CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

May 2016

Tisdag 31/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, ska snart sova.


Ja, då var denna tisdag också avklarad och jag känner mig verkligen helt slut.

På jobbet idag har vi haft en del att göra. Sedan har det ju varit så himla varmt så man orkar inte så mycket, och man blir så mycket långsamare än vad man brukar vara. Ändå var det kunder som sa att det var svalare inne hos oss än ute vilket en av kunderna visste att det sällan var så. Vanligtvis brukar det vara varmare ute än inne när det är så varmt hos oss, men faktiskt inte idag. Men det var ändå för varmt för att jobba i.


Både igår och idag har jag bara tagit det lugnt när jag har kommit hem, jag har bara helt enkelt inte orkat greja med något eftersom att det har varit så varmt. Och på hemvägen igår så var bussen som jag brukar ta 15 min sen, så jag fick ta en annan buss som tar 40 min. Problemet igår var bara att det var typ 40 grader på den bussen och utan ac. Det var inte alls roligt, och man hörde hur folk satt och klagade på värmen. Avskyr sådana varma bussar.

På hemvägen idag åkte jag faktiskt med en buss med ac, och på den var det betydligt svalare än ute, riktigt härligt.

Men ja, annars ikväll har det ju åskat och regnat en del här. När solen gick i moln förut så satte jag mig på balkongen och åt en glass och såg hur åskmolnen närmade sig. När jag hade suttit där en stund så kom det från ingenstans en stor temperaturskillnad, det var nästan så att jag frös där jag satt. En liten stund senare så kände jag verkligen att regnet var på väg, och rätt vad det var så bara hörde jag hur regnet började falla, jag lyckades komma undan med endast en riktigt stor droppe på axlen. Bara 5 sekunder senare så verkligen spöregnade det, och knappt en minut senare så haglade det massor. Det var inte förrän senare som åskan hade närmat sig och den typ var ovanför oss, det blixtrade och mullrade samtidigt.

Jag tycker ju att det är väldigt mäktigt och fräckt med åska, men när den är så nära som den var idag så tycker jag bara att det är läskigt. Tankarna går liksom till när syrrans dåvarande pojkvän träffades av blixten för ett par år sedan. bara att veta att det faktiskt är möjligt att träffas av blixten och sedan se folk som är ute när det åskar känns inte alls bra. Men men.


På torsdag är det jobba kväll som gäller, och vi har en Stor beställning till kvällen också, 20 platters, dvs 80 hela smörgåsar. Så det blir en del att göra då, tur att de är väldigt lätta i alla fall, det skulle inte vara så mycket saker på de.

Ja tänk, nu är det bara några dagar kvar till Malin och jag åker iväg på spa en natt, precis vad vi behöver båda två, och att det bara är vi två, det ska bli riktigt roligt och trevligt.


Ne nu är det dags att sova!

God natt!

//CarroEllen

Söndag 29/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Ja då var denna helgen slut och jag har haft en trevlig helg. Igår hade älsklingen och jag lite fullt upp med att fixa en del saker, men vi var ganska trötta båda två så vi bakade till halv 11 på kvällen. Men vi fick klart allt som vi skulle.


Idag har vi haft lite mors dagfika här med Jespers föräldrar och hans bror, min mamma och syrran. Det var trevligt. Linnea hjälpte mig att rensa ogräs utanför dörren, en liten plätt vi har där, och så planterade hon om en del blommor som behövdes, tack för hjälpen syster!

Idag pratade vi lite om midsommar och jag lade upp frågan om att åka till Brevika. Det tycker jag hade varit väldigt trevligt, bara det är bra väder så man kan paddla lite och grilla på bryggan. Sedan är det säkert mer folk där uppe också, det brukar det vara över midsommar, hoppas att det kan bli av.


Ja, imorgon är det då ny vecka och vi ska ha en ny praktikant på jobbet. Sedan pratar ju smhi om att det ska vara riktig sommarvärme i veckan, typ 27 grader varje dag och sol. Visst det hade varit härligt, men inte när man jobbar, och allra minst när det blir så fruktansvärt varmt i restaurangen. Men ja, vi lär ju få ta fram våra fläktar. 

Den väldigt goda tårtan som Jesper hade gjort. Hallonmousse med browniebotten.


Ne nu är det snart sovdags.

Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Fredag 27/5

Godkväll bloggen!

Ja nu är det helg igen, denna veckan har gått väldigt fort faktiskt. Av någon anledning så har det känts som att vi har haft en väldigt trevlig vecka på jobbet. Alla har varit glada och pratat massor. Sedan har vi haft en praktikant också som har pratat en del, de flesta praktikanter som vi har säger typ ingenting. Så det har varit en väldigt trevlig vecka på jobbet, och nästa vecka har vi ny restaurangchef, bästa Sofia. Och jag vet att hon kommer att klara detta superbra!


Ikväll har älsklingen och jag bara tagit det lugnt. Vi har ätit revben med potatissallad och chips och kollat på den första nya Beckfilmen, Gunvald. den var bra dock väldigt ledsam, sådana filmer gillar inte jag. Men hoppas att nästa är trevligare.


Imorgon blir det fullt upp här hemma. Vi ska storhandla, baka tårta och städa akvariet. Sedan ska jag tvätta ett par maskiner också.

På söndag ska vi ha lite morsdag fika här hemma med min mamma och Jespers föräldrar, tror syrran skulle komma också, så det ska bli trevligt. Sedan ska Linnea hjälpa mig att rensa lite ogräs i vår lilla rabatt så det ska bli fint där igen. Förra året köpte ju vi smultron och satte på balkongen och de verkar ha tagit sig i år igen, det har i alla fall kommit upp blommor, så det är roligt, ska bli så gott med smultron igen.


Ne, nu är det snart dags att sova, vi är jättetrötta båda två här hemma.

Hoppas att ni också har haft en bra vecka =)

//CarroEllen

Ondag 25/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan men ska nog snart sova.


Shit vad den här veckan har gått fort, det är redan torsdag imorgon. Ja, imorgon blir det till att jobba kväll.


Denna dag har varit en aning rörig på jobbet. Igår när jag hade slutat så hade vi strömavbrott på jobbet, jag var i omklädningsrummet när det bara blev helt kolsvart där, men det kom snabbt igång igen. Men grejen är ju den att alltid när det är strömavbrott på jobbet så går nästan alltid något sönder för oss. Imorse när jag kom till jobbet så berättade Sofia att en timme efter strömavbrottet igår så slutade kortmaskinen att fungera (igen). Vi har ju haft väldigt mycket problem med den det senaste, men sedan vi fick en ny dosa förra veckan så har det fungerat utan problem. Men ja, nu var det alltså dags igen. Men nu gav Sofia upp, hon fick tag på vår datanisse som kom under eftermiddagen. Så det innebär att vi inte hade någon kortmaskin under ett dygn, lappar som vi känner oss vana vid att sätta upp med texten "Tyvärr har vi ingen nätåtkomst så vi tar endast kontanter, det finns en bankomat på kortsidan av huset" pyntade restaurangen. Dessvärre är det alltför många som missar dessa lappar trots att de sitter väldigt synligt så vi måste ju fråga varje kund om de har sett att vi bara tar kontanter. Detta gör att man blir väldigt förvirrad själv.

När väl datanissen kom så konstaterade han efter ett tag att det är en kabel 7 meter därifrån som vi stod som hade gått av på två ställen, alltså nere i källaren. Han lyckades i alla fall göra en provisorisk lösning så kortmaskinen fungerade för oss tills imorgon då han skall komma tillbaka och byta den trasiga sladden. Det skulle inte förvåna mig om han möts av en grillad råtta därnere imorgon..


För en liten stund sedan läste jag en artikel om ett stort ras i centrala Florens bara en liten bit från den kända bron Ponte vecchio där vi var när vi var där. Tydligen var det en vattenledning som hade gått sönder, men hela gatan hade rasat ihop, ca 200 m. Vi gick inte just på den gatan men precis på andra sidan floden, och jag tog lite kort på den vägen för jag tyckte det var så fint där. Hoppas bara inte att det påverkar bron, det var ju bara en liten bit därifrån. Länken hittar ni här.


Ne, nu är det snart dags att sova!

God natt!

//CarroEllen

Tisdag 24/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu i vardagsrummet hemma och badar fotbad. Jag har börjat få så himla ont i fötterna i perioder sedan jag köpte nya skor (ändå var det precis likadana skor som tidigare), så det är inte bara hälsporre utan väldigt ont i förtterna också. Jag borde leta efter nya köksskor som faktiskt är sköna, men det är så svårt att hitta tycker jag. Jag älskar ju Eccoskor, problemet är ju att jag behöver ha skor som man inte halkar i lika lätt på blött köksgolv som man gör i vanliga gympaskor typ. Någon som har något tips på en butik i Göteborg förutom Grolls?


En natt i maj förra året så kanske ni som har följt mig minns att jag vaknade av oljud utanför mitt fönster, och när jag gick upp för att kolla vad det var så såg jag en räv som försökte ta en katt. Då lyckades ju jag skrämma bort räven genom att öppna fönstret och katten sprang snabbt åt andra hållet, dock har jag ingen aning om hur skadad den blev. Men då trippade räven lungt åt andra hållet som om ingenting hade hänt.

Inatt vid kvart över 12 vaknade jag av oljud utanför igen, dock tog det ett tag innan jag reagerade, jag sov väldigt gott. Men när jag hade vaknat till lite och fortfarande hörde oljudet så kom jag direkt att tänka på den majnatten för ett år sedan. Det var exakt samma ljud som jag hörde inatt. Jag flög upp ur sängen och kollade ut genom fönstret, men jag såg ingenting, jag bara hörde. Jag öppnade fönstret för att höra det tydligare och det bara fortsatte några minuter. Efter en liten stund blev det tyst, och då började (gissningsvis) katten att gnälla och jama jättemycket, och däremellan ett par riktigt ordentliga skrik. Jag funderade ett tag på om jag skulle gå ut, men jag såg inte katten från fönstret och så tänkte jag att även om jag skulle gått ut så hade inte jag kunnat göra någonting för att hjälpa den. Det enda som hade hänt hade varit att jag inte hade kunnat sova  på hela natten. Det blev i alla fall tyst efter en liten stund, och då kom (gissningsvis) en annan katt framsmygandes förbi en häck. Den katten hade riktigt tjock svans och såg väldigt rädd ut innan den gick ut på gatan.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Måndag 23/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och ska snart sova.

Ja, då har en ny vecka börjat och vi har haft en härlig helg Jesper och jag. I lördags var vi bara hemma och grejade lite och tog det lugnt, vi hade ingen lust att åka in till stan för att kolla på Göteborgsvarvet, vädret var ju inte på topp heller. Igår hade vi från början tänkt att åka till Botaniska eller Trädgårdsföreningen men eftersom att vädret var lite ostabilt på förmiddagen så tyckte Jesper att vi istället skulle ta en tur till Ikea, så det blev det. I vanliga fall när par går på Ikea så är det väl kvinnan som brukar kolla på massa saker och mannen som typ bara vill därifrån, har jag rätt? När det gäller Jesper och mig så är det raka motsatsen, Jesper går och kollar på verkligen allting och jag står otåligt och undrar om vi inte kan gå vidare.. Men ja, egentligen skulle vi köpa plattor till balkongen men tyvärr var de slut som vi ville ha, så det blev lite småsaker istället. Vi kollade också på ett skåp till köket. Vi har länge pratat om att vi vill ha ett skåp med hyllor i köket där vi kan ha mikron och även alla kokböcker, men vi har inte hittat något som har passat på den lilla väggen förrän nu. Så vi får se om det blir ett sådant skåp eller inte. Vad det gäller plattorna så får vi bara hålla utkik ifall de får in de igen, det hoppas jag verkligen. Vår balkong är ju så tråkig och kall, bara betong, så vi är sällan där ute faktiskt. Sedan är det bara morgonsol där så det är ofta för kallt för att sitta där på kvällen, men gissningsvis hade vi varit mer därute om vi hade haft något trevligare att gå på.


På hemvägen idag så blev det ett litet bussäventyr. Först var bussen från Backaplan 14 min sen. När den körde iväg så märkte jag snabbt att chauffören var sur och körde som en idiot, bromsade hårt och körde snabbt. När vi kom till en korsning precis i början av Torslanda där man antingen kan köra via Volvo eller direkt till Torslanda så tvärnitade bussen mitt i vägen och beslutade snabbt att köra över Volvo, fel väg! När han hade kört en liten bit så förstod chauffören själv att han hade kört fel, och han visste inte alls hur han skulle köra, så flera andra på bussen guidade honom. Tillslut kom vi på rätt väg igen. När vi nästan var framme i Amhult så missade chauffören en hållplats där folk skulle gå av, däremot var det faktiskt ingen som sa till, så han stannade vid nästa hållplats. När vi kom till resecentret så stannade han vid rätt hållplats, och när han hade lämnat den hpl så bromsade han hårt direkt vid nästa men mitt i vägen, då letade han efter någonting runt sig någon minut innan han körde vidare. Väl framme vid hållplatsen där jag skulle gå av så slutade den resan med att bussen var 25 min sen, och då kände jag mig ganska nöjd med att den resan var över.


Ne, nu är det dags att sova!

Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

Torsdag 19/5

Godkväll bloggen!

Ja det är torsdagkväll och jag är faktiskt hemma. Det var nämligen en person som var sjuk som skulle jobbat morgon idag, så fanns det ingen annan som kunde jobba morgon, bara kväll så det tackade ju inte jag nej till. Så ikväll har jag städat lite här hemma och bara smågrejat med lite saker.


Ja tänk, den 17 maj 2009 startade jag denna bloggen, 7 hela år redan på samma blogg =)


Imorgon är det äntligen fredag igen vilket känns helt underbart, helg igen! Och ja, i helgen har vi inte direkt något planerat än, älsklingen har bara sagt att han vill hitta på något, vet dock inte vad. Jag tror i alla fall inte att det blir till att kolla på Göteborgsvarvet i år, däremot pratade vi lite om att kanske gå på trädgårdsföreningen eller något sådant, eller kanske fixa cyklarna och ta årets första cykeltur. Dock orkar man ju aldrig så långt på just första cykelturen för året, då blir man ganska trött snabbt. Ne, så vi får se lite vad som händer.


Ne nu är det snart dags att sova, jag är helt slut verkligen.

God natt!

//CarroEllen

Söndag 15/5

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Ja då var snart denna helgen över och vi har tagit det ganska lugnt hela helgen faktiskt. Igår städade jag lite medans Jesper var iväg och storhandlade, och idag har jag tvättat lite bara. Så ja, ännu en sådan helg som jag behövde, ja efter att ha jobbat en vecka efter semestern så har jag varit väldigt trött, och just i fredags var det ganska rörigt på jobbet också, och jag började redan halv 8 då vi hade en stor beställning som skulle vara klar till kl 8. Sedan hade vi mycket att göra också och vi var väldigt trötta. Så ja, denna helgen har verkligen varit härlig, tråkigt bara att det fina sommarvädret försvann igen. Ja, vi tog ju faktiskt med oss vädret som vi hade i Italien hem, vi hade ju precis sådant väder som vi har haft i Göteborg den senaste veckan.


Ja, nu är det bara tre veckor kvar tills Malin och jag åker iväg på spa i ett dygn, och jag längtar verkligen till det. Det ska bli så himla roligt, trevligt och välbehövligt. Gillar ni att åka på spa så måste ni testa Varbergs stadshotell och Asia spa om ni inte har varit där!


Ne, nu ska jag alldeles strax sätta mig och kolla på Springfloden på tv, sista delen får man ju inte missa.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen

5 maj, sista dagen i Toscana


Klockan ringde 7:00 och kl 10 skulle vi checka ut. När vi hade checkat ut så begav vi oss till centralstationen för att ta tåget till Pisa därifrån flyget skulle gå 17:35 hem till Göteborg.

På centralen var det hur mycket folk som helst, och det var lite rörigt innan vi förstod hur vi skulle göra för att köpa tågbiljetter. Det fanns flera självbetjäningsmaskiner men de valde vi bort eftersom att vi inte visste hur vi skulle göra. Istället ställde Linnea och jag oss i en väldigt lång kö som nästan inte ens rörde sig framåt. Där stod vi en stund innan vi förstod att det var kölappar, och då var det ca 20 nummer före oss. Sedan fanns det en annan automat där man kunde få hjälp med att köpa biljett, så det blev det istället, och hon som hjälpte till var jättehjälpsam så det gick jättebra.

Vi är ju vana vid att när man köper tågbiljett så gäller del på ett specifikt tåg en specifik tid, men så var inte fallet där, där gällde en tågbiljett i 6 timmar.

Tågen i Italien är väldigt fräscha och trots att vi hade lite problem när vi skulle köpa biljetter så tycker jag ändå att just åka tåg i Italien är ganska enkelt, man får bara inte glömma att stämpla biljetten innan man går på tåget, vilket jag tror att många turister gör, och de är hårda med det, så har man inte gjort det så får man böter, dock vet jag inte hur mycket. Det var samma på bussen, där kom det också på två kontrollanter och en person hade ingen biljett tror jag, han fick också böter och det var en lång diskussion på engelska där som vi hörde.

När vi kom fram till Pisa så gick vi lite på stan innan vi satte oss för att äta lunch. Den dagen släpade vi på väskorna hela tiden vilket var ganska jobbigt. Så efter en stund kände mamma sig ganska nöjd och satte sig på en restaurang på ett litet torg som var ganska lugnt med ett glas vin medan Linnea och jag gick iväg för att köpa ost till Jesper som jag hade lovat. Vi hittade en ostaffär ganska snabbt så vi var tillbaka hos mamma inom 10 minuter. De två som stod i butiken var väldigt glada och hjälpsamma och vi fick smaka på osten. Här i Sverige så får man ju bara en liten bit när man ska smaka på något, men där var det inte direkt en liten bit, den var ganska stor. Jesper hade varit ganska noggrann med att han ville ha parmesanost, men de i butiken berättade för oss att just parmesanost inte är speciellt för Toscana utan bara för andra delar av Italien, och att i Toscana så använder man ”Pecorino” istället. Pecorino är en lite starkare ost än parmesan men används typ på samma sätt, så en bit sådan blev det.

När vi kom tillbaka till mamma så märkte vi att det luktade bränt och att det kom rök från bordet som hon satt vid. Vi trodde ju att det var någon som satt vid oss och rökte och att det hade kommit en bit på vårat bord, men när mamma flyttade sitt glas så gick det på 2 sekunder så brann det på nästa ställe på bordet. Så ja, det var vinglaset med en väldigt stark solkatt som gjorde att det började brinna i duken, så det glaset fick stå på stenplattorna på marken istället.

När vi hade beställt in mat så hade vi också fått byta bord till skuggan då det var så himla varmt i solen, och glaset kunde ju inte stå på bordet, men det var bara det glaset och med just vin i som gjorde att det började brinna, med vatten i så var det som vanligt. När vi satt där så kom det fyra stycken svenskar och satte sig vid bordet bredvid oss. När mamma, Linnea och jag satt och pratade så sa de efter en liten stund ”nu har vi suttit och lyssnat på er en stund och vi är från Hönö” Det visade sig att två av de var från Hälsö, en från Hönö och en från Björkö. Så ja, tänk vad världen är liten ibland. Så de satt vi och pratade lite med, och när Linnea förklarade vem våran pappa var så förstod de ganska snabbt vem det var. Ja världen är verkligen liten.

Där åt jag i alla fall spagetti med köttfärssås som var hur god som helst.

När vi hade ätit klart så begav vi oss till Pisas tågstation för att ta bussen till flygplatsen. Den flygplatsen var väldigt liten vilket jag tyckte var väldigt härligt. Det var inte alls samma stress i säkerhetskontrollen som det var på Landvetter, men det fanns ju inte heller då så mycket affärer att handla i. Jag ville egentligen köpa m&m kulor men de var så himla dyra så jag struntade i det. Istället blev det en stor påse med miniTwix för 5 euro.

När vi hade handlat klart och mamma hade druckit ett glas vin så gick vi och ställde oss i kön på att gå ombord på planet. När vi lyfte så var vi 10-15 minuter försenade, men när vi landade på Landvetter så var vi bara 5 minuter sena, så det var ju ändå bra.

Nu undrar ni säkert hur flygningen gick för min del. När vi åkte dit så var jag nervös, men det gick bra, dock fick jag väldigt mycket lock för öronen och ont i dem när vi landade vilket satt i i nästan 12 timmar, det var lite jobbigt.

Hemresan gick också bra. Dock fick jag väldigt mycket lock för öronen när vi landade denna gång också, men när vi lyfte så var det lugnt. Men denna gången släppte locken lite snabbare än tidigare, de försvann under natten.

På planet hem så satt vi och spelade yatzy och kollade ut en hel del. Jag ville inte kolla ut när vi startade eller när vi var på väg att lyfta, men när vi väl hade kommit upp i luften så var det ingen fara, detsamma var när vi landade.

På hemvägen så såg vi några andra flyg också i luften vilket jag tyckte var väldigt fräckt, och även att se land från hög höjd tyckte jag var väldigt fräckt. På nedervägen såg vi grenen i Danmark där Skagerack och och Kattegatt möts vilket var lite fräckt.


 


 //CarroEllen

Fiesole 4 maj


När hade gjort oss ordning för dagen så gick vi ut i det varma och härliga vädret. Vi gick mot centralstationen, dock gick vi fel några gånger innan vi hittade dit. Idag skulle vi nämligen åka till en liten ort norr om Florens, Fiesole. Jag hade läst om att den orten låg väldigt högt upp så man kunde se Florens från ovan från en utsiktsplats där vilket både mamma och jag gärna ville göra.

När vi fick köpt bussbiljetter och hittat bussen som vi skulle ta så var vi på väg. Bussturen tog ca 20 min, men att åka buss i Italien är inte alls som i Sverige, de kör väldigt ilsket, bromsar hårt och kör fort, så det gällde verkligen att hålla i sig. Men vi överlevde den bussturen och kom upp till Fiesole. Det var en väldigt liten ort men väldigt mysig. Tyvärr hade vi ingen karta över orten, och vi hittade ingen heller så vi hade lite svårt att veta vart vi skulle. När vi hade gått runt en stund så kom det fram en gammal dam till oss som bara pratade Italienska, hon tyckte nog att vi såg lite vilse ut. Så på Italienska förklarade hon för oss hur vi hittade till utsiktsplatsen för att se Florens från ovan.

Vi började traska dit och märkte att det var en jättebrant backe som vi skulle uppför. När vi kom upp så var första ordet vi sa ”Wow!” Det var verkligen jättefräckt, vi såg hela Florens från ovan och det var så himla mycket hus och byggnader som såg så himla små ut. Däruppe tog vi en del kort. När vi gick ner igen så satte vi oss på en restaurang för att äta lunch. Då åt jag Gnocchi i tomatsås tror jag bara att det var. Det var gott, dock blev det lite för tråkigt då det inte alls var något speciellt. Sedan är Gnocchi någon blandning av pasta och potatis typ, så det smakade lite speciellt. Till efterrätt blev det min första och enda Tiramisu Italien, men den var verkligen jättegod, de hade inte Tiramisu på alla restauranger faktiskt, sedan orkade inte jag äta det efter maten någon annan dag heller. För oss var det stora portioner mat som man fick, och då valde vi alltid bara ”First” Mamma, Linnea och jag pratade många gånger om att vi verkligen inte förstod hur Italienarna kan äta så många saker, de äter ju flera olika rätter, och det är ju inte det att de är små, men de äter ju i många timmar, men det var inget för oss. Så flera gånger tyckte servitrisen att vi hade för bråttom iväg, vi hade ju bara ätit en portion, men det räckte ju gått och väl för oss.

När vi hade ätit klart och betalat så fick vi leta upp en butik som sålde bussbiljetter innan vi kunde ta bussen ner till Florens igen. När vi kom tillbaka till Florens så gick vi upp på vårat rum för att vila lite. Den eftermiddagen somnade vi alla tre i sängen ca 30 min innan vi gjorde oss ordning för att bege oss ut på stan för att shoppa.

Vi hamnade på en stor marknad där vi hittade en hel del saker alla tre. Och mamma och Linnea var verkligen bra på att pruta, vilket de också lyckades med alla saker som vi köpte. Där köpte jag en blå skrivbok med läderfodral, en solhatt som mamma och Linnea tyckte att jag skulle köpa, och som jag kände att jag behövde då det var ganska varmt där, och jag hade ganska ont av den värmen, ändå var det bara strax över 20 grader, men det var jättevarmt i solen. Sedan köpte jag också en liten almanacka med massa vackra bilder i med magnet för nästa år, och en jättefin brun handväska i skinn. Tänk vilken skillnad det är på priset på skinnsaker i Sverige och Italien. För oss är ju skinn i Italien billigt till skillnad mot hemma. Och där är nästan varannan affär skinnaffär, verkligen hur mycket skinnsaker som helst. När vi kände oss nöjda så satte vi oss på en restaurang och åt middag. Då åt jag en enormt god risotto med champinjoner i.

När vi kom tillbaka till rummet på kvällen så hade vi köpt vindruvor och croissanter, och mamma hade köpt en vinflaska till sig någon dag innan, så det blev picnick i sängen samtidigt som vi spelade yatzy som vi har spelat varje kväll. Däremot var jag så trött som jag var varje kväll, så när vi hade kommit halvvägs i spelet så ville jag bara sova, men jag fick bara hålla mig vaken och spela klart, sedan däckade jag i sängen hur trött som helst.  


   


 


//CarroEllen

Florens 3 maj


Strax före kl 9 var det dags för frukost som bestod av cappuchino, yoghurt, flingor med choklad, söta skorpor och croissanter. Det var gott men efteråt kände mamma och jag att det var lite för mycket socker direkt på morgonen.

När vi hade gjort oss klara för dagen så gick vi ut i ett varmt Florens. Idag har det varit strax över 20 grader och både moln och sol, alldeles perfekt för oss. Första stoppet blev på Piazza Duomo. Där var det ett par väldigt fräcka och stora gamla byggnader. Mitt på torget fanns det häst och vagn som man kunde åka, men det gjorde vi inte. Vi fortsatte vidare mot den kända bron Ponte vecchio och såg många vackra hus och byggnader på vägen.
På bron var det massa butiker av olika slag, och mitt på bron var det två stycken utsiktsplatser. Vi fortsatte vidare till Palazzo Pitti där vi stannade på torget och fikade. Vi drack varsin god kaffe och delade på två stycken olika Panini som var jättegoda.
Ännu en gång, en sak som är väldigt jobbig här är trafiken. Alla bilar, moppar, cyklar och små elbilar kör som idioter här. Och nästan varje bil man ser har minst en krockskada eller repa. Och trottoarerna är inte bredare än att man endast kan gå en person i bredd, kaos. Sedan tjuter nästan alla bilar som kör på lite mindre gator (typ alla gator) så man blir väldigt trött i huvudet av allt ljud. Vi är bara i lilla Florens men det känns som en storstad med all trafik. Ambulanser hör man väldigt ofta också.

Lunchen idag åt vi på cafée Duomo som låg på Piazza Duomo som vi gick tillbaka till vid 14 tiden.
Idag har jag handlat en del pasta som var jättefin som jag längtar efter att få smaka på.

Nu är klockan 18:15 och vi har nu varit på rummet knappt två timmar och vilat lite, det är jobbigt att turista.  


 


//CarroEllen

Florens 2 maj


Tåget till Florens var väldigt fräscht och vi såg ett väldigt fint landskap svischa förbi utanför fönstret.
Väl i Florens så virrade vi runt lite innan vi fick fråga i en liten butik om hur vi skulle gå för att komma till rätt adress.
När vi kom fram möttes vi av en väldigt trevlig man som berättade massa saker och visade oss på karta vart sevärdheter ligger och bra restauranger.
När vi hade installerat oss på rummet en liten stund så gick vi ut och tog en fika och kollade i lite affärer. När vi var inne i en klädaffär så hörde vi efter en liten stund att de spelade Sveriges eurovisionlåt ”If i were sorry” det var lite roligt att höra den där.
Då vi har varit och är väldigt trötta ikväll så blev det enkel middag, på mcdonalds, så imorgon blir det restaurang i stället.
Efter att vi hade ätit så hittade vi en liten affär där vi köpte lite godis för att ha en lugn kväll på rummet. Så ja, ikväll har vi tagit det lugnt på rummet, spelat lite yatzy och varit glada över att ha Internet igen, b&b i Pisa hade inte det.

Nu är klockan strax efter 22:30 och vi är typ redo att sova.
   


//CarroEllen

Pisa 1 & 2 maj


Strax efter klockan 23 landade vi på Pisas flygplats. Landningen tyckte jag var ganska jobbig då jag hade ont i och fick lock för öronen redan 30 min innan vi landade, så då var jag inte så pigg, yrseln som jag kände när vi lyfte kom och gick också, men jag överlevde min första flygresa dock var det lite jobbigt. Att det var så små fönster tyckte jag var jobbigt, jag kände mig så instängd. Men som sagt var, jag överlevde.
När vi hade landat så virrade vi runt lite utanför flygplatsen innan vi hittade en buss som vi kunde ta till b&b som vi skulle sova på.
Tack vare en väldigt trevlig och hjälpsam busschaufför som inte kunde någon engelska så kom vi fram till rätt adress. Där möttes vi av en trevlig liten dam som visade oss vårt rum. Den natten sov inte jag så jättebra. Jag hade svårt att somna och vaknade flera gånger under natten.

Kl 9 på morgonen var det dags för frukost. Det blev rostebröd med Nutella och jordgubbar och en väldigt god cappuchino, syrran åt en typ slät bulle också.
Vi fick lämna våra väskor där så vi kunde utforska Pisa utan att släpa på massa saker vilket var väldigt härligt. Efter att ha gått ett bra tag så kom vi fram till det lutande tornet och alla vackra byggnader där. På vägen dit så var det väldigt gamla men vackra hus. Bilarna här kör verkligen som idioter, man får verkligen vara väldigt uppmärksam hela tiden .
Det lutande tornet var väldigt coolt att se eftersom att det lutade väldigt mycket, man blev yr av att stå nedanför det och kolla uppåt. Vi var inte inne i tornet men vi var inne i Dopkapellet och Katedralen. Båda de byggnaderna var väldigt fräcka, så mycket som var gjort av marmor. När vi hade gått runt lite i Dopkapellet så ropade de att alla skulle vara tysta. Då stod en man o mitten och gjorde olika ljud för att man skulle få höra hur länge ett ljud ekade därinne, det var fräckt.

När vi kände oss nöjda där så letade vi upp ett café som vi satte oss på och åt lunch. Jag åt en jättegod spagetti med köttfärssås, verkligen jättegod.
Efter det begav vi oss tillbaka till våra väskor för att hämta de och ta tåget till Florens.

En sak som vi har märkt här är att många italienare är väldigt hjälpsamma vilket känns väldigt härligt.


 


 


 


//CarroEllen

Från Landvetter

Sitter på planet och skriver


Vi kom till Landvetter lite mer än två timmar innan flyget skulle avgå, men det tyckte jag bara var härligt eftersom att det faktiskt var min första flygresa någonsin. När vi hade checkat in den stora väskan och skulle gå igenom säkerhetskontrollen så lyckades jag tappa bort mitt pass och boardingcard. Då både mamma och jag visste att jag hade det i början så tänkte vi att det typ låg i jackan eller något sådant. När vi hade gått igenom så visade det sig att mamma hade tagit de två sakerna utan att veta om det och redan lagt upp det i en låda på bandet då att jag var tvungen att snabbt packa upp lite saker ur mitt handbagage. Så egentligen var det ju mamma som hade tappat bort mina saker och inte jag själv...

När vi gick ombord på planet så var jag lite nervös, men jag var mer nervös innan. När vi väl kom ombord så var det väldigt dålig luft och varmt, men det blev bättre när vi startade.
När vi lyfte så kändes det lite äckligt faktiskt samtidigt som det var en sådan känsla som när man gasar på med bilen i en nedförsbacke. Samtidigt blev jag väldigt yr vilket kom och gick under några minuter när vi steg ytterligare, det var lite jobbigt. Det som var ganska härligt att slippa var däremot lock för öronen, det var inte lika illa som yrseln.
Nu har vi flugit i lite mer än en timme och yrseln och nervositeten har lagt sig. Vi har ätit lite mat som vi köpte på Landvetter och jag känner mig nu väldigt trött, så jag hoppas kunna sova gott inatt och att vi hittar lätt till b&b som vi ska sova på inatt.

Både mamma och Linnea sitter och blundar lite så det skall jag nog också göra nu.


//CarroEllen

Hemma igen

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Igår kväll vid 22 tiden kom jag hem till Torslanda igen efter att ha haft en väldigt trevlig och rolig resa.


Jag har suttit och skrivit på kvällarna de flesta dagarna, och sedan redigerat det lite här hemma idag. Dock orkade jag inte skriva något i onsdags eller igår när vi kom hem, så det gjorde jag imorse istället. Så jag tänkte lägga upp ett inlägg åt gången här med det som jag har skrivit och även lite bilder till det, så det blir som en liten serie. Inlägget för första dagen kommer lite senare, sedan kommer det ett om dagen några dagar framöver. Så håll utkik här =)

Börjar redan i detta inlägget med ett litet collage från innan vi åkte till Landvetter:


 


//CarroEllen

Första flygresan idag

Hejsan bloggen!
Sitter nu hemma i min egna säng och bara tar det lungt.

Ja tänk, nu är dagen här, den dagen då jag ska flyga för första gången.

Ja, jag är nervös men känner samtidigt att det ska bli väldigt roligt. Det ska bli väldigt roligt att få uppleva Toscana. Det jobbiga är att vi inte är framme där vi ska sova förrän inatt någon gång, typ vid 12 tiden. Jag får bara helt enkelt se till att hålla mig vaken, jag som alltid blir så trött på kvällen.

Jag ska ta med mig en skrivbok och även ta massa kort, så om jag kommer ihåg och orkar skriva varje kväll så blir det sedan en liten serie här i bloggen med lite bilder när jag kommer hem, ett inlägg om dagen =)

Det känns lite jobbigt och konstigt att inte älsklingen ska med denna gången, men han får vara hemma och ta hand om fiskarna och vattna mitt avokadoträd. Ja, jag tror det var i höstas som vi fick en avokadoplanta av mamma, och den har jag faktiskt lyckats sköta såpas bra så den har blivit ganska stor nu, bild kommer längre ner.

Gissningsvis kommer jag att lägga upp lite bilder på facebook dessa dagarna också, det stod i alla fall i papprena att det skulle vara gratis wifi på rummet, så det får vi ju hoppas att det är, och att det fungerar.


Ni får ha en riktigt bra första maj och en bra vecka alla bloggläsare så blir det säkert ett inlägg här på fredag när jag har kommit hem och är ledig från jobbet =)


 

Mitt lilla avokadoträd =)


//CarroEllen