CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

October 2023

En vecka med fullt upp

Godkväll bloggen!

 

Oj, vad fort den senaste veckan har gått, men jag har ju haft fullt upp också.

Förra fredagen fyllde ju jag år. Morgonen började med att älsklingen kom sjungandes med frukost på sängen till mig. Det blev kaffe och egengjord chokladcroissant, så gott! Tack älskling!

Strax före kl 11 plockade Kristin upp mig. Vi åkte då till ett ställe på Eriksberg där vi åt lunch. Det blev en riktigt trevlig och mysig lunch med massa prat och med utsikt över hamninloppet.

Under kvällen kom Malin hit. Då hade Jesper och jag lagat mat som var klart när hon kom. Det blev stora köttbullar i svampsås med potatiskroketter till, mums! Till efterrätt gjorde Malin sin underbart goda bärpaj. Det blev en lugn kväll med god mat och prat.

 

På söndagen var det dags för husvisning för älsklingen och mig. På den visningen var det ganska mycket folk, samtidigt som det var ett ganska litet hus, så det var lite trångt. Men ja, det huset var tyvärr inget för oss. Det var nyrenoverat, men mycket av renoveringen syntes att den var väldigt amatörmässigt gjord, så det var inte så snyggt överallt. Förrådet som stod på tomten stank källare, vilket inte är så trevligt, och det som de kallade för garage var en bod med en enkeldörr med gjuten platta som hade börjat spricka. Det var även några saker som behövde åtgärdas enligt besiktningsprotokollet. Så tyvärr var det alldeles för mycket att göra för det priset på det huset. Så ja, vi letar vidare.

 

I måndags var jag faktiskt iväg på en anställningsintervju. Den här gången var det ute på en av öarna som jag var på en hel del under min högstadietid. Det var en väldigt speciell känsla när jag körde av färjan där. Det är nog 10 år sedan jag var där sist. Men ja, den intervjun var väldigt kort. Efter att vi hade suttit och pratat i fem minuter fick jag en rundvandring på skolan. Eftersom vi satt och pratade så kort tid, och rektorn kändes så stressad, så glömde jag av alla mina frågor där och då. Dessa mejlade jag istället i tisdags, men jag har tyvärr inte fått något svar än, så vi får se vad som händer.

 

I onsdags åkte älsklingen och jag ut till hans föräldrar, Jesper skulle hjälpa till att masta av segelbåten. Under tiden som Jesper hjälpte till med masten så gick hans mamma och jag hem till dem där vi satt och pratade. När Jesper och hans pappa kom hem fixade vi fika. Så ja, det blev en trevlig och härlig eftermiddag ute på en av de andra öarna.

 

I torsdags blev det en heldag i stan. Kl 11 mötte jag upp Malin. Vi gick då och kollade på skor. Varför är det alltid så himla svårt att hitta skor?! Det blev tyvärr inga skor, enbart ett par nya skoinlägg. Vi var även en sväng på Granit där jag köpte ledvärmeljus. Den dagen åt vi en riktigt god lunch på restaurang Olivia som ligger på Avenyn. Där åt jag en riktigt god svamprisotto.

Efter lunchen skulle jag gå och fixa pass. Tur som vi hade så gick det väldigt fort, så när det var klart tog vi oss en till sväng i lite olika butiker. Eftermiddagen avslutades med en riktigt god fika. Tack för en riktigt trevlig dag Malin!

 

Idag blev det en trevlig lunch med Kristin igen, men denna gång här i Torslanda. Det blev på Kalimera där jag åt en pasta med fläskfilé och svampsås.

Efter lunchen mötte jag upp älsklingen som åkte med till Blomsterlandet då jag behövde köpa jord. Så ja, det blev en säck jord och lite ljung som jag senare planterade här hemma. När jag väl var klar med planteringen så var jag så himla trött så jag bara lade mig i soffan framför tvn och bara tog det lugnt.

 

Så ja, den här veckan har jag verkligen haft fullt upp, men det har varit roligt det också. Imorgon blir det till att städa och baka här hemma. På söndag skall vi nämligen ha lite kalas här hemma för både Jesper och mig, det är så smidigt när vi fyller år så tätt inpå varandra.

 

Ha en trevlig helg alla bloggläsare!

//CarroEllen

Sista gången på landet för i år

Halloj bloggen!

 

Då var det måndag igen, veckorna går så himla fort.

 

De två senaste veckorna har ju jag känt mig lite dålig. För en vecka sedan förstod jag att det var min astma som jag märkte av igen. Tydligen är det något med mögelsporer på hösten när löven faller av träden. Så troligtvis är det det som jag har problem med just nu. Så tröttsamt. Jag hoppas verkligen att det här har försvunnit till våren, så jag slipper denna skit en gång till. Denna astma fick jag efter att jag troligtvis hade Covid i våras, och vad jag har försökt läsa mig till så har de flesta inga symptom kvar efter 12 månader, så jag hoppas verkligen att det är över till våren någon gång.

 

Förra söndagen var ju Malin, Jesper och jag på bokmässan. Det var väldigt roligt och trevligt. Vi träffades först på Scandic Opalen där vi åt en ordentlig frukost. Efter det gick vi till bokmässan. Tyvärr fick jag inte köpt en enda bok, men det är ändå trevligt att gå runt och bara kolla också. Så ja, vi hade en trevlig och härlig dag.

 

I torsdags åkte mamma och jag upp till landet igen. Eftersom E6an är avstängd då den rasade för ett par veckor sedan så fick vi köra E45an istället. Den resan tog 3 h 20 min, 30 min mer än vad det brukar ta när vi har åkt E6an innan, så himla segt. Så ja, när vi kom fram så var det kolsvart ute, och eftersom det är mitt ute i skogen så blir det verkligen kolsvart. Men ja, den resan gick bra ändå, den tog bara lång tid.

 

På fredagen var jag uppe i det kommande sovrummet och schellackerade kvistar i det nyuppsatta innertaket. Det var ett riktigt jobbigt och segt jobb, men som behövde göras. Tidigare har vi använt kvist- och spärrgrund i andra rum, men det har inte fungerat, kvistarna har lyst igenom ändå, tyvärr. Så ja, nu fick det bli schellack istället. Efter att jag var klar med det började mamma måla första lagret i taket, samtidigt som jag skrubbade rent dörren till rummet.

Den kvällen eldade vi en hel del i kaminen då det är vår enda värmekälla, eller vi har ett elelement i sovrummet bara. Men den kvällen började jag märka av min astma alltmer igen. Efter några timmar inne under kvällen så förstod jag att det var röklukten som jag reagerade på. Den kvällen hade jag riktigt svårt att somna då min andning var tung, men tillslut somnade jag sittandes i sängen. Så sov jag hela natten, eller jag vaknade några gånger då kudden åkte ner.

 

Under lördagen var jag riktigt trött eftersom jag hade sovit dåligt den natten. Under morgonen bestämde mamma och jag oss för att åka hem under kvällen, jag kände inte att jag orkade en sådan natt till. Däruppe måste vi liksom elda för att få upp värmen. Men ja, den dagen grejade vi massor med olika saker. Vi drog in vattenslangen i källaren då det skulle bli kallt på nätterna denna veckan. Vi ställde också in diskbänken i källaren och grejade en del med lite andra saker. Mamma satte även upp väv på väggarna i det kommande sovrummet. Det är verkligen så himla roligt att vi redan har kommit så långt med det sovrummet. Till sommaren har vi ytterligare ett sovrum i huset, så spännande.

Strax före kl 18 åkte vi hemåt igen. Den här gången tog vi E6an hem, men fick ju då köra innervägen över Ucklum istället. Den resan gick betydligt fortare än E45an. Kvart över 9 på kvällen var jag hemma, då helt slut. 

 

Bild 1: Morgonsol över gården med 6 grader ute.

Bild 2: Från vår stenbrygga.

 

 

 

Några blommor som fortfarande blommade så fint.

 

 

Sedan jag kom hem så har astman känts betydligt bättre, vilket är väldigt skönt. Nu hoppas jag bara inte att den blir sämre igen.

 

Den här veckan har jag en del saker att göra här hemma samt en del saker planerade. Jag skall jag städa och greja här hemma. Jag skall även boka tid för däckbyte och för att göra nytt pass. Inte för att vi skall ut och resa, utan bara för att det är bra att ha.

På fredag fyller jag år. Då skall jag ut och äta lunch med Kristin, sedan kommer Malin hit på kvällen. Det skall bli supertrevligt. Sedan får vi se om Malin och jag kanske åker ut till Hälsö på lördag. På söndag skall Jesper och jag göra något som vi faktiskt inte har gjort riktigt innan. Vi skall åka och kolla på ett hus. Vi har ju varit på visningar tidigare, men det har bara varit på lägenheter eller radhus. Huset som vi skall kolla på på söndag är ett fristående hus. Så det skall bli väldigt spännande och roligt. Tyvärr kan vi ju inte köpa något just nu när jag inte har något jobb, men det är ändå roligt att kolla. Så ja, den här veckan känns det som att jag har fullt upp, men det är lite roligt också ibland, inte bara sitta hemma som jag gör så mycket nu.

 

Ha en bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen