CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

September 2024

En vecka med fullt upp

Godkväll bloggen!

 

Då har det gått ännu en vecka. Den här veckan har det gått i ett på jobbet. I början av veckan var det friluftsdag för alla åk 4 i hela Stenungsund, så då blev det en heldag där. De andra dagarna har det varit fullt upp på andra sätt, så jag har varit riktigt trött den här veckan. I onsdags skulle Jesper och jag dessutom in till stan på kvällen för att fira Jespers bror och pappa som hade fyllt år. Vi var då på Dorsia och åt mat. Den kvällen var vi hemma halv 10, så när vi kom hem så däckade jag, helt slut efter den dagen.

Förra fredagen började jag dessutom med en ny medicin för andningen, något jag hoppades kunna komma undan, men det gjorde jag inte. Så den har säkert också varit en stor anledning till att jag har varit så trött i veckan. Den här medicinen skall jag ta i 3-4 månader, för att sedan göra en ny spirometri. Hoppas verkligen att den hjälper nu, så jag slipper den här skiten.

 

Igår hade älsklingen och jag en hemmadag. Vi städade och grejade lite under förmiddagen. Under eftermiddagen satte jag mig och jobbade i 3,5 timme. Redan när jag började jobba för nästan en månad sedan fick jag veta att jag skulle gå en kurs på datorn, men av flera anledningar har det dragit ut på tiden, men nu fick jag äntligen tillgång till den. Så i fredags pratade jag med min chef och frågade om jag fick göra den kursen hemma under helgen istället, för att sedan ta ut den tiden på jobbet, vilket var okej. Så den kursen gick jag igår. Så skönt att äntligen ha fått gjort den då den har hängt efter mig sedan jag började jobba. Så veckan som kommer blir det lite kortare dagar för mig, så skönt.

 

Idag har Malin varit här en stund. Vi gick en sväng nere på torget innan vi gick hem och åt lunch, kycklingsallad. Efter lunchen satte Jesper, Malin och jag oss och spelade ett nytt "Exit the game". Vi har ju spelat flera av de spelen tidigare, men nu var det ett tag sedan, så det var väldigt roligt att spela det igen. För er som inte vet vad det är för ett spel så är det typ som "Escape room", väldigt roligt. Tack för en trevlig dag.

 

På tisdag skall jag börja driva läxhjälp på jobbet, så roligt. Det gjorde jag ju på förra skolan, vilket var väldigt roligt, men detta blir på ett annat sätt. Men jag hoppas att det blir lika roligt ändå.

 

Nu hoppas jag verkligen att nästa vecka blir lite lugnare, och att jag inte känner mig lika trött som jag gjort den här veckan. Det jobbigaste är nog ändå att köra såpass långt när jag är så trött som jag har varit. Jag hoppas verkligen att jag får förlängning på jobbet även under vårterminen, så vi kanske kan ansöka och lånelöfte och förhoppningsvis hitta ett boende så jag inte får så långt att köra.

 

På fredag skall mamma och jag till landet igen. Den här gången blir det dock inte så mycket svampplockning, då det är marknad i Årjäng på lördag. Så ja, det skall bli väldigt roligt. Jag känner verkligen att jag längtar dit upp igen. Det är så mycket enklare där nu när vi har ett helt fungerande kök och värme, så härligt.

 

Nu är det snart dags för middag. Ikväll blir det potatis och rotfrukter i ugn med örtmarinerad kyckling och tzatiki till, mums!

 

Hoppas att ni har haft en bra helg.

//CarroEllen

2,5 vecka på nya jobbet

God morgon bloggen!

 

Då har det gått ytterligare några veckor sedan jag skrev här sist. Dessa veckor har jag haft fullt upp. Jag skall försöka ta det från början.

 

Som jag skrev i förra inlägget var ju Malin och jag på landet några dagar. Under måndagen och tisdagen var jag ganska stressad och nervös inför att skolan som jag hade varit på intervju hos i stan skulle höra av sig. Under måndagen hörde ju dessutom en annan skola av sig, som jag var på intervju hos på torsdagen samma vecka.

På tisdagen samma vecka tog Malin och jag oss en tur till Töcksfors för att shoppa lite. När vi satt där och fikade ringde skolan i stan och erbjöd mig ett jobb som lärarassistent i förskoleklass fram till höstlovet, med eventuell möjlighet till förlängning. Det jobbet var på 100% med betydligt lägre lön än vad jag hade önskat, men tyvärr är ju Göteborgs stad känd för låga löner. Jag fick då förklara för den rektorn att jag skulle på en annan intervju några dagar senare, men att jag lovade att återkomma så snart som möjligt, då jag inte kände mig intresserad av den tjänsten, vilket jag såklart inte sa. Jag vill ju hellre jobba med mellanstadieelever där det är mer fokus på lärande än barnpassning.

 

Under måndagen veckan därpå (19 augusti) ringde jag den andra skolan under förmiddagen, då de inte hade hört av sig än. Där blev jag då erbjuden en tjänst på 80% som elevassistent/lärarassistent i årskurs 4 fram till jullovet, med möjlighet till förlängning. Då jag tyckte att den tjänsten lät betydligt roligare och mer intressant än den i stan så valde jag att tacka ja till den. Så onsdagen den 21 augusti började jag jobba igen. Jag har däremot nästan en timmes resväg med bil till jobbet, men hellre det än att åka buss till stan varje dag. Hade jag tagit jobbet i stan hade jag ändå haft typ en timmes resväg från dörr till dörr.

 

Så ja, nu har jag jobbat i 2,5 vecka. Det har varit ganska rörigt, men det är det ju alltid när man börjar nytt jobb. Men nu tror jag ändå att det börjar lägga sig lite, och jag känner att jag har börjat landa där. Jag är själv förvånad över hur snabbt jag lärde mig alla namnen i klassen och lärde känna dem. Även lärarna som jag jobbar med trivs jag bra med. Så jag tror att detta kommer bli superbra. hoppas bara att jag får förlängning under vårterminen också, men det tror jag. Behoven försvinner ju inte direkt inom skolan, men allt handlar ju om pengar inom skolvärlden.

 

Så de två senaste veckorna har gått i ett. Förra helgen var jag dessutom på landet. Jag åkte upp själv direkt efter jobbet. Jag var framme kl 17 på eftermiddagen, så för första gången fick jag nästan två timmar själv på gården, vilket var så skönt. Då gick jag runt och packade upp, bäddade och fixade middagen som var klar när mamma, Malin och lille Lukas kom. Vi hade en riktigt trevlig och härlig helg med mycket svampplockning. Ja, det blev tre skogspromenader då Malin och jag sammanlagt plockade 11 kg kantareller. Vi såg även att både tratt- och trumpetkantarellerna började komma, så nästa gång jag åker upp blir det till att plocka det istället. Herregud vad mycket vanliga kantareller vi har plockat för tredje året i rad. De senaste åren har varit riktiga svampår, så roligt.

 

Den här helgen blir en fixarhelg här hemma. Tänkte bland annat köpa biljetter till bokmässan som är om några veckor, samt försöka boka frukost på ett hotell så vi kan äta innan vi går in på mässan. Det brukar ju vara så dålig mat inne på mässan, så förra året var första gången vi gick och åt frukost på ett hotell innan, vilket var väldigt smidigt.

 

Ha en bra dag alla bloggläsare!

 

//CarroEllen