CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

December 2021

Året som gått, 2021

Halloj bloggen!

 

Då har ännu ett år gått. Ett år som gått väldigt fort trots att pandemin har fortsatt.

Jag har ändå gjort en del i år. Hela vårterminen var på heldistans i skolan. Det var med blandade känslor, både skönt och jobbigt. Det jobbigaste var nog att se samma väggar dygnet runt här hemma, samtidigt som det var skönt att kunna greja här hemma på rasterna.

 

En annan jobbig sak under distansstudierna var fasadbytet här hemma, som pågick mellan februari och juni. Det gjorde det riktigt jobbigt att plugga vissa dagar. Värst var det när de tvättade taket och sågade bort den gamla fasaden. De dagarna var jag antingen i skolan eller hos mamma.

 

Bild 1: Under den gamla fasaden visade sig möglig isolering och rykten vi har hört om att dessa hus är fuskbygge blev alltmer tydlig.

Bild 2: Utsikten från mitt sovrum under arbetet.

Bild 3: Äntligen började den nya fasaden komma på plats.

 

 

Under vintern och tidig vår blev det ganska många promenader vid golfbanan för älsklingen och mig. Dels för att vi tycker om att gå där under vintern, men också för att det var ett lägenhetshus som skulle byggas om till fler lägenheter där som vi var intresserade av. Då hade vi kontakt med mäklaren, men tyvärr blev det ingen lägenhet där då vi inte tyckte om planlösningen och priset var för högt.

 

Från en av alla promenader på golfbanan.

 

 

I början av juni var jag äntligen helt klar med mina studier på gymnasienivå på folkhögskolan som jag gick på. Det var verkligen en underbar känsla att veta att jag lyckades!

 

Under sommaren var jag mycket på det nya sommarstället. Där grejade vi för fullt med lite olika saker. Mina två huvuduppgifter där är ju att dokumentera vad vi gör och klippa gräs, så det gjorde jag en del. Jag grejade också en del på stenbryggan och stranden för att det skall bli bättre att bada där. För er nya läsare som inte vet det så köpte min mamma sommaren 2020 en gammal ödegård som hade stått tom i 34 år, så den hjälper jag till att renovera och fixa ordning.

Under en vecka var vi ett gäng där tillsammans med lille Lukas. Det var en väldigt härlig, rolig och trevlig vecka med bra väder, trots att Malin och jag bodde i tält hela veckan.

 

I somras började jag även forska lite om gården. Vi visste en del då det ligger i samma by som det gamla sommarstället, men jag ville veta mer. Jag fick veta en del saker, men får fortsätta med forskningen i sommar.

 

Från när Jesper och jag var själva på landet under en vecka. Då målade jag om en gammal skrinda som vi hade tagit med oss från det gamla sommarstället. Sista kvällen och morgonen låg sjön spegelblank.

 

Det blev en del svampplockning under en helg.

 

Älgarna var ofta och hälsade på. Det var riktigt läskigt över hur orädda de var för oss.

 

 

 

Annars i sommar var älsklingen och jag iväg på lite småutflykter. Vi var på volvomuseét, Aerosem och på "Late night spa" på Arken. Volvomuseét tyckte jag var väldigt intressant, medans Aerosem inte var lika intressant. På Arken hade vi en trevlig och mysig kväll med spa till kl 12 på natten.

 

I augusti började jag på en ny folkhögskola, på en utbildning som jag verkligen hade sett fram emot "Lärarassistent med inriktning specialpedagogik och integration". Där har jag träffat några nya vänner som jag hoppas kunna fortsätta hålla kontakten med när vi har gått ut. Under hösten var det dags för den första praktikperioden. Den praktiken var de två första veckorna ganksa röriga då läraren som jag gick med hade mycket utvecklingssamtal. Men de två sista veckorna var superintressanta och lärorika. Så ja, när praktiken var över ville jag bara tillbaka, jag ville inte alls plugga.

 

I slutet av november och i början av december snöade det en hel del i Göteborg, vilket var väldigt mysigt. Den  veckan som det snöade som mest var jag dessutom hemma då jag var förkyld, så jag slapp köra den långa vägen till skolan, vilket jag var glad över. En av dagarna var det sådant kraftigt snöfall som man bara ser på film, sagolikt. Det var supermysigt och vackert.

 

I mitten av december var Malin, Jesper och jag på Arken och åt brunch. Det var trevligt och mysigt med massor av god mat.

 

Så ja, för att sammanfatta detta året kort så var det heldistans med skolan hela vårterminen, jag blev klar med studierna på den skolan och det var en tuff period när det byttes fasad på huset här hemma.

Sommaren tillbringade jag mest tid i husvagn på landet där jag grejade en hel del. Det blev även en del småutflykter till lite olika ställen, både i Göteborg, Dalsland och Värmland.

 

Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Till sommaren har vi förhoppningsvis i alla fall golv och tak i vardagsrummet på landet. Ett vardagsrum med en riktig soffa saknade vi där i somras.

Sedan hoppas jag, om jag har tur, att jag har ett jobb till hösten. Och  vem vet, kanske hittar Jesper och jag en ny bostad under 2022.

 

Gott nytt år alla bloggläsare!

//CarroEllen

Julen 2021

Halloj bloggen!

 

Den senaste veckan har varit väldigt lugn vilket har varit helt underbart! Trots att jag har läxor som ligger så har jag verkligen försökt att tänka bort dem, bara för att kunna slappna av. Och ja, jag har väl egentligen lyckats någorlunda. De senaste dagarna har jag suttit mycket vid tv:n vilket har varit väldigt härligt, men igår kväll kände jag att det nog är dags att börja plugga. En av lärarna har lagt ut läxor för hela januari vilket känns supeririterande. Bara att veta att de ligger där, trots att man inte behöver göra de över lovet, det stressar.. Så ja, efter att ha varit ledig i en vecka så känner jag nu att de läxorna börjar stressa mig, så det blir det till att göra i eftermiddag, sätta mig och läsa. Jag tänkte också sätta mig och skriva en sammanfattning av året som gått. Det tycker jag är väldigt härligt att göra, just för att faktiskt gå tillbaka och se vad jag har gjort i år.

 

Julafton var väldigt mysig och trevlig. På morgonen åt vi grötfukost, ett måste på julafton. Sedan öppnade vi morgonjulklappar som vi också gör varje år. Runt 10-tiden kom Thomas (pappa) och lämnade julklappar och en timme senare kom mamma som skulle med oss ut till ön. Runt lunch åkte vi ut till älsklingens föräldrar och kom hem runt 21:30 på kvällen. Då var vi supertrötta, vi satte oss och kollade på sista avsnittet av julkalendern innan vi somnade.

 

Så ja, de senaste dagarna har vi inte gjort så mycket, jag har suttit mycket vid tv:n som sagt var. Sedan har vi också lagt två pussel, så härligt!

 

Ne, nu är det dags att fixa lite lunch, men först kommer här lite bilder:

 

Årets julgran här hemma och de två pusslen som vi lagt den senaste veckan.

 

//CarroEllen

Fjärde advent

Halloj bloggen!

 

Fjärde advent, var tog december månad vägen?!

 

Jag har haft ytterligare en vecka med fullt upp i skolan. Det är verkligen fullt av uppgifter in i det sista. Men ja, nu är det bara tre dagar kvar sedan är det äntligen jullov!

 

I torsdags hade vi för ovanlighetens skull en väldigt härlig dag i skolan. Den här skolan har varje år en julrevy där varje klass får göra ett eget litet inslag, men med tanke på corona så har vi istället fått spela in våra klipp som sedan kommer visaas i klassrummen. Den största delen i vårat klipp spelade vi in i torsdags. Hela klassen stod då i aulan och sjöng "Tänd ett ljus" samtidigt som vi gjorde teckenspråksrörelser till varje refräng. Det var väldigt roligt och blev superbra. Så i fredags var allt färdigredigerat så då fick vi se hur hela vårat klipp blev, superroligt! 

 

På fredagar slutar vi lite tidigare, så under eftermiddagen satt jag och pluggade en del här hemma. Samtidigt som jag pluggade så bakade älsklingen ett pepparkakshus. Förra året blev det ju det nya sommarstället, i år blev det en fyr som blev superfin. Bild kommer längre ner.

 

Även igår pluggade jag en del, har en del att läsa till på tisdag. Sedan tvättade och städade jag också och älsklingen bakade en del till jul. Det blev hallongrottor och mjuk pepparkaka, så nu skall jag bara baka snickerskakor på torsdag.

 

Idag hade jag bestämt mig för att ha en pluggfri dag, mitt huvud klarar inte av att sitta och plugga precis varje dag. Så ja, imorse var vi och storhandlade. Sedan har jag också slagit in de sista julklapparna, så skönt att äntligen ha fått gjort det. Vi var även iväg och köpte julgran, så den skall vi pynta någon dag.

 

Nu är det bara tre skoldagar kvar, eller på onsdag är det bara avslutning under förmiddagen. Sedan är det lov i 2,5 vecka, så efterlängtat och behövligt! Under lovet blir det till att plugga lite ändå, men jag känner just nu att jag verkligen bara behöver vara ledig.

 

 

Årets pepparkakshus och adventsljusstaken

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

 

//CarroEllen

Tredje advent

Halloj bloggen!

 

Måndag morgon, veckan började med att jag inte hade någon lust alls att åka till skolan, jag ville vara med på distans. Samtidigt hade jag en känsla av att det skulle bli en lite konstig dag. Den känslan bekräftades när det visade sig att bilen inte startade. Efter att ha testat några gånger så ringde jag bärgaren som skulle komma ungefär en timme senare.

Efter 1,5 timme, strax efter kl 9 (jag började skolan 9:20) så kom äntligen bärgaren. Han var ganska säker på att det var batteriet som krånglade (det var 10 minusgrader ute). Efter att ha försökt koppla in en startbooster några gånge utan resultat, så började jag tänka att det kanske skulle bli verkstad ändå. Efter att bärgaren hade testat lite olika saker så startade bilen tillslut. Det visade sig då att det var ett fel som han aldrig tidigare hade stött på, startmotorn hade frusit.

Så ja, den dagen kom jag 1,5 timme för sent till skolan.

 

Resten av veckan har det varit fullt upp med skolan. Under tre dagar har jag åkt hemifån kl 6:30 och varit hemma igen kl 18:30. Så ja, det har varit en riktigt tuff vecka.

Utöver ett stort arbete som skall presenteras på tisdag, så har det varit många andra uppgifter också. Nu längtar jag bara till jullovet, och hoppas att mitt huvud håller tills dess.

Utöver det stora arbetet till på tisdag, så har vi en del att läsa, både i psykologin och sociologin. Vi skall även spela in en jullåt, Tänd ett ljus, där vi skall lära oss refrängen på teckenspråk till skolans julrevy.

 

Anledningen till att jag valde att gå på folkhögskola igen, och inte på universitetet var för gemenskapen och för att jag har hört att det inte är så himla högt tempo. Men på den här skolan stämde inte det alls. Nu längtar jag bara till sommaren då jag är klar på den skolan!

 

I fredags var jag hemma lite tidigare. Min tanke då var att jag skulle sätta mig och läsa och anteckna de 31 sidor i psykologin som är till på måndag. När jag hade läst 10 sidor kändes det som att mitt huvud skulle sprängas, ingenting gick in, jag var så trött.

Istället började jag greja med saker som behövde göras här hemma, bla. slå in några julklappar och göra julkort. Men det sista av julkorten hjälpte älsklingen mig med, då jag var så enormt trött och inte orkade göra någonting. Jag verkligen HATAR sådana här perioder när det är så mycket att göra i skolan!

 

Igår eftermiddag kom Malin hit. Vi hade en trevlig kväll med god mat, fisksoppa och sedan bärpaj till efterrätt. Vi sjöng även en hel del singstar, och bytte julklappar. Jag fick en superhärlig tröja. Så vi hade en riktigt härlig kväll, fri från plugg.

Idag skall vi till Arken på brunch vilket skall bli väldigt mysigt och trevligt.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

//CarroEllen

En hektisk vecka

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det söndag igen och andra advent. Nu är det bara 2,5 vecka kvar till jullov, längtar verkligen!

Eftersom jag har varit förkyld den här veckan så ha jag varit med på distans i skolan. Det har känts väldigt härligt faktiskt. Jag trodde aldrig att jag skulle säga att jag har saknat att vara på distans, men det  har jag faktiskt. Jag hade däremot inte velat gå över till heldistans igen, men att ha distans ibland är väldigt skönt.

Den här veckan har vi haft massor att göra i skolan, även massa läsning till nästa vecka. Det har verkligen känts som att jag har drunknat i läsning och uppgifter. Jag har just därför varit väldigt glad över att jag har fått vara med på distans den här veckan. Eftersom jag har sluppit resvägen till skolan så har jag istället haft ork att sitta och plugga på eftermiddagarna när vi har slutat, vilket jag inte hade orkat annars.

 

Annars har det inte hänt så mycket den här veckan mer än plugg. Igår städade vi här hemma och julpyntade lite mer. Vi var också ute och sopade och skottade fram bilen som hade stått still i en vecka, så det var massor av snö på den.

Idag har vi varit och storhandlat. Vi har också varit ute på en biltur då jag behövde ut och köra för att se vilken väg jag skall köra till skolan imorgon. Nu när det är snö ute så vågar jag inte köra den vanliga vägen då det är en ganska liten och smal väg utan lampor. Så till veckan blir det till att köra en annan väg som de har byggt om en hel del på de senaste åren, så jag behövde köra där för att se hur det såg ut idag. Vi var också en sväng hos mamma för att hämta lite saker. Där träffade vi även lille Lukas som blev glad över att se oss.

Väl hemma igen var det dags för ännu mer plugg, se filmen"The real Rain man" och ett avsnitt ur en serie. Så ja, nu har jag bara några sidor i en bok kvar att läsa, men det behöver jag inte ha läst förrän till på fredag, så det får jag göra någon kväll.

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

 

//CarroEllen