CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2016

Julen 2016

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart sova. Ja då har jag jobbat en dag efter att ha varit ledig i 4. Det har varit väldigt härligt att både älsklingen och jag har varit lediga. I fredags var vi hemma och bakade och grejade lite, sedan var vi nere en sväng på torget och kollade lite, men det var så mycket folk så vi gav upp och gick till maxi istället och handlade. Under kvällen fixade vi det sista med julklapparna, spelade Bingolotto, vi vann 250:- Vid 22 tiden klädde vi granen ocskå, ja i år blev nog senaste vi någonsin har klätt granen.


I lördags, julafton, började vi dagen med att äta den traditionella julfrukosten, risgrynsgröt, och öppnade morgonjulklappar. Av Jesper fick jag 5 nougat, sådana stora från Odense, han vet vad jag gillar, haha. Sedan kom min pappa och hans fru förbi en snabb sväng och lämnade lite julklappar. Det ena paketet var så himla stort så det valde jag att öppna under förmiddagen. Det var en ny dramaten (tantvagn kallar vi det också för), betydligt större än den vi har, och den vi har nu är dessutom sönder, så vi behövde ju en ny, tack!
Vid halv 2 tiden kom mamma och hämtade oss, vi hade såpass mycket att bära på så vi kunde inte få med allt på bussen. Sedan var vi hos mamma hela eftermiddagen och kvällen, syrran var med också. Vi hade det trevligt och åt gott, och spelade lite spel. Jag tror att jag fick det mesta som jag hade önskat mig faktiskt. En cykelväska, vaser, ulltröja och en kruka på hjul till vårat avokadoträd. Vi var hemma vid 23 tiden och bara tog det lugnt en stund innan vi lade oss. Tack för en trevlig och mysig julafton! <3


I söndags var Jesper och jag en sväng i stan, det var faktiskt inte alls så mycket folk som vi trodde att det skulle vara, så det var väldigt härligt. Vi hade en liten lista på saker som vi skulle köpa, och däribland en ny dator till mig. Denna datorn har ju inte fungerat ordentligt sedan jag ramlade och tappade datorn i trappan för några år sedan. Vi hade kollat lite på nätet innan vilka datorer vi skulle kolla på i butik så det var ändå härligt. Men ja, vi var på Elgiganten en bra stund, jag hade väldigt svårt att bestämma mig. Jag hade som krav att det skulle vara numreriskt tangentbord, blank skärm (inte matt) och lätt att skriva på, jag tror det var de sakerna plus lite hårdvarusaker. Vi kollade på två datorer, de var ganska lika, men den ena hade blank skärm och den andra matt. Problemet var att den med matt skärm kändes mycket bättre att skriva på än på den med blank. Medans det var bättre bild på den med blank skärm. Så vi stod där en bra stund, jag kunde verkligen inte bestämma mig. Det jag gör mest på datorn är ju att skriva och kolla på film, och redigerar en och annan video också, så de vägde ju mot varandra. Så ja, vi gick därifrån tomhänta och gick och köpte lite andra saker innan vi gick tillbaka igen. Då var jag tvungen att bestämma mig vilken av de två datorerna jag ville ha, den med blank skärm och med bra bild, men jobbigt tangentbord, eller den med matt skärm och med lite sämre bild men bättre tangentbord. Eftersom att jag använder datorn så mycket här hemma så behövde jag ju verkligen lägga ner tid på att välja. Men tillslut bestämde jag mig, med Jespers hjälp. Det blev den med matt skärm, en Lenovo för strax under 10000:- så jag hoppas verkligen att jag blir nöjd med den.


Igår hade vi en hemmadag. älsklingen hade köpt en leksak till sig själv i stan, någon elgrej som han ägnade nästan hela dagen åt att bygga ihop. Själv grejade jag med den nya datorn, lade över lite filer och sådant. Sedan satt jag bara i soffan och kollade på tv, det var en del filmer på tv som jag fastnade vid, sedan sov jag lite middag i soffan innan jag fortsatte greja med datorn. Så ja, igår hade vi en väldigt härlig dag här hemma, precis en sådan dag som vi behövde, eller Jesper var en sväng på Backaplan igår i bara ett par timmar för att byta en julklapp och köpa ett par nya byxor. Av mig fick han nämligen ett par jeans, men de är som mysbyxor i julklapp, och de älskade han verkligen, så han köpte ett par till sådana. Under tiden han var borta så grejade jag lite här hemma bara.

Under hela dagen igår så följde jag liverapporten på GP om Stormen Urd. Jag har hämtat hem en app, Viva, som berättar hur mycket det blåser på olika ställen längs med västkusten. Och igår vid halv 1 på dagen så hade den mätt till 31 m/s en liten bit ifrån oss. Sedan avtog ju vinden och tilltog igen under kvällen. Det blåste rakt mot mitt fönster igår så jag sov faktiskt i vardagsrummet inatt. Men ja, jag kollade på klockan sista gången strax före halv 1 på natten, vaknade igen vid 4, och sedan av klockan som ringde 5:20, och däremellan hade jag vaknat ett par gånger också. Så jag sov inte så jättebra natten som var, så jag har varit väldigt trött idag.


Ne nu måste jag gå och lägga mig. Härligt att det är kortvecka denna veckan, men tråkigt att nyår bara en en helt vanlig helg, det blir så kort att vara ledig. Ne, god natt på er alla bloggläsare! =)

//CarroEllenSnart julledighet

Hejsan bloggen!


Torsdagförmiddag, jobba kväll idag, men för min del är det bara idag kvar att jobba sedan går jag på 4 dagars julledighet, underbart, det behövs verkligen nu. Jesper den gottegrisen skall troligtvis vara ledig hela nästa vecka, men han har mycket övertid att ta ut så det behöver han. Men ja, idag blir det jobb och 20:30 ikväll går jag på julledighet, såvida vi inte har jättemycket att göra och vi inte är klara tills den tiden. Jag skulle kunna tänka mig att det är en liten resdag idag, men de flesta åker imorgon. Resdagar brukar ju vi ha massor att göra på jobbet eftersom att vi ligger längs med motorvägen. Men ja, imorgon blir det till att sova ut, sedan skall jag baka två saker, Snickerskakor och mjuk pepparkaka. Sedan måste jag gå och köpa julklapp till morfar, tänker att jag köper lite ost och korv. Sedan skall vi klä granen imorgon ocskå, och spela bingolotto hoppas jag. Sedan skall jag fixa det sista med julklapparna, skriva på de bara. Det känns faktiskt väldigt skönt att vi inte skall ha julen här i år som vi haft de två senaste åren. Det har varit väldigt roligt och trevligt men det är ju så himla mycket jobb som ligger bakom. jag känner liksom att jag inte hade orkat det i år, även om jag tycker det är roligt att ordna sådant.


I mellandagarna har älsklingen och jag lite saker vi behöver göra. Först behöver vi bäggetvå fixa nya pass, kanske helt fel tid att ordna det då troligtvis alla andra är där ocskå. Men är det någon som vet hur långt innan man måste fixa nytt pass innan det andra går ut?

Sedan skall jag försöka köpa ny dator, den jag har nu har jag haft sedan 2010, och den är väldigt trött, och sedan jag halkade i trappan ute på Donsö för några år sedan och tappade datorn i trappan så har den inte fungerat ordentligt sedan dess heller, den dör bara rätt vad det är utan anledning och säger att den är urladdad. Sedan pratade vi om att gå på bio och se 101 åringen, men får se hur det blir med det, vi behöver ju bara vara hemma också och ta det lite lugnt med. Men en ny dator och fixat pass hoppas jag att vi ordnar då jag är i stort behov av bäggedelarna så snart som möjligt.


Ne nu måste jag gå och göra mig ordning. Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen

Fjärde advent

Hejsan bloggen!


December, vad hände? Hittils har denna månaden gått så enormt fort, och jag har haft fullt upp hela tiden känns det som. Det har varit julklappar som har köpts, planerat julen, varit i Varberg och igår storstädade jag här hemma. Innan jul har jag nu kvar att slå in alla julklappar, köpa julgran och baka. Jag lyckades faktiskt få ledigt på fredag, dagen innan julafton vilket känns väldigt härligt. Så ja, då skall jag baka en del och fixa det sista med julklapparna.


Okej, nu känns det som att det blev en stressig start på detta inlägget, men det är precis så jag har känt nu under december. Det där med julklappar är roligt när man vet vad man skall köpa, men när det bara blir jobbigt och man verkligen inte har en aning, då är det inte alls roligt. Men nu är jag i alla fall klar, skall eventuellt bara köpa en liten sak till till min pappa och hans fru, och sedan morgonjulklapp till älsklingen, men då vet jag vad jag skall köpa så det är lugnt, likaså till morfar.


Förra helgen var älsklingen och jag i Varberg. Vi hade en väldigt härlig och mysig helg med god mat och massa bad. Det var väldigt mycket folk där vilket i och för sig vad förväntat, men det är inte riktigt lika mysigt då, det är högre ljudnivå än vad det skall vara vilket är lite tråkigt. Men vi hade en härlig helg ändå. Det var liksom precis vad som behövdes för oss bäggetvå. Jag filmade lite men har inte hunnit med att kolla igenom det än, kanske under julhelgen.


Idag skall jag på födelsedagskalas hos en arbetskamrat, skall bli trevligt, och sedan skall jag kanske slå in lite julklappar och sådant.

Ja det är ju redan fjärde advent idag. Jag hade ju som tidigare år tänkt lägga upp julrimmen för advent varje söndag, men det har bara försvunnit i mitt huvud, har haft så mycket annat att tänka på, så alla får väl komma idag istället. Ja, fjärde advent, nu är det knappt en vecka kvar till julafton. Och i år skall jag äntligen få vara med syrran på julafton, hon har ju inte varit med oss de senaste två eller tre åren, så det skall bli väldigt trevligt.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent


När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär


När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr


När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

 


//CarroEllen