CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

March 2023

Sjuk en vecka

Halloj bloggen!

 

Då var det söndag igen, och nu har jag varit sjuk i en vecka. Så ja, jag har varit hemma från jobbet hela veckan, vilket ändå har varit ganska skönt faktiskt. Jag hade hög feber i tre dagar, och sedan en förkylning efter det. Så ja, jag har varit ganska trött och seg hela veckan.

 

Förra lördagen åkte Jesper och jag hemfrån kl 9:15. Vi åkte då till Ikea för att beställa ny säng till honom. När vi hade gjort det så åkte vi och plockade upp mamma hemma hos henne. Efter det åkte vi och släppte av Jesper i stan, han skulle till Universeum, medans mamma och jag skulle till Hede outlet. På Hede fick jag äntligen köpt ett par bättre vårskor. Nu när jag går och är ute så mycket på jobbet så behöver jag bättre skor för mina fötter, så det fick jag äntligen köpt. Det blev ett par från märket "Skechers", supermjuka och härliga.

Den dagen blev riktigt lång, vi åkte hemifrån 9:15 och var hemma 17:30, så när vi kom hem var både Jesper och jag supertrötta. Under kvällen kände jag dessutom att jag började få feber. Så kvällen, och de tre kommande dagarna spenderades i soffan framför tv:n.

 

I torsdags kom äntligen Jespers nya säng. Vi var då sjuka båda två, så gissa om vi var trötta när vi hade burit in alla paket i hallen..

I fredags kände jag mig sämre igen, men jag var så trött på att inte göra någonting. Så ja, den dagen monterade jag ihop lådorna till sängen, samt öppnade de nya madrasserna så de skulle få lufta sig ett par dagar.

 

Igår förmiddags satte jag mig och gjorde en egen kalender hos "Personlig almanacka".Jag har länge velat ha en bättre kalender som sträcker sig över sommaren. Jag har nämligen alltid använt läsårskalendrar, då jag tycker att de har varit bäst. Det har dock gjort att jag aldrig har kunnat skriva in semestrar, vilket har varit ganska jobbigt. Så ja, nu har jag äntligen fått beställt en egendesignad kalender som sträcker sig april- januari, så får jag beställa en ny i december. Så den hoppas jag blir bra när den kommer.

Resten av gårdagen ägnades åt att montera ihop resten av sängen. Det känns som att vissa av Ikeas möbler har blivit svårare att montera ihop. Någon annan som tänkt på det? Det tog sammanlagt 8 timmar att montera denna säng, helt galet.

 

Idag har vi varit och storhandlat. Vi hade inte gjort det på två veckor, så det var verkligen på tiden nu. Vi fick även slängt lite av all kartong från sängen. Halva hallen var full av kartong, så vi kunde knappt röra oss där.

 

Imorgon är det dags för jobb igen. Hoppas på en lugn vecka då jag fortfarande är förkyld, samt att jag brukar vara ganska trött i två veckor efter att vi har ställt om klockan. Avskyr verkligen att ställa fram klockan, det tar så lång tid för mig att vänja mig igen.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen

 

 

 

 

Söndag 12/3

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen. Den här veckan har jag haft fullt upp på jobbet de flesta dagarna. I tisdags hade eleverna studiedag, då satt en arbetskamrat och jag och planerade både för lovskolan och läxhjälpen. Och oj vad mycket saker vi fick gjort på kort tid. Vi är verkligen ett grymt team, kompletterar varandra så bra. Det var verkligen en superrolig, trevlig och härlig dag. Dagen avslutades med en långlunch med både mat och fika. Tack för en trevlig dag Kristin!

Både i onsdags och torsdags gick allt i ett, så när jag kom hem på eftermiddagen så var jag verkligen helt slut. Det är roligt med sådana dagar ibland också, men jag behöver nog vänja mig vid det igen, vid att inte hinna ta ordentliga raster precis varje dag...

Även i fredags blev det en dag med fullt upp, men då slutade jag ändå tidigt, vilket var väldigt härligt. När jag kom hem strax efter kl 14 så satte jag mig i soffan framför tv:n och somnade, så skönt.

 

Den här helgen har älsklingen och jag bara varit hemma. Igår städade och grejade vi här hemma. Älsklingen var även och hämtade ut ett paket som hade kommit från Adlibris, så nu har jag äntligen lite nya böcker att läsa. Under kvällen kollade vi på Melodifestivalen. Ingen av oss är egentligen så mycket för det, men just finalen tycker jag ändå är lite rolig att kolla på, så det gjorde vi.

 

Idag har vi bara haft en riktigt härlig och lugn dag här hemma. Jag har börjat läsa en av de nya böckerna. Sedan har vi även pusslat lite. Jesper började på ett pussel förra veckan som visade sig vara betydligt svårare än vad han trodde, så det har vi försökt lägga klart den här helgen, men vi har tyvärr inte lyckats än. Det är typ 60 bitar kvar. Nej, det låter inte så svårt då, men när alla 60 bitar är i princip likadana så blir det ganska svårt.

 

Veckan som kommer blir även den fullt upp. Både imorgon och på tisdag skall jag iväg med klassen. Då står det simning och skridskoåkning på schemat. De andra dagarna hoppas jag blir lite lugnare.

 

Nästa helg får vi se lite vad som händer. Jesper och jag kanske åker en sväng till Ikea för att beställa säng till honom. Sedan kanske det blir en sväng till Frölunda eller Allum för att kolla på vårskor. Åh, vad jag längtar till våren nu, att slippa ta på sig så mycket ytterkläder varje gång man skall ut. Det kom ju massor av snö i torsdags, och även lite i fredags. Sedan säger de även att det skall snöa inatt för att imorgon bitti övergå i regn. Usch, det kommer troligvis vara glashalt ute imorgon bitti. Men men, snart är det vår ändå, längtar så!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg alla bloggläsare!

 

//CarroEllen

Söndag 5/3

Halloj bloggen!

 

Då var det söndag igen, och mars månad. Äntligen en vårmånad! Tyvärr vet jag ju att mars månad kan innebära bakslag i vädret, vilket de säger i veckan som kommer. Det väntas bli 10 minusgrader och en del snö... Jag vet inte om jag någonsin har längtat så mycket till våren som jag gör nu. Det kan ju bero på att jag är ute så mycket på jobbet nu, att jag är så trött på att ta på mig så mycket ytterkläder varje gång.

 

Förra helgen hade Jesper och jag bara en lugn helg här hemma. Vi storstädade och grejade lite, fick äntligen satt upp lampsladden i köket i taket, därav uteblev förra veckans inlägg då jag typ inte hade något att skriva om.

 

Den här veckan har varit en riktig trötthetsvecka. Jag har lagt mig tidigt varje kväll, och sedan sovit som en stock varje natt. Däremot har det verkat som att vi har varit ganska många på jobbet som har varit väldigt trötta den här veckan. Men ja, så är det ju ibland också.

 

Igår blev det en heldag iväg med Malin och Jesper. Klockan 10 åkte Jesper och jag hemifrån. Första stoppet var för att hämta ut ett paket. Det andra stoppet blev på Backaplan för att köpa lite nya tröjor till Jesper, och även plocka upp Malin. Efter en kort stund där åkte vi vidare till Ikea då Jesper skulle kolla på säng, då hans säng har gått sönder ännu en gång, men den här gången går den inte att laga. Så ja, vi tillbringade tre timmar på Ikea, då åt vi även lunch där. Efter Ikea åkte vi en kort sväng till köpcentret i Bäckebol. Det blev en kort sväng på XXL och på Coop innan vi åkte till Backaplan igen för att släppa av Malin som skulle hem. När vi väl närmade oss Backaplan så fastnade vi i trafikstockningen där. Jag visste redan innan att det var en väg som var avstängd vid Backaplan den här helgen, men jag hade inte räknat med trafikkaoset som skulle bli för det. Så ja, en kort sträcka som egentligen tar två minuter tog igår istället 20 minuter. Vi lyckades tillslut ta oss in på en parkering för att släppa av Malin som skulle ta bussen hem. Därefter tog det ytterligare 10 minuter innan vi var ute från Backaplan. Men ja, redan då var vi väldigt trötta då det även var en hel del folk  och mycket liv på Ikea. Väl hemma i Torslanda igen åkte vi och storhandlade. Så ja, igår åkte vi hemifrån kl 10 och var hemma 17:30, helt slut efter en lång dag. Så under kvällen igår tog vi det bara lugnt och pusslade.

 

Idag har vi bara haft en riktigt lugn hemmadag. Jesper har suttit och pusslat en del, och jag har börjat läsa om en gammal bok som är superspännande. Det är så skönt med sådana här dagar ibland också, älskar det!

 

Imorgon är det ny vecka igen, och på tisdag är det studiedag. Då är tanken att en arbetskamrat och jag skall ha planeringsdag, både för läxhjälpen och för lovskolan som vi skall ha igen på påsklovet. Det skall bli härligt att ha en lite lugnare arbetsdag då.

 

Ikväll blir det till att fortsatt bara ta det lugnt, skall nog läsa lite till i boken. Middagen ikväll blir en gryta på fläskytterfilé och kantareller, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen