CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

August 2024

Semestern

Halloj bloggen!

 

Då har det gått ytterligare några veckor sedan jag skrev här sist. Dessa veckor har även de gått i ett, så här kommer en sammanfattning:

 

Förra inlägget avslutade jag ju med att jag hade ätit något dåligt, och att vi hade bokat en utflykt dagen efter, på torsdagen. Den utflykten gick till "Nya Älvsborgs fästning". Jesper och jag åkte in till stan under förmiddagen för att äta lunch med Malin innan båten gick. Eftersom jag hade varit dålig kvällen innan så åt jag bara en smörgås till lunch. Vi fick en trevlig och härlig dag ute på fästningen med mycket historia, vilket var intressant. 

 

Bild 1: Vi åkte med båten "Göteborg" ut till fästningen.

Bild 2: Fästningen på håll.

Bild 3: Utsikten från fästningen.

 

Fästningen.

 

 

Under lördagen åkte vi ut till Jespers föräldrar. Där hade vi några trevliga och härliga dagar med bra väder. En av dagarna tvättade jag några mattor med högtryckstvätten, vilket var väldigt roligt. Det är alltid roligt att tvätta/städa när man verkligen ser skillnaden. Jesper och jag städade även en del i det gamla huset där vi bodde då de har renoverat en del där, så det var en del byggdamm kvar.

Under tisdagen åkte vi hem igen då vi behövde åka hem till akvariefiskarna eftersom det var så varmt ute. Det är ju inga problem att värma ett akvarium, men att kyla det är desto svårare.

 

Under onsdagen åkte vi en sväng till Ikea då jag inte ville vara hemma. På torsdagen skulle jag nämligen till läkaren, vilket jag avskyr, så jag behövde göra något dagen innan för att inte tänka så mycket på det.

Men ja, på torsdagen åkte jag in till stan vid 10-tiden då jag skulle klippa mig. Efter klippningen mötte jag upp Jesper för en lunch. Vi åt på "Briggen", typ en saluhall som ligger i närheten av Järntorget. Där hade de flera olika matställen, vilket var väldigt bra. Jag åt en sallad som var väldigt god. Efter lunchen åkte jag upp till Sahlgrenska för vidare lungundersökning. Den undersökningen gick bra, men under kvällen var jag helt slut här hemma.

 

På fredagsmorgonen åkte vi ut till Jespers föräldrar igen, då jag inte orkade åka dit på torsdagskvällen. Så ja, vi var där redan kl 10 på förmiddagen, vilket var väldigt härligt då det var så härligt väder. Den dagen började vi att tvätta deras altan, då jag hade lovat de att hjälpa dem med det. Det tog typ hela dagen, och då hann vi inte ta hela, så det gjorde vi under lördagsförmiddagen istället.

Efter att vi hade tvättat klart altanen under förmiddagen så var det dags för årets hamnfest. Det tråkiga är att den hamnfesten blir mindre för varje år känns det som. För flera år sedan hade de väldigt stor loppis, vilket var väldigt roligt att gå på. Tyvärr har de inte haft den de senaste åren då det istället har öppnat en second hand. Däremot var det fortfarande båtmässa, vilket var roligt att gå på. För er som inte vet det så pratade Jesper och jag om att bygga en husbåt för flera år sedan, för att bo i på heltid. Men av flera anledningar blev det inte av. Mycket för att det är så många olika regler och lagar som inte riktigt finns eller är väldigt luddiga för husbåtar, så vi lade ner den drömmen. Idag känns den inte riktigt lika aktuell som då, men det är ändå alltid roligt att gå och kolla på stora båtar och få drömma sig bort lite.

 

På söndagsförmiddagen var det dags att åka hemåt igen. Vi hade några riktigt härliga dagar ute på ön, med bra väder.

 

Bild 1: En av kvällarna åt vi middag på en av restaurangerna på ön. Jag åt en varmrökt laxsallad som var supergod.

Bild 2: Jespers mamma hade flera fina blommor på altanan, här är en av dem.

 

Förra tisdagen plockade jag upp Malin vid bussen. Vi hade då planerat att ta en promenaddag. Vi åkte först till Göddered/Hakered i Säve. Jag har varit där en gång innan, men förstod då inte riktigt hur leden gick, och var inte så imponerad över den sträckan då. Det visade sig att vi inte heller var den här gången. Det var lättare att hitta nu, men det var igenväxt på en del ställen, och en kort runda. När vi hade gått klart där åkte vi istället ner till Ragnhildsholmens borgruin då jag har hört att man kan gå en slinga där också, men tyvärr var det igenväxt även där. Vi bestämde oss då för att åka hem till Torslanda för att sedan gå en slinga här hemma som var väldigt längesedan vi gick. Så ja, den sista promenaden blev i alla fall lyckad, och vi hade ändå en trevlig och härlig dag.

 

På torsdagen var det dags för anställningsintervju igen. Den här gången var det i stan. Jag har sagt ett bra tag att jag egentligen inte vill jobba inom Göteborgs stad, då de bland annat har lägre löner än flera andra kommuner runtom. Men ja, den intervjun gick i alla fall bra.

 

På fredagen var det äntligen dags att åka till sommarstället igen, som jag hade längtat. Jag plockade upp Malin i Kungälv runt 11-tiden. Vi stannade på Laxbutiken i Ljungskile för att äta lunch innan vi åkte vidare.

När vi väl kom fram till sommarstället packade vi in alla våra grejer och kollade på saker som hade fixats ordning sedan vi var där sist. Oj, vad mycket som har hänt där i år, så himla roligt. Nu har vi äntligen en trappa till övervåningen, så vi kunde sova i det nya sovrummet, så roligt! Under tidig kväll tog vi oss en kort skogspromenad för att plocka svamp. Och ja, vi fick nästan två fulla korgar på typ en timme.

Även lördagen och söndagen blev det några svamppromenader, och oj vad svamp vi hittade. Det blev ungefär 9 kg rensade kantareller, så roligt.

Måndagen blev en lugn dag, vi grejade lite på gården bara, rensade ogräs och klippte gräs. Jag var superstressad då jag väntade på att skolan som jag hade varit på intervju hos skulle höra av sig. De hörde inte av sig den dagen, men däremot hörde en annan skola av sig och ville att jag skulle komma på intervju på torsdagen.

På tisdagsförmiddagen hade jag en föreläsning att lyssna på genom jobbcoachen, men efter det åt Malin och jag lunch innan vi åkte till Töcksfors för att shoppa lite och handla lite mat. Vi hade en trevlig dag med lite shopping som avslutades med en fika innan vi åkte hemåt igen. Den kvällen började vi packa ihop våra grejer då vi skulle åka hem på onsdagen.

På onsdagen lämnade vi sommarstället strax efter kl 11 på förmiddagen då vi både skulle stanna i Ljungskile igen för att äta lunch, och för att åka förbi skolan som jag skulle på intervju till på torsdagen. Jag föredrar ju att åka en gång till skolan först, så jag vet lite mer vart jag skall när det väl är dags för intervju.

Så ja, vi hade några riktigt härliga och trevliga dagar på landet. Tack Malin!

 

Massor av kantareller och en kantarellsmörgås.

 

 

Bild 1: Utsikt från bryggan.

Bild 2: Utsikt från sovrummet.

Bild 3: En tunika som jag köpte i Töcksfors.

 

I torsdags var det dags för intervju igen. Den här gången var det däremot lite längre att åka, men med tanke på att älsklingen och jag ändå planerar att flytta till Kungälv så småningom så blir det närmare att åka då, om jag skulle få det jobbet. Jag räknade nämligen ut att härifrån tar det nästan en timme från dörr till dörr till båda de skolorna som jag har varit på intervju hos nu. Skillnaden är att till den ena skolan får jag åka buss, men den andra får jag köra själv. Då känner jag att jag hellre kör själv, än att trängas på en buss varje dag. Men ja, jag väntar fortfarande på svar, så vi får se vad som händer. Men jag hoppas verkligen att jag får jobbet på skolan jag var på i torsdags.

 

Igår blev det en heldag i stan med Malin, då vi hade lite saker som vi behövde köpa. Tack för en trevlig dag!

 

Så ja, de senaste veckorna har även de gått i ett, men vi har haft det väldigt roligt och trevligt. För mig som har varit hemma i över ett år, har bara tyckt det varit roligt att vi har varit iväg såpass mycket det senaste.

 

Idag blir det till att greja här hemma, laga storsats med köttfärssås för att frysa in, städa, plantera om lite växter här hemma.. Ja, det blir nog till att greja en del idag.

 

Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen