CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

February 2021

Söndag 28/2

Godkväll bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och ännu en månad, imorgon är det första mars, shit vad fort februari gick.

 

I måndags hade jag möte med studievägledaren igen. Vi kom fram till att jag skall söka till två av de kurserna som jag har hittat. Den tredje skall jag maila skolan och fråga om man behöver specifikt någon av de två kurserna som det stod, eller om det går bra med något liknande, eller bara erfarenhet. Så nu väntar jag bara på att mina nya glasögon skall komma, då slipper jag förhoppningsvis vara så trött i ögonen när jag sitter vid datorn, så jag klarar av att sätta mig och skriva personligt brev som man skulle skicka med i ansökan till skolorna.

 

I måndags fick vi på skolan veta att vi kommer att fortsätta på distans till den 14 april. Så ja, det blir till att plugga hemifrån ett tag till, eller jag kommer börja åka iväg på dagarna nu till veckan. Denna veckan har byggarbetarna nämligen byggt klart ställningen runt huset, och det har låtit en hel del, men jag har ändå klarat av att sitta hemma och plugga. De hjälpte oss att ta ner en stor spegel som vi hade några meter upp i trappan, och då passade jag på att fråga de lite hur det kommer att se ut de kommande dagarna. I veckan som kommer lät det som att de skulle börja med att tvätta taket, något som skulle ta två dagar, och det skulle låta en del. Så ja, jag får åka iväg i veckan som kommer för att plugga. Men ja, det kommer nog ändå bli skönt att komma hemifrån lite igen.

 

Igår storstädade vi här hemma. Sedan satt jag och löste korsord i flera timmar, älsklingen erbjöd sig att gå ner till Maxi för att köpa en tidning till mig, trots att jag sa att han inte behövde, så snäll!

Idag har mamma varit här en sväng. Vi tog en sväng nere på torget, till de två klädbutikerna som vi har här. Det var nästan inget folk alls där så det var väldigt härligt. Jag provade massor av kläder, men fick köpt två par byxor som jag behövde. Tidigare i veckan fick jag hem ett par skor också som jag hade beställt. Jag vågar ju aldrig beställa varken skor eller kläder, jag behöver alltid prova innan. Men dessa var jag ganska säker på att de skulle passa, och jag hade kollat på de länge. Så nu har jag både nya skor och byxor, så härligt, och behövligt.

Efter den lilla shoppingrundan så hjälpte mamma mig att plantera om växter här hemma. Jag har haft två stora kaktusar här hemma ett bra tag nu, men nu kände jag att det räckte med en. Så den ena tog vi flera skott ifrån och satte i små gamla majsburkar. Så de har jag tänkt försöka sälja. Jag vet ju att just den kaktusen (High chaparall) har varit väldigt populär ett tag nu, så jag hoppas att jag kommer få sålt dem. Om någon av er är intresserade så hör av er, jag tänkte mig 30 kr/styck.

 

Ikväll blir det till att räkna lite matte, och packa inför imorgon. Jag kommer ju behöva ha med mig både dator, mattebok och ett gäng papper, men skönt att jag har bil ändå, då behöver jag ju inte släpa på det så långt.

 

De nya skorna och skotten fån kaktusen.

 

//CarroEllen

 

Sportlovet slut

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart årets sportlov över, och troligtvis mitt sista sådant också. Jag kan ju inte direkt påstå att jag för några år sedan trodde att jag skulle få ha lyxen att ha lov när jag är 30 år, sådan lyx verkligen!

 

Den här veckan har jag varit ganska trött och seg, så jag har bara varit hemma och grejat och tagit det lugnt.

I måndags var jag hos optikern för synundersökning, så jag fick äntligen beställt nya glasögon, något jag har dragit mig för i nästan ett års tid.

Sedan har jag suttit och kollat på en dyster, men spännande och intressant serie, "Vargen kommer". Det är en dansk serie som gick på den danska filmfestivalen förstod jag det som. Den handlar hon en familj med två barn där dottern skriver en uppsats i skolan om en vanlig kväll hos den familjen. Hon skriver om hur hennes styvpappa är våldsam i hemmet. Flickans lärare anmäler det till kommunen, och barnen blir omhändertagna. Sedan får man följa familjen på olika sätt genom den processen. Som sagt var, den var hemsk och gripande, men ändå spännande och intressant. Den finns på svt-play.

 

I förra veckan var jag och lämnade in bilen för tredje gången för samma fel, värmen till bakrutan och backspeglarna som inte fungerat ordentligt. Efter att jag hade lämnat in den för andra gången så sa de att de hade hittat felet, så de skulle bara beställa den delen. Veckan därpå var jag där igen (förra veckan), då för att de skulle byta det som de sagt var fel på. När de ringde mig under eftermiddagen så visade det sig att det inte var den saken som de trodde, men att de nu hade hittat det riktiga felet. Då skulle de beställa instrumentet som det var fel på, för att sedan ringa mig igen när jag kunde komma in med bilen igen. Så hela den här veckan har jag suttit och väntat på att de skulle ringa, men det har de inte gjort. Så ja, jag ringde de i fredags för att fråga om de hade fått in det instrumentet, vilket de inte hade. Så ja, nu hoppas jag att de hör av sig nästa vecka, så jag en gång för alla faktiskt får ordning på värmen till bakrutan och backspeglarna, även om jag kanske inte kommer att behöva den så mycket mer på ett tag... Så tröttsamt att behöva lämna in bilen såpass många gånger för samma fel, så vi får väl hoppas att det blir fjärde gången gillt nu då...

 

Jag har också suttit och letat efter utbildningar i veckan, just för lärarassistent. Jag har hittat tre stycken, varav en av de behövde man någon enstaka kurs inom antingen "pedagogiskt ledarskap" eller "ledarskap och organisation", så antagligen kommer jag inte in på den, så vi får hoppas på någon av de andra istället. Jag skall ha möte med studievägledaren imorgon igen, så får vi se om hon har hittat någon mer också. Sedan skall jag börja söka utbildningar så snart som möjligt.

 

I veckan fick jag äntligen se en bild på hur den nybyggda verandan ser ut på sommarstället. Den var superfin verkligen. Nu längtar jag verkligen ditupp igen, men det får bli lite varmare innan det går att sova i husvagnen igen. Vill ni se den bilden så är det bara att höra av sig till mig.

 

Det senaste året har ju både älsklingen och jag jobbat och pluggat mycket hemifrån, vilket då har gjort att vi har varit hemma riktigt mycket. Jag har egentligen inga problem med att vara hemma en hel del, men det senaste har jag känt att det har blivit för mycket att gå mellan samma väggar hela dagarna. Så ja, under ett tag nu har jag funderat lite över att det hade varit roligt att testa på att bo någon annanstans, lite mer ut på landet, bara för ett halvår eller något sådant. Samtidigt känner jag att det är fel tid att göra det just nu, med tanke på pandemin. Det blir ju svårare att lära känna nytt folk nu. Sedan är det flera andra saker som stoppar oss just nu också. Bland annat lägenheten vi har idag, det är lite tufft att ha två lägenheter samtidigt, då hade vi i så fall behövt ha en bostadsrätt här nere som vi hade kunnat hyra ut, men det har vi ju inte idag. Så ja, vi får fortsätta leta efter en bostadsrätt i Göteborg istället. Vem vet, kanske att vi kommer ha något eget litet sommarboende på gården i Dalsland om några år, då hade vi kunnat vara där under en längre tid. Man vet ju aldrig, och det skadar ju aldrig att drömma i alla fall.

 

I veckan kom det ganska mycket snö här, snö som faktiskt låg kvar ett tag. Nu är det däremot nästan helt borta, vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt. Jag älskar ju vintern med snö, men nu känner även jag att det är dags för vår.

 

I fredags började byggarbetarna bygga ställning runt vårat hus, vilket lät en hel del. Så i veckan kommer jag troligtvis behöva åka hemifrån på dagarna för att kunna plugga i lugn och ro. Nu börjar en jobbig tid med fasadbyte. De kommer fortsätta med bygget av ställningen i veckan, sedan får vi se om de tvättar taket först, eller borrar bort fasaden, inget jag ser fram emot...

 

Här kommer en bild som jag tog tidigare i veckan, soluppgången över det gamla flygtornet:

 

 

 

Ne, nu är det nog dags att börja med middagen. Ikväll blir det stora köttbullar i svampsås, mums!

 

//CarroEllen

 

Nya tag efter en tuff vecka

Godkväll bloggen!

 

Då var det äntligen en ny vecka igen. Förra veckan var en aning tuff då en släkting till mig gick bort.

Flera av er läste säkert om en man som gick genom isen här i Torslanda förra måndagen. Det läste även jag om, men tänkte inte så mycket mer på det då, tyckte bara att det var hemskt. Det var inte förrän under onsdag eftermiddag som jag fick veta att det var min pappas kusin som gått genom isen. Min pappa hämtade mig efter att jag hade lämnat in bilen på verkstad. Han frågade då mig om jag hade läst tidningen, samtidigt som han sa att det hade hänt något hemskt. Jag hade ju läst tidningen, men tänkte inte alls på att någon i släkten bodde i närheten av isolyckan, trots att jag har varit där flera gånger. Jag fick då se en bild som kusinen hade skickat till pappa bara en kort stund innan det hände, en bild på en spark ute på isen. Det tog en stund innan jag förstod att det var han som gått genom isen, trots att pappa sa det flera gånger. Jag antar att det var för att det kändes så overkligt.

Jag är fortfarande chockad över att det var honom jag läste om i tidningarna under måndagen, då helt ovetandes om vem det var.

Så ja, från onsdagen hade jag min telefon typ fastklistrad i handen, väntandes på att jag skulle få höra något mer om hur det var med honom. Han var ju medvetslös när han vinchades upp i helikoptern, sedan var han nedsövd till någon gång under fredagen. Han var såpass illa skadad att han inte klarade sig, vilket jag fick veta i lördags morse.

Jag träffade honom en del när jag var liten, sedan minns jag att han kom till utspringet på min student, och sedan var pappa och jag och hälsade på honom ett par gånger när jag övningskörde sommaren 2019.

Så ja, jag kan inte påstå att jag kände honom direkt, men jag har ju träffat honom många gånger, och jag minns att han var väldigt snäll. Jag tror nog att jag inte riktigt har förstått än vad som hänt, jag känner mig fortfarande chockad.

Han låg i vattnet ungefär 15 min, och på den korta stunden blev han mycket nedkyld. Så HÅLL ER BORTA FRÅN HAVSISARNA! De är mer förädiska än dammar eller sjöar.

 

Detta blev ett deppigt inlägg, men jag kände att jag behövde skriva av mig lite. Nästa inlägg blir trevligare, jag lovar!

//CarroEllen

Söndag 7/2

Godkväll bloggen!

 

Då var snart den här helgen över, och den har i vanlig ordning gått väldigt fort.

 

Ja, nu har snön legat en vecka, och det har dessutom varit minusgrader hela veckan, väldigt sällan det är det i Göteborg ju, i alla fall så länge. Men ja, jag tycker ändå att det är härligt och mysigt.

Det har blivit några promenader i veckan vilket har varit väldigt härligt. Det är ju så mysigt när snön knarrar under fötterna när det är så kallt som det har varit. Det verkar ju faktiskt som om kylan kommer att hålla i sig nästa vecka också, vilket kommer innebära att även snön kommer att ligga kvar i alla fall en vecka till, så härligt!

 

Annars i veckan har det varit fullt upp med skolan, haft flera arbeten den här veckan.

Sedan sov jag hos mamma torsdag-fredag då jag behövde lämna in bilen, hon bor i närheten av verkstaden. Det var dags för service av bilen, likaså för att ännu en gång felsöka varför värmen till bakrutan och backspeglarna inte fungerar ordentligt. Servicen var det inga problem med, och äntligen hittade de vad felet var för värmen till bakrutan och backspeglarna. Tydligen var det något relä som inte fungerade som det skulle, lite det jag har sagt hela tiden. Så ja, jag skall åka och lämna in den igen i veckan som kommer, då skall de byta en säkringsbox, så jag hoppas verkligen att det fungerar som det skall efter det. 

 

Ja nu är det bara en vecka kvar innan det är dags för lov igen. Vad jag skall göra då vet jag inte riktigt, älsklingen jobbar ju på dagarna, och det är för kallt att åka till sommarstället och bo i husvagn, så jag får se lite vad jag hittar på. Någon gång i veckan som kommer så kommer de nog börja bygga ställning runt vårat hus också, så vi får väl se hur mycket det låter. Jag har ju trots allt ett par ställen jag kan åka till för att plugga om det inte går att sitta hemma, men vi får se lite hur det blir.

 

Igår hade vi bara en hemmadag, vi var båda två väldigt trötta och sega.

Idag har vi faktiskt varit en liten sväng i Bäckebol och köpt skor till älsklingen, likaså lite andra småsaker. Ikväll blir det till att ta det lugnt, kolla på Farmen bara. Det är ett sådant program som jag aldrig har sett innan, men i år kollar jag på det bara för att det är en jag känner som är med, så det är lite roligt då att se hur det går för henne.

 

Hoppas att ni ocskå har haft en bra vecka.

//CarroEllen

Äntligen kom snön igen

Halloj bloggen!

 

Ja då var denna måndagen över. I förmiddags satt jag med ett arbete om Bockstensmannen. På något sätt har läraren tänkt att vi skall skriva 2-3 sidor plus bilder tills på måndag, och då har vi bara en lektion imorgon på oss också. Så ja, jag lär få sitta med det arbetet i helgen, så segt.

Sedan har jag suttit med ett arbete i engelskan under eftermiddagen. Jag skall argumentera om skoluniformer på fredag, får se hur det kommer att gå, på engelska...

Jag har också haft möte med studievägledaren idag, så nu har jag fått lite fler kurser som jag skall kolla på inom just yrket Lärarassistent, så vi får se vad jag hittar. Flera skolor öppnade sina ansökningar idag, så jag börjar känna mig lite stressad över det nu. Samtidigt känns det så himla skönt att jag äntligen har kommit på vad jag faktiskt vill göra, det tog ju väldigt många år att komma på det. Nu skall jag bara hitta rätt utbildning också.

 

Imorse när jag vaknade hade det snöat en del under natten, så mysigt. Det har även snöat nu under eftermiddagen, så direkt när jag slutade så gick jag ut och tog en kort promenad, och Jesper fick skotta utanför dörren. Nu är det äntligen lite ljusare igen, och den här gången verkar det ju som att snön kommer ligga kvar ett tag, det skall ju vara kallt i över en vecka, så mysigt!

 

Här kommer en bild från promenaden i eftermiddags:

 

 

Ne, nu kanske det är dags att börja med middagen. Ikväll blir det pasta och köttfärssås, mums!

//CarroEllen