CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

July 2021

Tisdag 13/7

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu ute på balkongen här hemma  i värmen och bara tar det lugnt.

Idag har jag varit förkyld i 1,5 vecka, så segt. Men ja, jag har inte varit förkyld eller sjuk på ett helt år, så det kanske var dags nu. Sedan jag kom hem från landet så har jag bara varit hemma och tagit det lugnt och grejat. Jag har däremot typ inte haft någon feber, bara lätt förkylning, och nu de sista dagarna har det satt sig i halsen, så jag har typ ingen röst. Lille Lukas var ju dålig i början av veckan när vi var på landet, så antagligen har jag fått det därifrån.

 

Den här veckan har jag börjat packa och greja inför att älsklingen och jag skall åka till landet. Det skall bli så himla härligt. Ända sedan jag kom hem därifrån så har jag bara velat åka dit igen. Jag har känt mig så rastlös här hemma. Här hemma gör jag ju inte så mycket, men på landet springer jag runt typ hela tiden, så nu längtar jag bara tills vi skall åka upp igen. Så idag har har jag gjort både köttfärssås och köttbullar som vi skall ha med, och så fort jag känner mig bättre så skall vi åka och storhandla.

Både Jesper och jag har varsitt projekt att greja med däruppe. Jesper skall göra en namnskylt till gården och jag skall måla en gammal skrinda, så det skall bli roligt.

 

Vad fort den här sommaren har gått hittills. Det har verkligen varit kanonväder typ hela tiden, och knappt regnat någonting. I juni regnade det bara 10 mm här i Torslanda, 10 mm, det är ju ingenting! så vi får verkligen hoppas att det kommer betydligt mer nu i juli och i augusti. Det är lite läskigt ändå att det regnade så lite under juni. Jag började med min regnmätare år 2018 tror jag det var, och inte ens under den torra sommaren regnade det så lite någon månad, då regnade det 19 mm i juni. Men ja, ikväll och imorgon säger de ju att det skall komma en urladdning, idag har det ju varit supervarmt ute, så vi får väl hoppas att det kommer en del regn med det.

 

Ha en bra kväll alla bloggläsare!

//CarroEllen

 

En vecka på landet

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. I lördags började jag bli förkyld, sedan har det suttit i hela veckan, så jag känner mig ganska seg.

 

Förra veckan var vi ett gäng på sommarstället. Lille Lukas var med, så det var fullt ös hela tiden, men vi fick ändå turas om att ta hand om honom så vi allihopa kunde greja med lite olika saker emellanåt. Det blev mycket trädgårdsarbete av olika slag, även en del fix på badstranden.

 

Någon dag innan vi åkte till sommarstället så hade jag gjort ett inlägg i en av Facebookgrupperna som finns däruppe. Jag efterfrågade då historia om vårt torp då jag tycker att sådant är väldigt intressant. Det var flera personer som taggade andra i det, men det var bara en person som hörde av sig, en gammal granne till oss från Brevika. Så i tisdags tror jag det var så åkte Malin och jag till henne för att få veta lite mer historia om Ardera som torpet heter. Det var trevligt och väldigt intressant att få höra vad som faktiskt hände där, och varför det såg ut som att ägaren bara hade lämnat hemmet för att aldrig komma tillbaka, för det var ju precis så det såg ut när vi gick in genom den dörren första gången förra sommaren. Trots att huset har en ganska tragisk historia så var det ändå väldigt intressant.

 

Under onsdagen åkte mamma och hennes kompis iväg till Årjäng för att slänga skräp och handla lite, så då fick Malin och jag ta hand om Lukas. Lukas blev ganska arg när de åkte iväg, men när han hade varit arg en liten stund så lyckades jag få honom tyst genom att fråga honom om vi skulle gå och kolla på traktorn. Då blev han tyst direkt och ville komma upp. Ja, man får ju ha sina knep för att få en 2,5 åring tyst ibland. Vi gick och kollade på flera traktorer och båtar, även på hönor som grannen har, vilket han tyckte var superroligt. Han visade att han ville hålla i hönorna, men vi fick förklara för honom att det inte gick, han är så söt!

 

En av dagarna tog Malin och jag oss en svamppromenad, men tyvärr var den mesta svampen alldeles för liten fortfarande, så vi kom istället hem med en del smultron, som Lukas älskade.

 

I lördags åkte vi på loppis på andra sidan sjön vilket var väldigt trevligt. Däremot var jag nog den enda som inte köpte något, men det var trevligt ändå. På hemvägen åkte vi och hämtade vatten i en källa i skogen, så mysigt!

 

Så ja, vi hade en härlig och trevlig vecka, men den gick alldeles för fort. Men det var ändå skönt att komma hem till sin egna säng i söndags, Malin och jag sov i tält hela veckan nämligen, och då sover i alla fall inte jag superbra.

 

Här kommer lite bilder från veckan:

 

Bild 1: Älgen gick över åkern

Bild 2: Skatter som låg nedgrävda på tomten.

 

 

Bild 1: Solnedgång från vår brygga

Bild 2: Det gamla förfallna torpet som jag tittar till vissa år.

Bild 3: Från promenaden med Lukas under onsdagen.

 

//CarroEllen