CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

January 2010

Fredag :D

God morgon bloggen!

Orkade inte skriva här igår, men jag var hemma även igår.


Inatt har jag sovit bra och jag är hemma idag också, det halsonda är nästintill borta men nu hoppas jag inte att jag blir förkyld också, går runt och nyser hela tiden.... Usch, nu har jag fått världens hicka också. Hmm. jag som kan hicka i flera timmar i streck :P


Senare idag åker jag till Jesper och kommer hem på söndag =) Ska bli härligt att komma hemifrån lite =)


Jag har fått flera frågor om jag vet hur det blir för Torslandaskolans elever, om de får baracker eller inte, och det vet faktiskt inte ens de själva än, har pratat lite med Nea om det och det står några baracker på Torslandavallen MEN de är för ett dagis eller vad det nu var, så än vet de inte vart de ska få gå. Kanske att det blir Lundby ändå, vi får väl se.


Ni får ha en riktigt bra helg alla bloggläsare! kram på er



Vill inte vara sjuk nu=(

Hejsan bloggen. Har inte orkat blogga tidigare idag trots att jag har varit hemma. Har haft så himla ont i halsen idag så funderar faktiskt på om jag har åkt på halsfluss. Det har jag ju aldrig haft så vet ju inte riktigt hur det känns, har ju bara hört av Nea som hade det i höstas. Ne jag ska inte vara sjuk nu, jag SKA iväg i helgen!.....  Om jag inte har blivit bättre i halsen imorgon så får jag åka till vårdcentralen och kolla upp det.


Nu kommer väl snart mamma hem och ska göra dragonkyckling :D ska bli gott, får väl äta lite glass först då så jag kan svälja....


Ni får ha en fortsatt bra kväll! Kram på er

Sjuk =(

God kväll bloggen. Ligger nu i sängen med fleecetröja och duntäcke över mig och fryser en hel del. Redan imorse funderade jag på om jag skulle gå till praktiken eller inte. Jag gick men fick sluta kl 1 för att det var så lugnt, vi hade verkligen ingenting att göra. På hemvägen kände jag att jag blev helt slut, jag orkade inte gå. När jag kom hem kände jag att jag hade enormt ont i halsen. Då fixade jag mig en kopp te med honung och så försökte jag få i mig en smörbulle som jag hade köpt på Aleks konditori, och lade mig i sängen,satte på en film, 27 sekundmeter snö, och somnade. Då sov jag ca 1 timma och så vet jag att jag pratade med mamma, sedan somnade jag om igen och när jag vaknade nästa gång så ringde jag Jesper som var på väg hem. Lite senare somnade jag igen tror jag och vaknade då av att mamma ringde tror jag det var. Då såg jag att Malin hade skrivit till mig på msn så hon ringde upp mig så satt vi och pratade 30 min. sedan har jag sovit till och från. Hade för en stundsen 39,5 i feber :O usch jag känner mig helt yr och ögonen bara går igen på mig.

Så imorgon blir det ingen praktik för min del =( får iaf hoppas att jag blir lagom frisk till helgen då jag ska till Jesper.


Ne, nu ska jag nog sätta ifrån mig datorn och sova lite till.


Kram CarroEllen

God morgon

God morgon bloggen! Sitter nu i sängen och ska snart fixa lite frukost. Inatt har jag väl inte sovit sådär kanonbra, har vaknat några gånger, och imorse vaknade jag en gång och hade svårt för att somna om för jag hade så ont i halsen =( Ne usch jag vill inte bli sjuk nu =( Får se till och knapra bafucin idag :P


Annars idag händer det inget speciellt, får väl se om det är lika lugnt på praktiken idag igen som det var igår.


Asså usch, jag bara känner mig verkligen helt slut.... hade det varit skola idag för min del så hade jag stannat hemma faktiskt.


Ne, nu måste jag gå och fixa frukost.


Tog ett kort på mig för en stundsen.


  


Ni får ha en bra dag. kram på er alla bloggläsare

Måndag

God kväll bloggen!

Sitter nu i sängen och bara tar det lugnt. Nu ikväll fastnade jag framför tvn med mamma och kollade på filmfestivalen tror jag det är.


Idag på praktiken så var det VÄLDIGT lugnt. När jag hade lunchrast så tog jag fram min mobil, jag hade fått två sms, ett av Malin och ett av Jesper. Båda två undrade samma sak, om vi kunde träffas idag :P haha. men ja, vi träffades alla tre vilket var väldigt roligt och trevligt :D Tack mina vänner för en härlig dag.

Vi tre och Rico var ute på en riktigt kall men härlig promenad förut idag då vi också tog lite kort =)


    



Hm, ja detta är väldigt längesen som Göteborg hade en sådan här lång vinter då snön har legat kvar i över 1 månad :O väldigt härligt egentligen men jag känner det nu att jag börjar längta efter våren. Den härliga vårsolen som man kan sätta sig i och läsa en bok eller något sådant. Det är bara så härligt =) Men men, man får väl lydigt vänta till den kommer, finns ju inte så mycket annat att göra.


Nu känner jag mig verkligen helt slut :/ vet inte om det är någon förkylning som inte riktigt vill bryta ut eller något.


Läste imorse om ett flygplan som störtade i Medelhavet. Det är tack och lov inte ofta som man läser om olyckor med flygplan, men när man väl gör det så börjar iaf jag fundera. Jag har ju liksom Aldrig flugit men ska ju ev. göra det för första gången om vi ska till Italien med klassen. Då känner jag faktiskt en viss rädsla, då känner jag att jag klarar mig minst likabra här hemma i Sverige. Eller ja, okej, jag tjatar ju en hel del om att jag vill åka till Island men det finns faktiskt färja att åka dit men det vet jag ju inte än, det kan ju hända att vi flyger dit ändå. Men men. Sedan tänker jag på mamma som ska åka till Thailand om 1 månad.... Men men, sådant händer ju tack och lov inte så ofta.


Hoppas att ni har haft en bra dag alla bloggläsare! Kram på er

God morgon

God morgon bloggen! Sitter nu i sängen och äter frukost. Jag har typ ont i halsen och näsan rinner, jag vill inte bli förkyld nu =( För en gång skull är det faktiskt längesedan jag var förkyld, i höstas. ne, jag vill inte bli förkyld nu...


Idag är det ju då praktik och jag har ju väldigt härliga tider, 9-14 xD ja det är väldigt härligt. Får väl se om jag grejar lite här hemma när jag kommer hem senare. Just det ja, jag skulle väl med Veronica till stan någon dag också.


Asså herregud, jag känner mig verkligen helt slut också..


Hehe, igår kväll när jag hade packat väskan till deliX för idag så kände jag att det var något jag hade glömt. Nu imorse kom jag på vad det var, jag har glömt fixa mat att ha med mig :P hehe. ne får väl äta deras paj idag då.


Usch vad jag avskyr det, när jag har ätit frukost så mår jag illa efter det......


Nu är det inte så jättelångt kvar till sportlovet, herregud vad tiden går fort asså, helt sjukt. Då vet jag iaf typ inte alls vad jag ska göra, får väl försöka träffa det folket som är hemma :P Jesper åker ju iväg och Malin skulle vara en del med Wille. Hmm, ja vi får väl se...


Nu ska jag gå om ca 20 minuter. det är bara sååå härligt att ha gångavstånd till praktiken.


Ni får ha en bra dag alla bloggläsare! Kram på er

Söndag 24/1-2010

Hejsan bloggen!

Jag vet, riktigt dålig update, har varken haft någon bloggork eller tid att skriva under de senaste veckorna av någon anledning :/


Nu sitter jag iaf i min säng chattar och skriver detta.

I helgen har jag haft fullt upp. Fredag-lördag sov Malin här hemma, lördag dag träffade jag Sanna (en klasskompis) i stan och igår eftermiddag kom Jesper hit och sov här och åkte hem ikväll =) Tack allihop för trevliga dagar <3 =)


I fredags hade Lisa, Tommy och jag blomsterkurs, eller ja, Tommy kom när vi nästintill var klara (han behövdes i cafét) eller ja, vi trodde att vi nästintill var klara. Hmm.. när jag hade gjort de små blommorna och Lisa och jag hade gjort klart den stora uppsättningen så skulle vi hälla vatten i vasen eller vad man kan kalla det, problemet var att efter en stund märkte vi att hela vasen läckte en del. Åsa (läraren) började skruva på foten till vasen men då läckte den typ bara mer. Tillslut var vi tvugna att plocka ur alla blommor och allt ris som vi hade lagt så fint i vasen... Det var väl lagom roligt.... Vi fick iaf den någorlunda tät så den inte läckte så mycket längre. Efter det fick vi sätta i blommorna igen.. Då brydde vi oss inte så mycket om hur den såg ut för vi var så trötta på den. Men den blev någorlunda bra igen iaf. Det slutade bara med att Lisa och jag missade vår buss med några minuter så vi satt i Aktiviteten 30 min, sedan blev det en lite trevlig promenad med Lisa och Tommy ner till Mölndals bro.


För övrigt i veckan så har det varit okej, lite konstig vecka men men. Jag lyckades  ju spilla kaffe över datorn en dag xD haha. hela tangentbordet badade i kaffe xD men det gick bra iaf =)


Imorgon är det praktik igen som gäller =) Ska tillbaka till deliX igen :D Det ska bli roligt =) Sedan måste jag åka och klippa mig någon dag också, får väl se hur det blir med det xD


Till helgen ska jag ut till Jesper vilket ska bli väldigt härligt, känner det att jag vill komma hemifrån lite igen =)


Asså jag vet inte vad det har tagit åt mig, men jag vill delvis få bättre kontakt med min pappa igen än vad jag har... Fråga inte vad det är med mig men jag vet inte.... Asså jag saknar så himla mycket att ha en pappa som bryr sig om en, det har inte jag haft på många år... men men vi får väl se..


Hittade förut en gammal fin bild från Hälsö, en riktigt härlig soluppgång över Björkö från huset vi bodde i och som Thomas (pappa) bor i fortf.





Imorgon är det då som sagt var praktik och jag börjar kl 9, så ska väl snart gå och lägga mig tror jag.


Hoppas iaf att ni har haft en bra vecka/helg alla bloggläsare =) Kram på er   

God morgon

God morgon bloggen.

Sitter nu i sängen och ska snart dricka en kopp kaffe.

Dagen igår slutade väl bra med tanke på så som den var, jag tappade en nyköpt glödlampa i golvet.... 1000 bitar..... Hmm ja dagen igår var inte direkt något vidare, hoppas att denna dag blir bättre.


Imorse drömde jag något konstigt så när jag vaknade kände jag mig verkligen helt stel :P hehe. jadu Jesper, jag kanske har sett för mycket kriminalare ändå xD haha. ne...


Idag är det då teori och sedan ska vi ju iväg och simma på gympan så kommer hem senare ikväll.


Ne, nu ska jag gå och ta kaffe. Kram på er alla bloggläsare!

Vilken dag....

Hejsan bloggen. Då var man äntligen hemma efter denna dag. Asså herregud vilken dag. Gick upp ca kvart i 6 imorse.

I skolan var Lisa och jag i cafét idag igen, Lisa tog det mesta i kassan medan jag tog hand om disken.

Det började på förmiddagen någon gång. En person försökte få min uppmärksamhet från disken, Sara. Samtidigt som det så sa en kund till mig att jag kunde ta en dricka till honom, en annan kund ville betala en kaffe och samtidigt står Lisa ocskå vid kassan och pratar med flera personer samtidigt. Då blir det bara för mycket så jag tappar en dricka (en sådan 33 cl burk) i golvet och givetvis ser den ut som... haha, ja ni vet hur såna burkar kan se ut när man tappat de med dricka i. Efter det gick jag in och gömde mig i disken. Då lyckades jag skära mig på brickorna som jag skulle sätta i backar. Efter det skulle jag sätta upp  tallrikar på bänken, tro f*n mig då att tallrikarna är på väg ur min hand. Jag hinner fånga de i sista stund.

Efter det ville jag bara gå och sätta mig xD haha ne men när det blir så då är det bara en tidsfråga innan man gör nåt ännuvärre...

Resten av dagen i cafét var tack och lov lugn =) Det började väl igen när jag skulle hem. Bussen var 10 min sen pga en olycka vid Varbergsgatan-Mölndalsvägen, spårvagn och bil som hade krockat. När bussen sedan ska köra från Frölunda torg ut mot Torslanda så är busschauffören lite snurrig, han kör in i rondellen vid Frölunda torg och då tänker jag direkt "detta är inte sant, ska han köra fel också" (vi var ju liksom redan då ca 5-10 min sena) och så kör han ut på leden MOT Mölndal IGEN.... Han inser att han kör fel så han svänger av på första bästa avfart för att vända. DÅ tvärnitar bussen och vi är på väg att krocka.....

Efter det var väl resten av resan ganska lugn till Torslanda. Det slutade med att bussen även var 10 min sen när den var framme i Torslanda....


Så ja, asså herregud vilken dag!....


Nu kommer väl snart mamma hem och då ska vi gå ner till centrum och kolla på jeans till mig bla.

Senare ikväll måste jag leta upp mina badkläder, vi ska ju simma på gympan imorgon.


Det som jag hoppas nu är att denna eftermiddag/kväll kan vara lugn... Känner att jag verkligen är helt slut nu efter denna dag...


Hoppas iaf att ni har haft en bra dag. Kram på er

God morgon

God morgon bloggen!

Sitter nu i sängen och väntar på att kaffevattnet ska koka upp. Idag blir det då köket, får väl se var jag hamnar, cafét, köket eller baket. Jag hade helst tagit baket idag, var längesen jag var där och nästa vecka går ju jag ut på praktik. Just det ja, det var ju denna veckan som de gör om i klasserna... Hmm. aja.


I eftermiddag hoppas jag på att jag bara ska få ta det lugnt, mamma kommer hem senare för hon ska träna.


Ne, idag blir det ingen frukost, får väl se om vi har några smörgåsar i cafét, får räcka med en kopp kaffe nu på morgonen...


Nu ska jag gå och ta kaffe. Ni får ha en bra dag! Kram på er

Måndag 18/1

Hejsan bloggen!


Hoppas att alla har haft en bra helg. Min helg har varit väldigt lugn vilket har varit helt underbart. Jesper och jag har nästintill inte gjort någonting, bakade en chokladpaj i lördags bara när jag kom dit, annars har vi tagit det väldigt lugnt. Igår satt vi vid Jespers dator ett antal timmar och spelade ett spel som Cissan och jag spelade mycket under höstlovet som var. Det var Bubble trouble :P hehe, ja det är faktiskt riktigt roligt när man spelar 2 pers :P hehe :P :D


Nu ikväll har Malin varit här en sväng, hon mellanlandade på Hotell Carro xD haha.

Vi tog oss en sväng ner till centrum (torget vill jag säga men då blir Nea förbannad) där vi var inne på Iems (presentbutik), Hemtex och kollade lite för jag kom på att jag behöver nya sängkläder. Efter det gick vi in på Cinco för jag behövde kolla på jeans. Jag fick provat några men fick inte köpt några, var väl ett par som jag inte riktigt vet, ska se om mamma vill hänga med och kolla på de någon dag i veckan. Efter Cinco så gick vi in till vår favoritavdelning på maxi, filmer, där vi gick runt en bra stund och kollade. Malin köpte de 3 gamla Johan Falk filmerna medan jag köpte två Beck filmer, I guds namn och Det tysta skriket.


Enda sedan Malin kom i eftermiddags så har jag pratat om att vi skulle gå och köpa fika för jag var så gottesugen, så ja, när vi hade nöjt oss med att dyka i filmer så gick vi och kollade vad vi ville ha att fika så det köpte vi på maxi :P Jag går aldrig runt och kollar i kakhyllorna på maxi, kollar bara på bullarna men idag tyckte jag att jag faktiskt kunde kolla bland kakhyllorna. Där hittade jag faktiskt något som jag inte hade ätit innan, Chokladmazariner. Så när vi kom hem så kokade vi upp vatten, Malin tog te medans jag tog kaffe, och så satte vi oss och fikade på det vi köpte och satte på en av Beckfilmerna =)

Tack gumman för en trevlig eftermiddag! :D


Innan Malin kom idag så satt jag och fixade ett par collage med bilder på mig från 2009. Herregud vad bilder jag hade på mig själv som jag tagit i datorn xD haha. Ja det var verkligen en del :P men efter ett tag lyckades jag välja ut några st som jag tänkte lägga upp. Vissa av bilderna tycker jag själv att jag ser enormt smal ut på men det är troligtvis för att de är tagna under april-maj, då när jag mådde som sämst. Men men.


 



Nu ska jag snart sova. God natt bloggen!   

Iväg imorgon =)

(konstigt inlägg)



God kväll bloggen!

Asså jag har verkligen bloggtorka.... har verkligen ingenting att skriva om... men imorgon mitt på dagen så åker jag iaf till Jesper och kommer hem på måndag för jag är ledig då, så denna vecka kan iaf få sluta bra om jag säger så... som jag skrev i förra inlägget så har jag inte mått så bra denna veckan...

Men som sagt, har inget spec att skriva här nu, vilket jag inte heller har haft på hela veckan. men men.. blir så ibland.


Hoppas iaf att ni har haft en bra vecka. Kram på er

Deprimerad.......

Hejsan bloggen!

Jag har inte direkt haft/har någon bloggork. Hittils har denna veckan bara varit konstig känns det som, jag har väl inte direkt mått sådär jättebra, har fått typ ångestattacker eller vad man kan kalla det för ett par gånger och bara inte orkat någonting. Men ja, flera av er från skolan som läser detta nu förstår väl inte så mkt om jag säger så, ne men jag har försökt hålla det inom mig, eller iaf inte visat det i skolan.. Men men. tänkte bara att jag behövde skriva något här, men så nu vet ni iaf hur det ligger till, och anledningen till varför jag inte har bloggat så mkt i veckan.


Kram på er!

Tisdag

God morgon bloggen!

Sitter nu i sängen och äter lite frukost, en knäckemacka.....


Nu känner jag vilken träningsverk jag har i hela kroppen efter pulkaåkandet igår, har också fortf. ont i ryggen =( Får väl se hur länge man överlever köket idag.

Jag känner mig verkligen helt slut idag, kunde iofs inte somna igår kväll, och när jag väl hade somnat så vaknade jag av att jag fick ett sms, men jag trodde att det var klockan som ringde :P


Slutar ju senare idag, har engelska efter köket. Usch det orkar man verkligen inte, inte gå från köket där man har varit igång hela dagen till att sätta sig rakt ner och ha engelska. nejtack!


Ni får ha en bra dag! Kram på er

Ont i ryggen

Hejsan bloggen!

Ligger nu i sängen och vilar ryggen. På gympan idag så hade vår galna gympalärare bestämt att vi skulle åka pulka xD haha, ja... så vi gick till en backe i Mölndal där vi åkte ett tag :P Tro det eller ej, men det var faktiskt roligt xD haha.. Piff och Puff krockade givetvis också, men det gick väl bra =)


Annars har denna dag varit väldigt lugn. Jo, nu kom jag på vad jag kanske ska ta och göra nu, sätta mig och kolla folkhögskolor =)


Nästa måndag har inte vi någon arbetsmiljö, har bara gympa men ska höra med lärarna om vi 4or kan få slippa den lektionen... Vi får väl se.


Hoppas att ni har haft en bra dag =) Kram på er alla bloggläsare!

Måndag igen

God morgon bloggen!

Sitter nu i sängen med Jesper bredvid mig och skriver detta.

I helgen har vi grejat massor med gamla band som min mormor har filmat när Nea och jag var små, har lagt över de till datorn, så ska sätta mig och bränna över de på skiva senare =)


Ja, vi har haft en väldigt lugn och härlig helg, har inte gjort mycket alls, tagit det väldigt lugnt :D


Idag är det då skola igen och den sega dagen, gympa, 2 timmars håltimma och arbetsmiljö. Men men, får väl stå ut, ska ut och leka i snön på gympan xD haha...


Nu ska vi snart gå. Kram på er alla bloggläsare! =)

Kaaaaallt

Hejsan bloggen!

Sitter nu i sängen och känner mig enormt mätt.

Har varit hos tandläkaren idag där det gick bra :P Om en stund ska Nea och jag till morfar och hälsa på honom lite, och så ska jag hämta lite gamla band som vi har där =)


Asså när jag vaknade imorse och kollade på termometern så trodde jag den inte. Så kallt som den visade har inte vi haft i Göteborg på MINST 15 år. Tog ett kort så ska ni få se :P Ne usch det är skitkallt ute nu också, det kortet togs halv 9 imorse.


  



Ikväll kommer Jesper hit, vi ska iaf kolla på Morden i Midsomer som kommer ikväll :D


Jo, jag läste också det aftonbladet hade skrivit om att elen ev kommer att ta slut i Sverige idag.... Hmm, ska man tro på det eller inte? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6394361.ab


Ni får ha en fortsatt bra dag Kram på er

Skola =(

God morgon bloggen!

Då var det torsdag då och slut på lovet =( Usch, hade inte vi också kunnat börja på måndag....


Idag är det vanlig dag i skolan, teori och gyumpa. hmm.. aja, är bara i skolan idag, ska till tdl imon så hinner inte till skolan.


Asså usch vad kallt det är ute då. Men men.


Ne, nu ska vi gå om ca 20 min. Ni får ha en bra dag. Kram på er! =)

Snö var ordet

Hejsan bloggen!

Sorry för dålig update igår, åkte ut till Malin på Björkö igår kväll nämligen och kom hem för 1 timmasen.


Inatt kom snön till Göteborg kan man verkligen säga. Herregud vad snö det ligger nu asså. Det är mååånga årsen vi hade så här mycket snö, och det är också 2000-talets kallaste vinter i Göteborg. Ganska härligt men ovant. Själv har jag inga bra skor, eller rättare sagt, inga riktigt varma skor som jag skulle behöva, får väl ta och kolla mina vinterskor sen om jag hittar de.


Som sagt, har varit ute hos Malin och ja, vi var bara tvugna att ta oss en riktigt härlig snöpromenad förut idag. Tog lite kort också =) Asså ärligt talat, man kände inte igen sig på Björkö när det var så mycket snö där, det är ju liksom första gången på hur länge som helst.


Jo, jag fick fixat mitt kära spel igår innan jag åkte ut till Malin :P hehe, ja så nu kan jag äntligen spela aoe1 på min vista dator :D kan bara säga att det var inte lite jobb att fixa det, men nu fungerar det :D bara ljudet som inte riktigt fungerar som det ska, men det kan man leva med :P


Imorgon kommer det att bli roligt, Dessie kommer och hälsar på i skolan :D Det var längesen man träffade henne, och sedan följer Malin med till skolan imorgon och hälsar på :P det var ju liksom längesen hon var där, hon har en bok som ska lämnas till en lärare också :P så imorgon slipper jag att ta orange själv :P :D haha, undra om det kommer bli som det gamla vanliga, Malin somnar på bussen och vaknar när vi är vid Astra Zeneca då hon kollar på mig och säger "Carro, ditt jobb väntar" och då ska jag trycka på stopp :p haha. Saknar de gamla tiderna.


Hoppas att ni har haft en bra dag i snön =)


Kram på er alla bloggläsare!


  

Viktorias dajmbollar

Hejsan bloggen! Då har jag äntligen fått bakat :P det blev Viktorias dajmbollar, tyckte det räckte med de eftersom att det blev 20 st :P

Det var några som ville ha receptet så tänkte lägga upp det här nu =)


200 g sötmandel

3,25 dl florsocker

½ tsk bakpulver

2 st äggvitor


Smet:

150 g margarin

1 st dubbeldajm

½ msk vaniljsocker


Vispa äggvitorna till hårt skum

Blanda i florsocker, bakpulver och den malda mandeln

Gör teskedsstora bollar (40 st) Grädda i 15 min i 175 grader

Låt kakorna svalna


Blanda margarin, vaniljsocker och hackad dajm till en smet

Stryk på smeten på kakorna och lägg ihop två och två. Lycka till! =)


  

Tisdag 5 januari

God morgon bloggen!

Sitter nu i sängen och skriver detta. Varje morgon när jag vaknar på sätter jag alltid på datorn direkt och går in och läser tidningen. När jag kom in på göteborgs postens hemsida idag så var det första jag läste "Restaurang på Hönö totalförstörd i brand" Och ja, det var den största restaurangen tror jag faktiskt att det var på öarna, Trubaduren. Jag kommer ihåg förr när vi bodde ute på Hälsö så sa ofta Thomas (pappa) om kvällarna "jag sticker bort till Trubaduren en sväng" Det var ett sådant ställe där folk träffades, så tråkigt ändå, någon mer sådan restaurang finns det väl inte? tror inte det, eller inte som jag vet iaf efter att ha bott därute i 17 år :P


Läste också om att ett nytt snöoväder är påväg mot Göteborg. Asså tänk vad härligt egentligen, tänk vad längesedan det var som det snöade mycket i Göteborg och som det verkligen låg kvar. Det ska det ju göra den här gången, de har lovat under nollan 1 vecka framöver, vilket betyder att jag borde åka och köpa sådana riktigt tjocka skor. jag fryser ju alltid om mina fötter... Hmm. får väl kolla mina tjockaste vinterskor som jag har nu.


Idag blir det till att baka :D Det tråkiga är väl då att jag kommer att baka så mkt som troligtvis bara jag kommer att få äta upp vilket jag inte kommer att orka. Får väl se om någon dyker upp här någon dag. :P


Okej, nu vill Jesper att jag ska installera något på datorn för att få en början för att aoe1 troligtvis ska fungera.


Kram på er alla bloggläsare!

Trött på vista....

Hejsan alla bloggläsare.

Har nu hela kvällen suttit och försökt få age of empires 1 att fungera på min vista dator, och ja, det har inte gått bra alls... Varför ska vista vara så förbannat jobbigt när det gäller många olika spel...tror jag blir tokig.....

Nu verkade iaf Jesper ev ha hittat ett sätt för att få aoe 1 att fungera men det tar sådan himla stor plats på datorn... men vi får väl se om det fungerar när han kommer hit någon dag. Jag har liksom saknat det spelet i måååånga år och nu fungerar det inte på vista... visst jag hade gärna installerat om min dator till XP men då är problemet OM det skulle krångla så har jag ingen skiva för att installera vista igen.. men ja, som sagt, vi får se hur detta går, annars funderar jag faktiskt på att slänga ut vista och skaffa XP ändå så får vi se hur det går.


Ne, nu ska jag lägga ner detta för inatt och gå och lägga mig.Kram på er alla bloggläsare

4 januari

God morgon bloggen. Lyckades sova länge idag också vilket inte är sådär jättehärligt, eller det är härligt men ändå inte.


Nu finns det en sak som jag verkligen avskyr här hemma, det är att både syrran och jag har typ samma problem med maten fast vi går om varandra i olika perioder. Det är verkligen skitjobbigt. Syrran som räknar upp för mig vad hon har ätit under dagen, och jag kan ju inte sluta lyssna känner jag men jag försöker bara att inte låta henne styra mig också men ibland är inte det så lätt. Varför ska det finnas något som heter Ätstörning (UNS)..


Idag ska jag ner en sväng till maxi och handla lite, sedan funderar jag faktiskt på att baka lite. Har ju under en längre period sagt att jag ska baka bullar men det orkar jag inte :P så det blir nog chokladpaj och kanske också även brownie =)



Nu kom syrran och satte sig vid bordet med mig och skalar en clementin, får se om hon äter upp hela också..


Kram på er alla bloggläsare

3 januari

God kväll bloggen!

Jag vet, dålig update men har inte haft någon bloggork idag, har inte haft något att skriva om, men tänkte nu sätta mig här och slå ihop lite tankar.


Nu ikväll åkte Jesper hem till sig efter att vi har varit med varandra i 1 vecka. Ja nu känns det tomt kan man säga, blir ju så när man har varit med någon under en längre period. Sedan idag när jag skulle följa Jesper till bussen så kom mamma hem, och tidigare idag kom Nea hem också. Det var ju liksom en veckasedan jag träffade de senast :P


Tänkte på det nu ikväll att nu är det faktiskt inte så långt kvar tills mamma åker till Thailand i 3 veckor. Man kanske ska se till att umgås lite mer med henne nu innan hon åker. Hon åker ju den sista februari så visst det är ett tag kvar men tiden går fort.


Då har det nu gått 3 dagar av 2010. Satt ju lite och sammanfattade året när det nu var i veckan, och ja. Asså 2007 var inget bra år, inte heller 2008. 2009 var LITE bättre men inte så mycket med tanke på att det var ju under 09 som jag började inse att jag faktiskt har någon form av ätstörning. Nu hoppas jag i alla fall att år 2010 blir ett betydligt bättre år, det hoppas jag verkligen.


Det händer ju i alla fall lite roliga saker under detta år som jag vet redan nu. Ja, jag tar ju studenten den 1 juni :P =) Ska faktiskt bli väldigt härligt, men ändå inte. Jag kommer helt klart att sakna folket om jag säger så, får bara se till att verkligen hålla kontakten med dem =) <3

Sedan ser jag faktiskt fram emot att jag ska få bo, eller ja, Nea och jag ska få bo själva här hemma under 3 veckor, eller ja, några släktingar kommer troligtvis att komma och hälsa på första veckan vilket ska bli väldigt trevligt =)


Mamma frågade mig förut om jag ska ut till Hälsö på tisdag (trettondagsafton) och kolla på Stjärnan. Nu undrar säkerligen flera av er vad stjärnan är för något. Jag orkar inte riktigt förklara det just nu men det är en tradition på Hälsö där folk klär ut sig till de 3 vise män, Herodes, Judas med pungen och några andra. De knackar på husen och frågar om Stjärnan får komma in. Väl inne så spelar de upp en typ teater på några minuter. Det är faktiskt lite roligt att se, ja jag kan tänka mig att det låter konstigt men det är lite roligt. Och helt enkelt en tradition på bl.a Hälsö sedan måååååånga år tillbaka.


Ser man på, det blev ett inlägg tillslut i alla fall =) :P

Nu ska jag nog snart lägga mig. God natt och kram på er alla bloggläsare!

2 januari

God kväll mina vänner!

Sitter nu vid köksbordet igen och väntar på att Tartelleterna som står i ugnen ska bli klara. Hehe, ja vi är lite gottesugna här hemma och så hade vi smördeg kvar från igår så vi valde att göra några bärtartelleter =) Supergott :D Kan kanske lägga ut recept på de imorgon eller något sådant =)


Idag har vi inte gjort så jättemycket, varit på torget en sväng bara och köpt en tröja till Jesper, annars har vi faktiskt bara tagit det lugnt här hemma vilket har varit helt underbart. Tror att både Jesper och jag har saknat våra datorer med internet under den senaste veckan xD haha. ja vi har typ suttit här största delen av dagen.


Om ca 20 min ska vi bänka oss framför tv:n och äta bärtartelleter och kolla på andra avsnittet av Olycksfågeln =) Nån mer än jag som såg den igår? Isf vad tyckte ni om den?


Ni får ha en fortsatt bra kväll! Kram på er

Årets första inlägg

Tjingeling bloggen!

Sitter nu hemma vid köksbordet och skriver detta. Igår bestämde Jesper och jag oss för att åka hit hem. Jag tänkte då att det var likabra att ringa och höra med mamma först om vilken dag hon ska komma hem, det blir ju annars så trångt här hemma. Men ja, när jag sa till henne att vi funderade på att åka hem så blev mamma överlycklig och sa direkt "ja vad bra, då får ni vattna granen" Haha, ja det lät lite roligt :P

Men i alla fall. Igår kväll vid 6 tiden så kom vi hit hem, och ja, alldeles riktigt granen behövdes vattnas xD haha.



Under nyårsafton så var vi bara hemma hos Jesper med hans föräldrar och några andra vänner till dem =) Det var trevligt =) Jespers mamma stod för maten medans Jesper och jag stod för efterrätten. Ja, den efterrätten blev verkligen lyckad och verkligen supergod :D Vi gjorde ungefär som Tartelleter fast vi gjorde en bärgelé och sedan lade lite i smördeg. Det blev verkligen supergott =) Lägger ut ett kort på de.


Idag blir det till att ta det lugnt, eller ja, vi ska ner till torget en sväng och köpa lite kläder till Jesper :P


Hoppas att ni har haft en bra jul och nyår! =)


Efterrätten och jag under nyårsafton