CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2023

Söndag 29/1

Godkväll bloggen!

 

Då har ännu en vecka gått. Nu är det ju även bara några få dagar kvar av januari, shit vad fort januari gick!

 

Veckan som gått har varit ganska trevlig då jag har fått lite mer tid att prata med lärarna än vad jag brukar. Så ja, det har varit väldigt trevligt.

 

Igår var syrran, lille Lukas och jag en sväng ute på Hälsö och hälsade på pappa och hans fru. Vi fick en trevlig dag där vi delade ut lite julklappar, bättre sent än aldrig. Sedan fyllde även Lukas år tidigare i veckan, så han fick lite födelsedagspresenter också. I julklapp av syrran och Lukas fick jag en beige handväska, superfin. Av mig fick syrran kastrullunderlägg i tovad ull, och i födelsedagspresent av Jesper och mig fick Lukas fyra små olika träpussel som han älskade. Innan vi tog färjan hem igen åkte vi en sväng till Hönö klåva då skobutiken hade utförsäljning, så vi kollade lite där. Syrran köpte ett par skor, men jag hittade ingenting.

När jag kom hem åkte Jesper och jag för att storhandla. När vi kom hem igen vid halv 6 så lagade vi middag. Det blev pizza, vi köpte färdig botten och lade sedan på det som vi ville ha, vilket blev supergott! Klockan 8 satte vi oss och kollade på "Morden i Midsomer" på tv, men redan efter första pausen somnade jag i soffan..

 

Idag har vi haft en härlig hemmadag. Vi har fått grejat en del med lite olika saker, bland annat packat undan julsakerna, även det bättre sent än aldrig. Sedan har vi även fixat lite med den nya taklampan som vi har i köket. Vi behövde nämligen sänka den lite, då den satt för högt upp. Vi fick även mätt ut hur lång sladden faktiskt behöver vara, så nu skall den bara sättas fast med kabelspik i taket, men det får bli en annan dag.

 

Nästa helg är det dags att gå på visning igen. Den här gången blir det på ett parhus i samma område där vi var sist. Så ja, det skall bli roligt och trevligt. Jag fastnade verkligen för det området, det var så mysigt. Nackdelen var dock att det tar 20 minuter till en större mataffär, samt att bussarna gick var tredje timme på helgen, vilket Jesper tyckte var för sällan. Men vi får se hur den här lägenheten är, eller parhuset rättare sagt.

 

Så ja, ytterligare en helg med fullt upp, men den har ändå varit trevlig.

 

Nu är det snart dags att gå och sova.

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen

Söndag 22/1

Godkväll bloggen!

 

Då har ännu en vecka gått, och denna vecka har gått väldigt fort. På jobbet är det fortfarande inte helt klart än om jag skall vara med på läxhjälpen eller inte, så den här veckan har jag hoppat in mer som lärarassistent på eftermiddagarna. Jag har då bland annat hjälpt lärare att rätta lite olika saker, och en av dagarna satt jag i nästan två timmar och trasslade ut hörlurssladdar. Det låter väldigt tråkigt, vilket det ofta är, men den här gången hade en av eleverna frågat mig om jag kunde fixa det, samtidigt som jag satt i klassrummet tillsammans med en lärare som satt och planerade, så jag var ju inte helt själv i klassrummet i alla fall. Så det var faktiskt ganska lugnt och skönt att sitta och fixa med det. 

 

I fredags när jag kom hem så grejade jag lite här hemma inför att Malin skulle komma hit på kvällen för att sova över. Vid 19-tiden kom hon, och då satte vi oss och åt direkt. Det blev teriyakitacos, små biffar med teriyaki i. Till det hade vi tacobröd, sallad, avokado, bruschetta, picklad rödlök och en kall limesås,  så gott! Till efterrätt blev det i vanlig ordning när Malin är här, hennes bärpaj, mums! Den kvällen lade vi oss tidigt då vi skulle upp tidigt på lördagen, igår, då vi skulle åka till Ullared.

 

Igår gick Malin och jag upp 6:45 för att sedan åka hemifrån en timme senare. Vi åkte först och plockade upp mamma och hennes kille innan vi åkte vidare ner till Ullared. Anledningen till att vi valde att åka dit i januari var för att det ofta är lungare där då. När jag var där för fyra år sedan i januari så var vi nästan ensamma i restaurangen, vilket gjorde att man orkade gå så mycket längre där. Igår var det betydligt mer folk än vad jag hade förväntat mig, men vi fick en riktigt trevlig dag ändå. Jag fick köpt en hel del saker, mestadels saker som vi faktiskt behövde, så det kändes väldigt bra. I vanlig ordning blev det mycket städgrejer. Sedan blev det även lite kläder som jag behövde, några tröjor och ett par termobyxor, plus lite annat.

När jag kom hem igår kväll runt 18:30 så var Jesper så nyfiken på vad jag hade köpt, så jag fick packa upp allt och visa honom direkt. Jag hade köpt lite olika korvar till honom som han högg in på direkt, då var han nöjd.

Resten av kvällen blev lugn, jag somnade strax efter kl. 21, helt slut efter dagen.

 

Eftersom jag somnade så tidigt igår kväll så vaknade jag strax efter kl. 6 imorse. Så idag har jag grejat lite här hemma, fått hittat plats till allt som jag köpte igår, kört några maskiner tvätt och grejat med lite annat. Så idag har jag haft en riktigt härlig dag, som dessutom har gått ganska långsamt, vilket har varit väldigt härligt. Eftersom jag vaknade så tidigt imorse så kommer jag nog snart gå och lägga mig då jag känner mig helt slut.

 

Så ja, jag har haft en riktigt trevlig helg. Efter tre års planering kom jag äntligen iväg till Ullared igen. Förhoppningsvis dröjer det inte lika lång tid till nästa gång.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen

 

 

Söndag 15/1

Halloj bloggen!

 

Då har ännu en vecka gått. Den här veckan har det varit full rulle på jobbet. Det har ju varit första veckan efter lovet, vilket har gjort att det har varit en aning stökigt. Samtidigt har klassens huvudlärare varit borta, så då har ju de eleverna kommit mycket till mig istället, vilket har varit roligt och lärorikt. Det har också varit en ganska rörig vecka när det gäller mitt schema. Nu har nämligen personen som hade läxhjälpen innan jag började kommit tillbaka, vilket har gjort att jag inte längre vet om jag skall vara med där eller inte. Så ja, vi får väl se. Men den här veckan har jag också hört från ännu fler lärare att de verkligen behöver mig med klassen, så det känns ju ändå bra, och de har även sagt det till rektorn. Så ja, nu hoppas jag verkligen att jag får vara kvar med klassen, men att jag kanske även kommer vara med två av de andra klasserna ibland också.

 

Den här helgen har gått alldeles för fort känner jag. Igår morse var jag och besikta bilen. Efter det satte vi upp vår nya taklampa i köket här hemma, den gamla lade nämligen av i julas. Under eftermiddagen körde vi ett par maskiner tvätt och bara tog det lugnt.

Idag har jag städat lite här hemma sedan har vi varit på lägenhetsvisning. Den här gången var vi i Kärna, en liten ort i Kungälv. Själva området där vi var kändes supermysigt. Även lägenheten var superfin, men tyvärr var sovrummen en aning svårmöblerade för vår del. Sedan tar det tyvärr lite för lång tid att ta sig in i till Göteborg med buss därifrån. Men ja, nu har vi i alla fall varit och kollat på ytterligare en bostad, vilket var spännande. Efter visningen åkte vi runt lite i Ytterby och kollade in ett annat område där, då det går lite fortare att ta sig in till Göteborg därifrån. Väl hemma i Torslanda igen så var vi och storhandlade inför veckan som kommer. Sedan har vi lagat mat här hemma, kycklinggryta, mums! Så ja, den här helgen har gått superfort känner jag, men vi har ändå fått gjort en hel del, vilket känns väldigt skönt.  

 

Nästa vecka får vi se lite vad som händer, eller på lördag skall mamma, Malin och jag till Ullared i alla fall. Det är fyra år sedan jag var där senast, så det skall bli väldigt roligt och trevligt. Så hela lördagen kommer ju gå till det, sedan tänker jag bara ta det lugnt på söndagen.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg alla bloggläsare.

//CarroEllen