CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

September 2018

Borta bra men hemma bäst

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma i sängen och har just kollat klart på en spökjakt på youtube.

 

Den senaste veckan har varken älsklingen eller jag varit hemma. Jesper har varit på jobbresa, och jag har först varit i Brevika, och sedan hos mamma.

Tyvärr blev jag sjuk förra fredagen, eller det började redan på torsdag eftermiddag. På fredagen när mamma, syrran och jag satt i bilen påväg till Brevika så frös jag jättemycket och kände mig väldigt trött. Sedan var jag sjuk hela helgen, jag var även hemma från jobbet 3 dagar denna veckan. Nu mår jag bättre, men både förkylningen och hostan har jag fortfarande kvar. Det var riktigt längesen jag hade en sådan här seg och riktigt ordentlig förkylning.

När vi kom fram till Brevika så tyckte jag att det var ganska kallt, det var ju också då som stormen började tillta. Vi fick i alla fall packat in allt i stugan och även tänt i kaminen. Under kvällen satt vi och kollade på Idol och verkligen kände hur vinden tilltog alltmer, vissa stunder var det verkligen som att hela huset skakade, och med tanke på att det är en del gamla träd runtom så är man lite mer på sin vakt än vad man är hemma när det stormar. Men ja, eftersom att jag frös så mycket så fick jag sova i samma rum som kaminen hela helgen vilket var väldigt härligt.

Trots att jag var sjuk hela helgen så orkade jag tack vare värktabletter följa med på i alla fall några svamppromenader. Vi fick ändå en del svamp, mest tratt- och trumpetkantareller, men också några gula. Tanken var ju att jag skulle kört lite också, men det orkade jag tyvärr inte. Vi hade ändå en lyckad helg och jag kände mig nöjd när vi åkte därifrån.

 

Jag var hemma från jobbet måndag, tisdag och onsdag denna veckan då varken febern eller förkylningen ville släppa. Jag gjorde inte så mycket då, kände mig såpass trött, så det blev mest till att sitta vid datorn och även läsa lite.

Så ja, eftersom att jag varit sjuk så fick jag inte gjort något av de sakerna som jag hade planerat att göra i veckan när jag bodde hos mamma, men får ta det allt efter hand.

 

I fredags körde mamma hem mig och så åkte vi och storhandlade, mötte upp Malin också som skulle sova hos mig fredag-lördag.

Malin och jag hade en trevlig kväll med tacomiddag och Idoltittande. Vi bakade också en bärpaj som vi gjort så många gånger tidigare, men den här gången hände något, degen flöt ut och kakan såg jättekonstig ut. Troligtvis berodde det på det glutenfria mjölet som hade stått öppet i över 2 år. Den smakade också helt annorlunda mot vad den brukar.

 

Igår skulle Malin jobba så vi gick upp vid 7 tiden. Vid 10 tiden tog jag bussen mot stan för att möta upp Jespers mamma. Vi åkte också och hämtade hans bror innan vi åkte till Landvetter för att hämta älsklingen. Så äntligen är han hemma igen. Och den här veckan har tro det eller ej gått riktigt fort. Men nu är han hemma igen och jag känner att jag kan slappna av lite mer, och äntligen få sova i min egna säng igen, underbart. Nu är det väl dags att försöka planera in när vi skall till Varberg också. Vi skulle ju egentligen åkt dit denna veckan, men Jesper var ju bortrest och jag var sjuk så det blev ju inget.

Så igår hade vi en lugn eftermiddag och kväll här hemma. Vi lagade lite mat och så satt vi och kollade på två olika serier. Först blev det första avsnittet på en serie som mamma och jag såg del 3 på i veckan "Drömmen om slottet". Den var väldigt trevlig och mysig att kolla på. Vi sov också lite middag bägge två.

 

Idag har vi varit på bokmässan med Malin. Vi brukar vara där på lördagen i vanliga fall, men i år kunde vi ju inte det. Det var väldigt härligt att vara där idag istället för det var inte alls lika mycket folk som det brukar vara. Malin och jag hade bara en intervju som vi ville lyssna på, annars gick vi bara runt och kollade på allt annat. Jag hade inte tänkt köpa några böcker i år eftersom att jag har köpt ganska många böcker det senaste året, men när jag hittade två olika böcker som var efterföljare på några som jag redan läst, då kunde jag ju inte motstå. Så jag köpte två böcker, men sedan köpte Malin en födelsedagspresent till mig också som jag ville ha. Tack Malin och Jesper för en trevlig dag!

 

Ikväll blir det bara till att ta det lugnt, tror inte ens vi behöver laga så mycket mat ikväll som vi brukar, har lyckats planera ganska enkel mat för veckan som kommer, skönt.

 

Här kommer en bild på dubbla regnbågar från Brevika förra helgen:

 

 

Hoppas att ni har haft en bra vecka =) 

 

//CarroEllen

Lördag 15/9

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Denna veckan har känts ganska konstig. Som jag skrev i förra inlägget så var jag ganska säker på att jag inte skulle kunna jobba så mycket med tanke på hur mina handleder kändes.

Tre dagar jobbade jag heldagar, sedan fick jag en tid hos en läkare som fick sjukskriva mig till viss del. Eftersom att jag nu skall jobba med handledsskydd med skena i  så är det ganska svårt och jobbigt. Jag får hela tiden hitta nya sätt att göra saker på eftersom att man inte kan böja handlederna i sådana skydd. Sedan har det också varit vissa rörelser som jag inte har kunnat göra för då har det gjort ganska ont, och även en del saker som jag inte har kunnat göra heller. Så ja, jag kände inte direkt att jag hade något annat val än att sjukskriva mig till viss del nu ett tag. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om det. Det känns lite tufft just nu, har lite för mycket saker i huvudet, men det kändes ändå bättre när arbetsterapeuten som jag träffade i fredags sa att handlederna kommer att bli bra. Så nu använder jag handledsskydd när jag gör något, och så gör jag lite övningar med lera.

 

Men ja, nu skall snart älsklingen åka iväg på jobbresa också, och han kommer vara borta en vecka. Det är många som säger att det är bra att vara ifrån varandra ibland, och ja det kan jag väl kanske hålla med om, men för mig som har separationsångest så är det inte riktigt så lätt trots att jag önskar att det hade varit det. Så ja, vi får väl se hur det kommer att gå.

Det som känns lite bra ändå är att jag själv ocskå skall iväg några av dagarna som han är borta. Jag skall nämligen till Brevika, troligtvis för sista gången i år innan vi stänger av vattnet där, men det skall bli väldigt härligt att komma ditupp igen, och nu då få använda de nya byxorna och skorna som jag köpte. Jag hoppas att det blir någon svamp, gärna kantareller, men det sägs ju vara väldigt ont om det i år, kanske inte så konstigt med tanke på den torra sommaren. Sedan skall jag också eventuellt köra lite bil, hoppas det.

 

Idag har vi varit i stan en sväng. Jag skulle visa Jesper vad för slags halsband jag önskar mig i födelsedagspresent, och så skulle jag kolla på ryggsäck. Arbetsterapeuten sa nämligen att jag skall skaffa ryggsäck istället eftersom att jag bär på matlåda varje dag. Men tyvärr hittade jag ingen ryggsäck, bara en fin väggkalender till nästa år.

Resten av helgen blir det till att städa, eller ja, det får ju Jesper göra mest nu, jag får hjälpa till med det som jag kan.

 

//CarroEllen

 

Söndag 9/9

God morgon bloggen!

 

Ja då var det söndag igen och tanken är att jag skall gå till jobbet imorgon, men jag känner mig faktiskt tveksam till att om jag verkligen kommer klara av att jobba hela veckan. Jag var hos läkaren i torsdags och de sa också att det var överansträngning, så jag fick några handledsskydd som jag skall ha när jag gör något, tex jobbar eller grejar här hemma. Här hemma har jag ju försökt ta det så lugnt jag har kunnat med händerna. Men ja, de sa också att jag hela tiden skall tänka på att ha handlederna så raka som möjligt. Så ja, jobba med de skydden vette sjutton hur det kommer att fungera, eller jo, det kommer det inte att göra. Kanske lite dum som jag var så tänkte jag att jag kan gå tillbaka till jobbet efter en veckas vila, och jag hade ju kunnat sjukskriva mig mer, men jag tackade nej till det eftersom att det kändes helt okej just då. Så ja, vi får väl helt enkelt se vad jag klarar av att göra på jobbet imorgon. Jag har också fått mailat arbetsförmedlingen om att jag måste ha hjälp nu med att hitta nytt jobb då jag inte kommer kunna vara kvar inom restaurang, så får se om de svarar där.

 

I onsdags var Jespers bror här på tacomiddag, det var trevligt, och i torsdags var jag ju hos läkaren.

I fredags var jag och hämtade ut ett paket, några spel som vi hade köpt, sedan åkte jag till Jespers jobb och satt med där en stund innan vi åkte till mamma. Väl hos mamma så åkte mamma och jag till Bäckebol, Jesper ville inte följa med. Jag skulle nämligen kolla på byxor att ha i skogen, typ sådana vandringsbyxor. Efter lite provande så hittade jag faktiskt ett par, och köpte också ett par vandringskängor, också att ha i skogen. Så de hoppas jag kunna få använt när vi skall till Brevika om några veckor. Bilder kommer längre ner.

Sedan hade mamma beställt lite kläder till mig, ytterligare lite kläder från Rabalder som hade kommit. Så nu behöver jag nog inte köpa nya kläder på ett tag.

Vi hade en trevlig kväll, köpte med oss thaimat som vi åt hos mamma, och så satt vi och spelade spel, jättemysigt.

 

Igår var det äntligen dags för chokladkalaset som vi hade sett fram emot så mycket. Tydligen var detta deras sista år på Eriksberg, nästa år skall de vara i någon nybyggd arena i Mölndal. Men ja, tyvärr var mässan en besvikelse för oss i år. Den var betydligt mindre än tidigare. Jag har tre ställen som jag brukar köpa ifrån, och enligt hemsidan så skulle i alla fall två av de vara med, men vi hittade ingen av de ställerna, så det var väldigt tråkigt. Vi brukar ju köpa en del där, men i år blev det inte alls mycket. Jag köpte lite nötter och två chokladkakor, och vi var klara efter 1 timme, så det var väldigt tråkigt, men vi får hoppas på att det är större nästa år i nya lokaler. Så ja, resten av dagen igår tog vi det bara lugnt, testade de nya spelen.

 

Idag blir det till att städa akvariet, storhandla och laga mat ikväll.

 

Nu märks det verkligen att hösten är påväg. Trots att det har varit över 20 grader vissa dagar så tycker jag ändå att det känns lite svalare och som lite annan luft. Nu får vi bara inte hoppas att det blir en väldigt regnig höst. Det känns alltid lite deppigt när sommaren är över, men samtidigt tycker jag att hösten är väldigt härlig också. Och denna sommaren kan man ju verkligen inte klaga på. Nu längtar jag tills man kan börja ta på sig lite tjockare och mysiga tröjor igen.

 

 

 

 

 

 

//CarroEllen

Tisdag 4/9

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma vid köksbordet och bara tar det lugnt. Ja, tisdag förmiddag och jag borde egentligen vara på jobbet, men jag är sjukskriven 1 vecka. Det började redan i våras någon gång. Jag städade här hemma, skrubbade badkaret när jag kände att jag började få ont i höger handled. Efter det tog jag det lugnt hela sommaren, undvek att skrubba och städa så mycket som jag kunde. Istället försökte jag träna upp handlederna lite bla med hjälp av en gyroboll som Jesper köpte till mig. Sedan kände jag inte av det någonting under hela sommaren. Jag grejade även i Brevika utan att känna av det, så jag var ju säker på att det hade försvunnit. Men de senaste 3 veckorna har det kommit tillbaka, och förra veckan blev det bara värre. Eftersom att jag hade ont i höger så använde jag ju vänstern istället. Min tanke var ju liksom att om jag vilar högern ett tag så kommer det att bli bra. Men nej, sådan tur hade jag tyvärr inte. Istället blev högern värre och så gick det även över till vänstern. Så i fredags ringde jag först sjukvårdsrådgivningen som lyssnade och ställde frågor, jättetrevlig och hjälpsam person. Hon var nästan säker på att jag har överansträngt mina handleder (kanske inte så konstigt med tanke på jobbet som jag har, men först nu, efter 7 år?!) Så ja, hon tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen och boka tid där. Så det gjorde jag, men jag fick ingen tid. Istället sa de till mig att gå till apoteket och köpa handledsskydd och ipren, och sedan sjukskriva mig en vecka... Jag antar att det är fler som har fått sådant bemötande på vårdcentral?.. Jag avskyr ju att gå till läkaren och drar mig alltid för det, men som nu vet jag att jag måste göra något åt det, och att då bara bli nekad och höra av mig en vecka senare om det inte har blivit bättre, det känns sådär. Min tanke var att jag skulle ringt de igår igen, men sedan har jag läst lite om överansträngda handleder, och det gör man egentligen ingenting åt mer än att vila. Så deras tanke är att jag skall gå hemma i en vecka, och sedan skall det vara bra, såpass bra att jag kan gå tillbaka till jobbet helt igen?! Knäppgökar... Så min tanke nu är att ringa de imorgon igen, då har det ändå gått några dagar. Jag tycker det är svårta att säga om det har blivit bättre eller inte under dessa dagar, men jag har ju svårt att tänka mig det. Så ja, den här veckan är jag hemma, och skall ta det lugnt med händerna. Jag har ju lärt mig någorlunda vilka rörelser det är som gör ont, men det är svårt att bara ta disken till viss del här hemma liksom. Just nu, eller något jag har sagt till mig själv de senaste åren är att det känns som att jag gräver min egen grav med det jobbet som jag har..

 

Ne, nu till något annat.

Till helgen är det äntligen dags för chokladmässan, det skall bli roligt. Och om ytterligare några veckor är det bokmässan. Det händer så mycket saker nu i september. Jag skall också till Brevika med mamma och syrran en helg, och sedan skall eventuellt Jesper åka iväg en vecka på jobbresa. Sedan hade vi bokat för att åka till Varberg också, men tyvärr fick vi avboka det då Jesper måste vara på jobbet då, eller på resa, så det är lite tråkigt.

 

Jag har nu också äntligen fått skickat in papper till transportstyrelsen för att få körkortsintyg, så det hoppas jag att jag snart får, så jag kan börja med körkortet.

 

Resten av veckan blir till att ta det lugnt, kanske skall gå ner till maxi en sväng idag, och imorgon kommer Jespers bror hit på tacomiddag, skall bli trevligt.

 

Okej, det kändes som att detta blev ett lite deppigt inlägg, men kände att jag behövde skriva av mig lite.. Jag blir ju så rastlös av att bara gå hemma en hel vecka i streck utan att få göra något typ.

 

//CarroEllen