CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2017

Söndag 4/6

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och känner mig väldigt trött och seg.

I helgen har varken Jesper eller jag gjort så mycket, vi har tagit det väldigt lugnt, frostat av frysen och grejat med akvariet typ bara. Så ja, vi har haft en väldigt härlig helg.

Nu känns det verkligen som att semestern närmar sig, men vi har några veckor kvar att jobba ändå.

Ja nu sitter jag vid min gamla dator då jag håller på att göra backup av den andra. Jag har tänkt sälja den nya datorn av olika anledningar, men kort sagt, den passade inte riktigt mina behov. Så tidigare idag lade jag ut den på fb och även på en säljsida, men där tror jag att den togs bort för man fick inte ha med länkar till andra sidor (tog med länk för specifikation på datorn, men läste det först efter att jag hade lagt ut den). Så ja, jag tänkte vänta ett par dagar och lägga in hela specifikationen på annat sätt istället, så vi får väl se.


Nu är det kortvecka som väntar, underbart! På tisdag skall jag till Gekås med mamma och syrran. Det var väldigt längesen jag var där så det ska bli roligt, hoppas att jag hittar lite saker.


Som flera av er redan vet så har jag ett avokadoträd och ett physalisträd här hemma. Avokadon fick vi av mamma för lite mer än 1 år sedan tror jag, och physalisen fick Jesper och jag i födelsedagspresent av en arbetskamrat till Jesper i oktober. Avokadon växer inte så jättefort, eller det gjorde den i början, men inte längre. Nu har den också tappat en hel del blad. Men physalisen har verkligen växt så det knakat. När vi fick den så var den väldigt liten, men idag, 8 månader senare, så är den nästan 2 m hög. Ja två meter. Vi har fått ta bort lite grenar på den ett par gånger för att den har blivit alldeles för bred, men den växer så det knakar fortfarande. Så ja, om ni vill ha något som växer fort och blir väldigt stort så skulle jag säga physalis. Vi har inte fått någon frukt på den än, och vet inte om vi kommer att få det heller, men jag tycker det är väldigt roligt när den växer så snabbt och trivs så bra där den står. Eftersom att den är såpass stor så hade jag velat flytta den, för den står utanför min dörr, men genom åren så har vi märkt att alla blommor och växter vill stå i fönsterna på den sidan av lägenheten, så ja, den får stå kvar tills jag tröttnar på den och den blir alldeles för stor.


 

Den största är physalisen och den mindre avokadon.


Ne, nu är det nog dags att gå och sova, är verkligen helt slut. God natt!

//CarroEllen