CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

March 2019

Onsdag 27/3

Hejsan bloggen!

 

Vilket fantastiskt väder det är nu då, nu har verkligen våren kommit. Förut satt jag ute i solen och åt lunch för första gången i år, helt underbart verkligen.

 

Den senaste veckan har varit väldigt lugn, jag har inte alls gjort så mycket. Men ja, jag har övningskört lite, både på körskolan och hemma, och så har jag gått Riskettan (den teoretiska).

I måndags gick pappa handledarkursen också så nästa vecka hoppas jag kunna börja köra med honom också.

Helgen som var så tog vi det ganska lugnt. I fredags hade jag feber hela dagen, så då låg jag bara i soffan och kollade på tv och film typ. I lördags mådde jag lite bättre, men fick tillbaka febern under kvällen. Och i söndags mådde jag bra igen, men sämre igen under måndag förmiddag, ingen aning om vad jag har åkt på för nu har jag mått bra sedan dess, känner mig bara ganska trött. Kanske att jag känner av pollen eller nåt, jag vet inte riktigt.

 

I förmiddags hade jag en dubbellektion med körksolan vilket gick bra. Det går bättre och bättre för varje gång, sakta men säkert. Så idag körde vi runt här i Torslanda och ner till Björlanda. Det är väldigt härligt att köra under förmiddagen för då är det typ ingen trafik. Jag fick backa lite också och parkera, och som körläraren sa "det är sådana saker som man behöver träna mycket på", det är antagligen det som är svårt för många.

 

Resten av dagen får vi se lite vad som händer, men jag skall sätta mig och plugga lite om en stund tänkte jag. Man känner sig ganska trött i huvudet när man har varit ute och kört i två timmar, så då blir det lite vila efter det.

 

//CarroEllen

Jag kom in!

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Igår hade jag en segdag här hemma, jag skulle iväg på körkortsteorin igår eftermiddag, så jag gick typ bara och väntade hela dagen på att gå iväg, så segt.

 

Idag har jag varit i stan en sväng och ätit lunch med älsklingen. Det där med att inte träffa så mycket folk på dagarna längre börjar bli en aning segt och tråkigt, trots att jag har fullt upp nu med körkortet. Jag sitter i princip varje dag och pluggar i alla fall lite, sedan har jag annat att göra också, så jag blir inte rastlös ändå vilket är väldigt härligt, det känns bara en aning ensamt.

 

Nu till vad rubriken handlar om, en del kanske redan har förstått det, och även om jag själv också egentligen redan visste det så kändes det bra att ha fått det bekräftat också, jag har kommit in på skolan som börjar i höst. Det känns jättebra och roligt, härligt att ha något spikat och att se fram emot, veta att jag om ett antal månader börjar göra något på dagarna, börjar träffa mer folk igen, det känns verkligen superbra.

Som Ida och jag pratade om på jobbet i höstas tror jag det var, om hur dåliga vi är på att göra saker som bara är bra för oss själva, det är nog vi ganska dåliga på egentligen. Men ja, i år blir det både körkort och börja skola för min del. Det känns så himla skönt att det efter så många jobbiga år på Subway äntligen vänder och händer något bra.

 

Imorgon är det dags för första körturen med mamma, och för första gången i en annan bil, men det kommer säkert att gå bra det också, men jag känner nu att jag har börjat vänja mig vid volvo v40 på körskolan.

 

Ikväll blir det till att fixa lite mat, Jesper har precis bakat fraschoklad, och så blir det till att kolla på "Gone" på tv ikväll.

 

Ha en bra helg alla bloggläsare! =)

 

//CarroEllen

Onsdag 13/3

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt i skitvädret. Igår kväll och inatt blåste och regnade det en hel del, och nu regnar det en del också, och smhi har sagt att det skall blåsa nästan lika mycket som igår, typ 20 m/s, men det är mysigt ändå tycker jag, i alla fall så länge man är inne.

 

Den senaste veckan har jag haft första teorilektionen, och vi var bara två stycken vilket var väldigt härligt.

I helgen tog Jesper och jag det ganska lugnt, jag småfixade med lite saker här hemma bara, och så var vi och storhandlade i vanlig ordning.

I måndags hade jag min första dubbla körlektion, den var på två timmar, så efter det så var jag ganska trött. Men ja, det går sakta men säkert framåt i alla fall, men det är mycket att tänka på. Den lektionen gick bra, fick bara några enstaka motorstopp då jag var för snabb på kopplingen. Jag fick köra samma väg som förra veckan, men denna gången var det betydligt mer trafik, och så fick jag bussen bakom mig en gång, och den körde väldigt nära, så det var inte så roligt, men det gick bra, jag försökte bara tänka bort den, likaså andra bilar som också lade sig precis bakom.

Nu har jag ingen körlektion förrän nästa vecka, men handledarbeviset borde komma den här veckan, så förhoppningsvis skall mamma och jag ut och köra till helgen.

Annars sitter jag och pluggar en hel del här hemma nu, men just nu känns det som att jag snart inte kan läsa så mycket mer, det känns som att jag har läst böckerna så många gånger så det bara blir kaos nu istället, så jag försöker sitta lite med frågehäftena som jag fick med, och om det är något som jag inte kan så går jag in och läser om det igen. Sedan har jag ju teorin en dag i veckan nu också.

 

Igår började jag städa badrummet här hemma,  något som jag inte har kunnat göra på länge med tanke på handlederna. Men nu har det känts helt okej några dagar, så igår kände jag att jag kunde testa lite och se hur det kändes. Jag känner fortfarande av det men det är såpass lite nu, så jag tar lite då och då nu under några dagar, så förhoppningsvis är jag klar med i alla fall badrummet ikväll eller imorgon.

 

Just det ja, i helgen satt jag och kollade på en serie på svtplay, "Nedsläckt land". Om ni inte har sett den så gör det! Den handlar om 10 personer som blir uppdelade i två olika hus. Det ena huset är toppmodernt där det mesta i huset går på el, och det andra huset är ett gammalt torp. Efter några timmar i husen så går strömmen, mobilnätet går ner och vattnet försvinner i kranarna. Jag tror det var under 12 dagar som de skall klara sig, och den visar verkligen hur dåligt många privatpersoner är utrustade för sådant här. Så den är helt klart sevärd, och lärorik. Man börjar själv tänka mer på hur förberedd man själv är om något sådant skulle hända. Jesper och jag som har varit ute och tältat en del har mycket bra saker hemma redan, sedan har vi också köpt en del nya saker att ha i "Krislådan". Det som är svårt att ha hemma tycker jag är mat som går fort att laga på stormkök, men vi försöker ändå ha lite saker hemma som kan vara bra, likaså har vi alltid ett gäng vattenflaskor i frysen som backup som vi får byta vatten på ibland.

 

Nästa helg skall jag eventuellt med mamma till Brevika för att få övningsköra en del däruppe, och där kommer vi inte ha något vatten i kranarna då det är för tidigt att sätta på vattnet där. Men ja, så har vi ju haft det några gånger däruppe, och det jobbiga tycker väl jag är att just gå ut och hämta vatten i brunnen eller sjön, väl inne så tar man bara ett steg tillbaka typ.

Jag har sett en youtuber som gjorde en sådan utmaning för sig själv under 72 timmar. Hon stängde av värmen, släckte alla lampor och låtsades att hon inte hade någon el i lägenheten. Det är nog ännu svårare och jobbigare att göra så när det bara är på låtsas än om det faktiskt hade varit på riktigt.  Det är först när något sådant väl händer som man förstår hur beroende man är av saker och ting.

 

//CarroEllen

Börjat med körkortet

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det torsdag, och en väldigt regnig sådan.

Den här veckan har jag typ haft fullt upp känns det som.

I måndags var jag hemma och grejade lite och läste en del i körkotsböckerna.

I tisdags hade jag min första körlektion. Den gick bra tycker jag, eller ja, bra för att typ aldrig ha kört innan. Vi var på en parkering här i Torslanda där det stod några enstaka bilar, så där gick vi igenom kopplingen, krypkörde och lite sådant. Många pratar ju om att det är så svårt att hitta dragläget, men jag tyckte ändå att det gick helt okej, läraren sa det att många har mer svårt för det, så det kändes ändå bra. När jag kom hem efter den lektionen så somnade jag en stund. Det var ju liksom så himla mycket som vi hade gått igenom, och så mycket nytt.

Under kvällen var det dags för introduktionsutbildningen (handledarkursen) som man måste gå för att få övningsköra med någon annan utanför körskolan.

 

Igår hade jag ytterligare en körlektion, och den här gången började vi på samma parkering som dagen innan, men efter att ha kört några varv där så var det dags för den lilla vägen som är ut mot leden till. Det var väldigt härligt att det var lite trafik, jag fick sammanlagt 3 bilar bakom mig när jag körde den vägen. Två av de var lugna och höll bra avstånd så det kändes väldigt skönt, och den tredje körde bara om. Även den lektionen gick helt okej, men av någon konstig anledning så glömmer jag typ av bromsen flera gånger, inte bra! så det känns väldigt bra att körläraren har alla pedaler på sin sida också, haha. Det jag tyckte var lite jobbigt med den vägen var att den smalnar av på flera ställen och jag har inte kommit in i det än exakt vad jag skall göra, men det kommer ju, men det tar sin tid. Så det känns ändå bra i alla fall för min del att ta de första lektionerna på körksolan för att komma in mer i det för att kunna köra med mamma nästa vecka.

Just nu känns det ändå som att jag kanske kommer lyckas med manuell, men när jag tänker på hur mycket mindre det är att tänka på med automat så känns det väldigt lockande. Men ja, nackdelen är ju att då måste jag typ köpa egen bil eftersom att vi inte har någon automat som jag kan övningsköra med i familjen. Så jag får fortsätta köra på med manuell.

Igår eftermiddag åkte jag hem till mamma då Jesper skulle komma hem sent, där åt jag middag och pratade en del om körkortet och så.

 

Idag har jag pluggat lite mer för i eftermiddag är det dags för teorilektion. Det känns ändå skönt att jag har läst teorin innan, men det är ju typ 10 år sedan, så mycket har jag nog glömt av ocskå.

 

Efter teorin i eftermiddag så blir det lugnt nu några dagar innan det är dags för dubbellektion på måndag. Som jag sa till hon som sitter i receptionen på körskolan igår tror jag det var, att det är ganska skönt att gå hemma nu eftersom att det är så himla mycket nytt att lära sig, och man blir verkligen helt slut. Samtidigt som jag kan lägga ner så mycket mer tid på det än vad jag hade kunnat göra om jag jobbade.

 

//CarroEllen

 

 

 

 

Måndag 4/3

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan mars, vart tar tiden vägen?

 

I helgen har Jesper och jag tagit det ganska lugnt. I lördags var vi och storhandlade och städade Jespers rum bara, och igår hade vi en väldigt lugn dag, kollade en del på tv bara och lagade god mat, potatisgratäng med fläskfilé och stekt sparris, jättegott!

Det senaste året har jag typ inte kollat på tv någonting eftersom att jag har gått och lagt mig vid 21 tiden på kvällen, vid den tiden som det jag oftast vill kolla på börjar, men nu när jag inte måste gå upp någon speciell tid på morgonen så kan jag kolla på tv på kvällen vilket känns väldigt härligt. Förra veckan var det tex. "Wallander" varje kväll. Sedan har vi också suttit och kollat på "SOS västkust" och "Tunnelbanan". Det känns så himla härligt att äntligen kunna sitta och kolla på tv i lugn och ro utan att känna sig stressad över jobbet eller över saker och ting som man inte orkar göra, helt underbart. Ja det är faktiskt så att sedan jag slutade jobbet, eller det kanske är först de senaste veckorna som jag faktiskt har börjat känna mig lugnare. Jag kan liksom planera saker att göra igen på fritiden, något jag inte orkade när jag jobbade eftersom att jag då var helt slut när jag kom hem efter en arbetsdag, även helgerna ville jag ju bara ta det lugnt. Sedan blev jag ännu mer lugn nu när jag fick skickat in ansökan till skolan och när jag äntligen fick mitt körkortsintyg så jag kan börja med körkortet nu också. Fast ja, jag känner mig ändå lite nervös inför imorgon. Ja imorgon är det första körlektionen och på kvällen är det Introduktionsutbildningen, så imorgon är det fullt upp verkligen. Sedan har jag ocskå en körlektion på onsdag, 8 lektioner har jag inbokade nu under mars, och så hoppas jag att det inte tar alltför lång tid för mamma att få handledarbeviset så vi också kan gå ut och köra.

När jag var och pratade med körksolan och skrev in mig så sa jag ju att jag hade tänkt ta för automat, då sa hon att hon trodde att jag skulle ha körkort till sommaren, men nu har jag ju ändrat mig till att i alla fall börja med manuell för att se hur det går, och det tar ju längre tid att lära sig, så satsar jag nu på att ha körkort innan skolan börjar i augusti. Jag känner mig ändå förberedd inför imorgon. Jag har ju det senaste året läst min gamla teoribok ett par gånger, och även hittat ett jättebra klipp på youtube där de förklarar väldigt bra hur man skall göra olika saker, men jag tänkte sätta mig lite mer med de nya böckerna idag,  jag läste ju en del förra veckan också, och igår satt Jesper och jag tillsammans och gjorde tester på vägskyltar, men just skyltar tycker jag att jag har bra koll på, det är bara några enstaka som jag är osäker över.

När syrran och jag var mindre så åkte vi ju ganska mycket bil, till och från Brevika och så, och då kommer jag ihåg att jag fick ett häfte av mamma (jag kanske var i 10-12 års åldern) med just vägskyltar för att ha något att göra i bilen, och det häftet kollade jag mycket i minns jag. Så ja, mer förberedd känner jag inte att jag kan vara, så det känns väldigt bra.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

 

//CarroEllen