CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

June 2018

Torsdag 14/6

Godkväll bloggen!


Sitter nu i köket och väntar på att maten skall bli klar. Idag blir det kyckling med sparris och potatiskroketter och en egengjord örtsås till, mums!


Ja då var snart denna jobbveckan slut, den har gått väldigt fort. I måndags tog jag det bara lugnt efter jobbet har jag för mig. I tisdags var jag i stan med Malin, vi hade lite saker som vi behövde köpa. Jag behövde en liten handväska till begravningen, och det var skitsvårt att hitta. Sista affären vi var inne i så hittade jag en väska som i alla fall passade någorlunda till klänningen, och som inte var alltför dyr. Så den kvällen var jag hemma vid halv 8.

Igår grejade jag lite här hemma, och tog det lugnt, satt vid datorn, och idag har jag grejat massor efter jobbet. Först var jag och justerade mina glasögon lite, de blev lite sneda igår efter att jag hade tappat en kartong över de när jag hade de på mig, själv fick jag bara lite ont i armen efteråt, så det gick bra. Sedan var jag förbi maxi och handlade lite. Väl hemma så har jag städat lite och tvättat, och nu har jag sist fått packat. Imorgon åker jag nämligen med mamma och syrran till Brevika igen, Jesper får vara hemma och greja i helgen. Det skall bli väldigt trevligt att bara vara med mamma och syrran, det händer ju inte så ofta nu när syrran bor så långt bort. Men ja, vi skall greja en del däruppe, och kanske ta lite trevliga kort igen. Det är så härligt däruppe för där kan jag bara gå ut med kameran och ta kort på så himla mycket saker, mycket blommor och sådant, jättemysigt. Så nu hoppas vi på någorlunda bra väder i helgen, så länge det inte regnar så är jag nöjd.


Nu har jag börjat räkna ner till semestern. Vi jobbar bara två veckor till, sedan har vi semester i 4 veckor, längtar verkligen, och nästa vecka är ju kortvecka eftersom att det är begravning och midsommar, så 9 arbetsdagar tror jag att jag har kvar innan semestern, underbart!


Ne nu är det snart dags att äta.


//CarroEllen

Mycket som hänt

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, lyssnar på regnet utanför, äntligen kom regnet!

Idag har Malin varit här största delen av dagen. Vi tog oss ner till Hällsviksbadet och badade lite, ja tom. jag badade en stund, sedan hade vi köpt med oss sallad från maxi som vi satt där och åt. Tack Malin för en trevlig och mysig dag.


Ja nu är det ett tag sedan jag skrev här igen, men det har hänt lite sedan sist, en väldigt tråkig grej.

Mamma, syrran och jag hade ju pratat sedan tidigare om att vi skulle träffas i Brevika förra helgen, så vi var där hela helgen, men i början av den veckan så åkte morfar in på sjukhus, och han blev bara sämre. Han hade fått lunginflammation och hjärtsvikt. Så i fredags när vi var påväg upp till Brevika så sa mamma att det verkligen kändes som att hon sa farväl till honom tidigare under dagen. Vi satt och pratade en del om det i bilen, och vid 8 tiden var vi äntligen framme i Brevika, vårat älskade Brevika som vi har varit på hela somrarna när vi var små, både syrran, jag, mamma och morbror. Strax efter att vi hade packat upp allt och höll på att göra oss ordning för att gå ner till bryggan och grilla så ringde de från sjukhuset. Då hade morfar gått bort bara en kort stund efter att min morbror lämnade sjukhuset. Så hela den helgen var väldigt tung, samtidigt som det var väldigt skönt att vi var såpass många i släkten samlade där då, även morbror kom dit under natten. Vi pratade mycket om det under helgen vilket var väldigt härligt, men samtidigt väldigt tungt. Men ja, vi lyckades ändå få en väldigt trevlig och mysig helg trots att morfar som faktiskt skulle varit med oss den helgen saknades. Du kommer alltid finnas kvar hos oss morfar <3


 Den helgen var det väldigt varmt också, vi hade varmare där än vad det var hemma i Göteborg, så vi grejade inte så mycket som vi hade tänkt, men vi fick gjort lite saker. Syrran fick grävt en rabatt och planterat däri, och jag krattade en del gräs efter att en annan person hade klippt gräset på bryggan. Jag försökte hjälpa Linnea lite med rabatten, men det var alldeles för varmt för det. Under lördagförmiddag satt vi nästan hela gänget och löste melodikrysset tillsammans ute, det var jättemysigt. Under lördagen satt vi också ute och testade chips, dip och drickor som vi inte testat innan, det var väldigt roligt, det blev en del roliga miner. Under kvällarna grillade vi på bryggan, det var jättemysigt som vanligt, sitta där på bryggan och se när solen går ner, finns inget bättre än den utsikten därifrån, älskar den verkligen <3 Under söndagförmiddag var det helt vindstilla, så då var jag ute och tog en del kort, och vi var och badade, helt underbart verkligen. Jag är ju en stor badkruka som flera av er vet, men den helgen badade jag 6 gånger, och en av gångerna låg jag i och simmade i 15-20 min, det var verkligen jättehärligt. Tack hela gänget för en väldigt mysig helg! <3


     Veckan som varit så har jag varit ganska trött, sov sådär i Brevika under helgen, så det var väldigt skönt att vi var lediga i onsdags. Då var det Torslandafestivalen som vi var och kollade på. En gång om året är vi och kollar i Torslandas second hand, och det är alltid under festivalen, så det gjorde vi även i år, men vi hittade inget där. Vi var ocskå borta på Blomsterlandet. Jag behövde köpa jord för att plantera om mina tomatplantor, så det fick vi gjort under eftermiddagen. Resten av den dagen tog vi det väldigt lugnt, vi var väldigt trötta både Jesper och jag, så det var härligt att bara vara hemma under eftermiddagen och bara ta det lugnt.


Igår var vi och hjälpte till för att röja i morfars lägenhet, en lägenhet som han hann bo i i 2 månader. Jag fick med mig lite saker hem. Bla. min mormors gamla väderböcker, ja även hon skrev väder förr, eller i alla fall från år 2000, så det var roligt, har dock inte fått kollat igenom de än. Sedan fick vi med lite andra saker hem också, men har inte fått packat upp det än heller.


Så ja, det har hänt en del saker det senaste, och nu går jag bara och väntar på begravningen känns det som, så kan man slappna av lite efter det. Jag har tack och lov bara varit på begravning en gång tidigare, det är 10 år sedan när mimmi (mormor) gick bort, och det var verkligen skitjobbigt. Så det är väl därför jag längtar tills den är över. Den skall vara under midsommarveckan dessutom, så vi får se hur det blir lite under midsommar, vad jag orkar göra.


Ne nu är det dags att snart sova, sov ganska dåligt natten som var så hoppas på bättre sömn denna natten.


//CarroEllen