CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

October 2015

Måndag 26/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och kollar på "Det okända" på tv.


I lördags var Jespers föräldrar och utbytesstudenten här på födelsedagsfika, det var trevligt. Bild på tårtan som jag bakade kommer längre ner. 


Igår var vi väldigt trötta och sega här hemma. Eftersom att man ställde om klockan så vaknade jag kvart över 7 på morgonen. Men ja, igår tvättade jag lite här hemma och Jesper var nere på maxi och handlade. Annars satt vi bara i soffan och tog det lugnt, eller vi pysslade faktiskt lite. Vi gjorde egna tryck på mobilskal vilket var lite roligt och trevligt, det blev fint i alla fall.


Idag har chefen på jobbet och jag haft möte med AF, min anställning går nämligen ut i november, så den behövdes ju göras något åt. Jag får ju lönebidrag, så min anställning måste förnyas genom AF. Men ja, som många av er redan vet så vill ju jag hitta något annat jobb, sedan Malin slutade (förra chefen) så har ingenting blivit sig likt på restaurangen igen. Och nu har även en till sagt upp sig från jobbet, hon som jag har pratat mest med om hur det har varit med den nya chefen, så det är väldigt tråkigt. Sedan ska också en annan ut och resa i en månad, och vet inte om hon kommer tillbaka sedan. Men ja, min anställning blev förlängd i alla fall, men jag fick också pratat lite med hon på af om hur det är på jobbet, och att jag letar annat osv. Hon verkade helt okej faktiskt, hon ställde sådana frågor som att hon ville sätta sig in i anställningen från grunden, om vad jag gör osv. Så det kändes väldigt bra. Hon sa också att hon kunde hjälpa mig lite att kolla efter lite jobb, men att jag får skicka in cv själv. Så ja, vi får helt enkelt vänta och se hur detta blir. Men som sagt var, jag hopppas verkligen att jag hittar något nytt snart. Ingen som vet något ställe som söker kallskänka i Göteborg?


Idag började jag med mitt "nya" schema. Då chefen på jobbet vill spara timmar så jobbar jag nu istället 8:30-16, det är bara framskjutet 30 min. Men det innebär att personen som börjar halv 8 på morgonen jobbar själv i 1 timme, 30 min längre än vad vi har gjort förut. Så ja, vi får se hur det kommer att bli. För min del spelar det ingen större roll, dock känns det ganska segt att jobba ända till kl 16. Under vintern är vi vanligtvis liksom klara med alla måsten kl 14, så då står jag bara i två timmar och väntar på kunder, det är riktigt segt, men men.


Ne nu ska jag kolla på det sista av "Det okända", men först kommer här ett par bilder:


   


//CarroEllen

Sommarstället och födelsedagskalas

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och har just kollat på en lite trevlig film, Space warriors.

Idag har vi bara varit hemma och grejat lite, tvättat mest.


Förra helgen var jag med mamma och syrran i Brevika. Det var trevligt och mysigt, dock blev det inte alls så mycket svamp som vi hade hoppats på, men det blev lite i alla fall.

När vi kom dit strax efter kl 20 på fredagkväll så var det 10 grader inne, på söndag förmiddag var det 25. Fast vi använde inte hela huset. Mamma, Nea och jag sov i vardagsrummet, och morfar på sitt rum, så vi behövde bara värma upp nedervåningen och ett av rummen på övervåningen, så det var helt okej.

Jag hade med mig den nya systemkameran dit så det blev en del kort, men de kommer längre ner.


I tisdags fyllde jag år. Jesper brukar alltid säga att man SKA äta tårta till frukost på sin födelsedag, men jag kan aldrig det, jag kan ju liksom inte ens äta frukost direkt någonsin. Men jag kom faktiskt på en enda sak som jag kunde tänka mig att äta till frukost på min födelsedag, en chokladcroissant. Min tanke var då att Jesper kunde köpa en kvällen innan och sedan bara värma den lite på morgonen, så hade nog den varit helt okej. Men det ville inte han, han köper inget sådant helt färdigt till en födelsedag. Så ja, gissa vad han hade gjort... När han kom in till mitt rum på födelsedagsmorgonen så stod det en mugg med kaffe, en present och en EGENGJORD chokladcroissant på brickan. Croissanten hade han gräddat i ugnen på morgonen. Hur söt får man vara?! Tack älskling! Måste tilllägga att den var enormt god, och fortfarande varm när jag åt den, mums!

I present utav honom fick jag precis vad jag hade önskat mig, en lite bättre väderstation än den jag hade.

På kvällen hade vi en liten födelsedagsmiddag här hemma. Tyvärr blev vi inte så många som jag hade hoppats på, men så är det väl alltid. Men min gamla chef från Subway kom och även en annan arbetskamrat, så det var väldigt trevligt. Sedan kom också mamma och morfar. Det var trevligt att träffa "chefen" igen, det var ett tagsen nu. Så ja, det blev en lyckad födelsedag, det bästa var nog frukosten!


Imorgon är det dags för nästa kalas, då kommer pappa, hans fru, farmor och farfar hit på en liten fika, ska bli trevligt. Och på fredag fyller Jesper år, så nästa helg blir det ytterligare ett kalas, men det är roligt.


Här kommer lite bilder från Brevika och från min födelsedag:


         Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen
Äntligen!

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, ska nog snart sätta mig och kolla på "Det okända" på tv.


I lördags var ju Jesper och jag först på chokladmässan. Där köpte vi en del choklad faktiskt, dock var jag lite besviken över att det var mindre i år än förra året. Men ja, får väl hoppas på större nästa år när de firar 10 år, då skulle de vara i Eriksbergshallen läste jag något om.

På mässan var i i alla fall i typ två timmar, det gick ganska fort att gå igenom allt, ändå provsmakade vi ganska mycket.

När vi kom hem så tog vi det bara lugnt, åt lite lunch och sov middag innan det var dags att cykla iväg på kräftskiva.

Kräftskivan var väldigt trevlig, det var hemma hos en arbetskamrat till Jesper med företaget som han jobbar på. Och att det var i Torslanda var ju också väldigt bra, alltid härligt att ha nära till saker och ting. Vid 21 tiden var Jesper och jag jättetrötta så då cyklade vi hemåt, och vi somnade redan vid 22 tiden.


Igår vaknade jag strax före kl 8. Då startade jag en maskin tvätt och gick sedan och satte mig framför datorn en stund innan jag gick upp och åt frukost. Jesper väckte jag halv 10, sömntutan. Så ja, igår tvättade jag en del, grejade lite här hemma och Jesper var iväg och storhandlade. Men för övrigt så hade vi en väldigt härlig och lugn dag, precis en sådan dag som vi behövde.


Idag har jag jobbat, och gissa vad... Precis innan lunchen kom Haga bz med displayen till vår ugn. Dock tog det ett bra tag innan de fick igång den, touchen fungerade bara i ena hörnet väldigt länge av någon anledning. Men när en person till kom för att kolla på den så fick han ordning på den. Så efter lunchen kunde vi baka kakor och bröd i vår egna ugn igen, äntligen! Det tog bara 1,5 vecka haha, lite för lång tid...


Här kommer lite bilder från den senaste veckan:


 Chokladen som vi köpte på mässan.   


//CarroEllenTorsdag 1/10

Godkväll bloggen!


Nu blir det bara ett lite snabbt inlägg då jag måste sova snart, men jag kände att jag bara var tvungen att sätta mig och skriva av mig lite efter denna dagen.


Som jag har skrivit om innan så har ju displayen till ugnen spruckit efter en liten olycka på jobbet. Idag kom de för att byta till en helt ny display/kretskort, men gissa vad.... Jo, den nya hade gått sönder i leveransen, två stycken sprickor i den också, så den fungerade väldigt dåligt också. Så ja, nu är det ytterligare en vecka utan ugn, en hel vecka tills den blir lagad, och med förhoppningsvis då hel display.. I en hel vecka nu så har ju chefen bakat bröd på Norstan på kvällen till dagen efter, vilket då också har inneburit att när brödet tar slut så tar det slut på kvällen, då får vi lov att stänga. Och ja, det har ju hänt några gånger den senaste veckan. Och när man står där på kvällen och förklarar för kunderna att vi bara har typ två sorters bröd kvar, det är inte roligt alltså, man skäms jättemycket.

Så ja, nu har chefen (såklart) blivit sjuk också, så hon borde ju defnitivt inte baka bröd, och ingen annan kan göra det heller, hon är ju den enda som har körkort och bil. Så nu hoppas vi verkligen att vår ägare förstår hur allvarligt detta är och låter oss stänga restaurangen några dagar. Så ja, vi får se hur detta blir. Men jag kan ju säga att denna situationen tär på alla, inte bara på chefen, utan även oss andra och även kunder som blir sura... Ne, vi får väl se hur den kommande veckan blir..


Nu måste jag sova!

God natt!

//CarroEllen