det så klart inte "om du hade lagt ifrån dig telefonen en minut så hade dina mackor varit klara för flera minutersen". När han hade betalat och var påväg ut så vände han och frågade om det var två mackor "ja" svarade jag, och sa till Emelie samtidigt "det var ju det du ville ha" så skrattade vi. Asså snälla när ni beställer något eller står i någon kassa, för allas trevnad och för att det ska bli lättare för alla, skit i telefonen ett par minuter, det är väl väldigt sällan en person i telefon som inte kan vänta 1 minut tills du kan ringa upp när du har beställt. Blir så trött på alla kunder som kommer in och beställer och pratar i telefon samtidigt...



Resten av kvällen blir det till att ta det lugnt. Jag känner mig verkligen helt slut ikväll igen och har ont i huvudet av någon anledning.

Eftersom att älsklingen är borta ikväll igen så kunde inte jag motstå att köpa lite gotte till mig själv ikväll, dessa är det ikväll;

 


Jättegoda! =)


Hoppas att ni har haft en bra dag =)


//CarroEllen


Tröttdag

Godkväll bloggen!

Ja idag har jag varit jättetrött hela dagen verkligen, och att det är lugnt på jobbet gör inte det hela bättre, hoppas på bättre väder snart så vi får en del att göra igen.

Denna dag har jag tappat saker i golvet, tänkt helt fel, sagt fel till kunder (fast det har blivit bra för oss..) och massa saker. Det blev sent igår kväll, först var Jesper hemma strax efter 10, när jag väl lade mig vid halv 11 så kunde jag inte somna för det var alldeles för varmt, så jag somnade vid halv 12 inatt, och upp tidigt imorse. Så ja, tröttdag idag helt enkelt, men nu är snart denna dag över och imorgon är det en ny dag då jag hoppas att jag är piggare...


God natt!


//CarroEllen

Vilket väder!

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan själv, Jesper har jobbat över idag men jag hoppas att han är påväg hem nu, klockan börjar ju liksom bli mycket.


Idag har vi haft en ganska lugn dag på jobbet, har städat en del. Men ja, det har ju varit skitväder hela dagen också. Grejen är den att vid jobbet har det regnat precis hela dagen, några få småuppehåll bara innan regnet har stått som spön i backen igen, men idag när jag var påväg hem, satt på bussen så verkligen spöregnade det borta vid Volvo, asså verkligen spöregnade, det var jättemörkt på himlen. När vi hade åkt tre hållplatser därifrån utåt så var det helt torrt på marken, det hade inte regnat någonting. Det var lite fräckt ändå, åka från skyfall till rena våren, där det inte hade regnat på hela dagen, medans vid jobbet, bara knappt två mil därifrån har det regnat hela dagen, jag tycker ju sådant är intressant och skitfräckt.. Men ja, strax efter att jag hade gått av bussen på torget så började det dugga lite, och när jag kom hem så regnade det, fast det regnade bara, inte sånt spöregn som har varit hela dagen vid jobbet eller vid volvo, konstigt egentligen att det verkligen blir sådana kraftiga gränser eller hur man kan säga, ja tycker det är skitfräckt med väder asså.


//CarroEllen

Helgen

Godkväll bloggen!

Då var denna helgen över och imorgon är det jobb som gäller.

Igår var vi väldigt sega här hemma, vi kom igång vid halv 4 på eftermiddagen då vi gick ner till maxi och storhandlade. När vi kom hem så ringde Nea, hon kom förbi och hjälpte mig att rensa lite i rabatten, sedan stannade hon och åt tacos med oss på kvällen, det var trevligt =)


Idag var Nea en sväng här igen och åt tacos mitt på dagen. Sedan har jag storstädat här hemma idag, tvättat och Jesper har lagat massa mat =) Och nu ikväll har vi bara tagit det lugnt.


Ja det var väl typ det vi har gjort i helgen, så haft en ganska go helg, fast nästa helg hoppas jag att det händer något, att vi gör något annat än att bara vara hemma.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


//CarroEllen

Chokladmatte 2014

Godkväll bloggen!


År 2006 kommer jag ihåg att mamma hade fått tag i något som heter chokladmatte. Tyvärr fungerade den bara just 2006, men nu ikväll har Jesper suttit och klurat på den och fått ordning på den så den fungerar för i år, så obs att denna versionen endast fungerar 2014 och endast om du väljer 1-9 gånger i veckan.


1. Hur många gånger kan du tänka dig äta choklad i veckan?

2. Gångra det talet du fick med 2

3. Plussa det talet du fick med 5

4. Gångra det talet du fick med 50

5. Plussa det talet du fick med, om du fyllt år i år 1764 annars 1763

6. Ta det talet du fick minus det årtalet du är född.

7. Du fick ett tresiffrigt tal. Första siffran är så många gånger du kan tänka dig äta choklad

    i veckan, de två sista siffrorna är så gammal som du är.



Nu är det snart sovdags. God natt!


//CarroEllen


Fredag 9/5

Godkväll bloggen!

Ja då var det fredag igen och ikväll är jag väldigt trött, vi har haft massor att göra på jobbet idag, kanske för att det har varit lite bättre väder.


Imorse läste jag på aftonbladet att inte ens hälften av oss 90-talister tänker rösta i EU-valet.

Jag är egentligen inte så förvånad, men innan jag säger något så måste jag säga att jag sjäv är VÄLDIGT dåligt insatt i politik överhuvudtaget. Men när jag fick mitt röstkort hemskickat i veckan så funderade jag direkt "men det är väl inte val än, det är väl inte förrän i höst?" och när jag såg att det stod för EU-valet så funderade jag direkt "vad är detta?" Jag har verkligen inte en aning om vad det är alls, visst jag har hört talats om det men jag hade inte en aning om att man röstade i/till det. Så om man nu då som tex jag inte har en aning om någonting, och inte ens har läst om det någonstans förrän nu, hur ska man då kunna rösta i det? Själv tycker jag inte heller det är ett dugg intressant, men på något sätt så kanske de man ska rösta på hade kunnat försöka få oss unga att bli lite mer intresserade. Jag har en känsla av att som det ser ut idag bland oss unga så är man antingen insatt en del eller inte alls, för jag vet att det finns 90-talister som är väl insatta i politiken, och jag tillhör den gruppen som inte är insatt i det alls. Sedan tror jag också att det beror på att man märker inte att så mycket händer som de pratar om, och det gör också att vi väljer att inte rösta.

Jag vet att vi gick igenom mycket om politiken i skolan, men det är sååå många årsen så jag kommer typ inte ihåg någonting, och tycker man inte det är intressant och politikerna tydligen inte lyckas få oss intresserade så betyder det att vi struntar i det. Jag är iaf sådan att om jag inte tycker något är intressant och ingen heller lyckas få mig intresserad, då bryr jag mig inte om det, även om jag kanske borde ibland... Det handlar inte om att vara lat utan om att inte vara intresserad.. Artikeln hittar ni här



Resten av denna kväll tillbringas i soffan framför tv:n med älskligen och bara ta det lugnt.


Ha en fortsatt bra kväll! =)


//CarroEllen

God morgon

God morgon bloggen!

Ja då var det torsdag igen och det innebär jobba kväll...

Asså hela den här veckan har jag hittils känt mig typ orkeslös och väldigt trött, antingen beror det på vädret eller så är det någon förkylning som är på G, hoppas inte det bara..


Till helgen får vi se lite vad som händer, vi pratade lite om att åka ut till södra skärgårn men eftersom att de säger skitväder hela helgen så känns inte det så lockande, får se om vi kanske bara åker ut över en dag eller något, men det är ju så långt att åka för bara en dag, ne vi får se. Om vi stannar hemma så får vi se vad som händer, men något får vi nog hitta på, vi har ju tagit det väldigt lugnt de senaste helgerna, men det har behövts också då vi har varit väldigt trötta båda två här hemma, men men.


Det är ganska gött faktiskt med alla dessa röda dagar under våren, och just att de ligger på torsdagar, jag har ju inte jobbat så mycket kväll de senaste veckorna, jag jobbade ju ett morgonpass en torsdag för ett par veckorsedan då jag behövde fixa lite saker på kvällen och sedan har det varit röda dagar. Nu jobbar jag tre torsdagar i streck med idag, sedan ledig två, det är ju någon röd dag snart igen och sedan tar Nea studenten på en torsdag, så det är ganska gött ändå.


Ne nu kanske det är dags att fixa ordning lite här hemma innan jag går till jobbet.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen

Onsdag 7/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan i min ensamhet och skriver detta. Jesper är ikväll iväg med jobbet och spelar Magic så han kommer hem lite senare. Asså usch jag avskyr när det är runt 10 grader ute, då är det skitkallt i lägenheten här, nu sitter jag liksom med myskläder, duntofflor och täcke på mig och fryser ändå. Hoppas älsklingen kommer hem snart så jag får krama honom, han är ju typ alltid ett element...


Denna dag har varit helt okej på jobbet, har haft typ lagom mycket att göra. Det märks verkligen nu när det har blivit sämre väder ute, vi har inte alls lika mycket att göra, folk drar väl sig kanske för att gå ut när det är skitväder, det gör iaf jag.


Men ja, nu ikväll har jag lagat lite mat, kycklinggryta alá Carro och så bakade jag en Carros specialare, en kladdkaka också, jag har varit så sugen på det nu några dagar och så kände jag att nu när jag ändå är själv hemma en hel kväll så kan jag faktiskt unna mig det =)


Just det ja, vi har ju en skål/fat eller vad man kallar det för på köksbordet, en turkos som vi fick av Jespers föräldrar när vi fyllde år tror jag det var. I helgen fick älsklingen idén att han ville så krasse i den skålen, så där växer det massor nu.


 


Ne nu får jag gå ut i köket och ta mig en bit kaka innan det börjar på tv, 112 på liv och död.

Ni får ha en fortsatt bra kväll! =)


//CarroEllen

Härlig dag

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med älsklingen och skriver detta.

Imorse var jag inte lika trött som igår, vaknade vid halv 9, somnade om och vaknade kl 9.

Idag har vi tagit det ganska lugnt fast har ändå gjort lite småsaker. Vi lagade god mat till lunch, pastagratäng med bacon, champinjoner och broccoli.

Efter lunchen gjorde vi oss ordning och gick ner en sväng till torget där vi kollade på lite gardiner, men vi hittade inga. Sedan var vi också inne på Iems, där hittade Jesper en liten tygvovve som han ville köpa för att ha i trappan här hemma, så det gjorde vi.


 


Sedan gick vi en sväng förbi Mums och fikade lite.

När vi kom hem igen så städade vi litegrann och tog det sedan bara lugnt, eller Jesper lagade godmat ikväll också, linsbiffar med ris och limesås. Receptet på biffarna hittar ni här 


Resten av kvällen får vi se lite vad som händer, men troligtvis bara ta det lugnt, kanske kolla på Beck kl 21.


Hoppas att ni också har haft en bra dag =)


//CarroEllen

Tröttdag

Godkväll bloggen!


Nu sitter jag i soffan med älsklingen och skriver detta samtidigt som vi sitter och kollar på Morden i Midsomer som nästan varje lördag =)


Idag har det varit en riktig trötthetsdag, vi har varit jättetrötta båda två.

Imorse vaknade jag strax före halv 9, inte pigg men inte jättetrött heller. Efter ca 30 min hörde jag att Jesper fortfarande sov på sitt rum, och jag kände mig väldigt trött, så jag somnade om. Sedan vaknade jag halv 11, då gick jag in och väckte Jesper som fortfarande sov också, så jag lade mig bredvid honom och somnade om och vaknade kvart över 12, vad hände där egentligen, jag måste ha varit enormt trött. Och Jesper var uppe till sent inatt och kollade på en film så det kanske inte var så konstigt attt han sov länge.

Så kl 13 åt vi frukost, det är måååånga årsen jag åt frukost så sent, och sedan har vi varit väldigt trötta och sega hela dagen, vi lyckades faktiskt dra oss en sväng till maxi nu ikväll och handlade lite till imorgon.


Igår morse/förmiddag var jag enormt trött på jobbet av någon anledning, och jag kände det att när jag försökte öka tempot (vi hade en del att göra) så blev det bara fel, så jag bestämde mig att ta det lugnt, inte stressa med något. MEN vid lunch och fram tills jag slutade var de tankarna borta ur huvudet, vi hade massor att göra. När Sofia gick kl 13 så hade hon tagit disken innan hon gick för det var en del, och tur var det för när hon hade gått så drog det igång igen, Shaei och jag stod i linen typ hela eftermiddagen, vi lyckades inte preppa någonting och inte heller baka. När det var 40 min kvar tills jag slutade så kom personen som skulle börja när jag skulle sluta halv 4, men vi fick be henne hoppa in direkt. I samma veva ringde chefen upp som jag hade försökt få tag på ca 30 min tidigare, hon sa att jag skulle stanna tills en del saker var under kontroll. Så igår fick jag jobba över 30 min och då var jag bra trött, det tempot i så många timmar är riktigt jobbigt, men roligt ibland ändå, men inte igår. Så ja, jobbdagen igår var väldigt jobbig men ändå lite rolig..


När jag hade slutat åkte jag in till stan och träffade Malin. Vi var och åt på Lydias och sedan gick i lite affärer. Det var väldigt mysigt och trevligt, tack för en väldigt trevlig, mysig och härlig kväll Malin! <3


Imorogn får vi se lite vad som händer, hoppas att vi är lite piggare imorgon än vad vi har varit idag. Nu är det nog snart sovdags, tror filmen är slut om ca 30 min.


Ha en fortsatt bra kväll! =)


//CarroEllen

Torsdag 1/5

Godkväll bloggen!

Ja då var snart denna lediga dagen över. Idag har älsklingen och jag varit en väldigt kort sväng på Backaplan. Jag behövde köpa fotopapper och Jesper skulle också kolla på lite saker, men det slutade med att det bara var jag som hittade det jag skulle ha. När vi kände att vi var klara i affärer (vi var väldigt sega idag båda två och orkade inte direkt gå i så många affärer) så satte vi oss på café Vi. Där drack jag en kopp kaffe och så åt vi varsin brownie som verkligen var supergod. Det cafét kan jag verkligen rekomendera, jag går dit ibland faktiskt och jag tror de bakar det mesta själva och det är väldigt gott, det är också ett väldigt härligt ställe att sitta på, ganska lugnt, inte alls så mycket liv där, café Vi på Backaplan =)


När vi kom hem igen så storstädade vi akvariet, skitjobb men det måste göras (jag brukar överlämna det till Jesper då det är så himla tråkigt jobb men idag fick jag vara så snäll att hjälpa till). Efter det så fixade vi ordning en collageram som jag fick av Nea i julklapp tror jag det var. Vi skrev ut bilderna och satte i de i ramen, så nu är den klar, nu ska den bara upp på väggen också, bättre sent än aldrig :P =)


 


Igår eftermiddag var vi iväg och grillade med Jespers jobb, det var väldigt trevligt. Efter det gick älsklingen och jag ner till Götaplatsen för att kolla på cortegen. Den var ju väldigt bra i år.


Ja det är väl typ det som har hänt sen sist. resten av kvällen tillbringas i soffan framför tvn och datorn.

Hoppas att ni också har haft en trevlig valborg och första maj =)


//CarroEllen