CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

November 2017

Söndag 19/11

God morgon bloggen!


Sitter nu i min säng, vaknade kl 8, så skall nog snart gå upp och äta frukost.


Denna veckan har varit väldigt härlig på jobbet. Vi har inte haft så jättemycket att göra, och så har vi haft två praktikanter. Vi skulle ju haft 4, men två dök aldrig upp, fast det gjorde inte så mycket egentligen, två st räckte gott och väl eftersom att vi inte haft så mycket att göra.


I fredags var det ju EU-toppmöte här i Göteborg. Jag jobbade den dagen men vi hade inte direkt så mycket att göra, men vi som jobbade var så trötta så vi pratade nästan inget med varandra på hela dagen, ganska tråkigt. Men ja, jag klarade mig ifrån allt kaos som det blev när polisen spärrade av vägarna, tack och lov, men älsklingen hamnade i det i torsdagskväll.


Ja, nu är det dags att börja kolla efter julklappar. Jag har faktiskt redan köpt en grej, fast den köpte jag för typ 2 månader sedan, till mamma, men vad sjutton ger man sin sambo? alltid lika svårt..

Nu börjar ju julmarknaderna också. Jag hoppas kunna gå på Lisebergs i år, var några år sedan nu tror jag. Sedan har jag också läst om Hagas, har aldrig varit på den nämligen. Och nästa vecka skall mamma, Malin och jag till Gunnebo. Vi brukar ju åka till Tjolöholm, men det var så lite saker där förra året, så det blir det inget av i år. Hoppas att Gunnebo är lika mysig.


I december brukar ju vi åka till Varberg en helg, men tyvärr blir det inte så i år då det var fullt bägge veckorna som vi kunde, så vi får väl kanske ta det i januari istället.


I fredags jobbade älsklingen hemifrån, så han var och handlade och grejade lite här hemma. Så igår förmiddag var vi ganska pigga för ovanlighetens skull, så vi städade och tvättade här hemma, och sedan hade vi resten av dagen över då vi bara tog det lugnt, eller Thomas och Gabbi kom förbi en sväng på en fika, och sedan grejade vi lite på mitt rum bara. Under kvällen lagade vi väldigt god mat, potatis och morötter i ugn, marinerad kotlett, svampsås och lite sallad till, jättegott verkligen. Och så satt vi och kollade på NCIS resten av kvällen, jag somnade mitt i 3dje avsnittet som vi kollade på, jättetrött. Men ja, vi hade en väldigt härlig dag igår.


Så här såg det ut på mitt rum tidigare.
 

Och så här blev det.
 

Middagen igår kväll.

 

 


Ne nu är det dags att gå upp och äta frukost. 

//CarroEllenSöndag 12/11

God morgon bloggen!


Ja då var det söndag igen, och imorgon skall vi tydligen ha 4 praktikanter på jobbet, vet inte riktigt hur vi skall få ihop det, men vi får väl se.

Veckan som varit hade vi det ganska lugnt på jobbet vilket var väldigt härligt, vår ägare öppnade sin nya restaurang i veckan ocskå, i Kungälv så dit får jag väl åka någon gång och kolla hur det ser ut där.


Igår var mamma och jag på Ikea. Jag hade kollat på en typ bokhylla till köket, och en annan bokhylla och sekretär till mitt rum. Jag har ganska dåligt med förvaringsutrymme på mitt rum, så jag behövde något annat där. Vi kunde inte köpa allt igår, så hyllan till köket får vänta lite till (har letat efter något att ha där i flera års tid) Så istället så blev det två mindre bokhyllor och en sekretär till mitt rum. Det kommer säkert att bli betydligt bättre än innan. Så igår kväll monterade älsklingen och jag ihop de två bokhyllorna, och idag skall vi ta sekretären också. Så nu har jag både ett brunt skrivbord med lock och även en lite mindre billybokhylla med vitrindörr att sälja, eller bokhyllan kanske två personer vill ha just nu, så det vet jag inte riktigt än, men skrivbordet behöver jag bli av med, så ingen av er som behöver ett svartbrunt skrivbord med lock från Ikea? jag tänkte lägga upp det på Facebook, förhopppningsvis idag. 

Men ja, vi höll på till kl 23 här igår kväll, jag ville bara fortsätta att sätta ihop sakerna, men det sista var jag väldigt trött.

Men ja, så idag blir det till att skruva ihop sekretären och sedan börja organisera allt i bokhyllorna och sekretären. Jag kommer att behöva köpa lite lådor också, men får ta det lite längre fram.


På fredag är det ju EU-toppmöte i Göteborg. Just nu verkar det som att jag blir befriad från jobbet, men vi får väl se. De varnar ju för trafikkaos då de kommer att stänga av alla 4 vägar till Hisingen när de skall köras till och från Eriksberg. Varför hade de inte kunnat ha det i Landvetter i stället? då hade de sluppit stänga av så himla många vägar. Vi får väl hoppas att det inte blir sådana stora kravaller som det blev 2001 i alla fall, utan att det blir trafiken som blir det värsta. Men ja, vi får väl se.


Ne nu är det nog dags att gå upp och äta lite frukost.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Söndag 5/11

God morgon bloggen!
 

Ja då var det söndag igen då och idag blir det till att greja lite här hemma och bara ta det lugnt.


I torsdags åkte jag en sväng till Malin efter jobbet. Jag hade nämligen med mig en stor färgkarta som hon ville kolla på då de skall måla om en vägg i lägenheten. Hon bjöd på jättegod middag, stekt lax med potatis och morötter i ugn, och kladdkaka till efterrätt. Tack för en trevlig eftermiddag Malin <3


I fredags var det ju "World sandwich day", och ja vad skall jag säga. De nya kläderna är skitfula och tröjorna är ganska varma. Men ja, vi hade ganska lugnt på förmiddagen, men till lunch drog det på, och vi hade verkligen massor att göra, så det kändes väldigt bra att vi var 4 st som jobbade. Jag slutade lite tidigare i fredags då jag fick stanna över i måndags, men det var väldigt härligt att sluta lite tidigare då eftersom att jag hade stått i linen i flera timmar i streck, och det gillar inte ryggen. Tänk er att stå framåtlutad, inte rakt någon gång under ett par timmar, då får i alla fall jag väldigt ont i ryggen. Men ja, allt hade i alla fall gått bra när jag slutade, så vi hade trots kläderna en trevlig och rolig arbetsdag.


Igår ville jag egentligen bara varit hemma och tagit det lugnt och vilat ryggen och fötterna, men älsklingen ville så gärna åka till Ikea för att köpa lite saker till sitt rum, så det gjorde vi. Jag förvarnade Jesper redan innan om att det kommer att vara mycket folk på Ikea eftersom att det är lov nu, men det trodde inte han. Men ja, det var vi plus resten av Göteborg typ, hur mycket folk som helst verkligen. Men vi fick köpt det som vi skulle, och jag fick kollat på en sekretär som de har, och även en bokhylla. Jag behöver ju bättre förvaring på mitt rum. Mitt skrivbord (som är som en skolbänk typ) är alltid överfull av saker, det går inte att ha ordning däri, och bägge mina bokhyllor, både den jag har på rummet nu och den jag har i vardagsrummet är också överfulla. Men jag skall kolla lite mer på det så får vi se.


Ne nu är det nog dags att gå upp och äta frukost.

Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Onsdag 1/11

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Hittills så har vi denna veckan haft fullt upp på jobbet. Det är ju höstlov nu, så många barnfamiljer som kommer och äter, och sedan har vi haft flera upplärningar, så jag har varit ganska trött när jag har kommit hem på eftermiddagen.

Men ja, nu har vi börjat förbereda inför fredag också, "World sandwich day" Det känns skönt att vi är 4 st som jobbar på dagen, och dessutom 4 st som har koll på saker och ting, väldigt härligt, så nu ser jag faktiskt typ fram emot fredag för att se hur mycket vi kommer ha att göra, och hur det kommer att gå för oss, om vi kommer hinna baka bröd i ett tempo så det inte hinner ta slut osv. Inte nog med att det är den dagen på fredag, fredag är också den dagen som vi inte längre får ha den gamla loggan på saker och ting, så vi skall få nya kläder också. Vi fick de igår och jag fick de det mesta av de idag, dock har jag inte sett kepsarna än, men jag har hört att de är jättefula. Men ja, jag kan ju säga så här, vi kommer se ut som clowner verkligen, massa olika färger...


Igår var älsklingen på Universeum med en kompis, och när han kom hem så hade han köpt två stycken 3D crystal puzzle till mig, tack älskling! <3 Det ena pusslet var en delfin, jag hade en sådan tidigare, men i somras råkade nosen ramla av på den och åkte ut genom fönstret. Det andra pusslet var en bukett med rosor, hans tanke med rosorna var att han aldrig tidigare (under 8 år) har köpt blommor över huvudtaget till mig, så det blev första gången, haha <3

Rosorna pusslade jag ihop redan igår kväll, och de blev jättefina, och nu ikväll skall jag eventuellt sätta mig och börja med delfinen.


 


//CarroEllen